Sada je: sub 29 kol, 2026 12:48 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 2x04 - Dead Stop 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
 2x04 - Dead Stop
Cvicek je napisao/la:
vidiš kak te ja konstantno toleriram.... a ti mene ko dr. House onu dr. Cuddy :(

Cvicek je napisao/la:
činjenica je da neki ljudi znaju spominjat da im ideš na živce i da im se radi tebe ne da dolaziti.

Cvicek je napisao/la:
Činjenica u smislu da sam osobno čuo.
Neki ljudi u smislu da je to samo jedan dio forumaša.

sri 12 svi, 2010 4:14 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 2x04 - Dead Stop
Napokon kontinuitet u kojem se vidi kako jedan brod ostecen u prijasnjoj epizodi se ne popravlja tako brzo i i dalje je ostecen pa triba popravke ..totalno bolje odrađeno nego u voyageru di u jednoj epizodi sataru brod a u drugoj je on ko nov :zubo: :|
Stanica za popravke je zanimljiva i pomalo podsjeca na borg regeneraciju na kraju kad je enterprise tesko ostetia a zanimljiv je i obrambeni mehanizam u kojem onog ko dođe blizu jezgre teleportira dalje od iste ..trip i malcolm su opet radili probeme :mrgreen:
Caka sa mozgom ko kompjuterskom jezgrom me zapravo podsjeca na jednu drugu sf seriju ..mislim cak da se radi od dr who kojeg i nevolim toliko ali znan da je na kraju jedne sezone bila slicna caka
Replikator integrirat u stol je super ideja inace
Solidna epizoda :thumbs2:

8

sri 12 svi, 2010 4:47 pm
Lieutenant
Lieutenant

Opet jedna dobra, misteriozna epka u kojoj vidimo dosta stvari koje smo u 24. st. uzimali zdravo za gotovo a ovdje su nepoznanica.

Samo namece se pitanje zasto bi rasa dovoljno mocna da sagradi ovakvu postaju koja je 300 godina ispred vecine rasa u tom sektoru pribjegavala ovakvim tihim metodama otimanja ljudi u svrhu samoodrzavanja instalacija. Jednostavnije bi im bilo naci neki planet sa humanoidima, uvatit ih par stotina i koristit im mozgove ko kompjutorske jezgre odsad do pamtivjeka. Ako zatreba drzat ih i par stotina u frizideru ko rezervu.

Da, znam... odvratan sam. :mrgreen:

Sedmica

sri 12 svi, 2010 5:27 pm
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
meni je bila baš fora epka :zubo:
...prvo, ona postaja za popravak usred svemira svima na usluzi...WTF :mrgreen:
...Trip i Malcom puni avanturističkog duha išli malo njuškati pa završili puzeći na mostu :zubo:
...Travis poslužio kao komp :mrgreen:
9

sri 12 svi, 2010 10:20 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
dobra epizoda...gdje eto enterprise mora ići na opravak ali nailaze na "dobru" postaju koja će im to napraviti vrlo "jeftino"...
eh smiješno je bilo vidjeti kako trip u onom restoranu od postaje uživa u onome repliciranom jelu no archer se ipak želi držati svoga kuhara....
postaja ipak skupo naplaćuje svoje usluge što je i archeru bilo sumnjivo iz početka ...travis je bio otet i zamjenjen kloniranim mrtvacem..eto vidjeli smo kako funkcionira postaja da otima druge i koristi njihova tijela za funkcioniranje...oni ostalima nije bio spasa jer su na duže vrijeme bili povezani sa računalom no travis na sreću nije pretrpio teže oštećenje..
bilo bi dobro da smo vidjeli kreatore postaje neke osobe koje su ostavile to na "uslugu"....
9

čet 13 svi, 2010 1:12 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

meni je upalo u oko da ih je telerit uputio na stanicu pa me cisto interesuje dal je to teleritska repair stanica ili je teleriti samo koriste :?:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

čet 13 svi, 2010 3:11 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
OGamer je napisao/la:
meni je upalo u oko da ih je telerit uputio na stanicu pa me cisto interesuje dal je to teleritska repair stanica ili je teleriti samo koriste :?:

To zapravo ne znamo :-k . Telariti su možda koristili tu postaju prije Enterprisea, čija posada nije upoznala Telarite, al T'Pol kaže da im se može vjerovati unatoč njihovom temperamentu.

Inače sama ideja samopopravljajuće postaje je odlična i originalna. Sve je automatizirano, a zauzvrat treba par hektolitara plazme i jedan kormilar očajnog karaktera. Trebali su ga ostavit :mrgreen: Trip i Malcolm ko mala djeca idu čeprkat i tražit po postaji gdje se što nalazi, pa kud puklo, al ne ide to samo tako. U svojoj djetinjastoj znatiželji podsjećaju na Parisa i Kima.

Ma desetku dajem. :thumbs2:

pet 14 svi, 2010 3:33 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Napokon epka u kojoj se vidi popravak štete nanesene u prošlom nastavku =D> :thumbs2: , za razliku od VOY-a gdje čak i nakon najžešćih fightova brod bude uvijek ko novi :roll:

Interesantna je ideja te stanice kojom upravlja kompjuter i koja sama popravlja brodove, no opet mi nije jasno tko ju je napravio :-k

Također mi nije jasno kako stanica može replicirat trupla :? , a i nije uredu da otima članove posade od brodova koji dođu se tamo popravit :thumbs3:

No, možda je ta rasa baš zbog toga i napravila tu stanicu, kako bi mogla proučavat druge rase, al na malo okrutan način :-k

Dobro mi je kako su Trip i Malcolm dva puta završili puzeći po Enterpriseovom mostu :lolsmjeh:

Dobro je da su uspjeli se izvuć na kraju i spasit Travisa, te da stanica nije uspjela sje*** Enterprise :)

Zanimljivo je da se na kraju stanica počela sama popravljat :-k zašto me to podsjeća na Borga 8-[ :mrgreen:

Zbog jedne zanimljivosti koju sam uočio tj. da je to jedina ENT epizoda u kojoj se pojavljuje Kardasijanac, dajem ocjenu 9 :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 14 svi, 2010 5:50 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
8 ocjena
Vrlo zanimljiva epka ,brutalno mi ta stanica izgleda !

pet 14 svi, 2010 10:38 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Epizoda je sama po sebi zanimljiva za pogledati, ima odličnih scena, dajem 9.

E sad to da se baš u susjedstvu nalazi automatizirana stanica za popravke mi je pomalo too much... ko da se stvorila tamo baš kad je zatrebala :P

Prvo prikazivanje naprednih replikatora.

Dobre scene popravljanja stanice.

Donekle neočekivan kraj.
Možda je od jedne takve rase (ili šta li to već je) borg asimilirao tehnologiju za regeneraciju i popravljanje :-k

Smartybarty je napisao/la:
Samo namece se pitanje zasto bi rasa dovoljno mocna da sagradi ovakvu postaju koja je 300 godina ispred vecine rasa u tom sektoru
Tko kaže da se radi o takvoj rasi, a ne o nekom entitetu koji se manifestira kroz onaj središnji kompjutor?

No neovisno o tome, postaja je mogla i na druge načine doći do "procesorske snage" - da im jednostavno predaju jednog crewmana u zamjenu za popravke. Mislim da mnoge rase ne bi imale ništa protiv takve razmjene.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 15 svi, 2010 5:03 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Cvicek je napisao/la:
No neovisno o tome, postaja je mogla i na druge načine doći do "procesorske snage" - da im jednostavno predaju jednog crewmana u zamjenu za popravke. Mislim da mnoge rase ne bi imale ništa protiv takve razmjene.

Vjerojatno uvijek prvo skeniraju baze podataka na brodovima svojih "mušterija," pa na temelju saznanja o njihovim moralno-etičkim i kulturnim vrijednostima odluče o načinu pristupa problemu.

sub 15 svi, 2010 6:19 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: