|
Sada je: uto 28 srp, 2026 9:49 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Drugačiji prvi kontakt
Malo sam si razmišljao o prvom kontaktu, i zaključio kako u Treku čovječanstvo ima sreće što dolazi tako prosvijećena, mudra i strpljiva vrsta; koja nam pokaže umijeće svemirskog putovanja, koja nas polako priprema za 'Konačnu granicu'.
Pa sam se upitao; kako bi to izgledalo da nisu Vulkanci došli kao službeni prvi alieni na Zemlju?
Kako bi izgledalo da su prvi došli: -Klingonci? -Borg? -Romulanci? -Ferengiji? -Denobulanci? . . . itd.
Možda za Borgove ne bi bili dostojni ovako prljavi i primitivni, a da su kojim slučajem miroljubivi i druželjubivi Denobulanci došli prvi, garant bismo imali Teranski imperij.
Koje je vaše mišljenje?
|
| ned 30 kol, 2009 6:26 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 Re: Drugačiji prvi kontakt
klingonci- najprije bi na malo gazili nogama, ali onda bislmo postali više slični njima borg- pa zna se kako bismo završili... romulanci- jako dobro bi nam bilo. oni su jako slični ljudima u seriji i možda bismo se manje svađali s njima nego s vulkancima ferengiji- to mi se ne sviđa... imali bismo više novca, ali žene ne bi smjele izlaziti van... denobulanci- eh... natalitet bi nam se povećao, ali bi isto jako dobro prošli...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| ned 30 kol, 2009 7:07 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Miki je napisao/la:
Kako bi izgledalo da su prvi došli: -Klingonci? -Borg? -Romulanci? -Ferengiji? -Denobulanci? .
Dobra tema. Hmm Klingonci... teško pitanje. Nekako imam osječaj da bi u vezi Klingonaca mogla biti samo dvije vrste prvih kontakata... Ili jako uspješan ili jako negativan. Uspiješan na taj način da bi ljudi uspostavili nekakvo savezništvo s Klingoncima gdje bi zajedno pokorili ostatak kvadranta...a drugi negativan... pa jednostavno da ljudi postanu robovi Klingonaca.. Prvi kontakt s Romulancima... Mislim da je ovo najlaganije pitanje... Postali bi zadnja provincija od bezbroj njihovih kolonija... a čovječanstvo bi postalo roblje... Ne vjerujem da je išta drugo moguće... Ferengiji- mislim da bi to još bio i najbolji first contact. Ferengiji i ljudi iz 21.st. Bogme previše sličnosti. Stvorili bi zajedničku međuzvjezdanu korporaciju... Denobulanci... teško za reći...prepostavljam da bi bilo dosta slično kako je bilo s Vulkancima... samo što bi čovječantvo najvjerojatnije bilo u ravnopravnijim i korektnijim odnosima s Denobulancima nego s Vulkancima... Samo za kraj mislim da bi najidealniji first contact bio s Andorijancima... jer definitivno su najsličniji ljudima od karaktera, ponašanja... itd.
| ned 30 kol, 2009 7:07 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
miki... mogu li dodati anketu ovdje?
|
| ned 30 kol, 2009 7:09 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 28 ožu, 2009 10:04 pm Postovi: 171 Lokacija: Holodeck Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mimi Sky je napisao/la: ferengiji- to mi se ne sviđa... imali bismo više novca, ali žene ne bi smjele izlaziti van... Ovaj dio mi se dopada... zene bi morale hodat gole a mi muskici bi okretali profit 
_________________ "I'm a doctor, not a battery."
|
| ned 30 kol, 2009 7:16 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
|
na kraju bi vam mi cure sve što zaradite spiskale... 
|
| ned 30 kol, 2009 7:19 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
khm, veoma zanimljiva tema... ...bilo bi fora da su ferengiji bili prvi, pa ti bi se trampali za sve živo 
| ned 30 kol, 2009 7:23 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Odlična tema 
Kligonci - oni bi se ili zaratili s nama, ili bi uspostavili savez tj. nešto kako je Suiko rekao
Borg - You will be assimilated! - mislim da dalje nemoram ništa pričat, osim toga da bi to bio najgori mogući slučaj za Zemljane
Romulanci - to bi mogao bit čak jedan od uspješnijih prvih kontakata. Možda bi nekaj malo kenjk*li na početku, ali onda bi se brzo sprijateljili sa Zemljanima i još bi Federacija dobila cloaking device
Ferengiji - to i nebi bio baš poželjni prvi kontakt, jer bi se Zemljani opet iskvarili, počeli korist novac, ugnjetavali siromašne, oduzeli prava ženama... Uglavnom dobro je da s njima nije bio prvi kontakt. Jedino mi se sviđa opcija da bi žene hodale gole
Denobulanci - prvi kontakt s njima bi uzrokovao naglim porastom populacije i kasnije prenapučenosti I Zemlajni bi mogli imat više od 1 žene
ZABORAVILI STE:
Kardasijance - s njima prvi kontakt čak i nebi bio loš, i možda bi sklopili savez sa Zemljanima. Uglavnom najprivlačnije u prvom kontatku s njima je Kanar Isto tako bi Zemljani napredovali u umjetnosti i arhitekturi
Dominij - bili bi pokoreni i završili bi ko Dominijsko topovsko meso ili nešto slično
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| ned 30 kol, 2009 7:27 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Mimi Sky - ne kužim kakva bi to bila anketa No uglavnom, vidim da razmišljate u slijedećem smjeru: kakva vrsta dođe na Zemlju, Zemljani postanu takvi To ne mora biti tako (izuzev Borga). Pa vidimo u Treku da Zemljani nakon podučavanja Vulkanaca nisu postali emocionalno hladni i opsjednuti logikom, već su vlastitu ambicioznost pretočili u istraživanje susjedstva, upoznavanje novih vrsta i fenomena, te poboljšavanje sebe; no ne tako da budu kao Vulkanci, već kao Zemljani (Teranci, whatever). Jer da su Zemljani postali poput Vulkanaca (ili počeli razmišljati poput njih); ne bi bilo prvog leta sa warp 5 motorom još idućih 100 godina, jer bi logika nalagala kako čovječanstvo još nije spremno za takav podvig. Dakle, Vulkanci su samo pokazali put prema naprijed, čovječanstvo je samostalno koračalo, ponekad u inat Vulkancima, ali uglavnom samostalno.
Glede vašeg razmišljanja o Prvom kontaktu (pišem velikim slovom, jer mislim na THE kontakt) sa Klingoncima; nekako sumnjam da bismo bili saveznici; već prije roblje koje bi Klingonci lako nadzirali zbog svoje agresivnosti, tehnološke superiornosti, a i karaktera koji im daje čast iz osvajanja drugih svjetova. Možda bi se nakon nekog vremena pojavio novi Spartak na Zemlji, al to je već neka deseta priča.
Glede Ferengija; legendarna mi je epka ''Little Green Men'', gdje je čovječanstvo bilo spremno povjerovati u svaku laž koju im je Quark podvalio. Danas smo možda mrvicu pametniji i tehnički potkovaniji, tako da bi ferengijske laži uzimali sa više skepse. No u jedno sam siguran: Ferengiji bi nas isto porobili iz razloga eksploatacije zlata i platine. Imaju warp tehnologiju, imaju one bičeve...no pretpostavljam da su uvijek spremni za pregovore.Sovereign, mislim da si jednu stvar fulao!Sovereign je napisao/la: Romulanci - to bi mogao bit čak jedan od uspješnijih prvih kontakata. Možda bi nekaj malo kenjk*li na početku, ali onda bi se brzo sprijateljili sa Zemljanima i još bi Federacija dobila cloaking device Jedan od razloga nastanka Federacije jest i udruživanje protiv romulanskog spletkarenja. Kad bi Zemlja bila u savezništvu sa Romulom, ne bi bila članica Federacije.
I nije mi jasno zašto bi Zemljani imali više od jedne žene nakon eventualnog Prvog kontakta sa Denobulancima . I danas neki Zemljani imaju više od jedne žene, i neke žene imaju više od jednog muža. Istina, to nije toliko rašireno, al svejedno ne vidim logiku u tome da Denobulanci dođu na Zemlju i kažu ''Množite se i plodite ovom zemljom'' 
|
| ned 30 kol, 2009 9:49 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
|
Anketa bi se zvala Da nije blo Vulkanaca, s kime biste željeli prvi kontakt
Da se nije dogodio kontakt s Vulkancima, možda ne bi bilo federacije, a da su romulanci prvi stupili u kontakt, možda bi čak i oni bili u federaciji... tako da se u ovom pogledu slažem sa Sovom...
|
| pon 31 kol, 2009 1:05 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Jedino što bi bilo poželjnije od Vulkanaca za prvi kontakt su Vulkanke. Sisate Vulkanke. Usred pon farra.
|
| pon 31 kol, 2009 1:07 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Oz, u tom slučaju, i klingonke su poželjne, jer i njihov libido je snažan. (da ne spominjemo samo Orionke).
Mimi Sky, stavi anketu. Ali sa jednim odabirom. I bez Borgova, jer pretpostavljam da nitko ne želi biti bezumna radilica.
|
| pon 31 kol, 2009 1:30 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Citat: Glede Ferengija; legendarna mi je epka ''Little Green Men'', gdje je čovječanstvo bilo spremno povjerovati u svaku laž koju im je Quark podvalio. Danas smo možda mrvicu pametniji i tehnički potkovaniji, tako da bi ferengijske laži uzimali sa više skepse. No u jedno sam siguran: Ferengiji bi nas isto porobili iz razloga eksploatacije zlata i platine. Imaju warp tehnologiju, imaju one bičeve...no pretpostavljam da su uvijek spremni za pregovore. Mislim da nas nebi porobili jer su ferengiji tehnoloski napredni ali jako losi takticari i vojnici , dok su ljudi dnas skoro ratoborni kao i klingonci i brzo bi se domogli ferengijske tehnologije i ukrali im ono sta imaju Nesto slicno kao na planetu u delti gdje se voyager spustio na pocetku druge sezone 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 31 kol, 2009 3:58 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
captain je napisao/la: Mislim da nas nebi porobili jer su ferengiji tehnoloski napredni ali jako losi takticari i vojnici Hm, ne bih to uzeo zdravo za gotovo. Ferengijski Savez je pre bogata ekonomska super sila i da se ne zna branit, agresivne rase poput Klingonaca ili Romulanaca odavno bi ih pokorili i opustošili njihovo bogatstvo.
|
| pon 31 kol, 2009 4:01 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Ma Ferengiji bi bili najbolji izbor jer bismo se s njima najlakše identificirali i pokorili galaksiju  Ok... možda ju nebismo vojno pokorili ali bismo je barem kupili... CAPITALISM 4EVER(NHF... ovo samo ekonomist u meni progovara 
| pon 31 kol, 2009 7:03 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|