|
Sada je: ned 26 tra, 2026 4:41 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Game of Thrones (HBO) - Brbljaonica za serijal
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: S01E01 - Winter Is Coming
Cvicek je napisao/la: po razvijenosti opet više vuku na barbare u doba prije pada ZRCa. _Oz je napisao/la: Meni Dothrakiji bacaju na Hune.  Huni jesu jedna od barbarskih horda koje su tlačile ZRC prije pada... tako da se u biti slažemo glede sličnosti 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 25 tra, 2011 10:24 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 Re: 01x01 - Winter Is Coming
Cvicek je napisao/la: I kad već spominjem spoilere - neovisno o zacrnjivanju, pišete (pogotovo Mimi) teške spoilere radnje koja se možda još nije ni snimila a kamoli prikazala. Mi koji nismo čitali knjige i koji ne želimo da se spoila nimalo nam nije simpatično to što si mislite kako ste si supersexycool postajući takve teške spoilere. Nemojte to više raditi!I za kraj, pomalo offtopic: @Mimi! Da li za otvaranje anketa za buduće epizode isto trebamo raspisati što smo jeli i kako smo se osjećali dok smo gledali epizodu? I dodavati dvosmislene smajliće (onaj roll glede jaja -sad ispada da nisu okamenjena ili šta?  ) a s druge strane se pretpostavljam trebamo suzdržati da ne dodamo ikakvu informaciju o redatelju i glumcima, a od stavljanja linkova za više informacija trebamo bježati ko vrag od tamjana? Nije li poanta posta ankete sa se napišu tek osnovne informacije o radnji, plus općeniti info o epizodi, bez komentara osobne prirode? Ili sam to ja totalno krivo zabrazdio i čudno mi je i to što nisi ni dozvolila predomišljanje? No ajd, nitko se nije bunio oko toga, tako da je ovo samo komentar da poslije ne bude da nisam rekao.... this is just a structual integrity post  Ok... ali give me a break... bila je prva epizoda... kasnije ću se kontrolirati...  i zar nije anketa ovako zanimljivija? I nemoj mi više spamat po temama. Imaš brbljaonicu za to... i čovječe... pročitajte te knjige, bit će vam puuuno zanimljivije i kužit ćete vie stvari... bar prvu... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| čet 28 tra, 2011 2:12 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: 01x01 - Winter Is Coming
Mimi Sky je napisao/la: Ok... ali give me a break... bila je prva epizoda... kasnije ću se kontrolirati...  i zar nije anketa ovako zanimljivija? Dam ti break, za sve osim za spoilere A za ostalo ne znam čemu moderiranje, u epizodi se pojavljuju ti Dothrakiji pa smo ih uspoređivali sa povijesnim narodima, a isto tako i setting koji se opisuje smo uspoređivali sa razdobljima povijesti. Mislim, sve oke, pađe i tu, paše i tamo.. stvar moderatorskog ukusa  Ali ne vidim da je to spam, a ako i jeste, onda je komentiranje poglavlja KNJIGA 10X veći spam i offtopic ako se to radi u temi o EPIZODI  Mimi Sky je napisao/la: i čovječe... pročitajte te knjige, bit će vam puuuno zanimljivije i kužit ćete vie stvari... bar prvu...  Ne hvala, ne kažem da su knjige loše, no čitanje toliko toga bi zahtjevalo previše vremena kojeg nemam dovoljno. Također, serija kao takva je (koliko god bila dobro prenijeta na platno) samo "based on" a ne kopija, tako da za uživanje u seriji nije potrebno pročitati knjige. Ja sam se potrudio i na stranicama od HBOa i TVcom sam saznao i više nego dovoljno o settingu u kojem se radnja odvija, o familijskim vezama i sl. Slično je i sa Pillarsima koji su, kako kažu, vjerno preneseni iz knjige u seriju, a opet se tu može naći puno različitih prikaza pojedinih događaja. Čak i slučajevi da su filmovi i knjige komplementarni jedni s drugima se opet događaju odstupanja. Najbolji primjer je 2001. gdje je istodobno rađen i film i knjiga, a opet ima puno stvari u kojima se razlikuju (recimo u filmu Discovery 1 ide na Jupiter, a u knjizi ide do Saturna, a Jupiter služi samo za slingshoot) Na ekranizacije književnih djela treba gledati kao zasebne uratke. Naravno, tko želi, neka si otvori temu o usporedbama knjige i serije, i uspoređuje do prekosutra 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 09 svi, 2011 3:14 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
 Re: Game of Thrones (HBO) - Brbljaonica za serijal
Ako se netko još uvijek ne može snać u svim likovima i vezama: http://hauteslides.com/wordpress/wp-con ... Screen.png
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sri 11 svi, 2011 9:45 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ajme Kao mali sam gledao Santa Barbaru (za mlađe - američka sapunica bazirana na likovima) i jednom su u novinama objavili slično "stablo" tko je kome šta u seriji... i bilo je upola manje od ovog E i neke stvari su već zastarjele (Jon kao HoK, Joffrey & Sansa i sl) i vrijede samo za trenutak prije početka serije.
|
| sri 11 svi, 2011 12:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Hahaha! Renly - Loras "friendship". Lol.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 11 svi, 2011 1:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Sto je ovo ljudi? Gdje nam je topic za sestu epku?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 24 svi, 2011 5:26 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ant je napisao/la: Sto je ovo ljudi? Gdje nam je topic za sestu epku? Ljudi se navikli da ja otvaram... A ja si ne želim spojlat, jer čitam knjigu. Ako želiš otvorit, imaš čast.
|
| uto 24 svi, 2011 5:31 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ja nesmem.
|
| uto 24 svi, 2011 5:32 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pon 16 svi, 2011 7:12 pm Postovi: 72 Lokacija: Slavonski Brod / Zagreb Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Koje si vrste?: human
|
Skinula sam si sedmu epizodu ali nije bila HD i nije mi se svidjeli prvih par sekundi pa sam ju izbrisala i čekam HD XD POstala sam razmažena u vezi kvalitete videa XD
_________________ "Listen carefully, Neelix, because I'm only going to say this once. Coffee, black."
- Janeway, to Neelix after he informed her that more replicators had gone offline (VOY: "Bride of Chaotica!")
|
| sub 28 svi, 2011 7:59 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Da, tak si i ja brijem. Snob FTW!
|
| sub 28 svi, 2011 8:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Ja sam pogledao, dobra mi je epka. Skinem naocale pa ne vidim razliku. 
|
| ned 29 svi, 2011 4:47 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ja nisam, čekam HD verziju da me razveseli u tmurni ponedjeljak poslijepodne 
|
| ned 29 svi, 2011 5:23 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Na mom 20" monitoru ionako nema bitnije razlike između HD-a i SD-a, jednom kad se odmaknem 2,5m od njega, tako da mi je skidanje veće verzije čisto gubljenje vremena.
|
| pon 30 svi, 2011 9:52 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
osma epka, usudio bih se reci, najbolja je do sada.
|
| uto 07 lip, 2011 5:54 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|