|
Sada je: uto 28 srp, 2026 6:31 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 1x23 - Fallen Hero
Fallen Hero (Pali heroj) Sezona: 1 Epizoda: 23 Datum premijere: 8.5.2002. Prikazano na HRT-u: 3.5.2010. Scenarist: Alan Cross Redatelj: Patrick Norris Nadnevak: February 9, 2152 Gostujući Glumci: * John Rubinstein as Mazarite captain * Vaughn Armstrong as Maxwell Forrest * Fionnula Flanagan as V'Lar * J. Michael Flynn as Mazarite official * Dennis Howard as Vulcan captain  Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Admiral Forrest daje naredbu Archeru da ode do planeta Mazara, preuzeti vulkansku veleposlanicu. Sato govori da će joj prepustiti svoju sobu, a T'Pol piše protokol za posadu - kako da se ponašaju prema veleposlanici. Ali, kad veleposlanica V'Lar dođe na brod, ponaša se vrlo ljubazno i prijateljski. Posada je šokirana kad sazna da je veleposlanica izbačena zbog kriminalnih radnji i zloupotrebe svog položaja. T'Pol je šokirana kad joj V'Lar kaže da se ne namjerava braniti, jer osoba na njezinom položaju mora biti vjerodostojna. T'Pol kasnije otkriva Archeru kako ju je V'Lar inspirirala da postane časnica. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Chrissie's Transcripts Site
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 03 svi, 2010 5:33 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x23 - Fallen Hero
Napeta epizoda ova s ambasadoricom vlar (ista glumica je utjelovila datinu "majku" ) Tpol predlaze kapetanu da posada triba vise sexa a onda predlozi i odmor na planetu zvanom risa ..sta je trip-u jako dobro sijelo ..smisno je kad su trip-a zafrkavali zbog kosulje No sve se pomrsilo kad je enterprise poslan da pokupi vulkansku veleposlanicu vlar ..koja eto ima nekakve probleme na mazaru ..isprva mi se ona ucinila ko netipicna vulkanka ..tako da je cak tpolino spartansko uređenje prostorije di ce veleposlanica bit i protokol ..ispao suvisan i malo promasen Spoznaja da je vlar mozda nesto ucinila lose na planetu di je bila ..jako uznemiruje tpol i to je sama veleposlanica primjetila ..zapravo bilo mi to neobicno jer ispada da je zena malo empaticna ..iako moze bit da je sve u iskustvu i da ona kuzi osjecaje koje vulkanci imaju ..iako ih slabo pokazuju Nakon sta je ENT napadnut a vlar nije virovala archeru dovoljno da mu rece o cem se radi i zasto je lovaju ..archer je okrenuo brod natrag prema mazaru ali ga je tpol uvjerila da krene ipak prema vulkanskom brodu ..u tom procesu su dosegnuli i warp 5 ali i bili napadnuti od strane 3 mazarska broda ..trik koji su na kraju izveli sa veleposlanicom i izigravanje tog da je ona mrtva je stara ali dosta dobra ideja ..taman da kupe malo vrimena i da vulkanski brod pobijedi mazarce taman kad stigne do enterprise-a .. vulkanski je brod djelova dosta mocno i bas me zanima dal je ijedan od tih brodova krstarica ..prezivia kasnije kad je nastala federacija ..jer stvarno je scena kad on ubija mazarce u pojam ..super  8
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 03 svi, 2010 5:36 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
da uistinu napeta epka....gdje ova veleposlanica isprva taji stvar no ipak je rekla archeru što se zapravo događa....eto vidimo i po prvi put u pogonu warp 5...još kad je trip reko -to je do sada bilo samo na papiru no vidjet ćemo - dobra varka na kraju ipak su spasili veleposlanicu i pobrinuli se da i ona ima nešto reći u svoju korist.. 8 
|
| pon 03 svi, 2010 5:51 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Napeto je jel neznas kad ce se oni susrest s vulkancima i dal ce ih mazarani stici 
|
| pon 03 svi, 2010 6:00 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ludo je bilo otvaranje s Tpolinim komentarima o olakšavanju napetosti I tako su čuli da u susjedstvu postoji zanimljiv planet zvan Risa...  (i onda će još 2 epizode pokušavati doći do tamo  ) Vulkanska ambasadorica je baš drugačija od drugih vulkanaca, bilo je smješno kako Tpol objašnjava da se ne smiju rukovati i šaliti u njenoj blizini, da bi na na Tpolino iznenađenje ambasadorica pružila ruku i pokušavala se našaliti, kasnije komentirala kako je hoshina soba previše "sterilna"  Tajenje oko misije, prevrati i objašnjenja nisu naročito zanimljivi ni orginalni ali okej... nije ni tak strašno  7
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 03 svi, 2010 6:41 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Tako-tako. Hej, pa postoji planet Risa gdje je populacija specijalizirana za 'uklanjanje napetosti'. Da prvi put čujem to, pomislio bi da se radi o globalnom bordelu. I zapravo sa Risom i neseksanjem mi je bilo zanimljivije od ostatka epke. Ambasadorica taji svoj antikorupcijski program dok ENT kolju; pa onda utrka do vulkanskog broda...zapravo i nema previše onog 'Trek' duha u ovoj epki.  Šestica
|
| pon 03 svi, 2010 6:58 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
dobro se Archer izvukao na kraju i onih 10 preostalih minuta iskoristio na najbolji moguci nacin 8
| pon 03 svi, 2010 10:01 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Epizoda ko epizoda mi nije bog zna što, ali volim Fionnulu Flanagan, izvrsna je glumica, pa dajem 8.
|
| pon 03 svi, 2010 10:05 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: 1x22 - Vox Sola
...pa sam početak je toliko genijalan... ...njih troje većeraju a T'Pol kaže da trebaju sexualnu aktivnost da se smire malo... onako smirenim glasom... a ova dvojica neznaju kud bi pogledali i radeći grimase pokušavajući uvjeriti je u suprotno... ...pa da pukneš od smijeha...
| uto 04 svi, 2010 1:32 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ova ambasadorica V'Las mi se stvarno svidjela... totalno netipična Vulkanka šta se tiče Vulkanaca u ENT-u, i nekako sličnija Vulkancima kakve kasnije vidimo. Zanimljivo je i to što po prvi put vidimo razlog zašto su Vulkanci toliko tajanstveni i zašto skrivaju stvari od ljudi... Ne znam, u ovom nastavku nema neke moralne dileme ili neke dramaturške radnje, ali mi se jako svidio, ponajviše zato što su Vulkanci po prvi put prikazani (izuzet T'Pol koja je i od prije) kao neki s kojima se može normalno razgovarat, koji nisu arogantni i bahati i to je ono što mi se najviše sviđa kod ovog nastavka...
Samo za kraj fasciniran sam kako su ogromni i moćni ovi Vulkanski brodovi. Sam Enterprise nije bio ni četvrtine veličine ovog Vulkanskog broda...
| uto 04 svi, 2010 1:53 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
8 ocjena ambasadorica V'Las stvarno fascinatna osoba ,bilo bi super kad bi se u jos kojo epki pojavila . T Pol isprda ove na pocetku 
| uto 04 svi, 2010 3:04 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Po meni dobar nastavak iako možda nema nekih uobičajenih za Star Trek stvari. Nema dilema, pouka, poruka, moraliziranja, filozofiranja, nego je onako "mozak na pašu" nastavak. No unatoč tome bilo je dosta zanimljivo i napeto, tako da nije neki problem.
Početak i rasprave o opuštanju posade je bio genijalan. Već sam se ponadao da će do Rise, ali eto, javio se hitan problem koji su morali riješiti. V'Lar mi je bila odlična, baš netipična Vulkanka. Rukuje se, zbija šale... sve što ne bi očekivali od vulkanske ambasadorice.
Zanimljivost je da je ona bila T'Polin idol, uzor, heroj kako Archer kaže. I kako je T'Pol u početku razočarana njome, ali kasnije joj se još više divi. Još zanimljivije je to da je i sama T'Pol utjecala na V'Lar i prije kad su se srele, ali i sada.
Vulkanka koja je istjerana s planeta jer je nešto zgriješila, a nikako da nam otkriju što, pa natezanje i utrka sa Mazarcima, prvi puta plove brzinom warp 5... sve je to bilo OK. Kraj je isto odličan, moćni vulkanski brod lakoćom sređuje Mazarce. A Archer i Pholx nadmudruju iste i spašavaju V'Lar.
Jedino mi je bio vrlo nelogičan Archerov postupak kada je krenuo nazad na Mazar. Ako te saveznici nešto zamole da napraviš, valjda ćeš to i napraviti, a ne upravo suprotno od toga. Osim toga Mazarci su pucali na njih, a on im hrli nazad ususret.
No sam Archer je rekao V'Lar da ljudi ne postupaju uvijek logično. No nije tu samo Archer kriv. Iskreno, nije mi jasno zašto V'Lar nije odmah rekla istinu Archeru? OK, ne vjeruje mu. Pa zašto je onda uopće došla na Enterprise ako mu ne vjeruje?
A ne znam, negdje između sedmice i osmice.
165

|
| uto 04 svi, 2010 7:49 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Citat: No sam Archer je rekao V'Lar da ljudi ne postupaju uvijek logično. No nije tu samo Archer kriv. Iskreno, nije mi jasno zašto V'Lar nije odmah rekla istinu Archeru? OK, ne vjeruje mu. Pa zašto je onda uopće došla na Enterprise ako mu ne vjeruje? Valjda nije imala opcije jer su joj mazariti bili za repom na planeti a ENT prihvatljiv rizik 
|
| uto 04 svi, 2010 9:31 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Enterprise je na putu za Risu, posadi je potrebno malo odmora
Al taman kad su se ponadali, evo poruke od Admirala Forresta da moraju pokupit ambasadoricu V'Lar s Mazaritskog planeta - ništa od Rise ovaj put
T'Pol priprema kapetana i posadu na dolazak ambasadorice te ih upoznava s jako zahtjevnim protokol..., ali kad ambasadorica dođe na brod, ispostavi se da ona baš i nije tipična Vulkanka te se čak žali da je Hoshina kabina presterilna - drugim riječima T'Pol je failala, tj. sav taj protokol je uzalud objašnjavala
Ambasadorica je vrlo simpatična i zanimljiva osoba, no ne može reć Archeru istinu što se zapravo dogodilo na Mazaru pa je on odluči vratit natrag, jer ne želi riskirat da Mazariti ponovno napadnu Enterprise
No, nakon nagovaranja V'Lar ipak priznaje Archeru da pokušava iskorijenit korupciju sa Mazara i da je kriminalci zbog toga žele ubit pa je on ipak odluči čim brže prevest do vulkanskog broda Sh'Ranna
Nažalost na putu Enterprise dostižu 3 Mazaritska broda i Archer im pokušava pobjeć te Enteprise postiže warp 5 , ali unatoč trudu Tripa i ostalih strojara moraju smanjit brzinu te ih Mazariti sustižu i odluče bordat Enteprise kako bi ubili ambasadoricu
Srećom Archer i Phlox smisle dobar plan i zeznu Mazaritske zločince, koji misle da su uspjeli ubit ambasadoricu. No na njihovu žalost, ambasadorica je živa, a Vulkanski brod stigao do Enteprisea i onesposobio Mazaritske brodove
Jedino mi je šteta što Archer nije na kraju rekao ''get off my ship'' tim razjarenim Mazaritskim kriminalcima nakon što su failali
I BTW Vulkanski brod stvarno izgleda zakon
Ocjena 9
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 05 svi, 2010 2:35 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 19 tra, 2009 1:26 pm Postovi: 108 Lokacija: Quark's Bar Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Insurrection Koje si vrste?: ferengi
|
nigdje veze epizoda, gledljivo- ocjena 6...
_________________ resistance is futile!
|
| ned 09 svi, 2010 6:04 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|