Sada je: sri 29 srp, 2026 11:34 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
 1x16 - Shuttlepod One 

Ocjeni epizodu:
Anketa je završila: sub 22 svi, 2010 3:49 pm.
10 50%  50%  [ 10 ]
9 15%  15%  [ 3 ]
8 5%  5%  [ 1 ]
7 10%  10%  [ 2 ]
6 5%  5%  [ 1 ]
5 5%  5%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 10%  10%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 20

1x16 - Shuttlepod One 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: 1x16 - Shuttlepod One
alfa_Q je napisao/la:
he..he mogu mislit Bragu kad bi ga upitali to...."zar sam ja to napiso,kontaktirajte Bermana"... :)

Poznavajući Bragin modus operandi, to je zadnja stvar koju bi on ikad rekao. Braga je uvijek bio Bermanova desna ruka i teški dupelizac, toliko čak da se ispričao fanovima za "These are the Voyages" i naglasio kako na sebe preuzima svu odgovornost, dok Berman još i danas tvrdi da je to bila dobra epizoda.

ned 25 tra, 2010 6:11 pm
Profil Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Eto da i ja prokomentiram sa zakašnjenjem od par dana... :mrgreen:

LOL i ROLL za serbocroatians... možda na B&B dvojac želi nešto poručiti glede budućnosti? Mislim, nije sad neki big deal, ali mogli su ipak malo mućnut glavom. No ajde, barem smo kvazispomenuti u kvaziTreku, i to je nešto. :mrgreen:

Epizoda sama po sebi jako dobra. Jedna od bolljih do sada u prvoj sezoni. Možda nije toliko bitna za neku globalnu radnju, ili neko istraživanje svemira, blabla... ali je jako bitna za karakterizaciju i produbljivanje odnosa između Malcolma i Tripa.

A baš se našao pravi dvojac, ko pas i mačka, Mr.bobo i T'Grel (mogli bi i njih tako zatvoriti na par dana s bocom whiskeya :zubo: )... hladni britanac Malcolm i temperamentni i žestoki Trip. Teški pesimista protiv vječitog optimista.

Tko će pobijediti? :mrgreen: Dok Trip pokušava sve kako bi izvukao svaku minutu koju može da dulje imaju zraka i pokušava popraviti senzore i ostalo, dok Malcolm piše oproštajna pisma i sl. Bilo je zanimljivo kada je pisao pisma bivšima... :zubo:

Koliko su išli u krajnost sa distanciranjem Tripa i Malcolma govori i izbor jela (Amer će naravno mesnu štrucu, a Malcolm Brancina), Malcolmovo negodovanje glede pijenja na dužnosti dok Trip otvara bocu bez problema...

No na kraju su se u tim problemima ipak nekako zbližili (uz pomoć alkohola) te će se to njihovo prijateljstvo i dalje produbljivati kroz epizode. Bilo je tu puno zabavnih trenutaka, razgovori o T'Pol i Malcolmovi snovi o njoj i njegovom junaštvu.

Na kraju je Malcolm i ispao junak, jer je on smislio način da ih ovi pronađu (eksplozija impulsnog motora) i nije dozvolio Tripu da se žrtvuje kako bi on imao dulje zraka. Fora je bila i scena kada u bolnici na kraju pita T'Pol šta nema ništa za dodati o njegovu junaštvu.

No uz sve te dobre strane i zabavu u epki ima i nekih minusa. Enterprise je mogao pokupiti njih dvojicu prije nego su išli elijene vozit kući, ili su mogli ostaviti bar neki beacon, sondu s porukom. OK ovi se nisu trebali već vratiti, ali opet...

I malo mi je bezveze kako su Malcolm i Trip tako brzo zaključili da se tamo radi o Enterpriseu, da bilo je ostataka i vidjeli na jednom dijelu 01, ali malo mi je to naivno ispalo. Pa valjda bi od Enterprisea ostao i neki prepoznatljiviji dio... komad tanjura, kakav nacelle...

Malo su oni to nabrzinu zaključili da se radi o Enterpriseu. No dobro, sve u svemu jako dobra epka. Ocjena negdje između 8 i 9, ali neka bude 9.

Mr.bobo je napisao/la:
...a Braga je valjda markirao satove Zemljopisa... ili ima kartu svijeta od '64... trebali bi mu poslati novu... i pocrtati Hrvatske granice... i napisati CROATIA...

A gle... kad je on išao u školu... :zubo: Sigurno ne nakon devedesete. :mrgreen:

249

ned 25 tra, 2010 6:17 pm
Profil Web stranica
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Amerikanstvo i srbohrvati su me nasmijali. Inače epizoda je odlična, puno pokazuje o ljudima.

I ne kužim, tko daje epizodama jedinice? :?

ned 25 tra, 2010 9:30 pm
Trekker

Naj Film: Generations
Cmd Data je napisao/la:
Mislim ja vas ne razumijem...kaj sad pokusavate izvuci nesto iz te rijeci, tako da kao rekao je Croats u Treku ono...

Mislim da je vrlo jasno da je reko Serbocroatians....i amen..

to kaj sad vi nesto tu pokusavate sami sebe zavaravit da je on reko kao Serbo & Croatians ili Serbo n Croatians je totalno glupo...ne kuzim jednostavno ali tako to ispada...

Ja sam vec ocijenio....
10

get a life
uostalom scott bakula vuce korijene iz hrvatske a sjecam se da sam negdje procitao da ljetuje svake godine u HR pa pretpostavljam da zna da serbocroatians ne postoje i da zna razlike izmedju srba i hrvata

pon 26 tra, 2010 5:05 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Iako mi je ova epka pomalo zbunjujuća, opet mi je zakon zbog vrlo komične atmosfere :thumbs2:
Malo mi je nelogično to što Malcolm i Trip na asteroidu vidjeli ostatke od Enterprisea, a oni su zapravo bili živi i puno dalje od tog asteroidnog polja :? Uglavnom ne kužim kak su se tak mogli mimoić, i da li su Archer i ekipa zaboravili na njih dvojicu, ili šta već :-k

No dobro, preći ću na zabavan dio sad :)

Tripova i Malcolmova prepucavanja su genijalna :lolsmjeh:
Tripa su živcirala Malcolmova snimanja posmrtnih poruka i pesimizam, a Malcolma je živcirao Tripov optimizam da možda imaju šanse za preživjet - ili da jednostavno kažem da se nisu u ničem slagali i međusobno nervirali jedan drugoga :zubo: :lol:
No te nesuglasice su uspjeli riješit nakon što su raspalili po whiskeyu :mrgreen:
I da, Malcolm ima također zanimljive snove i stajalište o T'Pol :mrgreen:
Iznenada im je kasnije došla poruka od Enterprisea te im je to popravilo raspoloženje utoliko što su saznali da ono na asteroidu nisu bili njihovi ostatci, ali tu se opet našao novi problem...
Ostalo im je još jako malo zraka zbog nekakvih mikrosingularnosti koje su im probušile jedan od spremnika, i imaju samo još jedan dan, a trebali bi se susrest s Enterpriseom tek za 2 dana - kraće rečeno mission impossible :zubo:
Onda je Trip popizdio i naumio se zatvorit u airlock komoru kako bi Malcolm preživio, a ovaj ga je spriječio tako što je rekao da će ga stunat s phaserom, jer bi rađe da su obojica mrtvi nego da se jedan ubije zbog drugoga - u svakom slučaju Malcolm je ovdje dobro postupio :thumbs2:
Na kraju su se sjetili da bi detonacijom impulsnog motora mogli signalizirat Enterpriseu da se požuri pokupit ih prije nego što ostanu bez zraka te im je to i uspjelo :D

Ocjena 10 unatoč maloj nelogičnosti :thumbs2:

I BTW što se tiče ovog Serbo-Croatians, to ste vi krivo čuli [-X Ja sam jasno čuo Serbs or (ili 'n' kao što je netko to rekao prije) Croatians, a ne ovo što ste vi naveli tak da drugi put ili pojačajte ton ili si kupite slušni aparatić ak ne čujete dobro :P

slika

ST battles audio/video tribute!

uto 27 tra, 2010 2:14 pm
Profil YIM Web stranica
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Sovereign X je napisao/la:

I BTW što se tiče ovog Serbo-Croatians, to ste vi krivo čuli [-X Ja sam jasno čuo Serbs or (ili 'n' kao što je netko to rekao prije) Croatians, a ne ovo što ste vi naveli tak da drugi put ili pojačajte ton ili si kupite slušni aparatić ak ne čujete dobro :P

Sorry Sov, ali u nastavku je Trip rekao no Serbo-Croatians, a ne no Serbs no Croatians.
To što neki imaju fobiju i što im se gadi bilo kakva naša sličnost s Srbima to je slučaj sam za sebe, no to nije tema za ovaj forum.... :|

uto 27 tra, 2010 2:18 pm
Overlord
Overlord

Suikotreki je napisao/la:

Sorry Sov, ali u nastavku je Trip rekao no Serbo-Croatians, a ne no Serbs no Croatians.
To što neki imaju fobiju i što im se gadi bilo kakva naša sličnost s Srbima to je slučaj sam za sebe, no to nije tema za ovaj forum.... :|

:facepalm:

Ok, ti si definitivno jedan od kandidata za slušni aparat, a isto tako:

Citat:
uostalom scott bakula vuce korijene iz hrvatske a sjecam se da sam negdje procitao da ljetuje svake godine u HR pa pretpostavljam da zna da serbocroatians ne postoje i da zna razlike izmedju srba i hrvata

Read the motherf*cking thread, before you mothef*cking post :P

Ja isto tako puno puta kad naprimjer slušam neku pjesmu krivo čujem neke riječi, i onda pogledam lyricse i skužim da sam bio u krivu, a tako je i s ovim :wink:

slika

uto 27 tra, 2010 2:22 pm
Profil YIM Web stranica
Defender of Earth

:facepalm:

Ok, ti si definitivno jedan od kandidata za slušni aparat, a isto tako:

Citat:

Read the motherf*cking thread, before you mothef*cking post :P
Ja isto tako puno puta kad naprimjer slušam neku pjesmu krivo čujem neke riječi, i onda pogledam lyricse i skužim da sam bio u krivu, a tako je i s ovim :wink:

Samo ću reći rekla... kazala.
I možda tebi treba slušni aparatić... ili si sam sebe (kao i ostali neki ovdje) uvjerio da kaže no serbs no croatians.
A isto tako s nekima se ne vrijedi raspravljat. :roll:

uto 27 tra, 2010 2:46 pm
Overlord
Overlord

I možda tebi treba slušni aparatić... ili si sam sebe (kao i ostali neki ovdje) uvjerio da kaže no serbs no croatians.

:-k a da nije možda obrnuto :roll:

Jel čisto sumnjam da glumac koji glumi Tripa ne zna razliku između dvije države :P

slika

uto 27 tra, 2010 2:49 pm
Profil YIM Web stranica
Defender of Earth

:-k a da nije možda obrnuto :roll:

Jel čisto sumnjam da glumac koji glumi Tripa ne zna razliku između dvije države :P

Kakve to veze ima?!! :roll:
Tu uopče nije ni važno dali je Connor Trinneer znao dali postoji Croatia, Serbia ili Serbo-Croatia. Naposljetku to njemu nije ni važno.
Lik je imao svoj tekst koji je morao pročitat, i da je u scenariju pisalo no Martian on bi to tako pročitao. Ne kužim kako ti to nije jasno???
Brannon i Braga su u scenarij za Tripa stavili da kaže Serbo-Croatian i to je to, i on je to morao izgovorit. Pomiri se s time!
Stvarno ne kužim zašto pojedinci na ovom forumu rade toliko dramatike oko toga. :?

uto 27 tra, 2010 2:55 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
A da se ne prepucavate i jednostavno kliknete na link u prvom postu koji sadrži cijeli scenarij epke, bilo bi jednostavnije...

Citat:
TUCKER: Well, I don't recall any Europeans figuring out how to build a warp engine.
REED: (looking out main window) Commander.
TUCKER: No Brits, no Italians, no Serbo-Croatians.

Toliko o gluhima na forumu... :zubo:

240

uto 27 tra, 2010 5:59 pm
Profil Web stranica
Overlord
Overlord

T'Rapavi je napisao/la:
A da se ne prepucavate i jednostavno kliknete na link u prvom postu koji sadrži cijeli scenarij epke, bilo bi jednostavnije...

Citat:
TUCKER: Well, I don't recall any Europeans figuring out how to build a warp engine.
REED: (looking out main window) Commander.
TUCKER: No Brits, no Italians, no Serbo-Croatians.

Toliko o gluhima na forumu... :zubo:

240

:-k a onda se vjerojatno radi o nekoj pogrešci - vjerojatno nenamjernoj :wink:

slika

uto 27 tra, 2010 6:00 pm
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
7

Stoji sve što ste napisali da je ovo odlična epizoda za razvoj likova, ima zanimljivih scena.

I meni se čini da su olako pretpostavili da je Ent uništen, mogao se barem Trip kao optimist nadati da nije cijeli Ent uništen, ili da je bar bilo preživjelih...

Što se "Serbo-Croatians" tiče, i meni se čini da je tako izgovorio, a također tako piše i u scnariju kao i na Memory Alpha...
I moje mišljenje je da su scenaristi zaj**ali stvar, i da to nije bio komentar na neki budući narod nastao mješanjem Hrvata i Srba...

A ono što mene smeta u epizodi je način preživljavanja s premalo kisika. Smatram da je to totalno traljavo izvedeno.
Trip i Malcolm bi kao časnici trebali znati da sva aktivnost ubrzava trošenje kisika, a ne samo deranje ili paljenje svijeće.
Trebali su šutiti i minimalno se kretati, opustiti se i "vegetirati", da time potroše što manje kisika. A ne raspravljati i pisati oprištajna pisma.
Također i ideja o stunanju u tom svjetlu ne bi bila tako loša ideja :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 27 tra, 2010 6:01 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
^ Ok Cviček sori, ali... BS. Statistička vjerojatnost da ih se spasi je bila gotovo neznatna, i sasvim je jasno da nisu htjeli svoje zadnje sate provest vegetirajući...

uto 27 tra, 2010 6:11 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Želiš li da opet dokažem kako si u krivu :evilwait: :njami: ili da letitgoam? :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 27 tra, 2010 6:38 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: