|
Sada je: pet 31 srp, 2026 4:03 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Linux, Ubuntu, Mac...
Jel ima ovdje itko da NE koristi Windowse, pa da pritom podijeli savjete, mudrosti, upute i trikove glede drugačijih operacijskih sustava?
Razgledavao sam Ubuntu i Mac (Ubuntu čak i više), pa me zanima kak to sve funkcionira u totalu, ali ne želim na slijepo isprobati nešto sa čime nemam iskustva, pa se nadam da će me tu netko prosvijetliti.
|
| sri 03 ožu, 2010 2:58 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pon 01 ožu, 2010 9:39 pm Postovi: 100 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
 Re: Linux, Ubuntu, Mac...
za mac ti mogu reci da je ok ,ima neke prednosti i neke nedostatke . ako uzmes mac pobrini se da uzmes maximalno rama kolko podrzava i veliki hard ,jer stvara veliku virtualnu memoriju za ubuntu nisam niti siguran tocno kaj je to ,pa tu neznam nist. ali moj ti savjet da se drzis windowsa, jer za ostale OS-ove ti nije garantirano da ces naci programe koji podrzavaju njihove platforme , po cemu je windows univerzalan . ako imas dobru pilu ili mislis kupiti ,stavi win7 i neces pozaliti 
_________________ LIVE LONG AND DRINK PROPER !!
|
| sri 03 ožu, 2010 5:28 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ak hoćeš linux stavi si mandrivu ili fedoru. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sri 03 ožu, 2010 10:33 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 27 tra, 2009 8:19 pm Postovi: 463 Lokacija: Zemlja-Europa-Hrvatska-Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: I Opis Stanja: Space is cool and so am I
|
Hrčak je napisao/la: Ak hoćeš linux stavi si mandrivu ili fedoru.  Ako želiš nešto jednostavnije počni s Ubuntu-om. Ali da, mandriva i fedora su odlični.
| sri 03 ožu, 2010 10:35 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pon 01 ožu, 2010 9:39 pm Postovi: 100 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
a mogu znati zkj bas hoces ubuntu ili mac? bas ti treba za posao ili to samo tak da probas * 
|
| sri 03 ožu, 2010 10:54 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ok, jedno pitanjce: koja je u sustini operativna razlika između, recimo, linuxa i windowsa?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 03 ožu, 2010 11:45 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
|
pa neke velike razlike nema , ali recimo imas funkcionalme i cijenovne cijenovna je ta da je linux besplatan , a win skup . funkcionalna je to da je windows jako jednostavan , za razliku od linuxa koji je slozen , pa tako win ima puno veci izbor programa i alata ( uglavnom je 99% programa radjeno za win platformu ), linux je jedino bolji po tome da je sigurniji , znaci manje system crashova ,a i sve kaj radite na njemu prikazuje samo na jednome mjestu ,za razliku od windowsa koji prikazuje na 3. i ono nevazno : hackeri cesto koriste backtrack linuxa za provaljivanje
|
| čet 04 ožu, 2010 5:44 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ma više iz znatiželje sam htio isprobati. Pokušao sam sa Ubuntuom, pa sam ga uklonio; nije da sam bio nešto preoševljen sa njime, već je stvar u tome da sam si customizirao Windowse do te mjere da mi se ne da neki drugi OS ponovo customizirati; pogotovo ako se radi o nečemu sa čime se prvi puta srećem. A i naživciralo me žicanje passworda skoro svaki put kad bi htio u neku particiju; kao i nemogućnost reproduciranja glazbe bez drivera za Linux.
|
| čet 04 ožu, 2010 7:44 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
|
pa da ,to ti i pricam , linux i ostali OS-evi na bazi linuxa su tesko za koristenje , ali opet ko zna s linuxom moze postici vise nego s win..... ](./images/smilies/eusa_wall.gif) a za mac da i ne pricam , pogotovo kolko su skupi
|
| čet 04 ožu, 2010 7:50 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
nauči unix pa nećeš imat problema s ničim 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| čet 04 ožu, 2010 7:55 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
|
da istina , samo traje ucenje unixa po tome ti je najbolje nauciti devc++ i sam si programiraj OS kakav hoces 
|
| čet 04 ožu, 2010 7:59 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 14 lip, 2009 4:10 am Postovi: 131 Lokacija: Zagreb Koje si vrste?: ne
|
Ima nas, naravno.
@Ant, kaj tocno mislis operativna razlika? Mislim oboje ti omogucuju da slusam muziku, gledas filmove, igras igrice ....
Inace koristim razne verzije godinama. U zadnje vrijeme koristim samo Arch Linux distribuciji i stvarno sam zadovoljan. Nekako sumnjam da cu skoro nesto previse mijenjati.
|
| ned 21 ožu, 2010 9:37 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|