| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: DS9
Jake je ima epizodu u paru s nog-om i kad je bilo ono s valiantom ..no logikom jake-a ko potpore za siskov lik (ben sisko) ..nog je potpora za ciji lik ? Jer mali ferengi je dosta prisutan u razvoju jake siska 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 04 tra, 2011 11:23 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Da, Valiant. Ak se sjećam dobro, Jake je smetao cijelo vrijeme tamo jer je bio civil. Doduše, posada Valianta je bila sama sebi smetnja sa svojom elitnom nabrijanošću 'uuu mi smo crveni odred, kikamo assove', a na kraju dobe po nosu.
Iako je Nog sporedan lik, on mi je daleko bolji od Jakea, jer kod Noga vidimo promjenu od početka serije do njenog kraja (kao i kod dosta likova) - od tipičnog pohlepnog Ferengija do uzornog časnika i prekaljenog ratnog veterana. Jake je ostao Jake. U početku usamljeni klinjo, na kraju usamljeni pisac.
|
| uto 05 tra, 2011 3:59 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Možda je pouka da ga je rana smrt majke i život s ocem na opasnoj postaji sjebalo doživotno.
|
| uto 05 tra, 2011 4:16 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
A koga ne bi? U početku ga još mogu donekle razumijeti, kad je bio usamljen i jedini frend mu je Ferengi. Benjamin nije odobravao to prijateljstvo jer je Ferengi i samim time pohlepan (nekak me podsjeća na stereotip o pohlepnim Židovima). Bolje da je Jake bio u New Orleansu i učio za kuhara. Jer DS9 je postao ratna zona, i to nikako nije mjesto za odgoj djeteta. Doduše, u startu je to bila sirotinjska kanta od postaje, kasnije je to postao kolodvor i tržnica sa učestalim napadima. Tko bi normalan ostao tamo (a da nije vojnik ili trgovac)? Nitko. Ali Jake bi. Jake je od nikud našao muda. Ili možda inat Benjaminu koji je htio da Jake bude na sigurnom, pa kao Jake ide dokazati da se može sam brinuti za sebe tako da OSTANE IZA NEPRIJATELJSKE LINIJE.  Da je Weyoun bio pravi baja, teleportirao bi Jakeova crijeva van i taj signal poslao u Federaciju. Srećom po Jakea, Dominij u startu osvaja pomoću sladorječivosti. (ne računajući simpatične poglede Jem'Hadara)
|
| uto 05 tra, 2011 5:04 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Joj... nasmijao me tvoj post... ( na dobar način...  ) Jake mi se sviđa, ali priznajem da je najbolji bio u toj epizodi sa mrtvim Benjyminom i paradoksom. Posebno na kraju.
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 08 tra, 2011 9:53 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Kai Winn ...došlo bi mi da ugasim telku....YAYKS.. Jake je bio ok lik taman onoliko koliko je to bilo potrebno.
|
| ned 10 tra, 2011 6:57 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pet 14 ruj, 2012 8:21 pm Postovi: 483 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Vulkanac
|
Evo počeo sam sa gledanjem. Pratio sam ju prije na tv-u ali ne toliko redovito, a i bilo je konstantno mijenjanje termina.., dakle klasika na hrt-u
Bilo mi je zanimljiv sukob Siska i Picarda na početku. Dok sam gledao TNG uvijek me zanimalo kako su drugi prihvatli događanja s Picardom. Njegova asimilacija te njegovo spašavanje odnosno vraćanje u federaciju. Gledanje Picarda s druge perspektive mi je bila dosta zanimljiva. Osobito promatrat njegovo popravljanje uniforme itd..
_________________ Pazi svoje misli, jer one postaju riječi. Pazi svoje riječi, jer one postaju djela. Pazi svoja djela, jer ona postaju navike. Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter. I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu. Što mislimo, to postajemo.
M.T.
|
| uto 13 stu, 2012 1:20 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Sisko je ljut zbog ženine smrti ali brzo će shvatit da picard nije ništa kriv 
|
| uto 13 stu, 2012 11:32 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
captain je napisao/la: Sisko je ljut zbog ženine smrti ali brzo će shvatit da picard nije ništa kriv  mmm pa neizravno Picard i je kriv za smrt Siskove žene s obzirom da je tad bio dio Borga. 
| uto 13 stu, 2012 11:48 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Pa po toj logici je i lutka u kazalištu glumac a ne onaj tko s njon upravlja Picard ko Picard nije ništa kriv ali fizički Picard je bia pod kontrolom borga ..njegova osobna volja je bila nebitna
|
| uto 13 stu, 2012 11:53 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sri 17 lis, 2012 3:22 pm Postovi: 56 Koje si vrste?: Human
|
I zapovjedna odgovornost mora imati neku težinu. Picard je ipak u neku ruku bio svjestan toga što mu se zbiva jer mu je tijekom asimilacije (odnosno onih spajanja dijelova na kocki) kapnula suza. Druga je stvar jel psihički bio jači od toga ili nije...
|
| sri 14 stu, 2012 1:05 am |
|
 |
|
Make it so
|
Svjestan je ali nemože ništa učinit
|
| sri 14 stu, 2012 1:06 am |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sri 17 lis, 2012 3:22 pm Postovi: 56 Koje si vrste?: Human
|
Da mu je poslije tog organizirano neko suđenje mislim da bi mu federacijski pravnici ipak uspjeli nakalemiti određenu dozu odgovornosti pod izlikom "kako mi znamo da, ako si bio svjestan, nisi mogao ništa učiniti?" i slično...
|
| sri 14 stu, 2012 1:12 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pet 14 ruj, 2012 8:21 pm Postovi: 483 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Vulkanac
|
pa baš to, povjerenje nekoga se teško stječe ali izuzetno brzo gubi. Picard je do tog trenutka imao ugled i njegovo ime je imalo težinu. Zbog toga su mu recimo umjesto apsolutnog oprosta mogli dat časni otpust odnosno umirovljenje ili ga poslat u neku administraciju. Pošto je dosta toga prošao ima iskustva pa može uostalmo održavati semenare mlađim kapetanima..
_________________ Pazi svoje misli, jer one postaju riječi. Pazi svoje riječi, jer one postaju djela. Pazi svoja djela, jer ona postaju navike. Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter. I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu. Što mislimo, to postajemo.
M.T.
|
| sri 14 stu, 2012 8:33 am |
|
 |
|
Make it so
|
Vi zaboravljate da asimilirana osoba nema baš slobodnu volju i da on sam je teško prihvaća to šta ga je spopalo Pa u jednoj sceni plače od boli , a sigurno to nije zato jer ima kontrolu i sviđa mu se ono šta radi 
|
| sri 14 stu, 2012 12:37 pm |
|
 |
|