| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 3x12 - Chosen Realm
Post se uređuje. -Mimi Sky
|
| sri 28 srp, 2010 2:40 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x12 - Chosen Realm
U svojoj zelji da pomognu nekom ..ENT je opet upa u nevolje i nazalost naletili su na prave svemirske talibane koji zbog religije namecu svoja misljenja a nazalost su i unistili svoj planet u velikom vjerskom ratu ..tpol je odmah skuzila da sa gostima i nije nesto u redu Meni je zanimljiv razlog rata koji je slicniji nekoj red dwarf prici nego ozbiljnoj star trek prici ..ono rat zbog razlike u stvaranju od jednog dana ..to stvarno podsjeca na macije kape iz patuljka ..valjda je taj razlog stavljen zbog toga da se dokaze kako su ovakvi ratovi uzaludni i glupi  No ukratko ova epizoda ima sve one prikaze vjerskog fanatizma kojeg se ljudi boje ..ludog vođu manipulatora i fanatike koju se spremni umrit zbog nicega defacto ..ali i osobe koje su se uvalile preduboko i sad ih savjest tjera da izađu van toga ali sami to nisu sposobni ucinit ..jedino sta je zastrasujuce je to ..pa kako netko moze popusit ove sve fanaticne price i upast u tu grupu fanatika ..kako uopce moguce da postoje osobe van logike ..van razmisljanja ..zar nebi svi tribali bit barem malo logicni i moralni kad su neke stvari poput ljudskih zivota u pitanju ? 10
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 28 srp, 2010 3:24 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Da ova epizoda strahovito i najjasnije govori protiv vjerskog fundamentalizma i koliko je ta pojava opasna za čovječanstvo i njezinu civilizaciju... Prepostavljam da se ovdje isključivo išlo radit poveznicu s muslimanima i njihovim fundamentalistima, ali isto tako bez problema možemo radit poveznice i s krščanskim fundamentalističkim organizacijama poput onih u sjevernoj Irskoj npr, pa i u samoj Americi. Tako da na neki način ovaj nastavak je kao "propagandni komunisktički film", što je ironično ako znamo da je ovo američka serija. 
| sri 28 srp, 2010 4:23 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Vjera i njeno krivo djelovanje. Ovu epizodu bi dao svim vjerskim fanaticima da pogledaju iako sumnjam da bi se išta onda promjenilo jer nam još treba puno godina, a možda i stoljeća da shvatimo, ne svi naravno. 
|
| sri 28 srp, 2010 5:16 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Njaaaa meni nije nešt epizoda. To sve sa fanatizmom stoji, međutim postoje Xindi i šira radnja, tak da je ovo nepotreban epizoda. Ok je moraliziranje i apsurdnost religijskog fanatizma, međutim kao da smo to sve već vidjeli. I jesmo.
6
|
| sri 28 srp, 2010 5:35 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Khm ..pa natuknuli su da postoji rasa koja je stvorila te sve kugle i ona ce kasnije bit dio radnje sa xindima ..kako je sve to van cile radnje ? Ne zelin pisat dalje spojlere ali ipak mislim da ovo nije bas van radnje 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 28 srp, 2010 5:38 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
A je, tiče se indirektno radnje. 
|
| sri 28 srp, 2010 5:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
ok epka ...eto ti vjerskog fanatizma i šta može da uradi....ali se vidjelo da nisu bili svi zadovoljni tim naukom i da se protive no srećom ta smrtna presuda archeru(teleporter).je odigrala bitnu ulogu..e je mi ta scena bila smješna..on se oprašta od t pol i ostali ali ovi pojma nemaju o čemu se radi...dobar trik..nema šta.. 7
|
| sri 28 srp, 2010 5:54 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
joj, moram priznati da me ova epizoda malo iznervirala tim vjerovanjem u Spasitelje ...mislim ono, slijepo vjerovanje u to da je sve stvoreno u 9 a ne deset dana (ili obrnuto) te radi toga boriti se i poubijati miljune ljudi...mislim stvarno jadno, kosa mi se diže na takve stvari ...drago mi je što ih je Archer doveo na matični planet da im pokaže do kuda je dovelo to njihovo glupo ratovanje... 8
| sri 28 srp, 2010 6:35 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Evo i meni se omaklo pa pogledao epizodu...ništ posebno, ali nije ni loše...U jednom trenutku sam se pobojao da će Archer riješiti situaciju na klasični trek način; nabaci neku spiku jednom od njih, kako to što oni rade nije u redu i tako šije šete i ovaj se predomisli...Na neki način to se i dogodilo, ali taj lik s kojim je popričao je već imao svoje sumnje koje je na njega prenijela žena tako da je sve uredu po tom pitanju...
Ocjena 7.
|
| čet 29 srp, 2010 2:28 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Ocjena 6 ... Besmislena prepucavanja i tenzije ...
|
| pet 30 srp, 2010 1:15 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
E ovi fanatici su me fakat iživcirali Ono dođe im ENT u pomoć, a oni umjesto da budu zahvalni, otmu čitav brod i koriste ga za svoj besmislen rat
Pritom također ubija par članova posade ENT-a i brišu im podatke koje su teškom mukom prikupili - fakat ekipa nije normalna Srećom pa je dio te ekipe počeo shvaćat da je to sve neispravno i da su odlučili pomoć Archeru i ekipi
Archerov trik s teleporterom je odličan Baš mi je drago kad ih je na kraju Archer doveo na njihov uništen planet i objasnio im kako taj njihov glupi rat nije imao smisla te ih odveo u propast. I sve to samo zato što su jedni tvrdili da su sfere napravljene godinu dana prije, ili šta već
Ova epizoda je inače jako dobar osvrt na današnje religije i vjerske ratove. Ocjena 10
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 05 kol, 2010 11:12 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
7
Solidna radnja s dobrim osvrtom na stanje u svijetu... Dobra fora oko toga za koliko su nastale sfere... Pokazali su koliko je besmisleno sve to...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| čet 05 kol, 2010 5:27 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Bijedna epizoda... cijela epka je jedan veliki klišej. Zadnju scenu da ni ne spominjem... viđeno valjda već u svim prijašnjim serijama. E mi se tučemo, a ni ne znamo da se tučemo bezveze i da nam je planet već spaljen... bla.
Osim toga tu je i jednostavno zauzimanje Enterprisea od strane par fanatika. LOL, da ne spominjem kako se ekipa snalazi po Enterpriseu kao da su rođeni na njemu. Da ja tako dođem na neki svemirski brod, ne bi znao di mi je glava. A još je to elijenski brod... bla.

|
| čet 16 ruj, 2010 10:50 pm |
|
 |
|