Sada je: pon 17 lip, 2024 2:23 am.
Započni novu temu Odgovori  [ 480 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sljedeća
 STAR TREK: ''Dominion Awakening'' - prijave i komentari 
Autor/ica Poruka
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
 STAR TREK: ''Dominion Awakening'' - prijave i komentari
Pozdrav ekipa!

S obzirom da je već dulje vrijeme prošlo otkako sam postavio temu Star Trek RPG-ovi nadam se da su neki od vas pročitali neki/e od RPG-ova iz te teme i da im se svidjelo. A možda neki jednostavno nisu primijetili tu temu pa ih ovim putem pokušavam zainteresirat za nju :mrgreen:
Uglavnom da nebude riječ samo o oživljavanju te teme i samopromociji mene kao amaterskog pisca odlučio sam da ovdje na našem forumu pokrenemo sličan projekt tj. da nekoliko od nas sudjeluje u stvaranju nove priče i pritom se dobro zabavi :thumbs2:

Za početak bih dakle napomenuo kako će ovo bit tema za prijavu i komentare (kao što već piše u naslovu) za sve vas koji želite sudjelovat u ovome i slijedit neka pravila koja ću postavit. Temu u kojoj ćemo actually krenut s RPG-om ću stavit kasnije.

Pa evo da navedem prvo glavna pravila:


- godmoding je izričito zabranjen (znači ne možete imat ultramegabrod sa svim mogućim oružjima koji sve uništava sa jednim pogotkom, niti možete imat likove sa nekim ultrasupermoćima koji npr. mogu putem misli uništit svemirsku stanicu i sl.)
- postovi ispod minimalno 2 do 3 pasusa će bit ignorirani i na kraju pobrisani (ako vas zanima nešto u vezi priče, likova, brodova i ostalo pitajte na ovoj temi)
- postovi moraju bit čitki i razumljivi sa što manje pravopisnih grešaka (dozvoljavam neke sitne greške i tu i tamo pokoju stranu riječ, ali u granicama normale)
- postovi se moraju nadovezivat na priču
- na vrhu posta se mora navest mjesto na kojem se vaš brod i/ili lik nalaze i to podebljanim slovima; također bi bilo poželjno drukčijom bojom ili fontom pisat pripovijedanje, dijaloge, monologe, razmišljanja likova i sl.E a sad ću u sljedećem dijelu posta dat uvod u priču odnosno RPG:

Radnja se odvija u 24. stoljeću oko godinu dana poslije Nemesisa (dakle 2380. god.) u alternativnom vremenskom pravcu. Nije riječ ni o mirror universe, ni o Abramsversu, već je ovaj vremeski pravac dosta nalik onom orginalnom, ali sa nekoliko razlika. Prva razlika je ta da se u Dominijskom ratu Kardasijanska Unija borila na strani Federacije i ostalih sila Alfa i Beta kvadranta na čelu sa Legatom Damarom. Osnivač koji je htio zamijenit Martoka i unest kaos u Alfa kvadrant je ubrzo otkriven i zamijenjen s pravim Martokom tako da Klingonci nisu napali DS9 niti zaratili s Kardasijom.
Dominij je međutim ipak napao Federaciju i njene saveznike (Klingonce, Romulance i Kardasijance) no rat je završio vrlo brzo pošto su udružene snage razbile Dominijsku flotu i natjerale Dominij da se povuče natrag u Gama kvadrant. Nakon toga je Sisko odmah postavio mine ispred ulaza u crvotočini i nekoliko Kardasijanski obrambenih platformi (onih koje smo vidjeli u prvoj bitci za Chin'Toka sistem). Međutim nakon okršaja s Scimitarom oko godinu dana kasnije Dominij će si osigurat drugi put u Alfa kvadrant i pritom sklopit savez sa Breenima. I tu bi negdje počela naša priča :mrgreen:


I još samo da pobliže definiram neka pravila.

Likovi:

- možete odabrat bilo koju rasu iz Treka osim onih nehumanoidnih (tipa Borg - jedino deasimilirana radilica dolazi u obzir, vrste 8472, Jem'Hadara...), i ne možete imat rase iz drugih serijala/filmova/igrica koje bi imale neke supermoći ili bile također nehumanoidne (dakle bez nekakvih monstera iz Dead Space 2, Dooma, Chewbacca iz Star Warsa, Cylonca iz BSG, Wraithova iz SG-a...)
- iako supermoći nisu dozvoljene, nekakve posebne osobine i vještine jesu (dakle nešt poput rendgenskog vida, telepatije, superinteligencije, fotografskog pamćenja i sl.)
- lik može imat najviše 2 do 3 posebne vješteni i 1 do 2 osobine
- imena likova neka budu u skladu s njihovim rasama
- hibridi su dozvoljeni, ali ne i hibridi više od 2 do max. 3 rase (dakle npr. hibrid čovjeka i klingonca je ok, al hibrid čovjeka/klingonca/kardasijanca/romulanca i andorijanca je too much)

Ok mislim da je to otprilike to što se tiče pravila za likove, ajmo na brodove sad:

