| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Zašto "TIBERIUS" kao srednje ime?
Ja ljudi moji ovo ne znam: Zašto Kirk ima srednje ime Tiberius? Po rimskom varu Tiberiju ili...? Sram me može bit što ne znam... 
|
| sri 10 svi, 2006 10:52 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
moja teorija je... nekaj je moralo biti...
bilo je u seriji James T. Kirk... onda se netko u jednoj ST knjizi sjetio da bi T. moglo prestavljati Tiberius... ljudima se svidjelo i onda se Tiberius pojavilo u filmovima te tako postalo dijelom kanona (bar mislim da je tako bilo)
e sad zasto se pisac doticne knjige odlucio za Tiberius... zbilja ne znam... nisam citao tu knjigu
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 10 svi, 2006 10:57 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Pa, ako je otpočetka bilo James T. Kirk, onda je to Ttrebalo nešto značit.
|
| sri 10 svi, 2006 11:14 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
usprkos opasnosti da se budem repetativan...
moja teorija je... nekaj je moralo biti (mozda jer dobro zvuci??)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 10 svi, 2006 11:32 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Kao da ja imam Davor E. Borovac. To E sigurno nešto u mom imenu treba nešto značit. To je skraćenica od nečega što počinje s E. Kao što je Sisko Lafayette (nadam se da sam dobro napisao).
|
| sri 10 svi, 2006 11:33 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
pa ispocetka je T. znacilo samo T.
sve do filmova (ili knjige, ovisi kak gledas)

|
| sri 10 svi, 2006 11:36 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Chaky je napisao/la: pa ispocetka je T. znacilo samo T. sve do filmova (ili knjige, ovisi kak gledas)
To je meni bezveze. T kao veliko ništa.
|
| sri 10 svi, 2006 11:39 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ah, tajanstveno t - možda je imao neko ružno srednje ime, kao danas kad nazovu djecu bartolomeo pa ona radije koriste samo inicijal... 
_________________ njanjanja
|
| sri 10 svi, 2006 11:50 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
pa uzmimo naprimjer Samuel L. Jackson meni fornije zvuci od Samuel Jackson

|
| čet 11 svi, 2006 12:04 am |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
Prijatelji(Friends): Chandler M. Bing Nikad nije govorio srednje ime, jer je glasilo Muriel 
| čet 11 svi, 2006 1:11 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 24 tra, 2006 10:17 am Postovi: 288 Lokacija: Gama quadrant
|
Koliko se sjecam (a pamtim prilicno dugo) u jednoj epizodi TOS-a je spomenuto da se njegov djed zvao Tiberius. Tako nekako.
_________________ Live long and prosper!
HUSMOP member
|
| čet 11 svi, 2006 2:34 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: James TIBERIUS Kirk??
T'Grel je napisao/la: Ja ljudi moji ovo ne znam: Zašto Kirk ima srednje ime Tiberius? Po rimskom varu Tiberiju ili...? Sram me može bit što ne znam... 
...Pa jel si gledao TOS??
...kak to nisi zano... ccccc...
...inaće amerikanci ti imaju po dva imaena, pa se drugo ime obično piše samo velikim slovom...
| pet 12 svi, 2006 4:32 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
koliko se ja sjecam "Tiberius" se prvi puta spominje u TAS-u (ali njega nisam gledao pa nemogu osobno posvjedociti, ipak cini mi se da sam negdje to procitao).
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 20 svi, 2006 2:18 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
U prvom pojavljivanju u pilotu TOS-a "where no man has gone before, Kirkov inicijal srednjeg imena bio je R., no nikad nije objašnjeno što je to značilo. U svim kasnijim pojavljivanjima inicijal je bio T. Prvo spominjanje imena Tiberius je. kako je rekao Ant, u TAS-u (epizoda br. 18 - "Bem"), dok je u kanonu prvi puta spomenuto u romanu ST I: The motion picture gdje je opisano da mu je to ime dao njegov djed Samuel koji je bio fasciniran rimskim carem Tiberijem. U igranom dijelu Treka ime Tiberius je prvi puta spomenuto u filmu ST VI: The undiscovered country.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 15 srp, 2006 9:25 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...R? u pilot epizodi ak se ne varam nije bilo Kirka... ...ili misliš ma 1x1??
| ned 23 srp, 2006 2:10 pm |
|
 |
|