Sada je: uto 28 srp, 2026 12:07 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x18 - Rogue Planet 

Ocijeni epizodu
10 0%  0%  [ 0 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 0

1x18 - Rogue Planet 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
 1x18 - Rogue Planet
1x18 - Rogue Planet

pon 26 tra, 2010 9:51 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 1x18 - Rogue Planet
Epizoda koja mi je daleko od lose ali ipak imam par zamijerki je Rogue Planet... zanimljivo mi je ono zafrkavanje archera od strane malcolma i kasnije kad su ga zafrkavali u vezi njegove tajanstvene zene koju "poznaje" ali sve ostalo je nekako kopirano :(
Wraith me odmah asocira na stargate iako je ovo snimljeno prije atlantisa ali ostale stvari su teska kopija prijasnjih star trek serija

- Lutajuci planet se nalazi i u gammi u omarion maglici a na njemu zive mjenjolici koji su poznati ko osnivaci dominija
- Kultura nemoralnog lova na inteligentna bica je prisutna u voyageru i prikazana u liku hirogenaca
- Osnivaci su napravili dominij upravo zbog toga jer su bili progonjeni od solidsa ..isto ko i ova mijenjolika rasa wraithi ...a samim postojanjem ove rase mi nije jasno dal su ikada osnivaci znali za ostale mijenjolike i dal su ih smatrali ko solidse jer nisu u tekucem obliku ko oni ili mijenjolici imaju nekakav osjecaj međusobne solidarnosti bez obzira na vrstu kojoj pripadaju :-k

Previse tog mi je nekako slicno sa pricom o founderima i sa hirogenskim nacinom lova :zubo:

7

pon 26 tra, 2010 9:58 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Cudna epka :(
ocjena 6

pon 26 tra, 2010 10:33 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
da..ima te sličnosti sa osnivačma i sa hirogencima no ipak dobra epka ...gdje vidimo ove koji love opet iz neke zabave a ovi drugi bi samo htjeli da ih se ostavi na miru..no zato tu nastupa archer koji im pomaže i napokon postaju ravnopravni..i ovima postaje teško da ih pronađu.....zanimljivo kako se ono biće prikazivalo archeru kao žena koju je zamišljao od prije...
8

pon 26 tra, 2010 10:37 pm
Make it so
Make it so

Ta telepatija je razlika između osnivaca i ovih mijenjolika :-k

pon 26 tra, 2010 10:44 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Booooooorriing!

6

pon 26 tra, 2010 11:03 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Boring, jes.

5

Ne samo zbog navedenih već viđenih ideja koje je Captain nabrojio, već i zbog načina na koji se onaj puž prikazuje Archeru. Podsjeća na mindfuck situacije. I ženska nije nešt ekstra.

pon 26 tra, 2010 11:25 pm
Make it so
Make it so

I to sa zenskom podsjeca na jednu DS9 epizodu ..mislim da se sisko zaljubia u nekakvu dvojnu licnosti ..tako nesto ..pa su imali tajanstvene susrete po stanici :zubo:

pon 26 tra, 2010 11:37 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Vrlo kratak komentar epizode, jer stvarno niti nemam ideje što komentirati. Već je rečeno kako je sve više manje viđeno u drugim serijama... lutajući planet, lovački nastrojena vrsta, mjenjolici... nije bilo ni neš ekstra napeto, ni zabavno, a ni dramatično.

Ukomponirali nekoliko već viđenih elemenata u jednu (ispod)prosječnu epizodu. I ako je ono Archeru pojam idealne žene... eh onda ne znam stvarno. Mislim, nije žena ružna, ali ona bi trebala pradstavljati idealnu ženu, meni je daleko od toga.

Svjetleći kukci su preuzeti iz Avatara, sam da se zna. :zubo:

Još jedna petica za epizodu.

239

uto 27 tra, 2010 6:11 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Meni sasvim solidna epizoda... 8
Možda je za koju ocjenu manje (kako su i drugi napisali - ono za archerovu idealnu ženo i sl) ali meni se sviđaju pojave kao što su planeti bez sunca gdje se je razvila drugačija vrsta inteligencije.

Naime:

captain je napisao/la:
- Lutajuci planet se nalazi i u gammi u omarion maglici a na njemu zive mjenjolici koji su poznati ko osnivaci dominija
Zašto u novijem treku ne bi bila hipoteza da se takav oblik života (shapeshifteri) baš tamo razviju zbog specifičnog settinga?
U stvari mi je to čak i poprilično zanimljivo kao teorija :)

captain je napisao/la:
- Kultura nemoralnog lova na inteligentna bica je prisutna u voyageru i prikazana u liku hirogenaca
Kultura lova je prisutna u večini ljudskih kultura. Zašto ne bi bila rasprostranjena i po galaksiji?
Uostalom, oblik evolucije kakav mi poznajemo često podrazumijeva predatorstvo kao napredan oblik, koji na kraju dolazi na vrh hranidbenog lanca i postaje dominantan oblik života nad ostalima...

captain je napisao/la:
- Osnivaci su napravili dominij upravo zbog toga jer su bili progonjeni od solidsa ..isto ko i ova mijenjolika rasa wraithi ...a samim postojanjem ove rase mi nije jasno dal su ikada osnivaci znali za ostale mijenjolike i dal su ih smatrali ko solidse jer nisu u tekucem obliku ko oni ili mijenjolici imaju nekakav osjecaj međusobne solidarnosti bez obzira na vrstu kojoj pripadaju :-k
To opet potvrđuje teoriju founderice da su mjenjolici svugdje u galaksiji proganjani baš zato što su različiti i jer ih se drugi boje, iako u svojoj osnovi nisu imali agresivnih težnja.
Ako je suditi po životu na zemlji, mimikrija se može koristiti i kao način vrebanja plijena, ali i kao način izbjegavanja predatora.

Miki je napisao/la:
Ne samo zbog navedenih već viđenih ideja koje je Captain nabrojio, već i zbog načina na koji se onaj puž prikazuje Archeru.
A ti STVAAAAAARNO ne voliš mindfucking scenarije :lolsmjeh:
(pročitao sam sinoć najveći dio tvojih komentara na SG1 i SGA pa sam još pod takvim dojmom :) )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 27 tra, 2010 6:49 pm
MINDFVCK

Pa da, previše ima mindfucka u SFu :oops: Jednom moraju dosadit.

uto 27 tra, 2010 6:54 pm
Make it so
Make it so

Sve je to super cvicek ako zelis gledat epizodu ko pozitivnu i tako stvari shvatit ali meni je jednostavno previse reciklaze bilo :|

Bolje da su ispricali pricu o osnivacima i njihovu progonu onda ..iako realno sve sta ti govoris stoji ..no za vrijeme DS9-a se uopce nije spominjala mogucnost da su mjenjolici nesto drugo osim osnivaca a sami osnivacu su bica koja nisu nikakvi crvi i nemaju nekakvu formu osim tekuce ..iako mislim da su i oni nekoc bili nekakvi solidsi ..tako da je sve to opet nedovrsena prica ..u DS9-u su shapeshifteri svi iz gamme a ode znamo da postoje i drugi shapeshifteri ali nikad nije spomenuta mogucnost da postoji dobro poznata vrsta solid shapeshiftera ..jedino novo je to da su ovi shapeshifteri telepati .. uglavnom vec koristene ideje :-k

uto 27 tra, 2010 7:13 pm
anarho trekkie

Nitko ne kaže da su founder shapeshifteri jedina vrsta shapeshiftera.
Pojavljivali su se i u TOSu, u više različitih oblika, i u filmovima (ST6) i u Voyageru i na kraju i u DS9u. Kako postoji više vrsta "solidsa" tako postoji i više vrsta shapeshiftera.

Meni je bilo zanimljivo što je i ove zadesila slična sudbina kao i buduće foundere - organizirani progoni. To na neki način potvrđuje, i ne osporava priču o founderima i razlozima nastanka Dominija.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 27 tra, 2010 7:45 pm
Make it so
Make it so

Pa Q i jos neka energetska bica su isto shapeshifteri jer mogu uzimat razne forme ali ih se ne klasificira ko takve ..druga stvar ono bice iz filma je solid shapeshifter ..znaci moze samo oponasat humanoide ..nemoze se pretvorit u kamen ili pregradu ..humanoidno je bice ..solid sa sposobnosti mimikrije 8)

Cak i ona bica iz voyagera su shapeshifteri ali doduse samo se mogu pretvorit u ono s cime dođu u kontakt ..tj osobe ili elemente s kojima dođu u kontakt

Ono sta je meni strasno u ovom je pomisao kod lovaca da imaju pravo lovit ta bica iz epizode jer ih smatraju samo oponasateljima neceg ali ne i inteligentnim bicima ..ali ako mogu oponasat kompleksne forme ko humanoide ..kako to da onda "nisu" inteligentni ?
Esk ih love jer misle da su zivotinje ali nije mi jasno dal su to mislili i za foundere ili su ih samo lovili jer su bili neobicna prijetnja i ljudi su ih se bojali :-k

uto 27 tra, 2010 7:56 pm
anarho trekkie

Nisam ni mislio na Qa i slična "energetska" bića, već baš na ono što i mislimo pod pojmom shapeshifter.
U TOSu je jedna od prvih epizoda bila ona shapeshifterica koja je voljela sol, u TNGu u "Dauphin" ona baba koja se pretvorila u čudovište, a čak bi se i Sulibani mogli donekle nazivati shapeshifterima.... recimo ona ženska iz Pilota.

A za lovce se slažem - valjda im je lakše loviti ako svoju lovinu ne smatraju inteligentnom, već samo kao drugačiju vrstu životinja...

slika

uto 27 tra, 2010 8:07 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: