Sada je: uto 28 srp, 2026 7:41 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
 1x15 - Shadows of P'Jem 

Ocjena:
Anketa je završila: pet 21 svi, 2010 7:23 pm.
10 13%  13%  [ 2 ]
9 7%  7%  [ 1 ]
8 33%  33%  [ 5 ]
7 20%  20%  [ 3 ]
6 13%  13%  [ 2 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 13%  13%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 15

1x15 - Shadows of P'Jem 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
 1x15 - Shadows of P'Jem
Shadows of P'Jem
(Sjenke P'Jema)

Sezona: 1
Epizoda: 15

Datum premijere: 6.2.2002.
Prikazano na HRT-u: 21.4.2010.

Scenaristi: Mike Sussman & Phyllis Strong
Redatelj: Mike Vejar

Stardate: Nepoznat (2151)

Gostujući Glumci:
* Jeffrey Combs - Shran
* Gregory Itzin - Sopek
* Steven Dennis - Tholos
* Vaughn Armstrong - Maxwell Forrest
* Gary Graham - Soval
* Barbara Tarbuck - Kalev
* Jeff Kober - Traeg

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Na Zemlji, vulkanski veleposlanik Soval obavještava da su Andorijanci uništili njihovo svetište P'Jem. Admiral Forrest misli kako bi Vulkanci trebali biti otvoreniji s ljudima u stvarima kao što je njihova tajna baza na P'Jemu, a Soval okrivljuje Archera i njegovu posadu i objavljuje da su operacije sa Flotom obustavljene. Forrest kontaktira Archera i moli ga da izbjegava međusobne sukobe drugih rasa.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: Chrissie's Transcripts Site

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 21 tra, 2010 7:23 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: 1x15 - Shadows of P'Jem
slika
:facepalm:

Ova epizoda mi je (koliko je se sjećam) bila tako tako...

Zanimljivo je da kapetan Sopek u ENT relaunch romanima postane jedan od bitnijih sporednih likova.

Ocjena? A nekakva sedmica.

sri 21 tra, 2010 7:48 pm
Profil Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Solidna epizoda, 7 ....
Zbog Archera i T'pol ....

sri 21 tra, 2010 11:44 pm
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Shran i njegove besane noci zbog duga archeru su mi bas ispale kako treba ...takav moral ili osjecaj duznosti je jako zanimljiv :mrgreen:
Zbog P jema je zaiskrilo između ljudi i vulkanaca a sve je kulminiralo odlukom o odlasku tpol sa ent-a ..no tpol i archer su postali taoci pobunjenika na coridanu i to je pomrsilo stvari ..na kraju je tpol spasila zivot vulkanskom kapetanu i tako ostala na ent-u ..smisno je njihovo izvlacenje iz uzadi s kojom su vezani :mrgreen:

8

čet 22 tra, 2010 2:00 am
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
_Oz je napisao/la:
Zanimljivo je da kapetan Sopek u ENT relaunch romanima postane jedan od bitnijih sporednih likova.

Renata je Vulkanka? :shocked:

Po meni dobra epizoda. Nekakav logični nastavak na epizodu Andorian incident. Andorijanci su bili poduzetni i uništili vulkanski hram i sada se Vulkanci frnje na Archera i T'Pol jer su razotkrili njihovu špijunsku postaju. Zanimljiva mi je bila scena kada je Trip mislio da ga Archer zafrkava da će voditi T'Pol na planet.

Ova otmica Archera i T'Pol mi je tako-tako... vrlo neoriginalno. Toga smo imali već u valjda svakoj Star Trek seriji X puta. Kapetan i netko ide na planet, tamo postoje frakcije koje se bore, teroristi i oni na vlasti. Teroristi otimaju kapetana i onog sidekicka i traže oružje... blabla. Viđeno milijun puta.

T'Pol skoro atributima, zračnim jastucima ugušila Archera, jadni kapetan, žalim ga. Vulkanci malo pokazuju agresivnu stranu, tko bi rekao da će samo onako napasti teroriste. I pitam se kako bi sve to završilo da nije bilo Malcolma, Tripa, Shrana i Andorijanaca. Dal bi T'Pol i Archer stvarno slučajno stradali u okršaju?

Eto, Shran se iskupio za otkrivanje P'Jema i nekako je krenula ta "bliskija" suradnja s Andorijancima. Nekako će se sve više putevi ukrštavati s njihovima. Fora mi je zadnja scena i kako su Archer i Phlox prešli Sopeka i zadržali T'Pol na Enterpriseu. T'Pol nekako često savija istinu.

Ocjena, ajde neka bude 8 malo na kredit.

265

čet 22 tra, 2010 12:54 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
_Oz je napisao/la:
[ http://i233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/Ankete/115a_resize.jpg ]
:facepalm:

Ova epizoda mi je (koliko je se sjećam) bila tako tako...

Ocjena? A nekakva sedmica.

Dobra slika 8)
Andorijanci i Vulkanci neka nepoznata gerila ,komandost upadi.....
T Pol sto laze ,ja nisam mislio da su oni sposobni za to

Meni je to 9 ocjena

čet 22 tra, 2010 1:15 pm
anarho trekkie

Nastavak moglo bi se reći - arca o Vulkancima i Andorijancima, kao i o početku stvaranja prijateljstava i suradnje koje će u konačnici dovesti do stvaranja Federacije. Naziv epizode jasno na to upućuje.

Politička situacija na planetu Cordianu je dosta zanimljiva.
Tako tu imamo Vulkance koji podržavaju vlast, donekle slično kao i na Zemlji.
S druge strane tu su i koji su i Cordianci nezadovoljni sa situacijom na planetu i neki od njih su u pokretu otpora protiv vladajućeg režima, i njih podržavaju Andorijanci.
Pravi hladnoratovski scenarij :)

Također, tu imamo i odnos između Archera i Shrana, koji je započeo nekoliko epizoda ranije, u 1x07 "Andorian Incident". Shran ovaj puta vraća uslugu Archeru.
Nije lako Archeru... s jedne strane ima Vulkance koji ljudima govore što trebaju raditi, čak i pod prijetnjom zaoštravanja odnosa, moglo bi se reći da je i Zemlja vulkancima od strateškog interesa.
S druge strane imamo Andorijance s kojima bi ljudi, prvenstveno Archer, također htjeli biti u dobrim odnosima. No veza između ljudi vulkanaca to poprilično komplicira...

Uništenje vulkanskog hrama je narušilo tu krhku vezu.
Što se mene tiče, Vulkanci su si sami krivi za tu situaciju, jer ako ti je nešto sveto mjesto, holy ground, onda ga nećeš oskrvnuti tako da ispod njega sagradiš ogromnu špijunsku postaju :roll:

S druge strane, s obzirom da su ljudi i vulkanci gotovo saveznici, razumljiv je vulkanski "gnjev" što ih je Archer razotkrio i pomogao Andorijancima. Ponekad saveznici rade i ono što ne smatraju sasvim korektnim, kako bi zadržali dobre odnose i nastavili suradnju...

Da se je i nastavak epizode bazirao na tome, ocjena bi bila viša, no na kraju je dobar dio epizode bio baziran na Archeru i T'Pol, kao i na Shranovom "vračanju duga" što je na trenutke bilo zanimljivo i šaljivo (one scene dok su vezani i oslobađaju) no nije od neke pretjerane vrijednosti... u tom smislu....
Također je istina, kao što je i Trap naveo, da sve to s otmicom nije bilo pretjerano orginalno.
Također je ono skakanje pred plasma gun totalno klišeizirano, kao i razješenje pitanja odlaska T'Pol...

Tako da dajem 8.

Od ostalih stvari, Cordianci su izgleda relativno bitna rasa za to područje svemira, čak se i sumnja da imaju warp7 motore. Čudno je da se nisu češće pojavljivali, kao i to da nisu jedni od osnivača Federacije - s obzirom da su bitni i Vulkancima i Andorijancima koji jesu osnivači...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 22 tra, 2010 3:25 pm
bubica
bubica

Nisu Cordianci neko Koridaniti (Coridanites), i nisu suosnivači Federacije već su pristupili dosta kasnije.

Federaciju su osnovali Zemlja, Vulkan, Andoria i Tellar.

čet 22 tra, 2010 3:46 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Dajem šesticu. Već ste više-manje sve naveli; nastavak radnje između vulkansko-andorijskih odnosa, Archer-Shran odnosa, kliše otmica i tak. Malo premračan ambijent u epizodi. Volim radnje sa mračnom radnjom, ne sa apsolutnom tminom.

čet 22 tra, 2010 3:55 pm
anarho trekkie

_Oz je napisao/la:
Nisu Cordianci neko Koridaniti (Coridanites), i nisu suosnivači Federacije već su pristupili dosta kasnije.

Federaciju su osnovali Zemlja, Vulkan, Andoria i Tellar.
TNX!! Obožavam odgovarati na wannabe pametovanja :mrgreen:

Kao prvo, zamjenio sam jedno slovo, big dijl,..
Ali inače se može reći i Coridanites i Coridans. Nije nužno "Coridanites" [-X

A kao drugo, gdje sam ja to u postu napisao da JESU osnivači?
Ako bolje pročitaš zadnji pasus mog komentara epizode - vidjet ćeš da sam izrazio čuđenje što NISU jedni od osnivača, nigdje nisam tvrdio da JESU osnivači.

FAIL! :baeh:

slika

čet 22 tra, 2010 4:07 pm
bubica
bubica

^ Sorry Cviček, znaš da ne čitam dalje od trećeg pasusa :lolsmjeh:

čet 22 tra, 2010 4:10 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Zanimljivo, pogotovo što to spominješ svjetlu činjenice da sam osnivače spomenuo tek u zadnjem pasusu i na to si se nadovezao ;)

Inače, nije ništa neuobičajeno, isto se događalo i prije (komentari evolucije u "Dear Doctor", moji argumenti zašto Neelix nije pedofil itd... :) )

Ah whatever, napisat ću da sam razočaran i odoh dalje čitati druge teme :P

slika

čet 22 tra, 2010 4:15 pm
nešt po svom izboru

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Mah...nije nest bas posebno od epke, ali nije ni losa...

7

čet 22 tra, 2010 8:23 pm
Profil Web stranica
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Ova epka je vrlo dobar i napet nastavak na epku Andorian Incident :thumbs2:
Andorijanci su uništili Vulkanski hram P'Jem skup sa njihovom špijunskom stanicom, i sad su Vulkanci našli za to okrivit Enterprise i Archera te namjeravaju premjestit T'Pol zbog toga :roll: - fakat su arogantni :thumbs3:
Dobar mi je Trip kad kaže da nevoli kad mu spuštaju slušalicu :lolsmjeh:
Kako Miki kaže i meni je malo lame kak su teroristi uspjeli zarobit Archera i T'Pol na putu za Coridan :P

slika
Ta scena mi je bila prezakon :lolsmjeh: Jadan Archer :zubo:

Srećom po su Archera i T'Pol spasili Andorijanci pod Shranovim vodstvom, koji je tako otplatio svoj dug i sad će moć mirno spavat :thumbs2:
A T'Pol je bila vrlo hrabra kad se bacila na plazmeni metak da bi spasila Vulkanskog ambasadora i time si povećala šanse da ostane na Enterpriseu :thumbs2: , no također su tu puno pomogli Archer i Phlox koji su lijepo blefirali da T'Pol mora ostat u bolnici još neko dulje vrijeme :mrgreen:

Ukupna ocjena je 8 :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

pon 26 tra, 2010 10:49 pm
Profil YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.