- kao što već rekoh ne dozvoljavam superbrodove (osim s neprijateljske strane)
- također ne dozvoljavam hibride brodova tri ili više rasa (eventualno hibridi dvije rase dolaze u obzir, ali moraju bit brutalno dobro dizajnirani i balansirani)
- nekanonski brodovi dolaze u obzir ako nisu previše owerpowered i ako su također jako dobro balansirani i dizajnirani (poput mojih brodova :mrgreen: )
- što se kanonskih brodova ne želim vidjet brod stariji od Excelsior refita/Mirande refita, jer takav brod će bit uništen od strane neprijateljskih superbrodova u roku nekoilko sekundi (znači nemojte naprimjer uzet NX ili Constitution, jer će ih Dominijski dreadnought uništit sa 5 ako ne i manje pogodaka)
- također manji brodovi mogu imat manje i slabije naoružanje/obrambene sustave i ostalo, dok veći brodovi mogu imat naravno više naoružanja, jače štitove...
- experimentalne tehnologije moraju bit dobro opisane i također ne smiju bit pretjerano owerpowered; uz to manji brodovi mogu imat 1 experimentalnu tehnologiju, brodovi srenje veličine 2 do 3, a veliki brodovi do 4 experimentalne tehnologije
- sve nadogradnje brodova ćete morat posebno navest u postu ili ovdje
- velike refitove ćete isključivo ovdje postat
- zamijenu broda dozvoljavam samo jedanput te ista mora bit navedena i u postu i ovdje

Eto, elemtarne stvari sam pokrio nadam se (ako sam nešto zaboravio nadopisat ću), a sad vas molim da se prijavite u čim većem broju i napišete u ovu temu karakterizaciju lika s kojim ćete RPG-at i specifikacije svog broda. Ugodnu zabavu vam želim :thumbs2:

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


uto 15 svi, 2012 9:20 pm
Profil YIM Web stranica
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Evo da ja prvi razbijem led i dam bio svog glavnog lika:

STARFLEET RECORD:

Ime: Sirius Verax
Spol: Muški
Rasa: Hibrid (1/2 čovjek, 1/2 kardasijanac)
Dob: 30 godina
Mjesto rođenja: Sigma Draconis
Datum i vrijeme rođenja: 02h 38 min 48 sec 15.04.2350. g./Stardate 27285.23
Roditelji: Tifanny Verax (ljudska majka) i Erem Verax (Kardasijanski otac)
Boja kose: Crna
Boja očiju: Između tamno-plave i ljubičaste (indigo)
Boja kože: Bljedoliko-sivo-roza (mix između ljudske i kardasijanske boje kože)
Građa: Srednje visine i jačine
Visina: 185 cm
Težina: 80 kg
Organizacija: Federacijska Zvjezdana Flota
Rank: Zapovjednik
Specijaliziran u: Zapovjedništvu, taktičkim operacijama i upravljanju brodovima
Specijalne osobine: Fotografsko pamćenje, vid u mraku kao i na dnevnom svijetlu te visoka izdržljivost/otpornost i imunitet
Preferirana oružja: Fazno-plazmena puška, Bat'Leth i Dk'tagh
Brod: USS Thunderblade - Supremacy klasa


Service record:

2365: Upisuje Akademiju Zvjezdane Flote.
2369: Uspješno završava Akademiju Zvjezdane Flote i polaže ispite za Zapovjedništvo, taktičke operacije i upravljanje brodom.
2370: Dodijeljen USS Raptoru (Norway klase) kao Zastavnik.
2372: USS Raptor teško oštećen od strane nekoliko Jem'Hadarskih lovaca za vrijeme istraživanja jednog planeta u Gamma kvadrantu. Sirius unaprijeđen u Poručnika zbog iznimne predanosti i hrabrosti za vrijeme borbe te vrhunskog manevriranja brodom.
2374: Unaprijeđen u Nadporučnika zbog superiornih vještina pokazanih u obrani broda i svoje posade od neprijateljskog zauzimanja.
2375: Premješten na USS Valiant (Defiant klase)
2378: Unaprijeđen u Zapovjednika i dobio na zapovjedništvo svoj prvi brod - USS Paladin (Akira klase)
2379: Sirius naređuje zalijetanje u Remanskog Scimitara te time spašava malobrojnu flotu Federacijskih i Romulanskih brodova od izvjesnog uništenja dok su on i njegova posada teleportirani na Enterprise F (Supremacy klase); nešto kasnije je prebačen na USS Thunderblade kojim trenutno zapovijeda


Viši časnici na Thunderblade-u:

Prvi časnik (Zapovjednik): Talla Lervas (Andorijansko-Aenarski ženski hibrid)
Taktički časnik/Šef Osiguranja (Nadporučnik): Kurn (Klingonac, Worfov brat)
Šef stroja (Poručnik): Rolf Jeremy Smith zvan Jerry (Čovjek)
Savjetnica: Larenna Troi (Betazoiđanka, sestra Deanne Troi)
Doktorica: Ashley Graham (Čovjek)
Operacijsko-znanstvena časnica (Poručnica): Sera Generix (Romulanka)
Kormilar (potporučnik): Galen Vasad (Kardasijanac)


Uglavnom tako vam se piše bio glavnog lika, pa prema njemu napravite svoje karakterizacije. Specifikacije broda ću sutra postat :thumbs2:

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


uto 15 svi, 2012 11:49 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral
Avatar

Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm
Postovi: 953
Lokacija: Winterpyke
Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Cool! I like it! :inlove:
Inace ja sam ucestvovao u dosta RPG-a ovog tipa tako da verovatno nеću da imam problema s obzirom da sam i sam amaterski pisac :mrgreen: .
E ovako moj lik je veoma zanimljiv...nadam se da odgvora pravilama pošto nemam super moći osim što sam većim delom robot,dakle nemam oružija u sebi već ih normalno nosim kao i svi drugi :mrgreen:

Ime: Marcus Lucin
Pol: Muški
Vrsta: Čovek-kiborg (former Borg drone)
Godina: 345 godina
Mesto rođenja: Zemlja
Datum i vreme rođenja: nepoznato 2015.
Roditelji: nepoznati
Boja kose: crna
Boja očiju: crvene
Boja kože:nemam je
Građa: Velike visine i ekstremne jačine
Visina: 230 cm
Težina: 190kg
Organizacija: Federacijska Zvezdana Flota
Rank: Kapetan
Specijalizovan u: komandovanju, taktičkim operacijama i upravljanju brodovima
Specijalne osobine: ekstremna snaga,nemam potrebe za kiseonikom,mogu da živim u svemiru komotno, vidim podjekako dobro kako na svetlu tako i u mraku
Brod: USS Doomstar , Gryphon class
Značajne godine

2026-početak WW3
2036-završava čak 4 doktorata iz astrofizike,astronomije,astrobiologije i genetike,underground
2037-zapošljava se u NASA-i ,underground
2038-iznenada space shuttle Nebula u kome je on bio misteroizno nestaje
2040-dospeva u Delta kvandratu kao zarobljenik jedne opasne i ratoborne vrste poznata kao species 5101
2045-Borg dolazi na planetu vrste 5101 i asimilira je u potpunosti zajedno sa njim
2053-na Zemji kraj WW3
2101-dobija jednu od najviših funkcija u koletkivu Unimatrix 03 poznatu kao 1 of 1
2373-nakon sukoba sa vrstom 8472 jedna vrsta iz Delta kvadranta pronalazi njegovo teško oštećeno telo tačnije polu-mrtvo telo na jedom planeti i stavlja ga u stazu
2374-njegovo telo je prodano Vidiancima koji su počeli ozbiljno sa njim da ekspremetišu jer su otkrili da je staro jako puno godina
2377-Vidianci pronalaze zahvaljući njegovom telu lek protiv Phaga ali pošto su ga dobro iščerupali da mu je na kraju ostao samo mozak ,kičma i par organa hteli su da ga vrate u život. Medicinski nije moglo ali zato kibernetički...hehe...ta godina mu je bila najteža jer mu je trebalo jaku puno vremena da njegov mozak prihvati sadasnji izgled
2378- dolazi u Alpha kvandrat putem transwarpa i.. (boga pitaj kako sam uspeo) ,iste godine upisuje akademiju i završa dodatni kurs je za jednu godinu
2379-dodat mu je čin kapetana na USS Doomstar ,fleet escort tip..ta godina je bila pravi pakao za posadu s obzirom da dotilčni ima kratke živce


USS Doomstar,viši oficiri

Kapetan:Marcus Lucin
Komandat: Vladimir Romanov (čovek)
Taktičk oficiri: T'Lan (Vulkanka)
Inžinjer: Bork (Benzenite)
Doktor: Lussy Jane (čovek)
Naučnik: Pissan (Aenar)
Kormilar: Nikami Sakura (čovek)

_________________
slika
"Pitas me sta je to istina? Istina nije nista drugo do nedostatak maste!"-Elim Garak
Znate li sta je to iluzija? Iluzija je kad pamet zaje*va glupost!-by JA


sri 16 svi, 2012 2:06 pm
Profil
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Jako dobar i interesantan lik moram priznat (posebno 230 cm i čak 190 kg :zubo: Bit će da mu je tolka težina od silnih kibernetičkih usadaka valjda), jedino bih te zamolio da pišeš u trećem licu ako nije problem :thumbs2:

Ajmo sad vidjet moj brod:


USS THUNDERBLADE - SUPREMACY KLASA

Opis: Zbog sve veće prijetnje od Dominija te uništenja Enterprisea E od strane Dominijskog dreadnoughta Federacija je odlučila izgradit svoj vlastiti dreadnought koji će zaštit njen teritorij i njene saveznike od bilokakve prijetnje. Rezultat je Supremacy klasa brodova. Njen istoimeni prototip je lansiran polovinom 2378. godine, a drugi brod u klasi pod legendarnim imenom USS Enterprise je porinut samo nekoliko mjeseci kasnije pod zapovjedništvom kapetana Jean-Luc Picarda. Treći brod je naravno USS Thunderblade kojim zapovijeda Komander Sirius Verax. Brod je opremljen najmoćnijim naoružanjem i štitovima u Federaciji, a vjerojatno i cijelom Alfa kvadrantu. Glavna namijena mu je obrana Federacije i njenih članica te utjerivanje straha u kosti neprijateljima. Uz to brod također može poslužit i za istraživanje dubokog svemira zahvaljujući svom posebnom senzorskom modulu. Supremacy klasa brodova je trenutno najmoćnija i najnaprednija klasa brodova koju je Federacija ikad napravila.

Tip broda: Dreadnought (kratica DN)
Konstruiran: 2379. - prisutan
Dužina: 1280 metara
Širina: 400 metara
Visina: 165 metara
Broj paluba: 40 paluba (bez potpaluba warp motora)
Masa: 5 600 000 tona
Broj članova posade: 1500 + 300 marinaca i 200 civila, max. evakuacijski limit 10 000 osoba
Pogon i napajanje broda: 2 kvantno-mlazne warp jezgre koje napajaju 2 warp motora + 2 pomoćna warp motora (jedna jezgra u tanjuru, druga u sekundarnom trupu); 6 subatomskih unificiranih impulsnih motora
Naoružanje: 28 fazorskih mreža tipa XIII + 2 fazorske mreže na sekundarnom trupu kad je brod separiran, 12 pulsnih fazorskih topova klase II i 8 rotacijskih pulsnih dvotopnih kupola; 3 prednja lansera fazno-plazmenih torpeda, 8 prednjih lansera kvantnih i fotonskih torpeda i 5 stražnjih lansera kvantnih i fotonskih torpeda + 4 stražnja lansera kvantnih i fotonskih torpeda nakon separacije broda (150 fazno-plazmenih, 500 kvantnih i 1000 fotonskih torpeda)
Posebno naoružanje: 4 fazorska topa tipa XX (2 na donjoj strani tanjura i 2 na senzorskom modulu) i 1 lanser Ion Storm (IS u daljnjem tekstu) bombi na stražnjem dijelu modula + 10 IS bombi
Obrambeni sustavi: Primarni visokokapacitetni i sekundarni regenerativni štitovi, visoko polje strukturalnog integriteta, dupli kvartanijski trup
Specijalni obrambeni štitovi: Korbomitni reflektorski štit (kasnije zamijenjen posebnim apsorbirajućim štitovima), ablativni oklop (80 cm)
Warp brzina (TNG skala):
Normalno krstarenje - warp faktor 9
Maksimalna brzina - warp faktor 9.9999 u trajanju do 36 sata
Maksimalna kvantno-mlazna brzina - warp faktor 20 u trajanju od 4 sata
Diplomatska sposobnost: 5. razred
Očekivan životni vijek trupa: 200 godina
Vrijeme refita:
Minimalno: 10 godina
Standardno: 35 godina
Maksimalno: 80 godina
Specijalne (dodatne) mogućnosti: Fazni uređaj za skrivanje, mogućnost separacije (oba dijela sposobna za warp i kvantno-mlazne brzine), napredna inteligentna kompujterska jezgra, virtualni sistem ciljanja, mogućnost maskiranja tragova korištenja warpa i impulsne brzine, napredni deflektor, modificiran zaslon na mostu, astrometrički laboratorij najnovije generacije, regenerativna polja sile, EMH tip V i sekundarni deflektor
Pomoćne letjelice: 60 šatlova tipa 11, 20 Runaboutova i 20 borbenih lovaca Aurora klase + kapetanova jahta
Kapacitet teretnog prostora: 240 000 tona
Broj konstruiranih brodova: 3
Broj brodova u aktivnoj službi: 3
Broj uništenih brodova: 0


I tako se rade specifikacije broda :mrgreen: Kasnije ću nadopisat još neka pravila u vezi sustava i naoružanja, a vjerojatno do vikenda ću napravit i RPG temu te nakon toga će počet zabava :thumbs2:

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


sri 16 svi, 2012 6:00 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral
Avatar

Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm
Postovi: 953
Lokacija: Winterpyke
Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Šta ću kad sam mrgonja a s obzirom da sam kapetan i da nemam glasne žice već pričam poput Borga samo još dublje samnom je veoma interesantan kontakt kad moj brod neko zove :zgrožen:


PS: Dobar ti je brod samo warp 20 ne postoji a i sa onaj warp ti je mnogo ali mnogo brz to ti je 215431.9789340471 x C a tu brzinu Federacija može samo trenutno da sanja :sesir2:


USS DOOMSTAR-GRYPHON CLASS
slika

Opis: Brod je napravljaen kao pratnja za Definat klasu. Jedina i aspulotno jedina namena ovog broda je borba bilo da je u pitanju napad ili obrana. Brod poseduje izuzetne manervarske sposobnosti zbog svoje veličine a i oblika a ono što je super ako je oštećen tanjir ili most uvek može da odbaci i da koristi rezervni koji se nalazi na držaču za warp gondole

Tip broda: Tactical Fleet Escort
Konstruisan: 2379
Dužina: 190 metara
Širina: 80* metara (procenite sa slike)
Visina: 70* metara (procenite sa slike)
Broj paluba: 5
Masa: 130.000 tona
Broj članova posade: 200
Pogon i napajanje broda: warp,inpuslni i quantum slipistream
Posebno naoružanje: 1 kvaser (output 1.000.000TW teoretski iz 7 udaraca uništava Borg kocku) , 6 adsobate-pulse weapons (difinat poseduje 4 obična topa a glavna ralika je što enegija ne može da se izgubi,dakle što više udaram po štitu to se energija koja stalno njega pritiska sve više i više nakupja..šta to znači to znači ako je izlana snage svakog ovog oružija samo slabašnih 100 TW i to puta dakle 600TW pri udaru..sledeći udar štitovi moraju da izdrže energiju od 1200TW..sledeći 2400TW...sledeći 4800TW..sledeći 9600TW..sledeći udar... 19200TW.itd) takođe poseduje 2 lansera za photonska torpeda , lanser fazno-plazmenih topreda sa 300 okreta

Obrambeni sustavi: standarni štitovi
Specijalni obrambeni štitovi: ablativni oklop (90 cm)
Warp brzina (TNG skala):
Normalno krstarenje - warp faktor 9,5
Maksimalna brzina - warp faktor 9.992 u trajanju od 50 sati
Očekivan životni vijek trupa: 120 godina
Vreme refita:
Minimalno: 5 godine
Standardno:20 godina
Maksimalno: 60 godina
Specijalne (dodatne) mogućnosti: cloack divice
Pomoćne letelice: 1 satl i 4 lovca Eagle clas
Kapacitet teretnog prostora: 100 tona
Broj konstruiranih brodova: 2
Broj brodova u aktivnoj službi: 2
Broj uništenih brodova: 0

_________________
slika
"Pitas me sta je to istina? Istina nije nista drugo do nedostatak maste!"-Elim Garak
Znate li sta je to iluzija? Iluzija je kad pamet zaje*va glupost!-by JA


sri 16 svi, 2012 8:16 pm
Profil
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Evo nakon duljeg vremena da nadopišem još neke važne stvari u vezi RPG i pravila. Uglavnom ima dosta posla oko toga i trebam još smislit dobar uvod u priču tak da to malo dulje traje, al zato će bar bit kvalitetno i interesantno jednom kad krenemo :thumbs2:

@Norexan: Dobar ti je brod jedno su možda ovi topovi malo prejaki i ovaj oklop u usporedbi sa Supremacy klasom, al može proć. Jedino da možda malo te topove ublažiš tj. dodaš im manu da se pregriju nakon nekog vremena i trebaju cooldown.

E sad ću napisat još neke važne stvari u vezi brodova.


Dakle s obzirom da sam već definirao kako je Supremacy klasa najmoćnija federacijska klasa brodova u ovom RPG-u ne može postojat jača klasa brodova i nitko osim mene ne može zapovijedat Supremacy klasom s obzirom da sam naveo kako ih je trenutno samo 3 u aktivnoj službi (USS Supremacy, USS Enterprise F i USS Thunderblade).

Da nebi bilo kako sam netolerantan tu je hrpa drugih klasa koje su isto tako moćne i pogodne za RPG. Navest ću neke od njih:

Sovereign klasa
Galaxy klasa
Prometheus klasa
Nebula klasa
Akira klasa
Ambassador klasa
Intrepid klasa
Excelsior klasa Lakota refit
New Orleans klasa
Cheyenne klasa
Defiant klasa
Miranda klasa II refit
Steamrunner klasa
Sabre klasa
Norway klasa
Nova klasa
Yeager klasa
Centaur klasa

I to bi bilo to od kanonskih brodova (ima ih još, al su ili preslabi ili prestari tj. povučeni iz službe). Također možete uvest i neke nekanonske brodove poput Allegiance klase, Aegean klase, pa brodova iz Star Trek onlinea, drugih igrica ili vlastitih dobrih kreacija. Dakle imate poprilično veliki izbor.


Ako igrate sa likom koji nije pripadnik Zvjezdane flote već neke druge organizacije/carstva poput Klingonske flote, Romulanske flote, Kardasijanske flote...onda isto tako možete koristit ili kanonske ili nekanoske klase ukoliko nisu overpowered i dobro su dizajnirane.
Pritom ću napomenut kako su i druga carstva Alphe, Bete i ostalih kvadranata također konstruirale nove moćne brodove.
Tako je najmoćniji Klingonski brod Kahless klase velik poput 2 Negh'Vara i opremljen najmoćnijim razornicima i torpedima te oklopljen sa debelim oklopom i opremljen visokokapacitetnim primarnim i sekundarnim štitovima. Prototipom Kahless klase zapovijeda naravno kancelar Martok. Ostali kanonski klingonski brodovi na raspolaganju su Negh'Var, Vor'Cha, K'Tinga, K'Vort i B'Rel.
Ni Romulanci također ne zaostaju te su konstruirali brod 3 puta veći i jači od D'deridex klase - Thrai klasa naoružana brojnim plazmenim razornicima i plazmenim torpedima, također opremljena jakim oklopom i štitovima. Također tu su vam na raspolaganju Norexan (Valdore) klasa, D'deridex klasa i Talon klasa od kanonskih brodova.
I za kraj od važnijih carstava imamo Kardasijance sa svojom Kelanor klasom koja je par puta jača od Keldona i u rangu je s ovim ostalim superbrodovima. Kardasijanci u ovom svemiru imaju moćnije brodove od onih koje smo vidjeli u serijama i daleko otpornije također. Tu su još Keldon klasa, Galor klasa i Hideki klasa.
Uz njih su vam isto kao i za Federaciju na raspolaganju neki od nekakonskih brodova ili one koje sami napravite. Ali naravno ti brodovi isto moraju bit dobro opisani i ne smiju bit overpowered.Eh sad još nešto u vezi brodskog naoružanja, obrambenih sustava i pomoćnih letjelica.

Dakle što je brod veći i napredniji može imat više naoružanja, jače naoružanje, naprednije štitove, deblji oklop, više pomoćnih letjelica i više experimentalnih sustava/uređaja. Dakle treba vam bit jasno da ne možete fazorske mreže tipa XIII stavit na malu Saber klasu, isto kao što manji brodovi ne mogu imati preko 500 torpeda, 100 šatlova i sl.
Zato ćemo otprilike utvrdit za početak za federacijske brodove što i kolko toga mogu imat.


Što se tiče kapitalnih brodova pod koje bih ubrojio Sovereign, Prometheus i Galaxy klasu oni mogu bit opremljeni sljedećim:

- fazorske mreže tipa XII i XIII (Ove zadnje tj. tip XIII su extra jake i pošto se koriste uglavnom na stanicama i Supremacy klasi nemojte pretjerivat s njima. Recimo na Sovereign klasi koja ima od 16 (18) do 20 (22) fazorskih mreža bih preporučio da stavite npr. 6 ili 8 tih i ostale da budu tip XII. Na Galaxy klasu stavite 2-4 takve, a ostale da budu tip XII...)
- pulsni fazorski topovi na ovim brodovima su napredniji od onih na Defiantu (mark II) i može ih bit više, ali ne preko 8
- rotacijske pulsne dvotopne kupole također možete imati na brodu, al ne više od 4 komada
- broj lansera torpeda možete stavit po želji, al probajte ne pretjerivat (dakle neka broj lansera torpeda ne prelazi 12 po mogućnosti, a nikako ne bi trebali imat 15 ili više lansera jer u protivnom Akira klasa gubi svoj smisao broda kojoj se oružanje najviše fokusira na torpeda)
- za fazno-plazmena torpeda je potreban posebni lanser i ne možete ih imat više od 100 (torpeda, a ne lansera naravno)
- 900 torpeda je maksimalni kapacitet federacijskih kapitalnih brodova (ok Supremacy ima 1550, ali budimo realni on je najmoćniji i najveći brod Federacije tako da je to opravdano)
- fotonska i kvatna torpeda su u većem broju (s tim da kvantnih obično ima upola manje) dok su fazno-plazmena torpeda u malom broju i s obzirom da su to izvorno kardasijanska torpeda jako su rijetka i teško ih je nabavit therefore preporučam da ih štedite što više možete i koristite protiv najmoćnijih protivnika s obzirom da su strašno efektivna.
- dozvoljavam da imate do 2 fazorska topa tipa XX
- mogućnost separacije/MVAM su također dozvoljeni (separacija tanjura kod Sovereign i Galaxy klasa, a MVAM kod Prometheusa)
- visokokapacitetni i regenerativni štitovi te ablativni oklop
- (fazni) uređaj za skrivanje; češće se koristi ovaj običan, pošto je fazni više experimentalna tehnologija
- kvatno-mlazni pogon
- broj šatlova, runaboutova, lovaca i ostalog je po želji al ne smije bit preko 50 sveukupno (40 za Prometheusa pošto je manji)


Ajmo sad na brodove srednje jačine/veličine poput Nebule, Akire, Excelsiora, New Orleansa, Cheyenna i Ambassadora:

- fazorske mreže tipa X i XI
- pulsni fazorski topovi (mark II manji broj, mark I veći broj), max. 6 komada
- svi ovi brodovi osim Akire mogu imat max. do 8 lansera torpeda (ne zaboravite i na poseb(a)n(e) lanser(e) za fazno-plazmena torpeda)
- 600 torpeda je max. limit (omjer torpeda je i dalje 3:2:1 kao i kod kapitalnih brodova)
- štitovi srednjeg kapaciteta i regenerativni štitovi te ablativni oklop
- kvatno-mlazni pogon
- (fazni) uređaj za skrivanje; kao i za kapitalne češći su obični uređaji za skrivanje
- broj šatlova/runaboutova/lovaca ne smije bit preko 30


I za kraj imamo najmanje brodove pod koje spadaju Intrepid klasa, Defiant klasa, Miranda klasa II refit, Steamrunner klasa, Sabre klasa, Norway klasa, Nova klasa, Yeager klasa, Centaur klasa:

- fazorske mreže tipa VIII i IX
- pulsni fazorski topovi (samo mark I) i max. 4 komada
- max. 5 torpednih lansera (opet napominjem da ne zaboravite onaj poseban za fazno-plazmena torpeda)
- max. 300 torpeda (omjer 3:2:1 naravno)
- deflektorski štitovi ili regenerativni nisko-kapacitetni štitovi te ablativni oklop
- kvatno-mlazni pogon
- (fazni) uređaj za skrivanje
- 10-20 šatlova/runaboutova/lovacaUglavnom to bi bilo to što se tiče brodova i njihove opreme. Naravno smije se tu i tam dogodit nekakvo preklapanje između ove 3 kategorije, al to moraju bit minimalne iznimke onda.

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


sri 30 svi, 2012 9:58 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral
Avatar

Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm
Postovi: 953
Lokacija: Winterpyke
Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Na koje topove misliš na kvaser ili na adsoptivno-pulsne?
Ona velika topčina može da puca na svakih 2 min..dakle treba mu da se malo zaukće pre nego što opali :mrgreen:
Naravno treba imati na umu i veličinu broda..znaš lako je velikim brodovima oni imaju dosta više snage pa tako mogu i ne smetano da pucaju sa razornim topovima medjutim mali hehe..pa ja kad ispalim samo jedan udarac pa pola sistema u brodu se ugasi na kratko :lolsmjeh: :lolsmjeh: ](*,)
A i planiramo sam da ovaj brod bude Super Defiant..ček malo pa on jeste njihov predvodnik kao i svih drugih escorta..fleet escort je..dakle najači brod tipa escort :mrgreen:
(Zadatak TFC je:Praćenje najačih brodova u toku borbe i pokrivanje)

A , i to što imam deblji ablativni oklop to sam stavio jer je on pravi tenk u svemiru. Baš kao i tenk veoma teško oklopljen je..ima jedan razoran top i još kad mu nakalemiš onih 6 topova, doboljno je samo reći...vreme je za gaženje :vrazicak1:
A i tvoj brod je mnogo mnogo snažniji..naravno jer je DN :zaljubljen:

_________________
slika
"Pitas me sta je to istina? Istina nije nista drugo do nedostatak maste!"-Elim Garak
Znate li sta je to iluzija? Iluzija je kad pamet zaje*va glupost!-by JA


čet 31 svi, 2012 10:38 am
Profil
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Norexan je napisao/la:
Na koje topove misliš na kvaser ili na adsoptivno-pulsne?
Ona velika topčina može da puca na svakih 2 min..dakle treba mu da se malo zaukće pre nego što opali :mrgreen:


Na ove druge, jer ako možeš s njima konstantno pucat bez prekida onda ćeš prelagano uništavat neprijateljske brodove i to neće bit baš zanimljivo. Zato bi bilo dobro da ih oslabiš, tj. da se nakon par pogodaka pregriju, a nakon određenog vremena i istroše.

Norexan je napisao/la:
Naravno treba imati na umu i veličinu broda..znaš lako je velikim brodovima oni imaju dosta više snage pa tako mogu i ne smetano da pucaju sa razornim topovima medjutim mali hehe..pa ja kad ispalim samo jedan udarac pa pola sistema u brodu se ugasi na kratko :lolsmjeh: :lolsmjeh: ](*,)
A i planiramo sam da ovaj brod bude Super Defiant..ček malo pa on jeste njihov predvodnik kao i svih drugih escorta..fleet escort je..dakle najači brod tipa escort :mrgreen:
(Zadatak TFC je:Praćenje najačih brodova u toku borbe i pokrivanje)


To je sve ok. Samo malo ograničini vatrenu moć tih adsoptivno-pulsnih topova and you're ready to go :thumbs2: Što se mog broda tiče on isto tako ne može stalno pucat iz svojih fazorskih topova, jer troše puno energije, a i zagriju se nakon nekog vremena. No zato standardne fazorske mreže i pulsni fazori mogu gotovo pa neprestano pucat. Ok, pulsni fazori se isto zagriju nakon duljeg vremena.

Norexan je napisao/la:
A , i to što imam deblji ablativni oklop to sam stavio jer je on pravi tenk u svemiru. Baš kao i tenk veoma teško oklopljen je..ima jedan razoran top i još kad mu nakalemiš onih 6 topova, doboljno je samo reći...vreme je za gaženje :vrazicak1:
A i tvoj brod je mnogo mnogo snažniji..naravno jer je DN :zaljubljen:


Pa to otprilike objašnjava stvari :) Uostalom tvoj brod ima dosta slabije štitove koji još tome nisu regenerativni pa mu je to slaba točka. Moj ima slabiji oklop, ali zato su tu primarni visokokapacitetni i sekundarni regenerativni štitovi, visoki strukturalni integritet, dupli kvartanijski trup i korbomitni reflektorski štit. To sve je i više nego dovoljan razlog zašto je moj brod gotovo neuništiv tj. može podnijet dosta batina :mrgreen:

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


ned 17 lip, 2012 2:08 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral
Avatar

Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm
Postovi: 953
Lokacija: Winterpyke
Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Sovereign X je napisao/la:
Na ove druge, jer ako možeš s njima konstantno pucat bez prekida onda ćeš prelagano uništavat neprijateljske brodove i to neće bit baš zanimljivo. Zato bi bilo dobro da ih oslabiš, tj. da se nakon par pogodaka pregriju, a nakon određenog vremena i istroše.


Ako nam je neprijatelj Borg ili Dominion bolje da nista ne diram :eureka:
Znas koliko je potrebno udarca da bi unistio i Borg Sferu ,a kamo li Borg Kocku! :zgrožen: Jedno pa racunaj 600TW..pa 1200TW..pa 2400TW koliko je potrebno pogotaka da unististim jedan Borg brod :zgrožen: ,a niko nije lud da puca samo na jedan front...ja ocekujem pravu tabacinu :vrazicak1:
Naravno ove slabe brodove cu da cistim (sto mi je i zadatak) ,ali to nije nista sta moze tvoj brod :vrazicak1:
Zamisli situaciju gde tvoj brod napada 30 Borbenih Sfera (kanonski) (vece su nego obicne u kocki) i cak su vece od tvog broda ,a znas i sam da prednost Sfera je sto ona moze da puca u svim pravcima..samo se malo zarotira i vec si na nisanu ili recimo Domionski lovci ..svakako jesu slabiji ,ali cilj lovaca je da napadnu velike brodove posto Domionski lovci koliko su mocni ,a i veliki mogu komotno da se svrstaju u klasu bombardera :shock: E tu ulecu Escorti! To su brodovi podrske! I napad i obrana! Kao u fudbalu veznici..trce i ovamo i onamo :zaljubljen:

Naravno da ne mogu non-stop da pucaju imam i ja i vreme :sesir2: ,ali u odnosu na fejzere koji su samo topovi ovo je raketni bacac koji bije svuda! :vrazicak1:
--kada se istrosi...e onda...imam neko vreme da se oporavim :plakanje:
slika

_________________
slika
"Pitas me sta je to istina? Istina nije nista drugo do nedostatak maste!"-Elim Garak
Znate li sta je to iluzija? Iluzija je kad pamet zaje*va glupost!-by JA


ned 17 lip, 2012 4:11 pm
Profil
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Norexan je napisao/la:
Sovereign X je napisao/la:
Na ove druge, jer ako možeš s njima konstantno pucat bez prekida onda ćeš prelagano uništavat neprijateljske brodove i to neće bit baš zanimljivo. Zato bi bilo dobro da ih oslabiš, tj. da se nakon par pogodaka pregriju, a nakon određenog vremena i istroše.


Ako nam je neprijatelj Borg ili Dominion bolje da nista ne diram :eureka:
Znas koliko je potrebno udarca da bi unistio i Borg Sferu ,a kamo li Borg Kocku! :zgrožen: Jedno pa racunaj 600TW..pa 1200TW..pa 2400TW koliko je potrebno pogotaka da unististim jedan Borg brod :zgrožen: ,a niko nije lud da puca samo na jedan front...ja ocekujem pravu tabacinu :vrazicak1:
Naravno ove slabe brodove cu da cistim (sto mi je i zadatak) ,ali to nije nista sta moze tvoj brod :vrazicak1:
Zamisli situaciju gde tvoj brod napada 30 Borbenih Sfera (kanonski) (vece su nego obicne u kocki) i cak su vece od tvog broda ,a znas i sam da prednost Sfera je sto ona moze da puca u svim pravcima..samo se malo zarotira i vec si na nisanu ili recimo Domionski lovci ..svakako jesu slabiji ,ali cilj lovaca je da napadnu velike brodove posto Domionski lovci koliko su mocni ,a i veliki mogu komotno da se svrstaju u klasu bombardera :shock: E tu ulecu Escorti! To su brodovi podrske! I napad i obrana! Kao u fudbalu veznici..trce i ovamo i onamo :zaljubljen:

Naravno da ne mogu non-stop da pucaju imam i ja i vreme :sesir2: ,ali u odnosu na fejzere koji su samo topovi ovo je raketni bacac koji bije svuda! :vrazicak1:
--kada se istrosi...e onda...imam neko vreme da se oporavim :plakanje:
slika


Onda ok. I neprijatelj nam je Dominij sa Breenima u kombinaciji, a kasnije i Borg :mrgreen: Tako da imaš pravo. Ne trebaš ništa dirat s obzirom da ćemo unatoč našem impresivnom arsenalu imat dosta problema :vrazicak1:

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


ned 17 lip, 2012 4:25 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral
Avatar

Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm
Postovi: 953
Lokacija: Winterpyke
Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
A ,kad ce da pocne to cudo? :mrgreen:

_________________
slika
"Pitas me sta je to istina? Istina nije nista drugo do nedostatak maste!"-Elim Garak
Znate li sta je to iluzija? Iluzija je kad pamet zaje*va glupost!-by JA


ned 17 lip, 2012 8:54 pm
Profil
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Norexan je napisao/la:
A ,kad ce da pocne to cudo? :mrgreen:


Baš sam počeo radit na uvodu tako da ćemo uskoro krenut. No usput očekujem da će se još netko prijavit. Bilo bi bezveze da samo nas dvojica sudjelujemo. Mimi Sky bi se mogla uključit pošto ona voli pisat i dobro joj ide. Uglavnom mogli svi ovi koji su nešto pisali i koji vole pisat :mrgreen:

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


ned 17 lip, 2012 9:19 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral
Avatar

Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm
Postovi: 953
Lokacija: Winterpyke
Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Pa da.... :D
Ajte ljudi :skok:

_________________
slika
"Pitas me sta je to istina? Istina nije nista drugo do nedostatak maste!"-Elim Garak
Znate li sta je to iluzija? Iluzija je kad pamet zaje*va glupost!-by JA


ned 17 lip, 2012 9:36 pm
Profil
Overlord
Overlord
Avatar

Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm
Postovi: 9989
Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000
Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
OBAVIJEST:

Kao što sam obećao play by post (PBP) RPG ''THE DOMINION AWAKENING!'' je počeo! RPG je otvorenog tipa dakle možete se pridružiti kad hoćete samo imajte na umu da morate slijedit pravila i smjernice koje sam postavio u ovoj temi te se prvo prijavit ovdje i postat bio svog karaktera i specifikacije broda s kojima ćete igrat. Nakon toga napišite uvodni post u RPG temu i zabava može počet :thumbs2: Nadam se da ćete se prijavit u čim većem broju i da ćemo napravit zbilja vrhunsku i super interesantnu priču! Pa krenimo onda s avanturom... :mrgreen:

EDIT:

Za informacije o trenutnim lokacijima vaših brodova, brodova drugih igrača, raznih stanica i drugih odredišta koristit ćemo se ovom kartom: Karta ST svemira

Što se pak tiče stardateova koristit ćemo se ovom stranicom za preračunavanje: Stardate kalkulator

I da, zasad igramo samo Norexan i ja pa bi stvarno bilo lijepo kad bi nas se još netko pridružio ;)

_________________
You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

slika

ST battles audio/video tribute!


pon 18 lip, 2012 9:39 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral
Avatar

Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm
Postovi: 953
Lokacija: Winterpyke
Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Star Trek RPG-ovi!
Sta kazes da uvedemo neki novi Dominionski brod? :vrazicak1:
Mislim neka se i oni malo pohvale :D
Ja sam za to da se uvde Jam'Hader Command Carrier koji izgleda kao Supper Carrier iz Armade samo puno puno...puno...VECI! :zgrožen:
Ovaj je brod prava pokretna fabrika brodova! Dakle moze da gradi i popravlja sve manje brodove (ne znam da li bi mogao DN , to sumnjam) i u sebi nosi na kilo lovaca! :shock:
Dominion poseduje "samo" nekoliko ovih mrga :mrgreen:

Jam'Hader Command Carrier
slika
Duzina: 20.000m
Sirina: (proceni sa slike)
Visina (proceni sa slike)

Mislim da je pravi brod , pardon mrcina od broda za uvod! :vrazicak1:

_________________
slika
"Pitas me sta je to istina? Istina nije nista drugo do nedostatak maste!"-Elim Garak
Znate li sta je to iluzija? Iluzija je kad pamet zaje*va glupost!-by JA


uto 19 lip, 2012 3:15 pm
Profil
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 480 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
HR (CRO) by Ančica Sečan