|
Sada je: pon 17 kol, 2026 12:31 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Rasprave o ST vrstama (mix)
| Autor/ica |
Poruka |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
 Re: Rasprave o ST vrstama (mix)
Obsidian Order je napisao/la: Ako bi u ST-u postojale samo rase, to bi značilo da su ljudi, Romulanci, Klingonci, mjenjolici, Kardasijanci, Vorte i svi ostali barem jednom spomenuti - pripadnici iste vrste. Pa na neki način i jesu (Progenitors).
| sri 27 svi, 2009 12:56 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ako su zbog progenitora sve vrste = rase... onda smo svi mi na zemlji pripadnici jedne vrste - Zemaljaca (koja uključuje sve životinje... možda i neke biljke  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 27 svi, 2009 3:47 pm |
|
 |
|
Cadet 3rd year
Pridružen/a: pet 22 svi, 2009 1:14 pm Postovi: 33 Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Naj Film: Generations
|
Cvicek je napisao/la: Ako su zbog progenitora sve vrste = rase... onda smo svi mi na zemlji pripadnici jedne vrste - Zemaljaca (koja uključuje sve životinje... možda i neke biljke  ) To je znanstvena antičinjenica.  Alokin je napisao/la: Obsidian Order je napisao/la: Ako bi u ST-u postojale samo rase, to bi značilo da su ljudi, Romulanci, Klingonci, mjenjolici, Kardasijanci, Vorte i svi ostali barem jednom spomenuti - pripadnici iste vrste. Pa na neki način i jesu (Progenitors). Na koji način?
|
| sri 27 svi, 2009 4:24 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Obsidian Order je napisao/la: Na koji način? Pa ne znam jesi gledao epizodu TNG-a o Progenitorsima, ali poanta je u tome da su Progenitorsi započeli život na ostalim planetima jer su bili sami. A usadili su nam DNK donekle sličan njihovom, tako da su svi (Romulanci, Klingonci...) ista vrsta na neki način, a ovo što mi zovemo vrstama su u biti rase. (TNG - 6x20 - The Chase)
| sri 27 svi, 2009 5:22 pm |
|
 |
|
Cadet 3rd year
Pridružen/a: pet 22 svi, 2009 1:14 pm Postovi: 33 Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Naj Film: Generations
|
Alokin je napisao/la: Obsidian Order je napisao/la: Na koji način? Pa ne znam jesi gledao epizodu TNG-a o Progenitorsima, ali poanta je u tome da su Progenitorsi započeli život na ostalim planetima jer su bili sami. A usadili su nam DNK donekle sličan njihovom, tako da su svi (Romulanci, Klingonci...) ista vrsta na neki način, a ovo što mi zovemo vrstama su u biti rase. (TNG - 6x20 - The Chase) Sjećam se te epizode. Na neki je način to opravdano zajedničkim potomcima Bajoraca i Kardasijanaca (Ziyal, npr.) što implicira da se radi o istoj vrsti jer u suprotnom ne bi bilo moguće razmnožavanje.
|
| čet 28 svi, 2009 9:45 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Alokin je napisao/la: Obsidian Order je napisao/la: Na koji način? Pa ne znam jesi gledao epizodu TNG-a o Progenitorsima, ali poanta je u tome da su Progenitorsi započeli život na ostalim planetima jer su bili sami. A usadili su nam DNK donekle sličan njihovom, tako da su svi (Romulanci, Klingonci...) ista vrsta na neki način, a ovo što mi zovemo vrstama su u biti rase. (TNG - 6x20 - The Chase) To nema veze sa vezom. Zna se kolika genetska razlika treba bit da bi se nešto smatralo vrstom.
Nešto što ima zelenu krv, nikako ne može bit ista vrst kao nešto što ima crveno krv.
Prema tome prema toj teoriji sav život na zemlji bi bio ista vrsta.
Izraz rase je zapravo kriv. Rase su varijacije unutar iste vrste. Točan je izraz star trek vrste.
|
| ned 06 pro, 2009 9:12 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|