Sada je: sri 26 kol, 2026 12:49 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
 2x19 - Judgement 

Ocijeni epizodu
10 0%  0%  [ 0 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 0

2x19 - Judgement 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
 2x19 - Judgement
2x19 - Judgement

pon 07 lip, 2010 9:03 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 2x19 - Judgement
Epizoda za visoku ocijenu jer su neke stvari kod klingonaca postale jasnije ..a to je da su prije bili dosta casniji i da unatoc tome sta svi misle kako su klingonci samo ratnici ..nije bas totalno tako
Istina je kako je o ovoj razlicitosti bilo price i ranije ali ovaj klingonac kojeg glumi hertzler je totalno atipican za pojam klingonca ..cak i vise nego worf naprimjer ..jer worf je dosta padao pod dogme a ovaj na momente se cini ko borac kontra nekih dogmi ..ali ipak kolosa znamo samo jednu epizodu ..pa je ovo moja predpostavka

Ovaj mi se citat ekstremno sviđa 8)

Citat:
"You didn't believe all Klingons were soldiers?"
"I guess I did."
"My father was a teacher. My mother, a biologist at the university. They encouraged me to take up the law. Now, all young people want to do is to take up weapons as soon as they can hold them. They're told there is honor in victory — any victory. What honor is there in a victory over a weaker opponent? Had Duras destroyed that ship, he would have been lauded as a hero of the Empire for murdering helpless refugees. We were a great society, not so long ago. When honor was earned through integrity and acts of true courage, not senseless bloodshed."
"For thousands of years, my people had similar problems. We fought three world wars that almost destroyed us. Whole generations were nearly wiped out."
"What changed?"
"A few courageous people began to realize... they could make a difference."

- Kolos and Archer

Sad ide losa strana epizoda ..a to je da je teski rip off suđenja kirku i da je na neki nacin slicna prica bila i sa obrienom ..uz razliku da kod kardassianaca u biti i nema suđenja ..zanimljivo je i ime duras ..jer ocito ima veze sa onim durasima od kasnije ...inace osobno mi je cilo vrime suđenja martok bia na pameti ..jer je kolosa glumia isti glumac ..pa me to dosta asociralo na DS9 :mrgreen:

8

pon 07 lip, 2010 9:12 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Od svih glumaca na svijetu, nema glumca koji kaže riječ 'honor' tako kulerski i sa ponosom kao JG Hertzler. :biggrinlove:
I ovo što je Captain naveo je bitno za Trek: Klingonci nisu u potpunosti krvoločni i ratoborni, iako riječ 'honor' je krivo protumačena, pa eto Duras je mogao steći čast tako da je ubio nenaoružane civile, pa kroz lovačku priču steći svoj honor. Dosta moralno iskvareno budući da se cijela ta koncepcija časti može vrlo lako temeljiti na laži. Sve pored toga je rip off. Bijeg sa Rura Penthea mi se pogotovo nije dopao, jer samo je trebalo podmititi čuvara, čime je časni klingonski stražar pao na nivo lako podmitljivog Ferengija.

Šta ja znam. Nek bude šestica. Dobra kratka priča o Klingoncima, no sve ostalo je repriza unutar Treka, što je opet veliki minus za ENT, i još jedan season filler unutar očajne druge sezone.

pon 07 lip, 2010 9:21 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Ova epizoda totalno podsjeća na Undiscovered Country (brijem da to jest film na koji mislim), al sve u svemu nije bila loša :thumbs2:

J.G.Hertzler ponovno glumi časnog i poštenog Klingonca :thumbs2: , za razliku od ovih ostalih, koji me više podsjećaju na Romulance :thumbs3:

Dobro je to što je Archer potaknuo Kolosa da se suprotstavi i proba promijenit nešto, no morat će pridobit još pristašica, inače će mu bunt bit bezuspješan :|

Malo mi je glup način na kojeg su izvukli Archera iz onih rudnika, al očito na drugi način nebi ni uspjeli, a i nije im namjera zaratit s klingoncima :|

:-k nek bude 8 zbog Martoka :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

uto 08 lip, 2010 8:31 pm
Profil YIM Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Vrlo dobar feeling kroz cijelu epizodu zato i dajem 8 .....

uto 15 lip, 2010 9:27 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
dobra epka.... archer je izveden pred sud..no sve je okrenuto protiv njega no na sreću onaj klingonski branitelj koji mu je dodijeljen se osvjestio i napokon poduzeo neke korake u vezi klingonskog suđenja i njihove zaboravljene časti ...no ta kazna na rura pentheu je gadna....da, ima sličnosti sa onim kirkovim suđenjem no sve u svemu dobro su to napravili ponovno...
8

čet 24 lip, 2010 7:19 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: