Sada je: uto 28 srp, 2026 3:19 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x05 - Unexpected 

Ocjena:
Anketa je završila: pon 17 svi, 2010 7:52 pm.
10 29%  29%  [ 6 ]
9 10%  10%  [ 2 ]
8 19%  19%  [ 4 ]
7 14%  14%  [ 3 ]
6 10%  10%  [ 2 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 19%  19%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 21

1x05 - Unexpected 
Autor/ica Poruka
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
 1x05 - Unexpected
"Unexpected"(Neočekivano)

Sezona: 1
Epizoda: 05
Datum premijere: 17.10.2001.
Prikazano na HRT-u: 07.04.2010.

Scenarist: Rick Berman i Brannon Braga

Redatelj: Mike Vejar

Stardate: Unknown (2151)

Gostujući Glumci:
* Mike Baldridge - Dillard
* Julianne Christie - Ah'len
* John Cragen - član posade Enterprisea
* Christopher Darga - Vorok
* Regi Davis - klingonski prvi časnik
* Drew Howerton - konobar
* TL Kolman - Ksirilijanac
* Randy Oglesby - Trena'l

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Serija čudnih kvarova pogodi Enterprise. Tako, zbog otkazivanja gravitacije, kapetan Archer umalo slomi vrat dok se tuširao. Trip otkriva kako su brodski ispusti plazme zatvoreni iz nekog razloga. nakon što Archer naredi Reedu da zapali palzum u ispustima, otkrivaju skriveni brod između Enterpriseovih nosača motora. Nakon što Archer pozove "autostopere", izlazi na vidjelo kao tuđinski brod ima problema s pogonom te se služe Enterprseovim ispušnim plinovima kako bi nadomjestili nedostatak energije.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: ST Minutae

sri 07 tra, 2010 7:52 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 1x05 - Unexpected
Genijalna epizoda od pocetka do kraja ..trip je trudan :rotfl:

Odma od pocetka je pocelo sa archerovim letecim tusiranjem i jos zanimljivijim spustanjem :zubo: a kasnije kad su otkrili xyriliance sve je bilo jos zanimljivije :mrgreen:
Rasa je potpuno zanimljiva jer zive u cudnoj atnosferi a o tome kako se razmnozavaju trip itekako zna sada ..imaju holodeck a hrana im raste na zidovima broda :whatever:
Trip-a je jedan odlazak u holodeck stajao trudnoce ..jednostavno nakon sta se vratia na brod i osta trudan je meni osobno epizoda bila urnebesno smisna ..gotovo za umrit od smiha a i tema je zanimljiva ..rasa koja se razmnozava drugacije i di su uloge na neki nacin malo obrnute ..a trip je usa u povijest ka prvi trudni muskarac ..tpol je bila smisna kad je prigovarala "tripovoj diplomaciji" i kad su ga u bolnici zafrkavali ..na kraju epizode je sve rijeseno i xyrilianci su cak spaseni od klingonaca jer su im dali tehnologiju holodecka ..sta mi opet nije jasno jer ispada sad da su klingonci imali holodeck prije federacije ...u ovoj su epizodi ispremisali sve uobicajno i ispalo je dosta okey ..trip umisto strojara umalo ispa samohrana majka :zubo:

10

sri 07 tra, 2010 7:57 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Hahaha skuži ti koja erotika: Trip je zavrnuo rukav da pokaže bradavicu na zapešću. Ono, Playboy 22. stoljeća :lolsmjeh:
I opet zanimljiva epka u kojoj Enterprise mora učiti da nije sve onakvo kakvim se čini; da uvijek postoji nešto po čemu se neke druge vrste razlikuju kulturološki ili biološki. Međutim, dajem ocjenu 8 jer mi je cijela ta situacija sa trudnim muškarcem pomalo apsurdna. Bilo bi ok da je takva radnja stavljena potkraj serije kada se takva ležernost (a možda i bezidejnost?) očekuje, međutim, na samom startu serije mi se ne sviđa; daje pomalo zajebantsku notu seriji koja je najavljena kao preteča Federacije. Al ajde, sve je to skupa zgodno ispalo; Xilirijanci nisu ni znali da je takav prijenos fetusa moguć, Trip nije znao da takvo što uopće postoji, bio je skeptičan i sumnjičav čim je ušao na njihov brod (očekivano). Situacija sa Klingoncima mi je isto vrlo dobra. Snalažljivi Xilirijanci su brzo pronašli rješenje svojih ponovnih kvarova, međutim Klingonci brzo pronađu rješenje i za takav problem...pod uvjetom da im Archer kaže kakav je problem. Eto još jedan plus za Archera kod Klingonaca (još jedan plus i uskoro će krenut sa minusima) :twisted:. I da, scena sa tušem i lebdećom vodom je super. Dakle ocjena 8. Sorite kaj vam kvarim prosjek.

sri 07 tra, 2010 8:45 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Cudna mi je ova epka ,neznam 6-7 ocijena T Pol dobra ispala kad je slagala onog klingonaca .
Trip uso u povijest kao prva mjesovita trudnoca :lolsmjeh:

sri 07 tra, 2010 8:46 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Najsmiješnija mi je scena ono s Tripom kad je izvalio
"I have no intention to become a working mother"...
a Archer tada crko od smijeha. Unerbesna scena,
te onda kad su Klingonci vidjeli da je Trip trudan. :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Cijela epizoda je čista smijurija, jedna od najsmiješnijih epizoda u cijelom Treku. Največih 10. :lolsmjeh: :lolsmjeh:

čet 08 tra, 2010 10:29 am
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
za pocetak bih pohvalio ideju onih aliena.
izgledaju bolje od vecine "vidi moj naborani nos" aliena u treku, ali ono sto mi se posebno svidjelo je ideja da ti alieni zive u drugacijem okolisu od nas. cijela ona prica sa prilagođavanjem atmosferi je veliki plus epizodi.
(tu je Ent jaci od drugih trek serija, pokusali su ponuditi zaista strane izvanzemaljce)

ok, idemo dalje, alienski brod:
pod jedan izgleda totalno jeftino. pod dva zakon je. :zubo:
uglavnom, isto kao i gore, sviđa mi se ideja neceg novog (da ne kazem divljeg). hrana raste iz zidova i slicno. s druge strane set fakat izgleda kao nesto sto bih ja skrpao u garaži uz trosak od stotinjak kuna u kineskom ducanu.

sad na red dolazi glavna tema epizode, Tripova trudnoca.
plus za domisljatost, plus za komicnost. jak mi je Archer kako se cijelo vrijeme suzdrzavao da ne prasne u smjeh, dobra je i T'Pol kad zajebava Tripa u bolnici.

ono sto mi je, s druge strane, unistilo epizodu je susret s klingoncima na kraju. i sad si Archer malo pošpreha s njima, pa se sve ljepo dogovore. i klingonci se malo deru peta'Q tak da se skuzi da su klingonci i to je to. ne znam za vas, ali meni to izgleda do bola pojednostavljeno, liseno svake pameti i pomalo podcjenjujuce za publiku.
prvo, Archer bi stvarno mogao poraditi na svom nastupu kad prica s drugim rasama.
nadalje, oni klingonci su valjda primjer najstereotipiziranijih likova u treku.
jos je T'Pol jedina bila ok u toj sceni.

ali idemo dalje, jer to jos, pogađate, nije sve!
ono sto mi stvarno nije jasno je zasto su oni gušteroliki alieni bili totalno flegma na cijelu situaciju. stavite se u njihov polozaj:
ljepo se krpate klingoncima, svi sretni i zadovoljni. dolazi Archer i kaze klingoncima za vas, ovi vas ulove, pritete smrcu za sve vas, pa vas boardaju i pokradu vam tehnologiju (mozda i siluju zene usput, ili tako nesto...)
ali vi ste i dalje savrseno prijateljski prema Tripu kad dođe na drod. ono, wtf?

i kad smo vec kod Tripa, on je definitivno svijetla tocka u epizodi. ne znam, nekako mi bas dobro sjeda njegov lik kad sad gledam ove pocetne epke.

uglavnom, ocjena 6.
bilo bi i vise da nema onako aljkavog kraja epizode.
ok je imati humoristicnu epku, ali malo pameti i logike i dalje ocekujem.

čet 08 tra, 2010 12:34 pm
Profil ICQ Web stranica
fluffy

meni je najjaci bio Archer :mrgreen: cijelo vrijeme se smijuljio kada god je bila rijec o Tripovoj trudnoci :lolsmjeh:
...Tripu se nesvjesno omaklo :mrgreen: ...vidite decki, sve je moguce :zubo:
...šteta radi kraja, ocekivala sam da ce se radnja oko trudnoce malo više vrtiti i da cemo vidjeti još Tripovog hormonalnog poremecaja :) kad ono nista na kraju :(
...8

čet 08 tra, 2010 1:48 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Strogo ocijenjujes ...to sa archerom je problem prvog dila prve sezone ..jer jednostavno na momente on izgleda naivno ..mislim s klingoncima ici na patetika razgovor je ravno samoubojstvu :|

čet 08 tra, 2010 1:50 pm
the Red Viper

pahuljica je napisao/la:
...šteta radi kraja, ocekivala sam da ce se radnja oko trudnoce malo više vrtiti i da cemo vidjeti još Tripovog hormonalnog poremecaja :) kad ono nista na kraju :(

da, kraj je poprilicno los, premda je ideja i pocetak epke zakon.

captain je napisao/la:
Strogo ocijenjujes ...to sa archerom je problem prvog dila prve sezone ..jer jednostavno na momente on izgleda naivno ..mislim s klingoncima ici na patetika razgovor je ravno samoubojstvu :|

a, jbg...
ako zelim da kad jednom nekoj epizodi dam desetku da onda to nesto i znaci onda sada moram dati i nesto slabije ocjene.

čet 08 tra, 2010 1:51 pm
Profil ICQ Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
9

Genijalna epizoda...

kad sam je prvi put gledala valjala sam se od smijeha...
scene na tuđinskom brou prilično su realistične... :thumbs2:

čet 08 tra, 2010 2:36 pm
the Red Viper

Mimi Sky je napisao/la:
scene na tuđinskom brou prilično su realistične... :thumbs2:

znao sam viđati i realisticnije prikaze seksa...

čet 08 tra, 2010 2:38 pm
Profil ICQ Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
ti baš moraš izvuči nešto iz konteksta... :mrgreen:

čet 08 tra, 2010 2:42 pm
the Red Viper

Mimi Sky je napisao/la:
ti baš moraš izvuči nešto iz konteksta... :mrgreen:

ah, cinilo se prikladnim.

ali salu na stranu, i meni je bio fora taj brod, narocito ona scena kad Trip po prvi puta dođe na njega i bude mu zlo. bas fino snimljeno.

čet 08 tra, 2010 2:45 pm
Profil ICQ Web stranica
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Archer i ekipa nalijeću na neku novu rasu - Ksilirijance :D
Oni putuju svemirom u nekakvom cloakanom brodu s čudnim pogonom, koji za napajanje mora uzimat energiju iz drugih brodova tj. drugim riječima se šlepaju :-k
Archer šalje Tripa da im pomogne popravit pogon. Za vrijeme dok se on prilagođava ksilirijanskoj atmosferi, i popravlja pogon mu nakon nekog vremena postane zlo te se želi vratit na Enterprise :-k

Srećom mu ksilirijanci ponude da se odmori na njihovom brodu, prije nego što nastavi s popravkom :thumbs2:

Nakon štp se Trip probudio posjetila ga je jedna ksilirijanka, dala mu neku čudnu vodu koja podsjeća na led i kasnije ga odvede u holodek da mu pokaže svoj dom :thumbs2:

Zanimljive su one munjice što ih ksilirijanci stvaraju pri međusobnom dodiru, ili dodiru s drugom vrstom :D

Nedugo nakon što se Trip vratio na Enterprise, počeo je dobivat nekakve čudne prišteve i kasnije saznao od doktora da je trudan :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: Zbog toga ga svi čudno gledaju i podhebavaju, a njemu je strašno neugodno :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Isto mi je zakon kad ga ispitivaju u bolnici šta je radio, a on sav zbunjen :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: A još bolje kad kaže da ne planira bit samohrana majka :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ipak nakon nekog vremena potrage pronađu ksilirijanski brod koji se ovaj put šlepa za klingonskom D-7 krstaricom, čiji kapetan baš i nije druželjubiv i nimalo sretan što vidi Archera, a kamoli kad mu još kažu da im ksilirijanci crpe energiju i poremećuju pogonske sustave svojim šlepanjem :mrgreen:

Na sreću T'Pol uspjeva nagovorit klingonskog kapetana da im pomogne, a on je zauvrat dobio holotehnologiju, a Tripu su izvadili dijete :mrgreen:

Ocjena 10 :biggrinlove:

slika

ST battles audio/video tribute!

čet 08 tra, 2010 3:52 pm
Profil YIM Web stranica
fluffy

captain je napisao/la:

dala sam 8 radi kraja, ocekivala sam puno više sa tom Tripovom trudnocom...na kraju ono, totalni fail po tom pitanju :wink:

čet 08 tra, 2010 5:28 pm
Profil YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: