| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 4x14 - Return To Grace
Return To Grace (Povratak iz nemilosti)Sezona: 4 Epizoda: 14 Datum premijere: 5.2.1996. Prikazano na HRT-u: 18.2.2009. Scenaristi: Hans Beimler (Teleplay By), Tom Benko (Story By) Redatelj: Jonathan West Stardate: nepoznat (2372) Gostujući Glumci: * Marc Alaimo - Gul Dukat * Cyia Batten - Tora Ziyal * Casey Biggs - Damar * John K. Shull - K'Temang Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Na poziv premijera Shakaara, Kira se priprema na put do kardasijske predstraže da podijeli bajorsko poznavanje o Klingonskom Carstvu sa Kardasijancima. Iznenađena je kada otkrije da je njezin stari neprijetelj gul Dukat postavljen na mnogo niži položaj od prijašnjeg moćnog i sada je zapovjednik na transportnom brodu koji će je prevesti do predstraže. Dukat joj govori da je u ovoj sitaciji jer je doveo svoju kćer, iz veze sa bajoranskom ljubavnicom, Toru Ziyal na Kardasiju i taj potez mu je uništio život i karijeru. Ziyal i njezin otac sada su prognanici i transportni brod je njihov dom. Uoči dolaska na konferenciju, Kira i Dukat otkrivaju da su Klingonci napali predstražu i svi kardasijski i bajorski diplomati su mrtvi. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST Minutae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 vel, 2009 2:20 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 4x14 - Return To Grace
Prije par sezona nitko nije nit pomislit mogao da ce kira i dukat biti zajedno na brodu i ucit jedno od drugog a sada se i to ostvarilo ,danas je predstavljen novi lik zvan damar , osoba koja ce obiljezit na neki nacin kasnije trek epizode Plan za preuzimanje klingonskog broda je bio lukav , pogotovo ako se uzme u obzir da su klingonci kardassianski teretnjak smatrali bezvrijednom metom pa cak ih nit nakon napada na pticu prvi put , nisu unistili zyal mi je drag lik ,idobro je sta su je ubacili u vise epizoda serije 7
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 18 vel, 2009 2:55 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 7. Ok epizoda. Dukat se zaljubio u Kiru.
|
| sri 18 vel, 2009 3:15 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Pogledao sam ponovno epizodu i predomislio sam se (bio sam preumoran onaj dan i gledao sam epzodu djelomično, jer su mi se oči sklapale). Epizoda mi je super i dajem joj ocjenu 10 Prvenstveno obožavam epizode sa Kardasijancima Bilo mi je zanimljivo vidjet Kiru i Dukata da se zajedno bore i surađuju Kira ne bi baš tolko trebala mrzit Dukata Tora Ziyal mi je super lik Smiješno mi je kak su sredili Klingonce Kirkovom metodom tako da su ih teleportirali na oštećeni freighter i uništili, a sebi uzeli BOP Bila im je to uglavnom odlična taktika, pošto nema šanse da jadni freighter uništi Klingonski Bird of Prey, koji ima jake disruptore (Galor ili Keldon bi ga bez problema sredili). Čudno mi je što Kardasijanci nisu zaratili sa Klingoncima
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 18 vel, 2009 12:47 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
9 ocjena . Gerilski prepad ,Dukat sam u borbi protiv Kling.
| sri 18 vel, 2009 6:45 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Kira putuje na nekakvu konferenciju na Cardasiju
Dukad dolazi po nju... , degradirali su za zbog Zyal... ...jeee Zyal...
...Dukat se igrao sa životom gađajući Klingonce...
LOL , Dukat se zapravo upucava Kiri...
...i Damar je na brodu...
Kira i Dukat yamjene svoj ''loš'' teretnjak za klingonsku pticu grabljivicu... dobar ulov...
...Dukat je nezadovoljan svojom vladom...
...ok epizoda ... 7
| čet 19 vel, 2009 1:20 am |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
A baš su slatki Dukat i Zyal  7 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| čet 19 vel, 2009 6:24 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
6 Epizoda sa rekordno malom minutažom Siska i ostalih likova, osim Kire. Ducat i Kira, mislim da bi mogli biti dobar SF par. Iako Kira u Dukatu vidi samo ubojicu, ipak je donekle uživala u suradnji i zajedničkoj večeri sa Dukatom. Gerilski naćin ratovanja i dobar mamac za Klingonce je ono što me se najviše dojmilo u ovoj epizodi. Dukat nebi bio Dukat kada bi poštedio jadno-nasamarene Klingonce, u tom trenutku je pokazao da je bio i ostao bezosječajni ubojica.
| čet 19 vel, 2009 7:49 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Tko bi rekao da će Dukat i Kira ovako surađivati i boriti se protiv Klingonaca. Klingonci mi opet ispali nekakve balerine, neš ti strašnih i neustrašivih ratnika.  I malo mi čudno da nisu prepoznali teretnjak koji su susreli nedavno. Ziyal mi je simpa lik. Pojavio se i Damar po prvi puta.  Što se Dukata tiče, ironično je da je propadanje njegovog lika blago započelo baš onda kada je učinio valjda najbolje i najnesebičnije djelo u životu... ostavio Ziyal živu i odveo ju na Kardasiju. Valjda ima istine u onom ferengijskom pravilu stjecanja da niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno... 

|
| uto 24 vel, 2009 12:31 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Slazem se , iako dukatov lik je propao tek 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 24 vel, 2009 12:55 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
To je istina, ali ovim djelom je krenuo nizbrdo... 

|
| uto 24 vel, 2009 1:13 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
7 Još jedna prosječno dobra DS9 epizoda. Zanimljivo je opet u Treku bilo gledati Klingonce kao negativce, toga još od TOSa nije bilo  RAI'TARA je napisao/la: Ok epizoda. Dukat se zaljubio u Kiru. Sovereign je napisao/la: Kira ne bi baš tolko trebala mrzit Dukata Dukatu se Kira na neki njegov način sviđa več poneku sezonu.... Normalno je da Kira ne voli Dukata jer je ipak on bio okupator njenog planeta i mnoge zločine je naredio ili dozvolio da se dogode.... dok je bio na čelu okupacijskih snaga, ne bi joj se trebao upucavati,.. jel.. meni je čudno što ga Kira uopće i toliko tolerirala. Izgleda da ih je zbližila ratna prošlost - skompali su se kad su se trebali na Kirin način boriti protiv Klingonaca - ratno iskustvo (makar bitno drugačije) je ono što ih povezuje... učila ga je gerilskom načinu razmišljanja, a pn je bio fasciniran da ona o tome zna više od njega.... Plus to što je Kira primjetila da nije totalni negativac, već mu je stalo i do kćeri... da ima i kod njega nijansa (tamno) sivog.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 17 ožu, 2009 2:10 pm |
|
 |
|