Sada je: uto 28 srp, 2026 10:51 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x08 - Breaking the ice 

Ocijeni epizodu
10 0%  0%  [ 0 ]
9 100%  100%  [ 1 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 1

1x08 - Breaking the ice 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
 1x08 - Breaking the ice
1x08 - Breaking the ice

pon 12 tra, 2010 4:07 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: 1x08 - Breaking the ice
Genijalna epizoda. Meni osobno ulazi u gornjih 10% svih trek epizoda uopće.

pon 12 tra, 2010 4:10 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Meni je za osmicu ipak :mrgreen:

Smisan mi je snjesko vulkanac :zubo:

Dobra epizoda iako na momente ima i nekih dosadnih momenata ali i jako smisnih ko tripova iskrena isprika tpol zbog toga jer je procitao njeno pismo i jer je mislia da im nesto radi iza leđa ..a onda i oni odgovori na pitanja dice iz irske i tripovo negodovanje oko sanitarnog odgovora i phloxovo brbljanje ala EMH
Opet smo imali vulkansko - ljudske odnose i komplikacije ali na kraju je ipak archer dopustia da mu vulkanci pomognu u spasavanju malcolma i travisa sa kometa ..ipak zanimljivija je tema o slobodnoj volji i tradiciji di cak i u naprednih vulkanaca postoje losiji obicaji ..barem kad je sloboda odlucivanja u pitanju ..osobno mislim da nitko nema pravo dogovarat neciji buduci zivot pa u neku ruku trip ima pravo kad je tpol kaza da je to mozda i pomalo nazadno ..ali ipak mislim da je tpol odlucila ignorirat tradiciju a to mi nekako i zadnja scena govori jer je stavila ljudski kolac za zadnje jelo i cini mi se to ko da je protest kontra neceg ..uglavnom solidno :sesir2:

pon 12 tra, 2010 5:10 pm
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
fora epka, najbolje mi je bilo kada je Archer odgovarao djeci na pitanja...Tripu uvalio pitanje o kakici :lolsmjeh: a doktor se toliko ufurao da me podsjetio na Doktora iz Voy-a :mrgreen:
...TPol se našla u malo zeznutoj situaciji, povratak kuci i ženidba za buduceg muža kojeg je vidjela čak 4 puta u životu ili ostati sa ljudima...mislim da nam je onaj kolac na kraju odgovorio na to pitanje :mrgreen:
...Trip-a grizla krivnja što je procitao privatno TPol-ino pismo da joj je cak pokušao i pomoci u rješavanju problema...ocito je da je i uspio :D
...ova ostala dvojica išli se grudati na kometu, baš cool :zubo:
8

pon 12 tra, 2010 5:25 pm
Profil YIM Web stranica
MINDFVCK

Ja dajem devetku. Volim ovakve sapuničaste epizode, a u ovom slučaju sapuničasti element je uvod u odnos između Tripa i T'Pol, te spoznaja da ima dogovoren brak; nešto što se nama Zemljanima (barem ovim tzv. zapadnjacima) čini kao zaostao običaj, dosta paradoksalno za napredno društvo. Sapuničasta epka je i zbog svakodnevnih razbibiriga u obliku odgovaranja pitanja djeci; konačno eksplicitna tema o kakici, te gdje i kako s njom.

Dakle breaking the ice, lomljenje leda između Tripa i T'Pol, lomljenje leda između Archera i vulkanskog kapetana koje nije prošlo najbolje, te lomljenje leda na kometu, koje je posve sporedna radnja, ali eto trebali su nekakvu radnju u kojoj se trebalo natjerati Archera da prestane biti toliko presamouvjeren da mora prihvatiti pomoć od Vulkanaca, što nije nikakva sramota niti je ispod časti, baš kao što je T'Pol rekla.

pon 12 tra, 2010 6:18 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...hmmm... 9 ili 10...
...ono u epizodi je bilo dosta zanimljive i smiješne radnje...
...pa neka bude 10... na kredit...

...i tako oni otkriše komet...
...razgovori Tripa i T'Pol su mi genijalni...
...on pili ona reže... nikako se sastati... :mrgreen:

...ooo i Vulkanci došli malo u promatranje... kao i obično...

LOL Archar i ekipa odgovaraju djeci iz Irske na pitanja...
...baš su bili genijalni...
...e to je ona crta u Entu koje nema ni u jednom drugom serijalu... radi čega mi je odličan...
...a Phlox je jedva dočekao da priča o mikrobima...
...mogao je on tako i 2 dana da ga Archer nije prekinuo... :lolsmjeh:

LOL Travis i Malcom su napravili snjegovića...
...a Archer pita tko je kipar... :lolsmjeh: da Vulkanci promatraju... :)

...hmmm T'Pol dobiva kodirane poruke...
...i krene mala unutarnja istragica...
...i onda je Trip morao to čitati... pa je ispalo nezgodno...

JAOOO na većeri s Vulkancem... :facepalm:
...Archer i Trip su se jako trudili biti ugodni i pristojni...
...a od Vanika su dobili uglavnom šture odgovore s par riječi...
...pa je s vremenom to postalo mučenje... jer su Vulkanci fakat ''tvrdi'' za razgovor :mrgreen:

...uuuuu T'Pol ima problem... ima dogovoren brak i treba se vjenčati... nezgodno... čak i Tripa pita za savijet...
...a on joj ukaže na neke temeljnje vrijednosti po kojima se ljudi razlikuju od Vulkanaca... te ona odluči ipak ostati na brodu...

Travis i Malcom... malo zapnu na kometu... ne kužim kako je led tako brzo pucao... :-k još Travis ozljedi koljeno... šatl propadne u pukotinu... i eto paradoksa...Vulkanci spase stvar... :mrgreen: :mrgreen:

...sve u svemu nema neke velike radnje, bitke, aliena...
...ali je sve to dobro ukomponirano u jednu zanimljivu epizodu... :thumbs2:

pon 12 tra, 2010 8:57 pm
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Da, to na večeri je baš bilo napeto, ona neugodna tišina. Archer i Trip se trude pokrenuti neki razgovor, a Vulkanci ne pričaju dok jedu. :lol:

Led na kometu je počeo pucati jer je porasla temperatura dok se ta strana okrenula prema zvijezdi.

pon 12 tra, 2010 9:50 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Miki je napisao/la:
Da, to na večeri je baš bilo napeto, ona neugodna tišina. Archer i Trip se trude pokrenuti neki razgovor, a Vulkanci ne pričaju dok jedu. :lol:

Led na kometu je počeo pucati jer je porasla temperatura dok se ta strana okrenula prema zvijezdi.

Fascinantno mi je kako tako "prosvjećena" rasa poput Vulkanaca nema čak ni toliko obzira i kulture da ako ništa drugo poštuje običaje od domačina u ovom slučaju ljudi...
Nije ni čudo da su u lošim odnosima s Andorijancima s gotovo svim razvijenim rasama u 22.st. :|

pon 12 tra, 2010 10:26 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Suikotreki je napisao/la:
Fascinantno mi je kako tako "prosvjećena" rasa poput Vulkanaca nema čak ni toliko obzira i kulture da ako ništa drugo poštuje običaje od domačina u ovom slučaju ljudi...
Nije ni čudo da su u lošim odnosima s Andorijancima s gotovo svim razvijenim rasama u 22.st. :|

Sujko, opet zaboravljaš na Romulansku manipulaciju

pon 12 tra, 2010 10:28 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Stos je u tome sta oni uopce nisu toliko prosvijeceni jer njihova prosvijecenost nosi sa sobom previse arogancije a to onda nije prosvjecenost :|

pon 12 tra, 2010 10:29 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
_Oz je napisao/la:
Suikotreki je napisao/la:

Sujko, opet zaboravljaš na Romulansku manipulaciju

Ok, djelomice bi to i mogli uzeti kao razlog, ali malo bi ipak bilo naivno da to bude jedino ili glavno obrazloženje zašto su Vulkanci takvi kakvi jesu.
Ja bi se tu prije složio s captainom.
Da su oni ovdje previše arogantni zbog toga što cijelu svoju filozofiju baziraju na logici, i da ih to čini boljima od svih drugih rasa koje kroz život vode i emocije...
Da je to tako vidimo i u novom filmu kad je Spock trebao biti primljen u Vulkansku znanstvenu akademiju unatoč njegovim "manama", a vidimo i u Voyageru kako je Tuvok cijelo vrijeme omaložavao i podcjenivao Neelixa, isto davajući do znanja da mu on nije u rangu. :|

A našlo bi se još takvih primjera s Vulkancima gdje se oni lako uvrijede ali gdje ih isto tako nije briga dali će oni nekim svojim ponašanjem nekoga uvrijedit....

pon 12 tra, 2010 10:42 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
odlična epka....10 ide iz jedinog razloga.. posada odgovara na pitanja što su ih uputila djeca.....eh kad je došo red do tripa da objasni kako sve koriste izmet za preradu..he...he..a dotur he..on bi doktorat pričo..... :mrgreen:
da opet vidimo vulkansku aroganciju na djelu...i te njihove običaje kako se već od djetinjstva zna za koga će se tko oženit....eh ta njihova ljubavna logika #-o
travis i malcom prave snješka...cool scena...e da na kraju archer je nastojo ih spasit bez pomoći vulkanskog broda no ipak oni imaju vučnu zraku....no naravno kao i sve ostalo ne žele dati informacije u vezi toga ...vojna tajna.... :roll:

pon 12 tra, 2010 11:59 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Vrlo dobra epizoda.
Možda nije za 10, neka... da bobo bude sretan :mrgreen:

Imala je humora...
Tripu uvalili pitanje o fekalijama :lol:
Snjegović koji izgleda kao vulkanac :lol: i misao da ako su ga vidjeli sa Enterprisea, da su ga i vulkanci sigurno vidjeli i komentirali neozbiljne hjumane :lol:

I komplikacija s Vulkancima...
Ispalo je kao da su uvijek u susjedstvu da paze dječurliju koja se okolo igra po galaksiji...
Odličan komentar T'Pol na kraju kako vulkanci očekuju da Archer iz ponosa neće tražiti pomoć i dovesti ćlanove posade u opasnost...

I privatne zavrzlame od T'Pol
Plus početak zbližavanja s Tripom. Ne sječam se baš kasnijih epizoda - je li stvarno podsvjesno nako avanture s klingoncima ostala na Entu baš zato da izbjegne taj dogovoreni brak? :-k

I nešto novo - posjet kometu...
Baš je lijepa scena kako Enterprise naganja komet :biggrinlove:
Jedan od vrlo rijetkih trenutaka kad svoj jednobojni deskop poželim zamjeniti nekom lijepom slikom :)

I na kraju zanimljiva simbolika - torta... :thumbs2:

alfa_Q je napisao/la:
e da na kraju archer je nastojo ih spasit bez pomoći vulkanskog broda no ipak oni imaju vučnu zraku....no naravno kao i sve ostalo ne žele dati informacije u vezi toga ...vojna tajna.... :roll:
Meni je oko toga donekle čudno što s obzirom da im vulkanci ne žele dati naprednu tehnologiju, kako to da je ljudi ne pokušavaju pronaći na druge načine - kupovinom/razmjenom, ili istražujući napuštene brodove i civilizacije... u to doba još nemaju Prime directive koji bi im to zabranjivao...

Recimo u seriji SG1 je prvim istraživačima svemira jedan od glavnih ciljeva bila baš nabavka napredne tehnologije... nekako mi sve to skupa ne djeluje previše realno bez obzira na Vulkance i njihovo petljanje u zemaljski svemirski program...
captain je napisao/la:
ipak zanimljivija je tema o slobodnoj volji i tradiciji di cak i u naprednih vulkanaca postoje losiji obicaji ..barem kad je sloboda odlucivanja u pitanju ..osobno mislim da nitko nema pravo dogovarat neciji buduci zivot pa u neku ruku trip ima pravo kad je tpol kaza da je to mozda i pomalo nazadno
Miki je napisao/la:
ima dogovoren brak; nešto što se nama Zemljanima (barem ovim tzv. zapadnjacima) čini kao zaostao običaj, dosta paradoksalno za napredno društvo.
To sa Vulkancima kao rasom koja je s jedne strane tehnički napredna, a s druge na neki način društveno nazadna može se činiti čudnim, ali možda i nije tako.
Neki futuristi smatraju da isto kao što civilizacija može propasti jer postane tehnološki prekomplicirana, ili koristi nove tehnologije za loše svrhe, isto tako može propasti i ako se moralno degradira.
S obzirom da bez specifičnog odgoja vulkanci kao rasa imaju vrlo izražene emocije, inzistiranje na nekim tradicijama im vjerojatno drži društvo na okupu, da ne postanu gori od klingonaca...

Ehm... počeo sam opet trkeljat 8-[ ... uglavnom... htio sam reći da vulkanci vjerojatno imaju razloge zašto drže do nekih tradicija...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 13 tra, 2010 1:26 am
Make it so
Make it so

Meni je moralno upitno pravo da odlucujem o necijem zivotu unaprid :mrgreen:

Koji je smisao samopostojanja i otkrivanja sebe ..pa i pod cijenu pogreski ako ce ti mama i tata cim se rodis odabrat s kim ces u brak ..odabrat skolu ili nesto drugo ..ako ce ti oni napisat zivot prije nego sta ga sam napises :|
Smisao zivota i je da sebe otkrivas pa cak i ako promasis sve a nije mu smisao da ti ga neko drugi predodredi ..pa to je gotovo ravno prtljanjima s genima u dominiju ili borg radilicama kojima kolektiv određuje sta ce radit :|

uto 13 tra, 2010 12:37 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Slažem se, to se može svrstati u kršenje slobode izbora.
Na kažem da je to iz mog kuta gledišta imalo korektno, ali mogu shvatiti zašto jedno tehnološki napredno društo sa umjetno blokiranim emocijama ima razloga da tako nešto napravi, u cilju očuvanja svoje kulture.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 13 tra, 2010 3:09 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: