|
Sada je: sri 29 tra, 2026 12:22 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 1x16 - Shuttlepod One
Sezona: 1Epizoda: 16Datum premijere: 13.2.2002.Prikazano na HRT-u: 22.4.2010. Scenarij: Rick Berman & Brannon BragaRežija: David LivingstonStardate: 9. studeni, 2151. Kratki sadržaJ: Dok obavljaju testove u jednom asteroidnom polju, Tucker i Reed, koji su u šatlu, opažaju krhotine sa Enterprisea i zaključuju da je uništen. Sa oštećenim senzorima, šatlom opremljenim impulsnim pogonom i samo nekoliko dana zaliha kisika, Tucker naređuje da krenu prema odašiljaču Echo Tri, kako bi makar poslali poruku Zvjezdanoj Floti u kojoj objašnjavaju što se dogodilo. Dvojac si vrlo brzo počne ići na živce... Opširnije na Memory Alpha, ST Centar, kompletan scenarij na Chakotaya. Zanimljivosti:- epizoda ne uključuje sporedne glumce, kaskadere, kao ni posebne setove kao način srezivanja troškova cijele sezone - ovo je jedna od dvije epizode serije u kojoj se ne pojavljuje most Enterprisea. Druga je 'Carpenter Street' u trećoj sezoni - Dominic Keating (Malcolm Reed) je izdvojio ovu epizodu kao njemu najdražu - u jednoj izbačenoj sceni, Reed razgovara sa Tripom o njegovim sumnjama kako Archer ne drži dovoljno do sigurnosti posade - Malcolmov izbor za 'emergency rations' jelo je bio brancin; što proturječi epizodi 'Silent Enemy', gdje je rečeno kako Malcolm ne voli ribu
|
| čet 22 tra, 2010 3:50 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: 1x16 - Shuttlepod One
Meni osobno najdraža epizoda ENT-a uopće. Trip i Malcolm su zbilja sjajan tandem, a ovdje su gotovo na razini Bashira i O'Briena. 10/10 PS, bacam urok na svakoga tko da jedinicu ovoj. 
|
| čet 22 tra, 2010 3:59 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
HEJ! Ja sam prije sat vremena napravio anketu, i čekao da počne epizoda da ju postam. 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 22 tra, 2010 4:09 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
10 definitivno Fantasticna epizoda ...Trip I Malcolm su zaglavili u satlu i misle da je ENT unisten ..odma na pocetku se doznalo da europljani nisu izmislili warp ..pa tako nit srbi nit hrvati ..iako mu je spoj recenice bia malo neobican Malcolm snima oprostajna pisma a trip nemoze spavat pa ga stalno zove crnjakom i pesimistom a kad je malcolm napokon zaspa i tako dopustia trip-u da spava ..sanja je odmah nakon toga tpol i govoria stinky naglas ..  ...ko bi reka da malcolm ima mastanja o tpol  a na kraju je pita nju kad su ih stvarno spasili ..ima li mu sta rec jer je mislia da opet sanja Trip i Malcolm su jednostavno bili genijalni ...tesko i nabrojat sve smisne scene u epizodi ..zatvaranje rupe sa hranom ..pa malcolmovi oprostaji od svih cura s kojima je bia ..pa njihova svađa oko optimista i pesimista ..kad je malcolm reka da je trip presladunjavo optimistican  a ono kad su se opili i kad su se umalo potukli jer se trip tia ubit da malcolm ima vise zraka Bas su se zblizili u ovoj epizodi a nastavljena je i izgradnja malcolmova lika jer je za vrime dok su mislili kako ce umrit i kako je enterprise unisten ..malcolm pricao o svojim teskim zblizavanjima s ljudima i kako se napokon zblizio s nekim a to je bila posada enterprisea ..a sad su oni izgubljeni ..bas ko sta je Oz reka ..ovo je slicno situaciji s milesom i julianom ..uglavnom odusevila me epizoda i prikaz ljudskih ponasanja i moralnih dilemi u slucaju kad im se blizi smrt a sve to s dozom humora 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 22 tra, 2010 5:12 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Cviček, pa što je nisi postao? Ja sam provjerio na 'Novi postovi' ak me netko pretekao, vidim da nije, pa sam okačio. HA Btw, tek sad skužih da je u uvodnom postu maketa Uglavnom da, vrlo dobra epka. Od ovih glavnih likova sa uvodne špice, dva najrazličitija se našla u nevolji sa ograničenim vijekom trajanja. Puno se doznaje o tajanstvenom Malcolmu, puno se primjećuje kod inače žustrog Tripa, koji je u ovoj situaciji bio skuliraniji. Još nešto što ide u prilog epizodi jest para koja ide iz usta, što znači da je stvarno bilo hladno u toj kabini. Kao čistu suprotnost uzmite većinu 'hladnih' scena iz prethodnih Trek epki (ne mogu se sjetiti mnogo njih, al većina je iz Voyagera), gdje na minus temperaturama nema pare; dakle studio i snijeg od stiropora. (Timeless, Displaced). Dajem devetku. Zašto ne dajem desetku? Iz tri razloga. 1. Enterprise je mogao pokupiti šatl. Oni alieni su se mogli izmjenjivati još koji put sa svojom dibaričnom il kakvom već atmosferom. Morao im je javiti nekako da odu. 2. Ko normalan drži viski u šatlu? Jedino ak je Archer kasnije misio ić na neku pijanku  3. Zatvaranje rupe na trupu sa pire krumpirom.  captain je napisao/la: iako mu je spoj recenice bia malo neobican Da, to je zvučalo kao 'Serbocroatians'. I zar se ne kaže 'Croats'?
|
| čet 22 tra, 2010 5:17 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Da, to je zvučalo kao 'Serbocroatians'. I zar se ne kaže 'Croats'? Meh, Brannon Braga i njegova opća kultura... Zanemariti i bok. 
|
| čet 22 tra, 2010 5:20 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Dobro ..aj oprostit cemo mu  .. ali ono tako nekako .. croats i serbs ..serbs and croats ..to nekako vise tocno 
|
| čet 22 tra, 2010 5:24 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
ovo mi je jedna od najboljih epki ne samo u ent-u nego općenito u treku...trip i malcolm su ostavljeni na milost/nemilost svemiru.......bili su uvjereni da je enterprise uništen...jednostavno je bilo predivnih scena..vidimo jedan odličan razvoja likova pogotovo malcolma o kojem saznajemo već dosta....e da viski .a morali su malo udarit brgu na veselje... e da što se tiče srbo-hrvata zvučalo je kao jedan narod da je u pitanju no dobro nećemo im to uzimat nešto veće za primjedbu hajde ipak su se sjetili bar malih naroda..i to je nešto..... kako god mora se odat priznanje B&B dvojcu za zaista odličan scenarij... 10 i evo jedna prigodna slika za ovo prijateljstvo...trip i malcolm 
|
| čet 22 tra, 2010 5:43 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Dobra slika  ..ma legendarni su 
|
| čet 22 tra, 2010 5:52 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 28 ožu, 2009 10:04 pm Postovi: 171 Lokacija: Holodeck Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Serbocroatians Simpa epka, al opet nista previse posebno. Bas su malo podsjetili na Bashira i O'Briena, al ne previse ipak su ta dvojica nenadmasiva. Sedmica od mene. Miki je napisao/la: Još nešto što ide u prilog epizodi jest para koja ide iz usta, što znači da je stvarno bilo hladno u toj kabini. Kao čistu suprotnost uzmite većinu 'hladnih' scena iz prethodnih Trek epki (ne mogu se sjetiti mnogo njih, al većina je iz Voyagera), gdje na minus temperaturama nema pare; dakle studio i snijeg od stiropora. (Timeless, Displaced). EDIT: Ma eto ipak osmica. (ala sam neodlucan) 
_________________ "I'm a doctor, not a battery."
|
| čet 22 tra, 2010 5:56 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 11 tra, 2010 11:05 pm Postovi: 124 Lokacija: Far far away from administrators of this forum
|
meni je ok. naživce mi ide kad se tucker i reed žele žrtvovati jedan za drugoga jer mi je to u stilu onih ''njinjinjanji'' sapunica
|
| čet 22 tra, 2010 6:27 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Ahh...legendarna epka...nemam sta drugo reci... Sam pocetak je napet, pa sve kako se radnja razvijala, Malcolm pogotovo Trip koji ga nije mogao podnosit takvog... 10

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| čet 22 tra, 2010 8:21 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| pet 23 tra, 2010 12:21 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Zbog Wiskija i mokrih snova s T Pol 10 ocjena
| pet 23 tra, 2010 1:46 pm |
|
 |
|
Trekker
Pridružen/a: čet 05 ožu, 2009 4:14 pm Postovi: 7 Lokacija: Trešnjevka Naj Serija: TNG Naj Film: Generations
|
meni je to zvucalo kao serb'n'croatians,ko ce ga znat s ovim vrazjim teksaskim izgovorom  i u cemu je opce poanta spominjanja srba i hrvata?
_________________ OpelFanClubHR Move Over Team
|
| pet 23 tra, 2010 3:22 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|