Re: Izlet na Plitvice 13.6.
Može

Evo nešto ovdje, ono što paše uz komentare, a ostale slike u 1024rezi evo
OVDJE (plus fejs...)
Plitvice

Put je bio smješan, kao što se već pisalo gore

Najbolji trenutak je svakako prolazak SMovog auta pored parka

Cijelim putem i tamo i nazad smo se zezali više ili manje pristojno i atmosfera je bila dobra.... barem je meni bila

Maher je bio nezaustavljiv u pentranju, a slijedili su ga i Zmajchek i Zvonko.
Ostali smo svi imali svoj tempo.... tako da je jedan dio išao puteljkom a neki od nas su radije sjeli u brodić i jeli sladoled

Negdje na pola puta se moglo unajmiti i čamac pa smo Trapavi i ja bili veslači a Ant i Dejanira su bili impresionirani kako brzo smo vozili.... dosegnuli smo Warp 6

Nismo stigli zamjenili mjesta jer smo čuli da ostatak ekipe ide na ručak pa smo se požurili po stepenicama gore....
Stairway to ... lunch

Ovdje moram naglasiti da se toliko stepenica ne može tako često vidjeti, bio sam impresioniram njihovim brojem da čak ni cigaretu nisam mogao zapaliti putem do gore
Nije to za zezanciju, dvoje članova ekspedicije smo radi tog brijega na koji sat izgubili... nadam se da ih je tamo gdje su otišli čekalo neko bolje mjesto

Ručak (lignje) je bio okej, ali ništa senzacionalno.... cijena kakvu sam i pretpostavljao da će biti. I pola litre mineralne je bilo premalo da ugasi žeđ od pentranja i veslanja i komentiranja stepenica

Zaboravih u restiću uzeti kruh da nahranim lude ribe
Kažem lude jer su skakale na svaki komadić ićega što si bacio u jezero ... uključujući i kamenje i čikove
(ne moje)

Hiperaktivni dio ekipe je (dok su se neki od nas odlučivali da li ima smisla dalje) odlučio krenuti dalje... i jedan po jedan su se svi odlučili da idemo do vrha...
Majka pretpostavka je bila da nema još puno puta do gore. Kao i pretpostavka da ne treba više vode... tako da smo dok smo došli do gore već umirali od žeđi.
Borg drone i ja smo se žedni šetali kraj vode koja je žuborila i žuborila i žuborila... p**** li joj m*******

Nije mi jasno zašto putem do gore nema pipa gdje se može popiti vode?! Ili samo ja nisam opazio.
i naravno još:

Na tim gornjim močvarnim jezerima čak ni ribe nisu pitome, niti ne skaču na na sve što baciš u jezero... već bježe....
zanimljivo....
Work in theory je da gore turisti tako rijetko dolaze i hrane ih da se nisu naučile skakati na ono što pada u jezero

Putem smo se ja i bd međusobno optuživali tko je prvi popustio i krenuo za hiperaktivnima, i putem o njima smišljao brojalice i kletve

Čak se teoretiziralo da je jasnije kako je moguće da puno Čeha svake godine nastrada na takvim mjestima

Nagutah se nesvojevoljno nekakvih mušica... eto, da mogu reći da sam od trek stvari probao i beatle snuff

Gore su naravno WCi bili zatvoreni. Kao i trgovine kad smo se vlakićem vratili dolje.
Benzinska
No osim zayeba s vodom, sve je drugo bilo odlično. Jedino, da smo znali, nakon vožnje brodom bi čekali ekipu s druge strane jezera, a ovako smo prvo mi čekali njih a onda oni nas dok smo se vozikali po jezeru u čamcima koji su bili s druge strane... tamo se za koju minutu došlo brodom...

Plitvice su lijepe, ali me nisu impresionirale više od recimo Slapova Krke... i jedan i drugi park su zanimljivi na svoj način

Na Krki je bonus jer se možeš i okupati, a i fora su mi oni prodavači uokolo, kao i starinsko selo gdje na trenutak osjetiš duh prošlosti

Ali zato Plitvice imaju vlakić

I čamce

Sve u svemu, kad se sjetim, bilo je dobro.... maknuli smo se iz Zagreba, i uživali u prirodi cijeli dan

Nego, za kraj me strašno zanima jedna stvar:
Da li se na području parka zaista organizira lov na krupnu divljač?