captain je napisao/la:
Lijencino

..baci i ti koji komentar ..ugledaj se na me

Akvatili su jedna od maštovitijih vrsta u treku. Odnosno, Xindi, kao vrsta su zanimljivi. Uzmimo recimo Vulkance i Romulance koji imaju zajedničko porijeklo, a opet nisu bili dovoljno otvorenog uma da prihvate jedni druge. S druge strane, Xindi, koji su izgledom toliko različiti ipak su prihvatili svoje zajedničke korijene i nastavili odnose, formirali Vijeće i udružili snage. Zato me zanima što bude kad Sarek ode na Romulus... ujedine li se Vulkanci i Romulanci u budućnosti ili ne? Naravno, ne uzimajući u obzir STXI, po kojem je budućnost Romulusa određena, a možda i ne, jer je Vulkan uništen, a možda upravo da, zbog toga što Vulkan jest uništen i nitko im neće moć pomoć u budućnosti. Malo sam skrenula s teme.
Akvatilski brodovi dosta podsjećaju na određene brodove iz Dine, u kojima su ona čudna bića (zaboravih ime) isto tako plutala, ali u začinu, i upravljala brodovima. Još sam uvijek blizu teme.
Cijela situacija s mučenjem Hoshi je izgledala malo blesavo. Hiposprejem joj ubace trakavice (ili šta već), pazi sad, kroz lubanju.
To je sve čega se sjećam...

a gledala sam epizodu pred par dana.

Ostalo je valjda sve super.
E da, Reptili imaju super odjela. Općenito su svi Xindi dobro zamišljeni. Nisu samo crvenkasti sa zašiljenim ušima, ili plavi s ticalima.