Sada je: pon 10 kol, 2026 2:58 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 SF Filmovi - Komentari nakon gledanja 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Post Re: SF Filmovi - Komentari nakon gledanja
Pogledao Thora i mogu reći kako sam iznimno zadovoljan viđenim, pogotovo scenama iz Asgarda i Jotunheima. Bile su oke i scene na Zemlji, pogotovo natezanja sa agentima S.H.I.E.L.D.-a, te scena sa Hawkeyeom, kao i završni fight sa Razaračem. U filmu mi je jedino falilo detaljnije razrade tko su Asgardijci, kako sun izgradili Asgard i sl., jer je očito kako su izvanzemaljci.

Inače, na kraju filma, kad Thor uništi Byfrost, zanimljiv mi je razgovor između njega i Heimdala o tome kako im je zatvoren put ka Zemlji. To bi značilo da oni nemaju svojih svemirskih brodova, već samo transport putem Einstein-Rosenovog mosta (tj. crvtočine). Očito je riječ o naprednom društvu, no i stagnirajućem društvu, koje je zaboravilo na koji je način izgradilo Asgard, uključivo i Byfrost, pa ga sad, kad je razrušen, ne znaju obnoviti.

I da ne zaboravim, Anthony Hopkins je preheben kao Odin.

IMDB

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

sub 03 ruj, 2011 1:24 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Budući je ima 2-3 dana izašao DVD rip, i ja napokon pogledao Rise of the Planet of the Apes. I sad mi je žao što ga nisam gledao u kinu jer je sigurno riječ o najboljem blockbusteru koji je prikazivan ovo ljeto u kinima.

CGI je odličan, priča oko virusa i Cezara isto tako, reference također ("miči ruke s mene prljavi majmune"), kao i subplotić sa prvom ljudskom misijom na Mars, koji će sigurno biti iskorišten u nastavku. I da, ne treba zaboravit ni odličnog Davida Helwtta koji se pojavljuje i u end credits sceni filma.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

sri 09 stu, 2011 8:52 am
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Dakle isplati se nabavit Thora i Majmune? :D

sri 09 stu, 2011 2:58 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Više majmune nego thor-a 8)

čet 10 stu, 2011 1:38 am
Number One
Number One

Zašto više Majmune? Zar je film baš toliko dobar? :shock:

čet 10 stu, 2011 5:27 pm
Make it so
Make it so

Meni je poprilicno dobar ..thor je puno losiji film od majmuna nekako jednostavniji i nema dubinu i kompleksnost radnje ko planet majmuna , u majmunima je ispricana cila storija o izrastanju cesara i postanku vođom majmunske pobune ..cak i cesar nije negativac u vecini filma , pa i na kraju se nemoze rec da je jednolican lik ..pogledaj pa ces skuzit sta prican ..cak ima i smisnih scena dosta ..naprimjer kad cesar i jedan orangutan pricaju znakovnim jezikom o necemu i dođu do teme o majmunskoj inteligenciji ..nesto tako ,a orangutan u svezi toga kaze cesaru "majmuni su glupi" ..stvarno film koji se isplati gledat ..inace zadnji kojeg sna u kinu gleda ove godine ;)

pet 11 stu, 2011 1:42 am
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
..thor je puno losiji film od majmuna nekako jednostavniji i nema dubinu i kompleksnost radnje ko planet majmuna

Jesi li ti to upravo išao uspoređivat "dječji crtić" o nordijskom božanstvu / superheroju koji leti i sa svojim MOĆNIM MALJEM i tamani zlikovce... Sa filmom koji je sniman i za punoljetnu publiku? Dude, what? :o

:lolsmjeh:

pet 11 stu, 2011 12:40 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Pa ja sam ga pitala... 8-[ S obzirom da je remake Planeta Majmuna bio katastrofa... :whatever:

S druge strane, captain, od svih ljudi i majmuna, Cesar je uvijek imao najviše mozga (bar u starim filmovima 8-[ ), tako da vjerujem da se imalo što o njemu i reći.

pet 11 stu, 2011 2:23 pm
Make it so
Make it so

_Oz je napisao/la:
captain je napisao/la:
..thor je puno losiji film od majmuna nekako jednostavniji i nema dubinu i kompleksnost radnje ko planet majmuna

Jesi li ti to upravo išao uspoređivat "dječji crtić" o nordijskom božanstvu / superheroju koji leti i sa svojim MOĆNIM MALJEM i tamani zlikovce... Sa filmom koji je sniman i za punoljetnu publiku? Dude, what? :o

:lolsmjeh:

Pa filmovi za dicu cesto nemaju kompleksnost i dubinu radnje :mrgreen:

Nisan bas nista krivo napisa ..uostalom pokusavan objasnit spet zasto majmuni DA a thor MOZDA ..ko izbor za gledanje :mrgreen:

No cini mi se da je ta tvoja reakcija dovoljna "usporedba"

Spet je napisao/la:
Pa ja sam ga pitala... 8-[ S obzirom da je remake Planeta Majmuna bio katastrofa... :whatever:

S druge strane, captain, od svih ljudi i majmuna, Cesar je uvijek imao najviše mozga (bar u starim filmovima 8-[ ), tako da vjerujem da se imalo što o njemu i reći.

Cesar je genijalan lik :thumbs2:

pet 11 stu, 2011 4:35 pm
bubica
bubica

captain je napisao/la:
Nisan bas nista krivo napisa

Jesi, išao si uspoređivat kruške i jabuke.

pet 11 stu, 2011 5:48 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Kruške i jabuke se mogu uspoređivat a skoro i sve drugo na ovom svitu , pa cak i suprotnosti ..ako bas zelis rec kako se nemoze dva filma stavljat u istu klasu onda tvoja neka reakcija je razumljiva ali gle ,thor je plitak i jednostavan , film sa poprilicno jednolicnim likovima ...dok je rise of the planet of the apes sve suprotno i samim time ta suprotnost je usporediva cisto da se vidi razlika u klasi kad film predlazes nekom ..jer ode se neradi o nekoj tematskoj usporedbi filmova nego cisto o tome da nekom zelin rec kako se film "rise of the planet of the apes "vise isplati gledat nego jedan plitki i jednostavni "thor" koji je namijenjen mlađoj publici ..kojeg ti nazivas "crtic" 8)

pet 11 stu, 2011 7:06 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Jao, ja zaboravio na ovu temu a u međuvremenu sam pogledao još par filmova...

I sad se treba sjetiti koji su, želim zadržati kontinuitet komentiranja svih SF filmova koje pogledam...

Code 46 (2003)
Film koji na još jedan način govori o bliska budućnosti i što će se dogoditi ako se trenutačan političko-gospodarski sustav ne zamjeni nečim humanijim...
Okoliš je poprilično uništen, a najbogatiji su se zatvorili u nekoliciju gradova u kojima je život koliko-toliko izdržljiv, dok ostali vani trunu. Tu su i neki genetskih babbleovi oko zabrane množenja genetski sličnih ljudi, posljedica kliniranja, genetskih preinaka ili čega već...
Priča se vrti oko ženske koja izdaje lažne putovnice za ulazak u grad i istražitelja koji isto to istražuje...

Glavna priča mi je okej, možda ne sama priča koliko prikaz čovječanstva koji ide uz nju. Uz post-ap scenarij nema puno SFa osim par stvari poput sewruma za empatičnost i sl. Zanimljivost je i to što ekipa govori kombinacijom engleskog uz ubačenu nekolicinu riječi iz drugih jezika. Nešto kao što mi pričamo hrvatski uz gomilu ubačenih tuđica. Okej za pogledati ali nemojte očekivati nešto spektakularno.

Glavna glumica i nije nešto seksi al ajd, može proći. Ja očigledno imam određenu odbojnost prema ženama koje su kratko ošišane :|

7/10

Cypher (2002)
Možda ne toliko SF koliko Špijunski triler o liku kojeg jedna firma angažira da špijunira druge firme i koji se uskoro nađe u vrtlogu raznoraznih špijunskih igara i više ne zna kome i što da vjeruje.

Film je je bio sasvim dobar za pogledati. Lijepo napravljen, a i verzija koju sam nabavio je bila visoke kvalitete :)
Bad mi je bio jedino što sam već oko pola filma skužio o čemu se radi, pa mi poslije nije bilo napetosti i iznenađenja kada se sve na kraju rasplete, pa je ostalo samo da vidim na koji koji način će se zaplet razrješiti. No svejedno je i kraj bio fora za pogledati, ako ništa drugo, barem zato što se tada pojavi i McKay iz Stargatea :)

A glavni ženski lik, neka azijatkinja, je donekle seksi :)

7/10

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 13 stu, 2011 11:02 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Evo gledo sam 5 minuta King Konga na tvu. Dosadno CGI preseravanje. Još Jack Black. :samoub:

ned 13 stu, 2011 11:47 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
Evo gledo sam 5 minuta King Konga na tvu. Dosadno CGI preseravanje. Još Jack Black. :samoub:

Majmun se pojavi tek negdje nakon dobrih sat vremena od početka. Dobrih 30-40% scena u tom filmu je ili predugo, ili potpuno nepotrebno, a Akademija ga nagradi za "best editing". Prestrašno.

Jedan od onih filmova koje pogledaš u kinu, i ako te pola sata kasnije netko pita "koji si film bio gledat?", treba ti par sekundi da se prisjetiš...

Citat:
"Ček, šta sam ono... Aha, da, King Kong". 8-[

"I, jel valja šta?" :)

"A ono..." :neznam: :?

pon 14 stu, 2011 3:10 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
A onda sam valjda uletio usred filma. Jack Black i CGI su turn off. Iako i radnja ne zaostaje za tim 'fuj'-ovima.

pon 14 stu, 2011 8:05 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: