| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Reboot trek franšize - da ili ne?
Neovisno o nadolazećem filmu i njegovom navodnom reeboot statusu, zanima me da li biste u budućnosti bili za ili protiv reebota Trek franšize.... Na moderniji način bi se mogle ispričati one priče koje se tada bilo radi nedovoljne tehnologije, bilo radi nedovoljno novčanih sredstava, nisu mogle napraviti onako kako je Gene to možda želio.... trek priča, Ideja, bi se ispričala na neki novi i moderniji način, bez da se pritom mora paziti na ustaljeni kanon... Da li je Battlestar izgubio time što se reebootao? Ili Dr. Who? Ili Office? Da li bi za vas i dalje ideja Treka bila živa, neovisno o "novom kanonu"? @Ant, je li se sječaš da si ovo još prije 2 godine? Kako bi po tebi izgledao reeboot trek franšize? Ant je napisao/la: ja bi najrađe da se odnos orginalni BSG - novi BSG primjeni na TNG nakon Nemesisa. ali da bi se tako nesto ostvarilo treba proci jos neko vrijeme jer svima nam je TNG jos relativno svjez u glavi tako da se neko "preobraženje" nebi dobro prihvatilo od strane vecine fanova (a ST nemoze bez svojih fanova) tako da sumljam da ce se ta moja super-najbolja_na_svijetu-ultra-cool ideja ostvariti u skoro vrijeme
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 04 ožu, 2009 5:23 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: Reboot trek franšize - da ili ne?
Cvicek je napisao/la: @Ant, je li se sječaš da si ovo još prije 2 godine? Kako bi po tebi izgledao reeboot trek franšize? Ant je napisao/la: ja bi najrađe da se odnos orginalni BSG - novi BSG primjeni na TNG nakon Nemesisa. ali da bi se tako nesto ostvarilo treba proci jos neko vrijeme jer svima nam je TNG jos relativno svjez u glavi tako da se neko "preobraženje" nebi dobro prihvatilo od strane vecine fanova (a ST nemoze bez svojih fanova) tako da sumljam da ce se ta moja super-najbolja_na_svijetu-ultra-cool ideja ostvariti u skoro vrijeme ja jos uvijek cekam... dvije godine je premalo vremena. kad sam napisao da bi trebalo proci nesto vremena mislio sam na deset, dvadeset godina.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 04 ožu, 2009 10:03 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Ja sam za reboot, ako bi to pomoglo da se priče više ne recikliraju...
| sri 04 ožu, 2009 11:58 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Nisam ni za reboot, ali nisam ni protiv ako bi to značilo da će Trek ići dalje (pod čime ne mislim da ne smije ići u prošlost i sl.) i da će biti kvalitetan/niji. I naravno da bi to sve trebalo ostati u duhu Treka, da baš ne okrenu za 180 stupnjeva itd.

|
| sri 04 ožu, 2009 12:04 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
T'Rapavi je napisao/la: Nisam ni za reboot, ali nisam ni protiv ako bi to značilo da će Trek ići dalje (pod čime ne mislim da ne smije ići u prošlost i sl.) i da će biti kvalitetan/niji. I naravno da bi to sve trebalo ostati u duhu Treka, da baš ne okrenu za 180 stupnjeva itd. Slazem se u potpunost, ako ga naprave korektno, te ako sljede ideju Genea Roddenberryja ja ne bi imala nista protiv 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| sri 04 ožu, 2009 12:16 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Reboot TOS-A je ok... ...za ostale serijale to nije potrebno... ...oni su sasvim dobro napravljeni po mojem skromnom mišljenju...
Ted;DeA je napisao/la: te ako sljede ideju Genea Roddenberryja ja ne bi imala nista protiv  ...a baš si upropastila post... ...da sljedit će njegovu viziju i svim alienkama će umetnuti još jednu si*u...
| sri 04 ožu, 2009 1:47 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
| sri 04 ožu, 2009 1:56 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...za Deanu Troi...
| sri 04 ožu, 2009 2:16 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ja sam definitivno protiv re-boota i re-makea. Kad se nešto re-boota to nije nastavak stare franšize već je početak nove. Što onda znači da fanovi ne dobivaju nastavak onoga što žele.
Ja sam za širenje postojećeg svemira, a ne za početak novoga.
Jedna mala ispravka doktor who nije re-boot nego nastavak, na orginalnu seriju. Poput TNG-a na TOS. BSG je pravi primjer re-boot-a odnosno re-makea.
|
| sri 04 ožu, 2009 2:35 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Da, ja sam definitivno za reboot , ali po mogućnosti da ne krši kanon
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 04 ožu, 2009 2:38 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
|
| sri 04 ožu, 2009 2:39 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ne mora nužno kršit kanon, ako se npr. samo malo više detalja doda brodu, bolje naprave neki efekti, a priča i glumci ostaju isti
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| sri 04 ožu, 2009 2:44 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Sovereign je napisao/la: Ne mora nužno kršit kanon, ako se npr. samo malo više detalja doda brodu, bolje naprave neki efekti, a priča i glumci ostaju isti Re-boot koji ne krši kanon ti je jednako smisleno, kao svijetlo koje je tama.Kao što ime kaže, re-boot, odnosno iznova bootati. Početi ispočetka. 
|
| sri 04 ožu, 2009 2:47 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: Pa smisao re-boota jest da krši kanon u tome i jest cijela poanta re-boota.  Smisao reboota nije kršenje kanona, već stvaranje novog.
|
| sri 04 ožu, 2009 3:08 pm |
|
 |
|
Overlord
|

|
| sri 04 ožu, 2009 3:11 pm |
|
 |
|