Sada je: pet 07 kol, 2026 3:58 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 1x09 - Civilization 

Ocjena:
Anketa je završila: čet 13 svi, 2010 7:20 pm.
10 24%  24%  [ 4 ]
9 6%  6%  [ 1 ]
8 29%  29%  [ 5 ]
7 18%  18%  [ 3 ]
6 6%  6%  [ 1 ]
5 6%  6%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 12%  12%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 17

1x09 - Civilization 
Autor/ica Poruka
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
 1x09 - Civilization
"Civilization"(Civilizacija)

Sezona: 1
Epizoda: 09
Datum premijere: 14.11.2001.
Prikazano na HRT-u: 13.04.2010.

Scenarist: Phyllis Strong i Michael Sussman

Redatelj: Mike Vejar

Stardate: 31. srpnja 2151.

Gostujući Glumci:
* Charlie Brewer - Akalijac
* Diane DiLascio - Riann
* Wade Andrew Williams - Garos

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Enterprise putuje pokraj planeta vrlo sličnog predindustrijskoj Zemlji, s jednim čudnim elementom: zračenja neutrina pokazuju da na planetu postoji antimaterijski reaktor. Kad T'Pol izrazi zabrinutost zbog "kulturalnog zagađenja", Archer govori Phloxu da kirurški promijeni izgled njemu samome, Tuckeru i Hoshi Sato, kako bi izgledali kao da su s tog planeta. Dok Sato radi na prijevodu mijaridskih jezika, Archer i Tucker provaljuju u antikvarijat koji je, čini se, izvor tih zračenja.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: ST Minutae

uto 13 tra, 2010 7:22 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 1x09 - Civilization
I ova mi je dobra epizoda a posebno se istice prvo isticanje neceg sta ce kasnije postat prva zapovijed a pamti se i archerova romanca :mrgreen:
Uglavnom enterprise je otkria planet sa primitivnom ali mirnom civilizacijom ali su oni ..to jest dio njih poceli oboljevat od nepoznate bolesti ciji je uzrok bilo rudarenje jedne druge alienske rase ..archer se sprijateljio sa lokalnom lijecnicom koja je dobro podnila istinu o vanzemaljcima ..bas bi me zanimalo sta je kasnije bilo s tom rasom i dal su ovi događaji imali utjecaja na njihovu povijest ..tpol je odlicno obranila ENT u bitci iznad planete ..prolazna ocijena na kraju :sesir2:

8

uto 13 tra, 2010 7:32 pm
nešt po svom izboru

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Meni jedna od najboljih epizoda do sada...
Bas kao sto Trip(ja mislim :D) kaze: Kao da se vracamo u proslost :mrgreen:

10..

uto 13 tra, 2010 8:12 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
7

Okej epizoda, ali ništa previše orginalno...

Osim standarnog "Ekipa Enterprisea se po prvi puta susreće s nečim što će jednom postati uobičajeno"...
Ovaj puta to je i kulturološka i toksikološka kontaminacija jedne pred-warp civilizacije. Prvo spominjanje vulkanske politike nemješanja u razvoj predwarp civilizacija, i onoga što će kasnije postati Prime directive...
I naravno, ide Archer spašavati civilizaciju od kontaminacije isto kao i Mirna Oza na Istrakonu :lol:

T'Pol je smješno izgledala s dugom kosom koja je prikrivala uši... ličila je na nekakvu Elficu :)

Fora je scena kad Archer ide zabrijati s ženskom dok popravlja uređaj za prevođenje... pomalo podsjeća na Kirka :)

Naravno, na kraju nije provjerio kakve tehnologije je krilo ono industrijsko postrojenje... bezveze... :thumbs3:

Za kraj, odličan mi Phloxov quote o civilizacijama i otkrivanju znanosti.
"Her methods may be unrefined, but this woman is using forensic techniques far more sophisticated than I would've expected. Isn't it extraordinary? Thousands of sentient species in our little corner of the cosmos, each one discovering science in their own unique way."
Ta rečenica mi je baš dala za razmišljati...
U evoluciji svega jednostavno mora doći do sličnih, univerzalnih stvari... napravljenih na svoj specifičan način...
Od evolucije živih bića, pa do kasnije evolucije znanosti, tehnologije i drugih stvari... neke stvari jednostavno moraju ići nekim svojim tokom...

...

@pahuljice, sve slike u početnom postu su ti slične, skoro istu, za ovo otvaranje ankete dobijaš 2+ od mene :P :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 13 tra, 2010 8:55 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Točno tako, ne previše originalno, pogotovo u kontekstu 'nevin i naivan narod, netko ih zlorabljuje, mi ćemo ih spasit'. Al ajde sasvim solidno ostvarenje, open-minded znanstvenica koja se nije previše zgražala sa činjenicom da joj alieni truju sunarodnjake kao i da joj drugi alieni pokušavaju pomoći. Ugodna atmosfera u ovoj epki popraćena ljupkim ćakulanjem uz pijuckanje čaja u renesansnom laboratoriju. Lajkam.

Ocjena 8.

uto 13 tra, 2010 9:42 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
ocjena 8
Nekako mi ovo epka cijela prenaivna .

sri 14 tra, 2010 3:13 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
A OK epizoda, ne nešto ekstra. Manje više sve već viđeno, samo što je ovaj puta to iz perspektive prvih, pionirskih letova dok još nije bilo Prve zapovijedi i sličnih ograničenja. Baš me zanima kako bi se ekipa ponijela da nije bilo T'Pol.

Vjerujem da bi onako sletili šatlom nasred grada i slično. Opet T'Pol pokazuje koliko je važan faktor u svemu tome. I meni je malo neobično kako je ova ljekarnica tako olako podnijela i mrtva hladna ostala na svo to što je otkrila u tako kratkom roku.

Pa mislim da bi i mi danas reagirali nekako barem da naletiš negdje na nekakvog vanzemaljca i neku fensi tehnologiju. Al ajd, nek im bude. Scena sa kvarom i popravljanjem univerzalnog prevoditelja je bila fora. I za Archera je bilo malo love is in the air.

Nema neke pretjerane mudrosti i mudrovanja oko epke. Solidna epizodica, ocjena 7.

320

sri 14 tra, 2010 3:36 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
vrlo zanimljiva epizoda upravo iz te činjenice u vezi prve zapovijedi koja naravno nije bila tada na djelu....t pol ih je upozorila opet ..no ipak znatiželjni duh uvijek proradi...ovakve epke su mi uvijek drage upravo s tog antropološkog odnosno etnografskog pogleda..istraživanja i prosmatranja nečije kulture..načina života ..ona odjeća mi je bila cool na njima..e da uspijeli su spasiti te ljude od daljnjeg zračenja i bolesti i čak će s vremenom navratiti i vulkanski brod da provjeri kakvo je stanje i dali su se oni vratili....
i na kraju kapetan i onaj kiss... :)
9

sri 14 tra, 2010 3:40 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Ekipa dolazi u orbitu planeta u predindustrijskom razdoblju te ih odlučuju malo posjetit :)
Pri tom ih je T'Pol dobro upozorila da ne govore previše o sebi, jer se baš i nebi trebali mješat u razvoj takvih civilizacija - te se tu vide temelji Prime Directiva
Nakon nekog vremena boravka na planetu Archer i ekipa saznaju da je voda kontaminirana i da je to razlog zbog kojeg sve više ljudi umire na tom planetu.
Sve su to zakuhali jedni drugi alieni, zbog njihovog izvlačenja ruda :thumbs3:
No srećom su lokalna liječnica i Archer ih skužili te im uspjeli zahebat biznis :mrgreen:
I da, Archer se super snašao kad mu je zakazao univerzalni prevoditelj :mrgreen: :thumbs2:

Sveukupna ocjena 8 :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

sri 14 tra, 2010 4:12 pm
Profil YIM Web stranica
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Naj Film: Insurrection
Koje si vrste?: ferengi
ocjena 7....i to je puno... :twisted:

sri 14 tra, 2010 11:22 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Solidna epizoda, tu negdje oko prosječnosti....
I mene je Archer podsjetio na Kirka zna se čovjek snaći....
Bilo je tu kršenja prime directive ali koga briga ipak je to 22.st....

Ocjena 6....

pon 19 tra, 2010 12:36 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: