|
Sada je: sri 29 tra, 2026 11:09 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 2x16 - Future Tense
''Future Tense'' (Buduće vrijeme)
Sezona: 2 Epizoda: 16 Datum premijere: 19.2.2003. Prikazano na HRT-u: 2.6.2010.
 Scenaristi: Mike Sussman i Phyllis Strong
Redatelj: James Whitmore, Jr.
Stardate: Nepoznat (2152.)

Gostujući glumci: Vaughn Armstrong - Admiral Maxwell Forrest Cullen Douglas - Suliban Soldier
 Kratak sadržaj (preuzeto sa ST centra): Kada posada Enterprisea nailazi na tajanstveni, futuristički brod koji lebdi svemirom, Archer naređuje da ga dovedu na Enterprise radi daljnje istrage. Unutar broda, posada je šokirana kada pronalazi ono što izgleda kao ljudsko tijelo, oštećeno do neprepoznatljivosti. Trip i Reed pregledaju unutrašnjost broda i otkrivaju kako je mnogo prostraniji nego što se čini. Također otkrivaju uređaj, «crnu kutiju», u dubinama broda i pripremaju je za nošenje u strojarnicu radi daljnjeg istraživanja.

Detaljnije informacije: Memory Alpha
Kompletan scenarij: Chakoteya
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 02 lip, 2010 7:05 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x16 - Future Tense
Super epizoda ..pogotovo zato jer su tolianci najneiskoristenija vrsta iz alpha kvadranta ikada a imaju ogroman potencijal i drago mi je sta su se pojavili danas..steta sta ih nisu jos malo koristili jer ipak oni su jedni od jacih igraca u kvadrantu ..samo su dosta zatvoreni u sebe i ne lutaju van svog teritorija a sama tema je super ..misteriozan brod veci iznutra nego izvana ..sulibani i tholianci koji zele taj brod i ljudsko bice koje ima DNK od vise drugih rasa među njima i vulkanaca ..uz to dosta akcije i napetosti ..super je i onaj deja vu koji su dozivjeli trip i malcolm ali i malcolm i archer ..super su mi i tholianski brodovi .. sve skupa fantasticno 10
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 02 lip, 2010 7:10 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Je, da, konačno im je to krenulo u drugoj sezoni nakon niza očajnih epizoda. Cijela epizoda je ostala misterij: čiji je brod, kako se našao u 22. stoljeću, zašto je veći iznutra nego izvana, kakvoj civilizaciji pripada onaj mrtvi mješanac... i na kraju se ništa nije doznalo što je zapravo super. Bolje tako nego da krenu objašnjavati sa hrpom temporalnog drobljenja.
Tholianci, da, isto šteta što ih nema previše. U trojcu TNG DS9 VOY se samo spominju, prave epizode sa njima (ali ne i o njima) su u ENT i TOS, makar vrlo malo. No eto, budući da su ksenofobi, ne izlaze često van svojih granica, tako da i nema prilika da ih itko upoznaje.
10
|
| sri 02 lip, 2010 7:25 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Odlična epizoda, možda i najbolja do sada u Enterpriseu. Malo temporalnih zavrzlama, volim to. Mislim, nije bilo previše petljanja po vremenu, što i nije loše jer se tako scenaristi lako izgube u svemu tome. Tu su i nabrijani elijeni, Sulibani i Tholianci... Ma sve je to super i za pet. I misterij, tko je onaj lik, šta mu se desilo... brod koji je bigger on the inside (podsjeća na TARDIS i Dr.Who) - odlično. No, kakva bi to bila ENT epizoda da ja nemam par pitanja? Zašto je Archer toliko inzistirao na tome da brod dopreme do Vulkanaca (i tako do Zemlje)? Mislim, šta bi napravio s nekakvim podacima da su ih eventualno uspjeli izvući? Budimo realni, on ima onaj uređaj u Danielsovoj kabini pa ga ne koristi, ne izvlače nikakve podatke i informacije iz njega. Dakle, da su uspjeli izvući išta iz letjelice, šta onda? Pohranili bi podatke i sakrili ih negdje? OK, mogli su eventualno saznati šta se dotičnom pilotu i letjelici dogodilo. Ali ne znam kakve bi imali koristi od toga... Onda, zašto je Archer ispitivao/istraživao dotičnu letjelicu, zanimalo ga o pilotu, a to je sve vrlo lako mogao saznati iz uređaja Danielsovog. Npr. čemu je služila takva letjelica itd. A ne on samo pogledao da je iz budućnosti i to je to. Malo mi je to nelogično. Kao i to što opet ne sluša T'Pol te nije uništio letjelicu na vrijeme. Tako su se Sulibani ili Tholianci mogli dokopati vrijedne tehnologije. I da, kako su Tholianci namjeravali boardat Enterprise kada nisu humanoidi? Valjda u nekim zaštitnim kutijama, čemugod, pandanu našim odijelima. To bi bilo zanimljivo za vidjeti. E da, i baš su bez problema ownali Vulkance, Enterprise, a i Sulibane na kraju. Mnogo dobro. Opet se ja raspisah...  Ocjena 10 unatoč pitanjima... EDIT: eh da, i zaboravih najveću nelogičnost od sviju, koja je usko vezana uz svaki ili gotovo svaki time travel... zašto ekipa iz budućnosti nije pokupila letjelicu, pilota i sve to i prije nego je Enterprise ili tko drugi naletio na nju, nakon što je Enterprise poslao signal za pomoć? Mislim, mogli su otić još malo u prošlost i pobrati sve bez ikakve kontaminacije prošlosti i vremenskog pravca. 13

|
| sri 02 lip, 2010 9:06 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
T'Rapavi je napisao/la: Zašto je Archer toliko inzistirao na tome da brod dopreme do Vulkanaca (i tako do Zemlje)? Mislim, šta bi napravio s nekakvim podacima da su ih eventualno uspjeli izvući? Budimo realni, on ima onaj uređaj u Danielsovoj kabini pa ga ne koristi, ne izvlače nikakve podatke i informacije iz njega. To ni meni nije previše jasno, al valjda je mislio da će ti eventualni podaci sa kapsule biti sigurniji na Zemlji. No ako je mislio podatke s kapsule dati Star Fleet komandi, onda je trebao dati i Danielsovu mašinu. Čudno, da.T'Rapavi je napisao/la: Onda, zašto je Archer ispitivao/istraživao dotičnu letjelicu, zanimalo ga o pilotu, a to je sve vrlo lako mogao saznati iz uređaja Danielsovog. Npr. čemu je služila takva letjelica itd. A ne on samo pogledao da je iz budućnosti i to je to. Malo mi je to nelogično. Jel nije Archer rekao nešto u smislu da je bolje da ne zna što se događa sa tim frakcijama i agentima, te koji je pravi pravac? Dakle da je taj uređaj kao Pandorina kutija.T'Rapavi je napisao/la: I da, kako su Tholianci namjeravali boardat Enterprise kada nisu humanoidi? Boardali su, pa vidjelo se kako pokušavaju prepiliti vrata. To što ih nismo vidjeli u odijelima je još jedna misterija kojoj ne vidimo rješenje u ovoj epizodi. Niti ćemo vidjeti odgovore na bilo koje misterije u ovoj epizodi. Samo ćemo vidjeti Tholiance u paralelnom svemiru kad će ih mučit. T'Rapavi je napisao/la: zašto ekipa iz budućnosti nije pokupila letjelicu, pilota i sve to i prije nego je Enterprise ili tko drugi naletio na nju, nakon što je Enterprise poslao signal za pomoć? Nda, time travel mindfuck. Mislim da iz koje god budućnosti vlasnici te letjelice bili, nisu imali temporalne senzore (kao recimo Star Fleet u Voyagerovom 29. stoljeću); i nisu znali kada i što se događa u prošlosti. Letjelica je mogla do unedogled ostati zatočena u prošlosti; ovi iz budućnosti je ne bi pokupili jer ne bi znali što se događa s njom. Aktivacijom signala za pomoć nekako je došla uzbuna i hitna teleportacija pomoću tog signala. Štajaznam; da se više raspišem o tome, glava bi mi otpala, tak da se neću dalje miješat. 
Inače, kad je Phlox rekao kako je pilot mješavina ovih i onih aliena, jedino što je Archer uspio iskomentirat je pitanje jel će ljudsko-vulkanska djeca imat šiljate uši . A u prethodnoj epki se Soval isto požalio na ljudsku fascinaciju vulkanskim ušima.
|
| sri 02 lip, 2010 11:41 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
I meni je to s usima smisno ..ljudi u to doba su totalno fascinirani vulkanskim usima 
|
| čet 03 lip, 2010 1:18 am |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
@trap zadnje pitanje...
mislim da ih daniels malo po malo upučuje u tcw tako da nanese sto manje štete vremenu a opet budu u toku...sad bar znaju tko je treća frakcija...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| čet 03 lip, 2010 3:42 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
dašo je napisao/la: @trap zadnje pitanje...
mislim da ih daniels malo po malo upučuje u tcw tako da nanese sto manje štete vremenu a opet budu u toku...sad bar znaju tko je treća frakcija... Krivo, znaju samo tko radi za treću frakciju, li i ne tko je treća frakcija... 
| čet 03 lip, 2010 10:36 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
A velike koristi od te treće frakcije, kad će ionak uskoro doznati za četvrtu frakciju, a tcw će se riješiti tak da gurnu šefa pete frakcije u nekakav temporalni vrtlog. Uostalom, nije navedeno da Tolijanci rade za ikoga u tom TCW; možda su željeli brod za sebe jer su nekako doznali za njegovo postojanje, neovisno o bilo kakvom future guyu ili transdimenzionalnom biću.
|
| čet 03 lip, 2010 10:37 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Točno tak, nigdje se ne spominje da Tholianci rade za neku TCW frakciju. Vjerojatno su samo htjeli zanimljivu tehnologiju budućnosti. BTW. još jedno pitanje... Zašto Tholianci nisu u prvom pokušaju onesposobili Enterprise kako su ga kasnije onesposobili? Možda su se bojali da bi Archer stvarno mogao uništiti brod? Ali to je i kasnije bio rizik, nisu mogli predvidjeti vremenske petlje kroz koje su prolazili Archer i Malcolm. Ili ne mogu tako onesposobiti tako brod u warpu? Ali već su ih uhvatili traktorom i usporavali su. BTW. to je bilo čisto ownanje od strane majušnog brodića. Nda, i ja se previše pitam... 12

|
| čet 03 lip, 2010 11:08 am |
|
 |
|
Make it so
|
Mozda zato jer im nisu odmah stigla pojacanja 
|
| čet 03 lip, 2010 1:54 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Zakon epizoda
Enterprise nađe neki oštećeni brod iz budućnosti za koji Archer i ekipa misle da je ljudski, no na kraju se ispostavi da je truplo u njemu ima DNK od više različith rasa
Isto tako Trip i Reed otkrivaju da je brod iznutra veći nego izvana
I sve bi bilo dobro, da se odjednom opet nisu pojavili Sulibani i zahtjevali od Archera da im preda taj brod, no srećom su ih uspjeli otjerat...
Al malo kasnije evo opet novog sr*nja - ovaj put su se na Enterprise namjerili Tolijanci (koji imaju prilično zanimljive brodove ) te i oni također zahtjevaju da im se ustupi taj brod iz budućnosti (već sam pomislio da će ga doć tražit i klingonci i još hrpa rasa )
Zanimljivo je kad su Trip i Malcolm te Archer i Malcolm imali deja-vue dok su istraživali brod
Na kraju su se Sulibani opet pojavili (ovaj put s više brodova), a kasnije i Tolijanci, koji su se pošorali međusobno oko tog broda iz budućnosti
Tolijanci imaju začudo prilično moćne brodove čim su uspjeli tak lako sredit Sulibanske ćelije
I da Trip nije na vrijeme popravio onaj odašiljač, Tolijanci bi otišli s brodom iz budućnosti, al ovako je taj brod vraćen gdje mu je mjesto i vrijeme
Ocjena 10
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 03 lip, 2010 8:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
odlična epka..10 sulibani opet u elementu....enterprise se branio dobro....ne da se taj Archer
|
| pon 07 lip, 2010 6:34 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Eee to se zoveee epkommmm 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pon 28 lip, 2010 2:22 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|