| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 2x06 - The Schizoid Man
The Schizoid Man ("Pomračeni um")Sezona: 2 Epizoda: 06 Datum premijere: 23.01.1989. Prikazano na HRT-u: 15.02.2008. Scenarist: Tracy Torme Redatelj: Les Landau Gostujući Glumci:Suzie Plakson - poručnica Selar W. Morgan Sheppard - Ira Graves Barbara Alyn Woods - Kareen Brianon Stardate: 42437.5 (2365) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Enterprise se žuri prema zabačenom planetu na vrlo važnoj misiji - pružiti medicinsku pomoć Dr. Iri Gravesu, jednom od najvećih živućih ljudskih umova. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Star Trek Minutiae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 15 vel, 2008 6:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x06 - The Schizoid Man
Nije mi bas sjela epizoda dobro , ima ocijenu 6 od mene Inace onaj znanstvenik pobija tvrdnju da su ljudi napredovali kao rasa , totalno se bezveze ponasa prema zenama i stalno je ljubomoran i zavisan ali nije toliko zao unatoc svim tim losim osobinama 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 15 vel, 2008 6:52 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
captain je napisao/la: Inace onaj znanstvenik pobija tvrdnju da su ljudi napredovali kao rasa, totalno se bezveze ponasa prema zenama i stalno je ljubomoran i zavisan ali nije toliko zao unatoc svim tim losim osobinama  iza velikih djela i otkrića ne moraju stajati veliki ljudi u duhovnom smislu. iako je učinio dosta toga kao znanstvenik što bi ga deklariralo kao nadčovjeka ipak je samo čovjek, sa svim svojim manama.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 15 vel, 2008 6:59 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa logicno , ali primjecujem ja da su u star treku skoro svi znanstvenici malo opaljeni Kako to da su bas svi takvi 
|
| pet 15 vel, 2008 7:26 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
koliko znanstvenika znaš? (nisu svi takvi, ali ima ih)
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 15 vel, 2008 7:52 pm |
|
 |
|
Make it so
|
nonien soong , pa onda onaj prvi soong Znam i ovog iz danasnje epizode zapravo imas pravo neznam ih puno , sram me je dajem izjave bez pokrica 
|
| pet 15 vel, 2008 8:09 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ni meni ova epka nije bas nesto. naprosto... onaj lik na pocetku mi je malo izglumatan. ne izgleda uvjerljivo. (s druge strane mozda je stvar u Spineru, kad on uzme jednog lika prijasnja interpretacija ijako sama po sebi mozda i prosjecna postaje losom) a i nekako sama atmosfera u epki... neznam, nema nekakvog iznenađenja. da, da, znam da sam vec prije gledao epku i da mi je malo teze objektivno o tome suditi, ali izgleda mi preocito da se taj znanstvenik kopirao u Datu. i onda kad ja kao gledatelj to znam vise nije toliki gust gledati kako ostali likovi to otkrivaju 20 minuta. s druge strane Spiner je bio legendaran, onaj govor! "I can safely say, that to know him, was to love him. And to love him, was to know him... Those who knew him, loved him, while those who did not know him, loved him from afar." i mislio sam dati 5, ali, evo, sad dajem 6!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 15 vel, 2008 9:18 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Data je cijeli urnebes… … uvijek nešto novo izmišlja… ovaj put je to bila brada… …kad je Ida Gravez umro… i kad sam čuo Datine prve riječi , odmah sam skužio da s premjestio u njega… …nisu prikazali kako su riješili problem s teretnjakom… -
...a konačno smo vidjeli i Vulkanku... ...cijelo vrijeme mi u TNG-u nešto fali... i sad sam došao do zaključka da su to Vulkanci...
…hm… ocjena 6…
| sub 16 vel, 2008 1:03 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
i ja cu dati 6... bilo bi 5 ili mozda i 4... ali opet Data spasava stvar... ali ipak je to Datina stvar i trebao je spasiti stvar  brada, govor, kasnije ljubomora... sve je to fenomenalno cisto zbog date 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 17 vel, 2008 4:53 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Moram se sloziti sa vecinom glasacke populacije...epizoda nis posebno, Data spasava stvar, blah blah, 6. 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| ned 17 vel, 2008 1:37 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
kopipejst 
_________________ njanjanja
|
| pon 18 vel, 2008 7:59 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Dajem peticu jer je Data samo do te mjere spasio epizodu koja je inače ispod prosjeka. Jednostavno mi nije sjela. Kod Gravesa previše dolazi do izražaja šizoidnost, umjesto njegove genijalnosti. Bezveze mi je bilo kad se Data (tada već "okupiran" Gravesovom osobnošću) samo tako pojavio i objavio "djedičinu" smrt, a sam plod Gravesove genijalnosti, odnosno sam transfer osobnosti nismo vidjeli. Ma hell, eto joj četvorka.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 19 vel, 2008 12:37 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Prva i posljednja epka u kojoj se pojavljuje dr. Selar. Kasnije će ova glumica glumiti Kehlyr. A glede transfera uma umirućeg čovjeka, i to ćemo kasnije vidjeti u još nekoliko epizoda u nekoliko serija, tako da je ova epka oke utoliko što ovdje to vidimo po prvi put (ne znam jel bilo toga i u TOSu). Inače simpatično mi djeluje Ira unatoč ekscentričnosti. Premda je u Dati postao prenaporan. Petica.
|
| ned 20 ruj, 2009 1:51 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Najviše zbog toga jer su mi više dosadile epizode u kojima se pojavljuju novi neizravni ili izravni tvorci Date ili neki novi modeli Date ili njegovog tvorca.
|
| pon 19 lis, 2009 10:45 pm |
|
 |
|