|
Sada je: sri 05 kol, 2026 6:00 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Kardasijanska krivnja za okupaciju Bajora
| Autor/ica |
Poruka |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 Kardasijanska krivnja za okupaciju Bajora
Ne slažem se s vama, jer nemože se krivit jedan čitav narod ili rasu samo zato što su neki od njih u prošlosti radili nedjela
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| ned 31 svi, 2009 11:16 pm |
|
 |
|
Ensign
|
 Re: Usporedbe likova iz TNG I DS9
Kako ne....... pa cijela Kardasija tj. cijelo njihovo carstvo u odluki s vladom je odlucilo okupirat Bajor
|
| pon 01 lip, 2009 9:06 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Usporedbe likova iz TNG I DS9
Komplicirano je razmišljati da li su svi Kardasijanci krivi za rat s Bajorom i da su podupirali vlast...
U diktaturi se večina ne usudi suprostaviti pa čak niti javno ne slagati sa vlasti jer znaju šta bi im se moglo dogoditi - vidi samo kako je lijepo Damaru raditi s Weyunom...
Također, u Kardasiji je postojao disidentski pokret koji je htio srušiti tu diktaturu.... na kraju su to i uspjeli. Da se Klingonci, Dukat i Dominij nisu umješali, bio bi mir i za par sezona bi možda imali i prvog Kardasijanca u Starfleetu.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 01 lip, 2009 9:19 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
 Re: Kardasijanska krivnja za okupaciju Bajora
ovak, kao i u stvarnom svijetu, postoje i okupatori i obicni civili koji nemaju veze s time.ne moze jedan narod nositi krivnju zbog zlocina kojeg su pocinili pojedinci.
isto tako smatram da je kirina mrznja prema cijeloj rasi kardasijanaca neopravdana, jer za okupaciju planeta nije kriva cijela populacija.
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| pon 01 lip, 2009 9:30 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
alien she je napisao/la: ovak, kao i u stvarnom svijetu, postoje i okupatori i obicni civili koji nemaju veze s time.ne moze jedan narod nositi krivnju zbog zlocina kojeg su pocinili pojedinci.
isto tako smatram da je kirina mrznja prema cijeloj rasi kardasijanaca neopravdana, jer za okupaciju planeta nije kriva cijela populacija. Sa svime se slazem osim s ovim o Kirinoj mrznji prema Karadasiji. Stavi se u njenu poziciju, da su nas planet okupirali i ubijali ljude tvoje prijatelje, mucili ih i u tome jos uzivali, ne mozes mi reci da ti ne bi barem slicno osjecala prema okupatorima. Ja znam da bi ja bio bijesan i sigurno bi krivio cijelu Karadasiju iako ima onih koji nisu podrzavali svoju gospodu na visim polozajima. Tako da mogu reci da je i jednim vecim djelom njezina mrznja opravdana.

"This is usually the part where people start screaming."
|
| pon 01 lip, 2009 9:41 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
Lucius je napisao/la: Sa svime se slazem osim s ovim o Kirinoj mrznji prema Karadasiji. Stavi se u njenu poziciju, da su nas planet okupirali i ubijali ljude tvoje prijatelje, mucili ih i u tome jos uzivali, ne mozes mi reci da ti ne bi barem slicno osjecala prema okupatorima. Ja znam da bi ja bio bijesan i sigurno bi krivio cijelu Karadasiju iako ima onih koji nisu podrzavali svoju gospodu na visim polozajima. Tako da mogu reci da je i jednim vecim djelom njezina mrznja opravdana.
okupatore bih itekako prezirala iz dna duse, ali ne bi sad svakog kardasijanca na cesti koji nije imao veze s time mrzila. to je u glavnini bilo kaj sam htjela reci.
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| pon 01 lip, 2009 9:44 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Kao prvo Kira mrzi samo one Kardasijance koji su imali iyravnog utjecaja s njenim planetom,a nemrzi sve Kardasijance, npr. kada je Kiri dosao (neznam tocno kak mu je ime mislim da je Ghemor) kojega je ona smatrala kao oca.
A u vezi okupacije uvjek se nade skupina ljudi koja su protiv okupacije, ali stvar je da su vecina Kardasa bila za okupaciju
|
| pon 01 lip, 2009 9:47 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Pa zašto većina Kardasijanaca nebi bila za okupaciju? To je kao u nogometu kad igraju 2 tima i svatko navija za svoju momčad.
|
| pon 01 lip, 2009 10:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Nije stvar je u uredenju te planete koliko sam ja primjetio Kardasija je rijesavala glad i nezaposlenost tako sto gradila vojsku ! Sad kolika je odgovornost odgovornost je na svakome tko je u sudjelovo u vojski ,redarstvu (O . O ) ili vlasti !
| pon 01 lip, 2009 10:58 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
alien she je napisao/la: ovak, kao i u stvarnom svijetu, postoje i okupatori i obicni civili koji nemaju veze s time.ne moze jedan narod nositi krivnju zbog zlocina kojeg su pocinili pojedinci. Nije Kira mrzila sve Kardasijance. U početku možda i jeste, i bila je puna predrasuda prema svakom Kardasijancu kojeg je susrela... Ali kasnije je bilo hrpa epizoda u kojima je polako prestajala mrziti Kardasijance... Prvo ona djeca iz mješanih brakova, pa njezin lažni otac Kardasijanac kojeg je čak i zavoljela - pokazao joj da ima puno kardasijanaca koji žele mir, pa onaj kardasijanac koji se je pretvarao da je bio šef konc logora, s Damarom je radila isto što i sa Bajorancima - pomagala njegovom pokretu otpora...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 01 lip, 2009 11:16 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
alien she je napisao/la: ovak, kao i u stvarnom svijetu, postoje i okupatori i obicni civili koji nemaju veze s time.ne moze jedan narod nositi krivnju zbog zlocina kojeg su pocinili pojedinci.
isto tako smatram da je kirina mrznja prema cijeloj rasi kardasijanaca neopravdana, jer za okupaciju planeta nije kriva cijela populacija. Ponekad je kriva i sutljiva vecina sa agresorske strane , koja je protiv rata Znam da je protiv pravila foruma ali citirat cu jedni pjesmicu đorđe balasevica Citat: O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast
Krivi smo mi
Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili
Ma sta su znali djenerali i brkati majori jedino da vicu: pali ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali
Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas ne pitaj mnogo, dospeces i ti na rdjav glas Putuj planeto, super smo se druzili nama je lepo, taman kako smo zasluzili
Nisu krivci depresivci, lude i psihopate sto su rusili pa sada nama nude lopate
Krivi smo mi
Nisu krivi sedativi sto ih nisu sputali sori, matori, krivi smo mi koji smo cutali
Putuj Evropo i pos'lji nam malo peciva nama je dobro, sreca jedna neizreciva Putuj planeto, ovde se vrag priziva nama je lepo, slika jedna neopisiva Ukratko , kardassianci nisu ucinili sve sta se moze da sprijece svoje nasilnike izvrsavanju zlodjela , na neki nacin 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 01 lip, 2009 11:33 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
To bi bio nekakav nagon za zamoodržanjem - bolje da ostanem živ nego da se bunim protiv vlasti i budem ubijen... valjda...
|
| pon 01 lip, 2009 11:49 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Moguce 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 01 lip, 2009 11:53 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
captain je napisao/la: Ponekad je kriva i sutljiva vecina sa agresorske strane , koja je protiv rata Znam da je protiv pravila foruma ali citirat cu jedni pjesmicu đorđe balasevica Citat: O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast
Krivi smo mi
Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili
Ma sta su znali djenerali i brkati majori jedino da vicu: pali ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali
Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas ne pitaj mnogo, dospeces i ti na rdjav glas Putuj planeto, super smo se druzili nama je lepo, taman kako smo zasluzili
Nisu krivci depresivci, lude i psihopate sto su rusili pa sada nama nude lopate
Krivi smo mi
Nisu krivi sedativi sto ih nisu sputali sori, matori, krivi smo mi koji smo cutali
Putuj Evropo i pos'lji nam malo peciva nama je dobro, sreca jedna neizreciva Putuj planeto, ovde se vrag priziva nama je lepo, slika jedna neopisiva Ukratko , kardassianci nisu ucinili sve sta se moze da sprijece svoje nasilnike izvrsavanju zlodjela , na neki nacin  samo panonski g..... nije napomenuo da je odziv u regrutaciji bio manji od 35% ali druga strana je imala oruzje i svu silu u rukama 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| uto 02 lip, 2009 7:06 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Kardasi su najgori narod u alfi ( ima izuzetaka) i bas mi je bilo drago kada su ih Klingonci napali..
|
| uto 02 lip, 2009 9:02 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|