Xilirijanci su zanimljiva vrsta sa poprilično naprednom tehnologijom (holodeck FTW!) i vrlo kvarljivim, očito med in čajna nadsvjetlosnim pogonom.

Početak epke me malo podsjetio na DS9 i Chiefa, on je tako imao često problema da sve otkazuje i sl.
Slažem se s ekipom da im je brod zanimljiv... iako da, ono kada popravljaju taj pogon djeluje kao da se neko djete igralo i složilo ga... sve pretrpano, nabacano i puno lampica koje blješte i svijetle.
Trip je trebao tužiti ovu elijenku, em ga siluje (to je igra koju igramo

, kako je samo nasjeo) pa ga još i ostavi trudna.

Prva muška trudnoća u povijesti i to međuvrsna. To njihovo parenje i ne djeluje neš prezabavno

, iako volio bi čovjek sve iskušati.
One iskrice što iskaču prilikom dodira također djeluju ugodno, Trip se nije bunio, dapače... tražio je još. Scena u bolnici je zakon. Archer se cijelo vrijeme suzdržava da ne pukne od smijeha, Phlox se smijulji, a T'Pol prca Tripa u mozak.

A on se jadnik znoji... bio je pravi džentlmen.
Kraj s Klingoncima je i po meni bio malo bezveze i nepotreban. Slažem se s pahuljicom da bi bilo bolje da su se još malo pozabavili Tripovom trudnoćom i možda odstranjivanjem iste. Ovako su prikazali Klingonce kao neke kvaziFerengije bez imalo mozga itd.
Mislim, prodali se za malo tehnologije koju vjerojatno neće znati ni koristiti. I Archerov pristup, ali oni su miroljubivi... jea, to će uvjeriti Klingonce da ih poštede. Srećom, bila je tu snalažljiva i istinorastegnujuća T'Pol.
OK, možda je i ovo s tim da je Trip zatrudnio bilo malo nategnuto, but it's an SF. Anything is possible. Sve u svemu zabavna epka sa par minusića. Ocjena 7.
413EDIT: opet moj post prvi na novoj strani... pretplatih se na mjesto...