pa eto, vrijeme da napišem "kratki" report na ova dva dana koja sam provela u Opatiji
DAN PRVIErste banka-18h, Wildchild čeka mene i frendicu. Krenuvši iz grada odlučili smo svratiti do _Oz-a kako bi ga izvukli iz stana i odvukli na Liburnicon

mission complete te krenuli mi dalje prema Opatiji
Cijelo vrijeme smo slušali Gaginog Alejandra u nekih tri/četiri različite verzije

a taman se odviknula od te pjesme

kako god eto nas u Opatiji, dečki bi lijevo ja kažem desno i srećom što su me slušali jer bi inače bilo veselo

odmah preko puta Bille eto ti Osnovne škole
Parkirali na igralištu i laganini krenuli prema školi...vani nas dočekali

(čevapi i fažol) te

(cuga)
Ajde nabava akreditacija, pa razglabanje što da napišemo na nju i eto nas napokon unutra u Atriumu

prvo što je upalo nam u oko bilo je ovo ->
Imali smo nešto vremena do prvog predavanja pa smo ga ubili u cugi i fotkanju

I tako upali mi na prvo predavanje D.Jadrijević: Lov na Slobodnu energiju...što je to slobodna energija/što nije, gdje u tražiti itd...Zatim u toj istoj prostoriji točnije u Librariumu smo ostali slušati predstavljanje knjige K.Mišak: Sretan vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali...sva svoja znanja koja je uspio skupiti kroz svo ovo vrijeme pokušao je složiti u tu knjigu koja je bila snižena na 120kn

od 8 komada koliko sam uspjela vidjeti većinu je uspio prodati

Do slj. predavanja je bilo dosta vremena pa smo lutali okolo sve dok Wildchildu nije puklo u jednom trenu i rekao nam da se odemo slikati sa Mišakom

da tako ostali ali on je bio uporan i eto stvarno se slikali

Kako mi je aparat malo u banani slike nisu nešto ali dokaz je tu

I tako, nakon što smo se slikali sa legendom slj. na redu bilo je predavanje K.Korlević: Pitanje civilizacijskog opstanka

malo smo se zapričali vani tako da smo poslušali samo zadnjih pol sata ali ajde barem nešto

Nakontoga napokon dočekali predavanje koje smo silno čekali

M.Ban: Govorimo klingonski
naučili smo stvarno puno toga, poput abecede i brojeva

...bilo je tu još svega toga no eto zabilježila ono najzanimljivije

Postoji klingonski rječnik koji se može besplatno skinuti sa neta, u Americi se on na fakultetima predaje kao izborni jezik...fora

ufurali se dečki
Nakon toga opet se muvali okolo igrali za 5kn igru u kojoj možeš osvojiti cugu tj. ocisi na što si se kolo zaustavi...sreća nas je pratila tako da sam ja osvojila 0.5 pivo a _Oz 3x0.5 pivo

išlo nas je

Odgledali još par kvizova poput Ki ča zna vezano za Matrix trilogiju te nešto malo Guess the Song-80´s ...i tako se oko dva sata lagano pokupili prema doma

_Oz-a izbacili na kantridi a Wildchild i ja do grada na krumpiriće koju na žalost više nisu radili tako da sam i ja ubrzo doma došla

Sve u svemu tako prođe dan prvi, najbolji mi je bio Wildchild koji je vidio puno poznatih i svakome se opravdavao kako on nema veze sa star trekom i star warsom

...drago mi je što smo uspjeli _Oz-a izvući van...bio je umoran od drva koje je slagao što već no ajde uspio je biti do dva sata
DAN DRUGIEto i subote, dečki me pustili samu tako da sam ja sa frendicom i još jednom curo krenule prema Opatiji oko pet i pol. Ja sam htjela do štst biti tamo jer je u 18h trebalo početi prvo predavanje. I tako krenuli sa predavanjem S.Zelenika: Znanstveno fantastična primjena nanotehnologije ...meni je to bilo jedno od boljih predavanja

pokazivao nam je primjere što sve nanotehnologija omogućuje, koji materijali se koriste itd...

Nakon toga sam poslušala predavanje N.Mendeš: Po svjetskim morima...spominjao je najstarije riječke jedrenjake i njihove putove po svjetskim morima...bilo je fora za poslušati

Zatim je usljedila rupa po pitanju predavanja di sam se ja muvala okolo glasala za neki najbolji SF crtež i tako...gubila vrijeme dok nije došlo ono glavno predavanje Znanost za budućnost, talk-show Krešimira Mišaka di su gostovali dr.sc. Davor Pavuna

tip je jak, onako...lagano nervčik ali fora

te dr.sc. Ivan Šimatović
Tema je bila Energetska budućnost civilizacije...puno toga je rečeno, kasnije kada su se postavljala pitanja bilo je svega od neke cure koja je obojicu znanstvenika popljuvala zbog toga što nije dobila odgovor na neka pitanja pa to nekog čovjeka koji je odlučio odgovoriti na pitanje koje je u sklopu konteksta Pavuna pitao (Zamislimo da se nalazimo u Opatiji 20godina kasnije, kako mi ona izgledala) ...taj čovjek je rastjerao pola Aule-sportska dvorana

Nakon toga krenula sam doma i stigla u pol noći...glava me boljela pa sam išla ravno u krevet, valjda je to bilo previše znanstvenih predavanja u dva dana koja sam odslušala

Eto, to je sve od mene...tj od nas