za pocetak bih pohvalio ideju onih aliena.
izgledaju bolje od vecine "vidi moj naborani nos" aliena u treku, ali ono sto mi se posebno svidjelo je ideja da ti alieni zive u drugacijem okolisu od nas. cijela ona prica sa prilagođavanjem atmosferi je veliki plus epizodi.
(tu je Ent jaci od drugih trek serija, pokusali su ponuditi zaista strane izvanzemaljce)
ok, idemo dalje, alienski brod:
pod jedan izgleda totalno jeftino. pod dva zakon je.

uglavnom, isto kao i gore, sviđa mi se ideja neceg novog (da ne kazem divljeg). hrana raste iz zidova i slicno. s druge strane set fakat izgleda kao nesto sto bih ja skrpao u garaži uz trosak od stotinjak kuna u kineskom ducanu.
sad na red dolazi glavna tema epizode, Tripova trudnoca.
plus za domisljatost, plus za komicnost. jak mi je Archer kako se cijelo vrijeme suzdrzavao da ne prasne u smjeh, dobra je i T'Pol kad zajebava Tripa u bolnici.
ono sto mi je, s druge strane, unistilo epizodu je susret s klingoncima na kraju. i sad si Archer malo pošpreha s njima, pa se sve ljepo dogovore. i klingonci se malo deru peta'Q tak da se skuzi da su klingonci i to je to. ne znam za vas, ali meni to izgleda do bola pojednostavljeno, liseno svake pameti i pomalo podcjenjujuce za publiku.
prvo, Archer bi stvarno mogao poraditi na svom nastupu kad prica s drugim rasama.
nadalje, oni klingonci su valjda primjer najstereotipiziranijih likova u treku.
jos je T'Pol jedina bila ok u toj sceni.
ali idemo dalje, jer to jos, pogađate, nije sve!
ono sto mi stvarno nije jasno je zasto su oni gušteroliki alieni bili totalno flegma na cijelu situaciju. stavite se u njihov polozaj:
ljepo se krpate klingoncima, svi sretni i zadovoljni. dolazi Archer i kaze klingoncima za vas, ovi vas ulove, pritete smrcu za sve vas, pa vas boardaju i pokradu vam tehnologiju (mozda i siluju zene usput, ili tako nesto...)
ali vi ste i dalje savrseno prijateljski prema Tripu kad dođe na drod. ono, wtf?
i kad smo vec kod Tripa, on je definitivno svijetla tocka u epizodi. ne znam, nekako mi bas dobro sjeda njegov lik kad sad gledam ove pocetne epke.
uglavnom, ocjena 6.
bilo bi i vise da nema onako aljkavog kraja epizode.
ok je imati humoristicnu epku, ali malo pameti i logike i dalje ocekujem.