Sada je: sri 29 tra, 2026 11:08 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 4x14 - The Aenar 

Ocijeni epizodu
Anketa je završila: pet 08 lis, 2010 2:39 pm.
10 83%  83%  [ 10 ]
9 8%  8%  [ 1 ]
8 8%  8%  [ 1 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 12

4x14 - The Aenar 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
 4x14 - The Aenar
The Aenar (Aenari)

Sezona: 4
Epizoda: 14
Datum premijere: 11.02.2005
Prikazano na HRT-u: 8.09.2010

Scenarist: Andre Bormanis

Redatelj: Mike Vejar

Gostujući Glumci:
Jeffrey Combs - Shran
Alexandra Lydon - Jhamel
Brian Thompson - Valdore
J. Michael Flynn - Nijil
Geno Silva - Vrax
Alicia Adams - Lissan
Scott Allen Rinker - Gareb

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Romulanski senator Vrax naređuje admiralu Valdoreu da lansira oba drona i uništi Enterprise, zbog kojeg su se Telariti i Andorijanci zbližili umjesto da se sukobe. T'Pol je otkrila da je brod na kojem su Tucker i Reed bili zarobljeni bio kontroliran telepatskim putem, a Phlox je zaključio da moždani valovi sliče andorijanskima. Shran mu govori da je riječ o Anearima, podvrsti Andorijanaca sa jakim telepatskim moćima, koji su slijepi i žive u pećinama u blizini sjevernog pola njihovog matičnog planeta. Odvodi Archera u njihove pećine, koji izlaze na vidjelo tek da bi pomogli Shranu koji se ozlijedio. Lissian, pripadnica Aneara koju su izabrali da razgovara sa Archerom, ga moli dopuštenje da mu pročita misli, i šokira se kad sazna da on vjeruje da jedan od Aneara pomaže Romulanima. Kaže da bi možda jedan mladić koji je nestao pred godinu dana, Gareb, mogao biti odgovoran za to, ali da namjerno ne bi nikoga povrijedio.

Detaljnije informacije:
Memory alpha

Scenarij:
The Aenar

sri 08 ruj, 2010 2:39 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: VOY
Naj Film: First Contact
Post Re: 4x14 - The Aenar
odlična epka..ovi aneari su zanimljivi...žao mi je jhamelinog brata što je morao onako završiti..no ipak je sprječio da se sve to nastavi i imala je priliku se barem pozdravit sa njim...
e da trip....ljubavni problemi.......
10 :)

sri 08 ruj, 2010 3:32 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Aenar je toliko dobra epizoda ali i na neki nacin tuzna :smrc: ... stvarno mi je zao aenara koji je umra na romulusu ..ali barem nije umra sam nego u saznanju da je njegova rasa ipak ziva i da postoji .a romulanci ga lagali da je zadnji aenar :( :smrc:
Mislin da je ovo jedino pojavljivanje andorije u star trek-u i to je jedan od razloga zasto mi je serija tako super ..a andorija je suprotnost vulkanu koji je jako vruc i paklen ..dok je ovaj andorijanski (misec) planet hladan i negostoljubiv na jedan drugi nacin ..sta mi je jos bolje je to sa aenarima i andorijancima ..koji su srodne vrste ali su skroz drugacije (iako pretpostavljam da bi i aenar bez antene gubia ravnotezu ko shran :zubo: :lolsmjeh: ) ..andorijanci zive na ledenom podrucju sa temperaturama koje rijetko prelaze nulu ali je prelaze i podosta su ratoborniji ..necu rec emotivniji ..ali im je kultura vise okrenuta kodu casti ..koji imaju ratnicki narodi ..opcenito su agresivniji i zastitnicki nastrojeni prema onom sta posjeduju i prema vlastitoj obitelji i nisu telepati ...aenari su s druge strane pacifisti koji zive u extremu di temperatura nikad ne prelazi nulu ..najhladnije moguce podrucje ..uz to su telepati i ne vide uz pomoc ociju ..nego na nekakav drugi nacin ..valjda da se zastite od hladnoce ..moran dodat da iako zive u hladnim uvjetima ..izgleda i jedni i drugi andorijanci podnose temperature na ljudskom brodu ..opcenito mogu podnit vise temperature :-k

Aenar grad mi bas super izgleda ..ispod leda ..onako tajanstven ..bas ko iz bajki i mitova ..uglavnom archer i shran su nekako dosli u taj svit ..i iako nisu imali uspijeha u uvjeravanju aenara da im pomognu ..naisli su na sestru aenara koji je nestao i ona je odlucila pomoc ..no ostali aenari su ih cak spirjecavali u odlasku ..kako nebi se umisali u nesto nesto di bi se morali odrec pacifizma ..sve dok nisu procitali um jhamel i dopustili joj da ode ..na kraju je pomogla enterpriseu da unisti romulanske brodove ali i bratu da neumre sam ..nazalost za njenog brata nije bilo spasa ..jer se nasao usred romulanskog prostora i eventualno bi umra ..sad bar nije umra sam ..ali scena je jako tuzna :( :goodbye: :plakanje:

Trip i Tpol imaju svojih problema koje tripa na kraju nagnaju da zatrazi premjestaj sa enterprisea na kolumbiu :/

Ipak moram rec kako mi je zanimljivo romulansko drustvo koje u ciljui ekspanzije postupa skroz amoralno ..iako imaju nekakve crte morala i nije bas da mi se cine ko rasa bez duse ..nisu mi se nit cinili takvi u nekim epizodama TNG-a ..cisto primjera radi ..onaj romulanski znanstvenik je oklijevao kad je tribalo prisilit aenara da opet ide u stolicu i kontrolira brodove ..jer bi mu to naskodilo ..uglavnom postavljao se vise ko znanstvenik nego ko vojnik ..ipak militaristicko uređenje je ucinilo svoje i sve trunke morala izbrisalo ..romulanci su jednostavno ignorantsko drustvo ..zeljno ekspanzije na krvi drugih bica a nevide da krivo rade :| :evilwait:

20..ovaj 10 :mrgreen:

sri 08 ruj, 2010 4:25 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...kod prvog gledanja Enta ja sam ove epizodu nekako preskočio...

...nije se dalje nastavljala na priču... pa nisam ni provjeravao...

...a onda kad sam je prvi puta gledao... AWWWW...
...jedna mi od najboljih epizoda...

Aenari su mi kao vrsta genijalni...
...ima tu prostora za priču kako su se osvojili od Andorijanaca... jer se vrsta razvila samo na jednom planetu predpostavljam...

...Tripov traži premještaj na kraju... i s knedlom u grlu čekaj sad drugu epizodu... :mrgreen:

10x10

sri 08 ruj, 2010 4:40 pm
Profil ICQ Web stranica
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
ova mi je epizoda bila najbolja od ove dve prije :D
...Jhamel je baš simpa, žao mi je što je izgubila brata :( no nadam se da će barem ostati sa Shranom, baš su kjutiš :inlove:
...Trip taži premještaj, WTF :shock: :shock: :shock:

10

sri 08 ruj, 2010 6:51 pm
Profil YIM Web stranica
Ensign
Ensign

Opis Stanja: Sanjam neki drugi svijet...
Tužan kraj, odlazi Trip :(

čet 09 ruj, 2010 2:32 am
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Dajem desetku, ovo je baš lijepa, prekrasna epizoda! Prekidanja aenarske radnje zbog kapetana korvete Tuckera i potkapetanice T'Pol malo me iritirala zbog prekida divne atmosfere na Andoriji, ali to ne mijenja najvišu ocjenu! :inlove:

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

čet 09 ruj, 2010 8:23 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
captain je napisao/la:
izgleda i jedni i drugi andorijanci podnose temperature na ljudskom brodu ..opcenito mogu podnit vise temperature :-k

vjerojatno temperature na entu nisu toliko visoke kad svi nose duge rukave cijelo vrijeme... inače bi svi bili u lokvicama znoja... pretpostavljam da onda temperatura nikad nije iznad 18-20... 8-[

captain je napisao/la:
romulanci su jednostavno ignorantsko drustvo ..zeljno ekspanzije na krvi drugih bica a nevide da krivo rade :| :evilwait:

spet does not approve... [-( :beee:

šteta što sam propustila epku... baš se čini zanimljiva...

čet 09 ruj, 2010 10:53 pm
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
imaš reprizu u 2:50h :zubo:

čet 09 ruj, 2010 11:10 pm
Profil YIM Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
šta nije bila sinoć u 2:50? :-k

čet 09 ruj, 2010 11:11 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Šteta što nisu prikazali andorijsko drušvo, njihove gradove i malo njihove kulture, fakat šteta tak odličnu vrstu zapostaviti.

Inače nisam skužio koji je bio motiv onog Aenara na Romulu. Ok ak su mu Romulanci lagali da su mu pobili sav narod, ali Aenari sami za sebe kažu da nisu ratoborni, i sad je ovaj odjednom tak osvetoljubiv da riskira vlastiti život sa dalekometnim mindfuckom.

9

sub 11 ruj, 2010 9:44 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: