Sada je: sri 29 tra, 2026 11:09 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
 1x07 - Andorian Incident 

Ocjeni epizodu:
Anketa je završila: sri 19 svi, 2010 6:12 pm.
10 25%  25%  [ 5 ]
9 35%  35%  [ 7 ]
8 20%  20%  [ 4 ]
7 5%  5%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 15%  15%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 20

1x07 - Andorian Incident 
Autor/ica Poruka
Overlord
Overlord

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
 1x07 - Andorian Incident
Sezona: 1
Epizoda: 7
Datum premijere: 31.10.2001.
Prikazano na HRTu: 8.4.2010.

Scenarij: Rick Berman, Brannon Braga i Fred Dekker

Režija: Roxann Dawson

Stardate: 19.6.2151.

Gostujući glumci:
Jeffrey Combs - Commander Shran
Bruce French - Vulcan Elder
Steven Dennis - Tholos
Jeff Ricketts - Keval
Richard Tanner - Vulcan Initiate

Kratak sadržaj (preuzeto sa ST centra): Suprotno T'Polinom savjetu, Archer se teleportira u drevni vulkanski samostan u kojem oni pohađaju Kohlinahr, dobivaju potpunu kontrolu nad svojim emocijama. Kad se izvidni tim nađe na površini, vide da je samostan pod kontrolom tuđinaca s plavom kožom i antenama na glavi. To su Andorijanci, koji optužuju Vulkance da su sakrili špijunsku opremu unutar samostana. Stariji Vulkanac u početku pokušava prikriti činjenicu da se tu događa sukob, kako se posada Enterprisea ne bi uplela u situaciju s taocima.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Scenarij: Andorian Incident

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 09 tra, 2010 6:34 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Post Re: 1x07 - Andorian Incident
Logika i vira bas i ne idu zajedno ..nekako mi je to vulkansko svecenstvo paradoxalno ...ali sad da nastavim o epizodi ..odlicna je jer prikazuje prvi kontakt sa andorijancima koji su jedni od suosnivaca federacije i ode su prikazani kao agresivna i nasilna rasa koja sve radi samo da dođe do svog cilja ..metode im nikako ne opravdavan cak i kad vidis na kraju da se shran kojeg tu prvi put vidimo ..ponio ipak dosta casno prema archeru ..jednostavno je on u cijeloj epizodi taj nasilnik i osoba koja se moralno ipak malo kompromitirala :(
Vulkanci su ispali gotovo smutljivci u epizodi jer su se ponili ko romulanci skoro ..a bome nije nit cudo ipak si to srodne rase ..prvi put vidimo vec spomenutog shrana koji me odmah asocira na weyouna zbog istog glumca ali i vidi se archer u malo drugacijem izdanju nego do sada ..nije ispa toliko naivan ali pitanje je koliko je pravo imao se misat u odnose alienskih rasa ..no svejedno mislin da je dobro odlucia ..jer su vulkanci prekrsili dogovor a nije bilo razloga da ljudi imaju lose odnose i s andorijancima ..tako da je prvi kontakt bia malo cudan ..super je ovo saznanje da se osnivaci federacije na pocetku nisu volili a da su sve to ipak prevladali ...tpol je bila malo kisela na kraju :-k

Steta sta andorijanaca nije bilo u DS9 ili TNG epizodama ..ipak su to osnivaci federacije :-k

9

pet 09 tra, 2010 6:36 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Shran mi je uz Garaka i Martoka najbolji sporedni lik u cijelom Treku. Odličan u svakoj epizodi u kojoj se pojavljuje, gdje se može vidjeti kako se upoznajemo sa njegovim karakterom od nepovjerljivog i na prvi pogled nasilnog Andorijanca do pouzdanog Archerovog saveznika tamo potkraj.

Ova epka mi je vrlo dobra; nema previše trekovskih elemenata u smislu ubermoraliziranja ili tehnoblebetanja, već ima dosta jednostavnu talačku situaciju, no ta situacija je stavljena u daleko širi kontekst odnosa između Vulkana i Andorije koji su na jednoj hladnoratovskoj razini sa povremenim pograničnim okršajima. Spletom okolnosti Andorijanci doznaju da vulkanski hram služi Vrhovnom stožeru kao promatračnica, te poduzimaju radikalne akcije ne bi li to dokazali. Na putu im stoji samo šačica kontemplirajućih misionara koji nisu pružili prevelik otpor ne samo zbog manjka oružja, već vjerojatno zato što oni JESU misionari, nikakvi specijalci. Vulkanci su ful snažni i vrlo vjerojatno su mogli svladati par naoružanih Andorijanaca, no nisu. Mislim da je to jedan presamouvjeren i dosta arogantan potez Vulkanaca; ostaviti strateški važnu postaju nebranjenu; no ajde mislili su da nitko neće skužiti da postoji prislušna postaja skrivena u katakombama.

Dakle ova epizoda je vrlo bitna iz više razloga: uvod u postupno stjecanje povjerenja između Shrana i Archera, uvod u radnju pomirenja Vulkana i Andorije nakon godina natezanja (iako je to još dosta daleko; a samim time i prvi korak prema stvaranju Federacije), te naslućivanje da Vulkanci unatoč svojoj hladnoći i mudrosti, su također dosta podli i znaju igrati prljavo.

Dajem ocjenu 9 zbog te važnosti epizode, pojave Shrana, te prikrivene arogancije Vulkanaca. Jedino što me zasmetalo jest Archer i jedan vulkanski misionar. Na kraju epke kada se otkrije prislušna postaja, Archer s boka čvrkne Vulknaca u bradu, a ovaj padne ko da ga je Mirko hajkikao. :lol:

Edit: Captain, da se nadovežem na tvoj prvi dojam Andorijanaca. Istina da ovdje izgledaju kao bad guysi, no ovdje takva kategorija ne postoji. Postoji samo podlo i prikriveno djelovanje od strane Vulkanaca, te direktno djelovanje Andorijanaca, pomalo afektivno, ali posve opravdano.

pet 09 tra, 2010 11:09 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Archer i ekipa se odlučuju otić posjetit jedan Vulkanski hram, no baš su naletili u krivo vrijeme, gdje i sami postaju taoci od strane nekoliko Andorijanaca, koje predvodi Shran.

Andorijanci sumnjaju da se unutar hrama nalazi vulkanska špijunska postaja, i zbog toga najviše ispituju Archera, koji pritom pobire žestoke batine.

Na kraju saznaju da u katakombama ispod hrama stvarno i postoji postaja na koju su Andorijanci prvotno i sumnjali, a u tome im je pomogao Archer, te se iz ovoga vidi da unatoč tome što su vulkanci miroljubiva rasa bez emocija, da i oni mogu biti podmukli, a nije ni čudno s obzirom na to da su njihovi odmetnici Romulanci upravo takvi.

Iz ovoga se kako je Miki rekao također da naslutiti kasniju suradnju između Shrana i Archera, prekid hladnog rata između Vulkanaca i Andorijanaca te stvaranje savezništva između 3 od 4 najvažnijih rasa, koje će kasnije osnovati Federaciju :thumbs2:

BTW malo mi je čudno da Andorijanci nemaju teleportere :?

Ocjena 9 :biggrinlove:

slika

ST battles audio/video tribute!

sub 10 tra, 2010 12:54 pm
Profil YIM Web stranica
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Naj Film: Insurrection
Koje si vrste?: ferengi
epizoda je kuul.. vidimo te andorijance napokon u prvom planu...
epizoda s preokretom na kraju, imao sam osjecaj da vulkanci skrivaju nesto jer su andorijanci bili negativci cijelo vrijeme sve dok nisu nasli veliku tajnu bazu...
8 je super ocjena :twisted:

sub 10 tra, 2010 9:40 pm
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
nešto sam ju napol gledala jucer...dobro je bilo ono na kraju kada se ispostavilo da ipak skrivaju onu tehnologiju...eh ti vulkanci :mrgreen:
...joj baš su mi fora oni andorijanci sa ticalima na glavi :D

ned 11 tra, 2010 12:50 am
Profil YIM Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
zakon epizoda.
pojavljuje se Shran... ja tog lika naprosto obozavam.
ok, sad u ovoj epki se jos nije toliko iskazao.
ali bude, kasnije... ooo, bude. nda...

sto se same epizode tice ok je. ima malo vulkanaca, njih uvijek lijepo za vidjet. ima andorijanaca. njih je također lijepo za vidjeti. Archer, T'Pol i Trip su ponovno u prvom planu. vidi se polako kako ce se serija najvise fokusirati na njih troje.

uglavnom, nek bude osam.

ned 11 tra, 2010 10:55 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
10 ocjena
Ljudi su ruzicasti ,ja sam mislio prije da su sivi :mrgreen:
Vulkanci ultra bezobrazni .

pon 12 tra, 2010 2:59 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
i napokon shran..odličan lik..dobra akcija je bila u epki...vulkanci nisu ipak tako neke dobrice...eto i archer je pomogo na kraju andorijancima sa tim korisnim informacijama o vulkanskom skrivenom kompleksu za špijunažu.... :wink:
9

uto 13 tra, 2010 12:07 am
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Huh, pogledah epku u petak, ali ne prokomentirah... :zubo:

Meni jedna od boljih epizoda prve sezone (onak po pamćenju). Sjećam se da je bio šok na kraju kada su stvarno otkrili da poštenjačine Vulkanci ipak muljaju i prate jadne Andorijance na svakom koraku. OK, sad je malo taj šok izostao, ali epizoda je svejedno odlična.

Andorijanci su stvarno prikazani kao bad guysi i pomalo nasilni i paranoični. Pa u biti to i jesu, to će i ostati, samo što će oni bolje upoznat nas Zemljane i mi njih. I bit će tu zanimljivih suradnja, uzvračanja usluga itd.

Shran je legenda, istina nije se baš nešto posebno iskazao u ovoj epizodi, ali ima vremena. Archera su dobrano isprebijali, a i treba ga malo... :lol:

Bilo je par pregenijalnih fora... Jedna Tripova i jedna Archerova... pa najbolje da priložim citate...

Trip: (to T'Pol, regarding Enterprise not being welcome at P'Jem) It's because Vulcans think we smell bad, isn't it.

Archer: (to the Vulcans) So, if anyone has a suggestion, I'm all ears... no offense.

A bila je i još pokoja dobra, al ove dvije su za pamćenje. :mrgreen:

Eh da, neki mali minusić bi bilo T'Polino opravdanje kako je hram star pa ne može biti u najboljem stanju kad su našli razvaljena vrata, a vidlo se da su tragovi friški. I to što im je dosta trebalo da shvate da nešto smrdi tamo. :mrgreen:

Ocjena 9

340

uto 13 tra, 2010 12:52 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Citat:
Archer: (to the Vulcans) So, if anyone has a suggestion, I'm all ears... no offense.

:lolsmjeh: :lolsmjeh:

uto 13 tra, 2010 12:54 am
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: XI
Hm....zaboravih ovu komentirat.

Dakle, Shraaaaaaaaaan! Nemam pojma šta sam imala protiv njega prije, ali sad mi je stvarno genijalan. Onak kak stisne okice...awwww.... :sweetlook:

Jedna od stvari koje su mi se stvarno svidjele je bila pozicija kamere kad su Archera prebijali. Svaki put kad je bio kadar iz Archerove perspektive, kamera je bila sva lelujava i nakrivljena. Veoma avantgarde.

Ono što zamjeram je komentar onog andorijanca na t'pol. Amerikanci imaju potrebu sve preseksualizirati. :roll: Nepotrebno u ovom slučaju.

I da, t'polin sherlockovski komentar da nešto nije u redu. Ne, razbijene vaze, posude, kipovi i vrata su ti samo malo čudni ha? :roll:

Al, u svakom slučaju, dobra epizoda.

7

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pet 16 tra, 2010 12:44 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Um onak zaspala sam uz ovu epizodu. :zubo:

pet 16 tra, 2010 1:01 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Ocjena 10 ....

Prva pojava Andorijanaca i Shrana koji je bio glavni sporedni lik kroz sve sezone....
Dobro je osmišljen taj poluhladni polustvarni rat između Andorijanaca i Vulkanaca.... Nisu ni Vulkanci uvijek bili bez grijeha....

pon 19 tra, 2010 12:32 am
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Dobra epizoda... 8

Početak je tak-tak.. taoci, vulkanski redovnici i sl... ali pred kraj i pogotovo na kraju situacija postane zanimljivija...

Ispada da Vulkanci baš i nisu toliko pacifisti kakvima se žele prikazati...
Tako da što se mene tiče Andorijanci i nisu bili pravi negativci u epizodi. Imali su loše metode, ali sve radi otkrivanja i sprečavanja vulkanaca koji su na kraju od "nedužnih redovnika" postali bad guysi...

Odluka Archera da Shranu da informacije o špijunskoj postaji će imati dalekosežne posljedice...

I usput smo saznali i da Vulkanci imaju jako razvijen njuh, pa T'Pol koristi preparate da lakše izdrži biti među "smrdljivim" ljudima i kakti radi toga nije ni htjela spavati kraj Archera :lol:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 22 tra, 2010 2:32 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: