Sada je: sri 19 kol, 2026 2:07 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 1x03 - Fight or Flight 

Ocijeni epizodu
10 0%  0%  [ 0 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 0

1x03 - Fight or Flight 
Autor/ica Poruka
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: 1x03 - Fight or Flight
Ja dajem devetku. Dosta visoka ocjena za još uvijek početak serije, prvenstveno zbog šire radnje: a to je prva prava istraživačka misija. Ono sa Klaangom je bilo više prisilno otkrivanje novih vrsta; dok ovdje se Archer prvo nećkao, pa odlučio (djelomično zbog inata T'Pol) da oni kao vrsta su sposobni riješiti neki problem na koji naiđu; a u ovom slučaju se radi o brodu punom lešina. Pomalo presamouvjereno sa dozom arogancije se Archer odnosi prema T'Pol, valjda na taj način izražavajući stav da neće dopustiti Vulkancima da ih smatraju inferiornijima. Pored toga, garant im je bilo dosadno: škripanje poda i umirući puž-drek im vjerojatno nije pojam istraživanja svemira.

Uglavnom, prvi put kad sam gledao epku je bilo dosta spooky scena kad su zakoračili na zamračen brod; ni ne znaju što ih čeka unutra. Još su išli na brod u šatlu; što nakon gledanja ostalih Trek serija izgleda poput povratka u srednji vijek; zbog izostanka teleportera. Ovo sa komunikacijskim zavrzlamama je dobra ideja koja će se još u par navrata pojaviti u seriji prije usavršavanja komunikatora; i uplašena i tjeskobna Hoshi se dosta dobro snašla; pritom imajući sreće što je alienski komandir bio raspoložen za komunikaciju.

pon 05 tra, 2010 10:21 pm
Kingslayer
Kingslayer

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Meh, ispast ću prekritičan sada kada napišem svoje mišljenje... Pročitao sam druge postove i vidim da se oko dosta toga slažem s Antom, tako da lako moguće da ću ponoviti neke stvari.

Taj problem s komunikacijom sa drugim vrstama je jako dobar i zanimljiv aspekt, tema... no ovdje je to krajnje traljavo izvedeno. Spominje se Darmok, Darmok i ova epizoda ne mogu stati u istu rečenicu koliko je to tamo bolje izvedeno.

Ovdje je problem i traljavo postavljen i još traljavije riješen. Mislim, Hoshi u pet minuta maltene progovori taj elijenski i uvjeri kapetana onog broda da su oni dobri. Koliko god ona bila genijalna i sve to, meni je to nemoguće. Trebali su onda cijelu epizodu posvetiti tome...

Uostalom i taj kapetan elijenskog broda je tuka svoje vrste. Mislim, ovaj brod drži Enterprise i ide mu bušiti trup, a lijepo je mogao vidjeti izbušen svoj teretnjak i zbrojiti dva i dva. Uostalom, sa svojom naprednom tehnologijom je brzo mogao otkriti tko je tko. Eto, problem komunikacije uopće nije trebao niti postojati (kao što rekoh, loše postavljen problem).

Dalje, Archer mi je bio totalno bezveze kada se otresao na T'Pol i Tripa pogotovo. Mislim, šta su mu oni išta krivi bili? Ona mu je dala savjet, on ga je poslušao i otišao dalje. On je kapetan, on je donio odluku da idu dalje, nije morao poslušati T'Pol. Totalno bezvezno i nepotrebno.

Tu su i dvije napredne vrste koje više nikada nećemo vidjeti ni čuti... jedni potencijalni saveznici, drugi neprijatelji. Ali ajde, u svim serijama ima podosta jednoepizodnih elijena pa to ne uzimam previše za grijeh. Ovi s bušenjem i izvlačenjem tih enzima me podsjetiše na Vidijance, samo što su oni uzimali organe...

I da, na kraju uništiše taj brod kao da je od papira. Ovi nisu ni otpor nikakav pružili, a djelovali su moćno. Ona sporedna radnja (?) s pužem mi je totalno nepotrebna i nema nikakvog smisla. Ma to nije ni radnja, već popunjavanje vremena.

Od stvari koje su mi se svidle u epizodi izdvajam Phloxa i njegovo istraživanje ljudi i ljudskosti. I još onu mračnu i pomalo spooky atmosferu na teretnjaku kada je ekipa došla istražiti... krv po zidovima, ovi elijeni kako vise i one pumpe što im ispumpavaju enzime. Malo hororistično. :mrgreen:

Ocjena, mislio sam dati 7, ali sada sam nekako više naklonjen 6... eto zašto ne volim ocjenjivati epizode, nikako odlučiti. Ma 6, i mislim da je i dobro prošla epka. :zubo:

450

EDIT: a i ja natrkeljam o epizodi... neću više, majke mi. :mrgreen:

uto 06 tra, 2010 11:30 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Trap ma samo ti tako nastavi :mrgreen:

:zgrožen: (lol)

uto 06 tra, 2010 12:52 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
7 ocjena
Hoshi je bas tuka ,nazivcirala me u ovoj epki .

uto 06 tra, 2010 1:00 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Najjači Teaser ikada!!!
Voze se tako oni 2 tjedna po svemirskim prostranstvima, i sve što su naišli je umirući crv :o
Šta će se desiti nakon toga? Da li će crv ozdraviti? Da li će naići na nešto zanimljivo? Hoće li svi skupa pomrijeti od dosade??? Saznjajte nakon špice!!!!!
:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

No dobro, ostatak epizode je bio okej...
Ovo je valjda epizoda koju sam (igrom slučaja :neznam: ) najviše puta gledao, ovo bi bilo već 3. put, plus ona naša sinkronizacija :zubo:

Dao bih 6 ili 7, ali Ploxovi komentara da će s crvom nahraniti šišmiša, komentar Hoshi da neka crva odvede negdje gdje će biti učitelj je bilo odlično, kao i komentari ljudskih MLJO su odlični, vrijede bar ocjenu više, tako da dajem 8.

Hoshi je bila smješna kako je cijelu epizodu paničarila i htjela se vratiti doma, makar je razumljivo... daj zamislite da recimo našu Mirnu pošaljemo na neki brod pun leševa iz kojih se cijede izlučevine... not nice :shock:

Archer nije htio slušati Tpol pa je uletio u nepriliku, ali uz malo sreće uspjeli su se izvući i skompati s dobrom rasom. Human way of doing things :)

Onaj brod od strvinara je izgledao baš moćno, koliko znam ta rasa se više nije pojavila. Šteta.

Nekako mi se čini da je najviše naglaska u ovoj epizodi stavljeno na Hoshi koja je ispala junak dana sa svojim prevođenjem i komunikacijom s onim kapetanom,... iako je sve djelovalo pomalo naivno, situacija je bila zanimljiva.

...

Nadalje... odlični komentari i Anta i Trapavog =D> s kojima se s velikom večinom slažem.

Napisali ste manje više sve što sam i ja mislio napisti, i ne bih mogao bolje iskomentirati, pa neću ni pokušavati pisati svoj osvrt koji bi djelovao kao kopija.
Sve ste rekli :thumbs2:
(pa ću samo ponešto kvotati i komentirati :) )

Ant je napisao/la:
to mi se kao ideja nadasve sviđa. pa ipak, realizacija je dosta losa. vidimo vaznost Hoshi, kao lingvistice, vidimo i kao da njoj nije lako, pa na kraju vidimo i kako ona uspije spasiti stvar kad je racunalo zakazalo.
Slažem se s napisanim da je izvedba bila loša, ali svidjelo mi se da se stvar nije rješavala tehnobabbleom nego... linguobabbleom... ako to tako mogu reći.

Ako je u hrpi epizoda neki genijalni inžinjer ili znanstvenik (Geordi, Data, Bellana, Spock...) spasio stvar s nekom ludom kombinacijom tehnologije, ili u minuti skužio slabost neprijateljskog broda, ili nešto slično,.. ne vidim nikakav problem da slično ne napravi netko tko je genijalan na nekom drugom području, u ovom slučaju Hoshi kao ubertalentirana lingvistica.
captain je napisao/la:
na pocetku nepoznati alienski brod pobijeđuje ent bez problema a onda ga drugi alienski brod i ent uniste bez problema ..
T'Rapavi je napisao/la:
I da, na kraju uništiše taj brod kao da je od papira. Ovi nisu ni otpor nikakav pružili, a djelovali su moćno.
Hm..... brod tuđinaca nisu mogli ni skenirati, jer je za red veličine snažniji od ENTa, a s druge strane ne zna se niti snaga "triglobulin" aliena.
I dok su silovali Ent s onom bušilicom, vjerojatno su morali smanjiti štitove, tako da su bili ranjiviji...

A Ent se u borbi i nije baš iskazao, vjerojatno ne bi ni da su oružja bila bolje spremna.
Kad su ga Axanari načeli vidjelo se je koliko su njihovi pogoci močniji. Naprema tome čak i pogodak torpeda na spuštene štitove jedva da je prouzročio neku ozbiljniju štetu...

T'Rapavi je napisao/la:
a i ja natrkeljam o epizodi... neću više, majke mi. :mrgreen:
ZAŠTO?! :shock:

Pa baš me ova anketa podsjetila na nekad kad su se takve stvari isto tako komentirale... Who watches the watchers i sl.

Please don't stop! [-o<

Ne čita mi se kako prvi captain nešto iskomentira i onda Gorn kaže da daje jedinicu, netko treći se buni na to, četvrti napiše oneliner kako je Phlox cool, peti to potvrdi, šesti samo napiše "fora je to sa sporazumjevanjem", sedmi se složi s njim, osmi kako Tpol dobro izgleda u epizodi, i onda deveti padobranac opet upada gornu da nije normalan i da ga treba banati... :pokislo:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 06 tra, 2010 6:43 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
enterprise stiže do prvoga broda sa kojim želi ustupit u kontakt..no ne odgovaraju i nešto se čudno događa...Archer želi otići i isražiti zbog čega se ne javljaju no naravno tu se javlja dežurni propovijednik T Pol koja uvijek im želi održat neku lekciju no archer ipak ide naravno....svaki doticaj sa nekom kulturom/vrstom je povijesni korak...Hoshi je bila uznemirena..i isprepadnuta....mislim da su jako dobro opisali na koji način čovjek može doći da odustane od nečega a to je u ovom slučaju strah kroz koji je Hoshi prolazila ali ipak je na kraju izdržala svoje prvo negativno iskustvo i to je samo može učiniti pripremljenom za idući put..Naravno sama Archerova savjest koja progovara da se trebaju vratiti i samo tumačenje što smo mi kao ljudi i na koji način se trebamo držati svojih načela je bilo odlično..naravno opet...ko šljivi t pol i njezine savjete da se ne vrate...Izgled onoga neprijateljskog broda mi je bio moćan....Hoshi je ipak uspjela nekako uvjeriti onoga da im pomogne i eto uspjelo je.. :wink:
10

uto 06 tra, 2010 7:05 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
alfa_Q je napisao/la:
Naravno sama Archerova savjest koja progovara da se trebaju vratiti i samo tumačenje što smo mi kao ljudi i na koji način se trebamo držati svojih načela je bilo odlično..naravno opet...ko šljivi t pol i njezine savjete da se ne vrate...

meni se bas tu Archer nije svidio.

kad se prvi put vratio s onog broda bio je zatecen viđeim, nije sam bio siguran sto da napravi. i onda mu je T'Pol sugerirala da se povuce, sto je, ruku na srce, bio dosta dobar savijet. na stranu sto je Enterprise relativno slab u usporedbi s, recimo, vulkaskim brodovima, njim au ovoj epki jos ni oruzje koje bi kao trebali imati ne radi!

no dobro, T'Pol mu sugerira i on ju poslusa vse zato da ne bi sam morao o tome razmisljati. kasnije se sjeti da mozda nije trebao tako uciniti i onda svu krivnju svaljuje na T'Pol, kao da ga je ona prisilila da ode ili ne znam ni sam sto.

po meni nadasve neprofesionalno ponasanje jednog kapetana, a da i ne govorim kako je neposteno prema T'Pol.

uto 06 tra, 2010 7:21 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
Ant je napisao/la:
alfa_Q je napisao/la:
Naravno sama Archerova savjest koja progovara da se trebaju vratiti i samo tumačenje što smo mi kao ljudi i na koji način se trebamo držati svojih načela je bilo odlično..naravno opet...ko šljivi t pol i njezine savjete da se ne vrate...

meni se bas tu Archer nije svidio.

kad se prvi put vratio s onog broda bio je zatecen viđeim, nije sam bio siguran sto da napravi. i onda mu je T'Pol sugerirala da se povuce, sto je, ruku na srce, bio dosta dobar savijet. na stranu sto je Enterprise relativno slab u usporedbi s, recimo, vulkaskim brodovima, njim au ovoj epki jos ni oruzje koje bi kao trebali imati ne radi!

no dobro, T'Pol mu sugerira i on ju poslusa vse zato da ne bi sam morao o tome razmisljati. kasnije se sjeti da mozda nije trebao tako uciniti i onda svu krivnju svaljuje na T'Pol, kao da ga je ona prisilila da ode ili ne znam ni sam sto.

po meni nadasve neprofesionalno ponasanje jednog kapetana, a da i ne govorim kako je neposteno prema T'Pol.

kolega Ant drago mi je da si spomeno t pol i to slušanje archera..odnosno zašto je otišao prvi put sa mjesta događaja....prvo i jako bitno treba uzeti u obzir sami pojam ovoga serijala prvi kapetan prvi brod flote na bilo kojem istraživačkom zadatku gdje Archer kao kapetan nema da se tako izrazim..poticajnog iskustva..što bi to značilo...tj. da niti jedan brod prije se nije susreo sa takvim slučajem niti jedan kapetan nije imao prilike staviti svoja neka iskusta...samo razmišljnje i premišljanje archera je sasvim logično..pa naravno da je ondje t pol kao neki nadzornik..čuvar kursa i kao što sam reko prije neki propovijednik i da će archer kao neiskusni kapetan uzimati ozbiljno u obzir njene primjedbe i mišljenja...pa čak se i enterprise služi i vulkanskom kartografijom za putovanje što dovoljno govori o prvobitnom utjecaju vulkanaca na ljude i na njihove prve misije..što je opet i logično jer oni imaju više iskustva i podataka...i na kraju dolazimo do tog susreta u njegovoj kabini gdje su objedovali i razgovarali o samom odlasku sa mjesta događaja i upravo tu proradi ljudska odluka koja je cijelo vrijeme kopkala archera i naravo da će raspravljati sa t pol i njihovim vulkanskim načelima i načinima naspram ljudskim..zato je meni ovaj dio u epizodi bio odličan i logičan za sami tijek događanja.. :wink:

uto 06 tra, 2010 11:08 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
sve to stoji, i istina je da ljudi kao rasa nemaju iskustva u istrazivanju dubokog svemira, ali to ne znaci da Archer po definiciji mora biti neiskusni mulac.

ljudi u doba Enterprisea vec desetljecima putuju svemirom, i svaki od tih brodova je imao svog kapetana. i nesumljivo su oni vec nailazili na nekakve takve situacije. tako da... vec je i iz toga Archy mogao nesto nauciti.

nadalje, mogao se naprosto pokazati boljim kapetanom. to sto on ima unutarnju dilemu je sasvim prirodno, ali nije u redu da to pokazuje svoj posadi. oni se, ukljucujuci i T'Pol, sto je ovdje narocito vazno, pouzdaju u njega da ih vodi, da donozi odluke. i to prave odluke.

on je u ovoj situaciji naprosto svalio krivnju koju je sam osjecao na T'Pol sto je, po meni, jedna od najgorih stvari koje kapetan moze napraviti. u citavoj situaciji T'Pol nema ni trunke krivnje. pa ipak, Archer ju napada. u tome vidim njegovu pogresku.

sri 07 tra, 2010 1:37 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Naj Film: Insurrection
Koje si vrste?: ferengi
ona hoshi :lolsmjeh: :lolsmjeh:
6 ocjena.. i to je puno ako za 10 treba epizoda bit SVJETSKA!

sub 10 tra, 2010 9:52 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: