Sada je: sri 29 tra, 2026 2:04 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
 3x12 - Chosen Realm 

Ocjeni epizodu:
Anketa je završila: pet 27 kol, 2010 2:39 pm.
10 38%  38%  [ 5 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 15%  15%  [ 2 ]
7 23%  23%  [ 3 ]
6 15%  15%  [ 2 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 8%  8%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 13

3x12 - Chosen Realm 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
 3x12 - Chosen Realm
Post se uređuje.
-Mimi Sky

sri 28 srp, 2010 2:40 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 3x12 - Chosen Realm
U svojoj zelji da pomognu nekom ..ENT je opet upa u nevolje i nazalost naletili su na prave svemirske talibane koji zbog religije namecu svoja misljenja a nazalost su i unistili svoj planet u velikom vjerskom ratu ..tpol je odmah skuzila da sa gostima i nije nesto u redu :(
Meni je zanimljiv razlog rata koji je slicniji nekoj red dwarf prici nego ozbiljnoj star trek prici ..ono rat zbog razlike u stvaranju od jednog dana ..to stvarno podsjeca na macije kape iz patuljka ..valjda je taj razlog stavljen zbog toga da se dokaze kako su ovakvi ratovi uzaludni i glupi :pokislo:

No ukratko ova epizoda ima sve one prikaze vjerskog fanatizma kojeg se ljudi boje ..ludog vođu manipulatora i fanatike koju se spremni umrit zbog nicega defacto ..ali i osobe koje su se uvalile preduboko i sad ih savjest tjera da izađu van toga ali sami to nisu sposobni ucinit ..jedino sta je zastrasujuce je to ..pa kako netko moze popusit ove sve fanaticne price i upast u tu grupu fanatika ..kako uopce moguce da postoje osobe van logike ..van razmisljanja ..zar nebi svi tribali bit barem malo logicni i moralni kad su neke stvari poput ljudskih zivota u pitanju ? :-k

10

sri 28 srp, 2010 3:24 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Da ova epizoda strahovito i najjasnije govori protiv vjerskog fundamentalizma i koliko je ta pojava opasna za čovječanstvo i njezinu civilizaciju...
Prepostavljam da se ovdje isključivo išlo radit poveznicu s muslimanima i njihovim fundamentalistima, ali isto tako bez problema možemo radit poveznice i s krščanskim fundamentalističkim organizacijama poput onih u sjevernoj Irskoj npr, pa i u samoj Americi.
Tako da na neki način ovaj nastavak je kao "propagandni komunisktički film", što je ironično ako znamo da je ovo američka serija. :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

sri 28 srp, 2010 4:23 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Vjera i njeno krivo djelovanje. Ovu epizodu bi dao svim vjerskim fanaticima da pogledaju iako sumnjam da bi se išta onda promjenilo jer nam još treba puno godina, a možda i stoljeća da shvatimo, ne svi naravno. :(

sri 28 srp, 2010 5:16 pm
MINDFVCK

Njaaaa meni nije nešt epizoda. To sve sa fanatizmom stoji, međutim postoje Xindi i šira radnja, tak da je ovo nepotreban epizoda. Ok je moraliziranje i apsurdnost religijskog fanatizma, međutim kao da smo to sve već vidjeli. I jesmo.

6

sri 28 srp, 2010 5:35 pm
Make it so
Make it so

Khm ..pa natuknuli su da postoji rasa koja je stvorila te sve kugle i ona ce kasnije bit dio radnje sa xindima ..kako je sve to van cile radnje ?

Ne zelin pisat dalje spojlere ali ipak mislim da ovo nije bas van radnje :-k

sri 28 srp, 2010 5:38 pm
MINDFVCK

A je, tiče se indirektno radnje. :lol:

sri 28 srp, 2010 5:39 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
ok epka ...eto ti vjerskog fanatizma i šta može da uradi....ali se vidjelo da nisu bili svi zadovoljni tim naukom i da se protive no srećom ta smrtna presuda archeru(teleporter).je odigrala bitnu ulogu..e je mi ta scena bila smješna..on se oprašta od t pol i ostali ali ovi pojma nemaju o čemu se radi...dobar trik..nema šta..
7

sri 28 srp, 2010 5:54 pm
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
joj, moram priznati da me ova epizoda malo iznervirala tim vjerovanjem u Spasitelje :x
...mislim ono, slijepo vjerovanje u to da je sve stvoreno u 9 a ne deset dana (ili obrnuto) te radi toga boriti se i poubijati miljune ljudi...mislim stvarno jadno, kosa mi se diže na takve stvari :zubo:
...drago mi je što ih je Archer doveo na matični planet da im pokaže do kuda je dovelo to njihovo glupo ratovanje...
8

sri 28 srp, 2010 6:35 pm
Profil YIM Web stranica
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Evo i meni se omaklo pa pogledao epizodu...ništ posebno, ali nije ni loše...U jednom trenutku sam se pobojao da će Archer riješiti situaciju na klasični trek način; nabaci neku spiku jednom od njih, kako to što oni rade nije u redu i tako šije šete i ovaj se predomisli...Na neki način to se i dogodilo, ali taj lik s kojim je popričao je već imao svoje sumnje koje je na njega prenijela žena tako da je sve uredu po tom pitanju...

Ocjena 7.

čet 29 srp, 2010 2:28 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Ocjena 6 ... Besmislena prepucavanja i tenzije ...

pet 30 srp, 2010 1:15 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
E ovi fanatici su me fakat iživcirali :evil: Ono dođe im ENT u pomoć, a oni umjesto da budu zahvalni, otmu čitav brod i koriste ga za svoj besmislen rat :thumbs3:

Pritom također ubija par članova posade ENT-a i brišu im podatke koje su teškom mukom prikupili - fakat ekipa nije normalna :thumbs3: Srećom pa je dio te ekipe počeo shvaćat da je to sve neispravno i da su odlučili pomoć Archeru i ekipi :thumbs2:

Archerov trik s teleporterom je odličan :thumbs2: Baš mi je drago kad ih je na kraju Archer doveo na njihov uništen planet i objasnio im kako taj njihov glupi rat nije imao smisla te ih odveo u propast. I sve to samo zato što su jedni tvrdili da su sfere napravljene godinu dana prije, ili šta već :facepalm:

Ova epizoda je inače jako dobar osvrt na današnje religije i vjerske ratove. Ocjena 10 :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

čet 05 kol, 2010 11:12 am
Profil YIM Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
7

Solidna radnja s dobrim osvrtom na stanje u svijetu...
Dobra fora oko toga za koliko su nastale sfere...
Pokazali su koliko je besmisleno sve to...

čet 05 kol, 2010 5:27 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Bijedna epizoda... cijela epka je jedan veliki klišej. Zadnju scenu da ni ne spominjem... viđeno valjda već u svim prijašnjim serijama. E mi se tučemo, a ni ne znamo da se tučemo bezveze i da nam je planet već spaljen... bla.

Osim toga tu je i jednostavno zauzimanje Enterprisea od strane par fanatika. LOL, da ne spominjem kako se ekipa snalazi po Enterpriseu kao da su rođeni na njemu. Da ja tako dođem na neki svemirski brod, ne bi znao di mi je glava. A još je to elijenski brod... bla.

čet 16 ruj, 2010 10:50 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: