Sada je: uto 26 svi, 2026 2:26 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 SF Filmovi - Komentari nakon gledanja 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: SF Filmovi - Komentari nakon gledanja
Vidio sam listu nagrada, nije dobio samo "obične" maline nego i velike maline za najgori film, glumca i štaveć - desetljeća i sl! :lolsmjeh:

Možda malo pretjeruju, ali ajd, bilo je urnebesno za vidjeti :mrgreen:

I BTW, što se tiče Scientologije (o kojoj ni ja nemam pozitivno mišljenje) čini mi se da toj crkvi ništa do sada nije dalo bolju antireklamu od ovog filma :mrgreen:

Možda je Hubbard bio dobar SF pisac, no nakon gledanja ovog filma nisam dobio ni najmanju želju da ga čitam (za razliku od recimo Roada ili Time Travellers Wife-a koji su mi bar na trenutak dali želju da pročitam knjige po kojima su napravljeni...

Cvicek je napisao/la:
krećem od filmova iz 2000. pa nadalje :)
Ehm, baš gledam novije filmove i sve si mislim da možda prvo pogledam Book of Eli i Never let me go - piše da su postapokaliptični i distopijski :njami:
A i Predators bi mogao biti okej kao akcijski SF/horror :)

I još mi je jedan frend prporučio V for Vendetta i sl.... pa eto... nabavim ja sve to pa gledam ovisno kako ću već biti raspoložen :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 14 srp, 2011 12:44 am
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Joj, Battlefield Earth!
Obozavam gledat taj film!
Nemam pojma zasto, slazem se da je totalni trash. :mrgreen:

čet 14 srp, 2011 6:34 am
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Ant je napisao/la:
Joj, Battlefield Earth!
Obozavam gledat taj film!
Nemam pojma zasto, slazem se da je totalni trash. :mrgreen:

Podložan si pranju mozga?

Nit sam gledala, nit čitala. A to što je Hubbard navodno otac scientologije ništa ne znači...

No neki psiholozi koji su imali prilike ispravljat "učinke" scientologije, rekli su da većeg ispiranja mozga od toga nema.

@ Cviček... Book of Eli je meni bio super film, no većina koju znam su ga posrali... Kao veliki fan Predatora, mogu reć da je Predators užasan samo radi glavnih glumaca... radnja ko radnja je poprilično tipična za Predatora, samo se mijenja mjesto radnje. Ali su zato specijalni efekti podignuti na višu razinu, premda su po meni mogli bit slobodno i izuzeti jer ništa bitno ne utječu na razvoj radnje (osim jedne određen scene, koja se mogla postić i vodenim bojicama).

Race to the Witch Mountain jest dječji film, i sasvim je ok za dječji film, premda na trenutke histeričan u akcijskim scenama. Bio bi više fora da se prikazivao i dio radnje s njihovog planeta.

V for Vendeta možeš slobodno ne pogledat. Jer kad ga pogledaš ništa bitno nećeš doživjet.

čet 14 srp, 2011 12:21 pm
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Lokacija: Second star to the right and straight on till morning
Opis Stanja: 28 going on 6 :D
Koje si vrste?: koliko mogu biti
V ne pogledati????? :omgy: :shock:
Film je odlican, Jedna od boljih uloga i izvedbi Huga Weavinga.

Race to the Witch mountain su mi dobre obje verzije, onako zabavan djeciji film.

čet 14 srp, 2011 11:34 pm
Number One
Number One

Sjećam se samo da je film bio siv. I to je to. 8-[

pet 15 srp, 2011 3:06 pm
anarho trekkie

Red Planet (2000)
Ljudi na Mars šalju velike količine algi kako bi ga proizvodnjom kisika počeli teraformirati za buduću kolonizaciju. Nakon što se otkrije da je količina proizvedenog kisika počela opadati, na Mars se šalje prva ljudska ekspedicija koja treba otkriti što se je dogodilo...

Likovi su okej, svaki sa svojim stavovima o Svemiru iz čega tu i tamo proizlaze zanimljivi dijalozi, pokazuje se što se događa kad mjesecima nekoliko muškaraca i jedna žena djele životni prostor, okej efekti (primarno u obliku onog vojnog robota), donekle realistična fizika.

S druge strane imamo tu i tamo klišeiziranu radnju (čim se pokaže kako je robot napredan, jasno je da će prije ili kasnije poluditi), nema neke pretjerane dubine, akcijske scene su okej ali mi nisu nešto pretjerano napete, puno "just in time" scena itd...

Okej za pogledati, ali ništa specijalno...

6.5/10

Predators (2010)
Netko se sjetio da je prvi Predator film bio napet sa svom onom džunglom, pucanjem i tough guyovima koje jednog po jednog na raznorazne kreativne načine ubija Pedator, pa su odlučili da u džunglu bace (doslovno! :lol: ) još jednu hrpu još više tough guyova koji će poginuti na još više kreativne načine od strane još više raznoraznih Predatora.

Nisam očekivao neki mudri film, već upravo ono što sam i dobio. Scene borbe su okej (najviše mi se svidjela scena "samurajske" borbe), efekti su dobri, a od mašina za ubijanje se i ne očekuje da budu dubokoumni.

Film je poučan jer pokazuje da su ponekad najgori oni ljudi koji imaju što sitnija, a ne big-fu**ing-gun oružja :vrazicak1:
BTW, fora je što se u filmu ekšli i spominje BFG (Da li se itko sjeća Dooma? :mrgreen: )

Jedan od minusa bi bio što su ponavljali neke od finti iz prijašnjih nastavaka iako u radnji to ima smisla, a i relativno je predvidljiv, no opet... sve u granicama očekivanog :)

7/10

Spet je napisao/la:
Kao veliki fan Predatora, mogu reć da je Predators užasan samo radi glavnih glumaca... radnja ko radnja je poprilično tipična za Predatora, samo se mijenja mjesto radnje.
Yep, ono što sam očekivao sam i dobio. Nisam ni razočaran ni impresioniran :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 16 srp, 2011 1:33 am
Number One
Number One

Cvicek je napisao/la:
Scene borbe su okej (najviše mi se svidjela scena "samurajske" borbe)

Da, to sam zaboravila. 8-[

Ja sam očekivala puno više. :( Kraj je bio preočit s onim psihopatom. E da... onaj luđak je bio simpatičan. Taj dio na brodu je amo reć unio veći dašak SF u film. Nekako me podsjetio na klingonski brod ili Crvenog Patuljka. 8-[

A Red Planet je bio totalni šajt, uopće se ne sjećam ničeg osim činjenice da je u njemu glumio Val Kilmer.

sub 16 srp, 2011 4:40 pm
anarho trekkie

V for Vendetta (2006)
U bliskoj distopičnoj budućnosti SAD se raspao, dok je u UK (u kojoj se odvija radnja) na vlast došla totalitarna stranka dosta slična fašističkoj. Jedan zamaskirani čovjek odlučuje da promjeni stvari, napravi teroristički napad, poziva narod na pobunu i najavljuje rušenje zgrade parlamenta za godinu dana...

Fora mi je film. Za razliku od Watchmena koji ima istog autora, ova ekranizacija mi se je puno više svidjela, valjda zato što ima samo neke elemente "superhero" filma, tj. žanr je drugačiji.

Film ima određeni odmak od uobičajenih filmova slične tematike (ajd ti nakon 11/9 snimi film u kojem se glavni lik bavi i terorizmom i da to još i ispadne koliko toliko pozitivno :) ), i dosta detalja iz filma se može povezati sa stvarnim događanja u Svijetu zadnjih godina, i poštenu dozu filozofskih razmišljanja o socijalnim, političkim, ratnim i drugim temama, makar je s druge strane dosta ukalupljen u standardne holiwoodaste stereotipe.

Također, hrpa stvari je napravljena dosta crno bijelo (recimo čelnike tih neonazija se prikazalo kao isključivo negativcima, bilo bi bolje da su i oni pokazani malo šarenije, slično kao i neke druge institucije poput crkve.

Glavni lik ("V") se koristi govorom kompliciranijim od Bad Religion-ovog, i par puta sam morao prevrtiti scene unazad da skužim šta je on to u stvari rekao :lol:
Glavna likica je baš simpatična :inlove: (mislim da sam već negdje komentirao da mi je i inače Portmanica zgodna) ... well... barem dok ne ostane bez kose :mrgreen:

Sve u svemu, lajkam :thumbs2:

8/10

Book of Eli (2010)
U bliskoj postapokaliptičnoj budućnosti jedan čovjek putuje područjem ex SADa na zapad u "svetoj misiji" da tamo dostavi Bibliju...

Za početak, ljubitelj sam Fallout serije igrica i ovaj film mi toootalno vuče na igru, pogotovo na 3. dio, i kroz setting, i kroz likove i borbu i drugo, tako da mi je radi toga bilo ekstra gušt gledati ovaj film, koji na trenutke djeluje kao da je baziran na istoj. Čak se spominje i "fighting the good fight" :shock:

Kroz film se provlači vjerska komponenta, ali meni i nije smetala. Pokazana je i pozitivna i negativna strana religije (imamo pozitivca koji često radi protivno svojoj vjeri, i negativca koji želi (kao i crkva u stvarnosti) koristiti Bibliju za manipulaciju i kontrolu neukog puka, a i za katastrofu koja se dogodila se spominje da ju je prouzročila upravo religija.)

Likovi su mi zanimljivi, i makar su ponekad malo previše klišeizirani, nije me pretjerano smetalo. Vizualno film veoma lijepo izgleda (pogotovo ako ste fanovi "postnuclear wasteland" estetike :) ).
Scene borbe su holivudizirane ali opet znaju biti zanimljive (osim prvih par koje mi previše slične jedna drugoj)

Sve u svemu, dosta dobar film, koji bi se vrlo vjerojatno mogao svidjeti fanovima Fallouta.

8/10

@Boz, ako ovo čitaš - kako se tebe dojmio film, prvenstveno u sličnostima s F3?

Spet je napisao/la:
@ Cviček... Book of Eli je meni bio super film, no većina koju znam su ga posrali...
Koji im je točno razlog bio da ga popljuju?

Spet je napisao/la:
V for Vendeta možeš slobodno ne pogledat. Jer kad ga pogledaš ništa bitno nećeš doživjet.
Meni film sasvim solidan. Ali opet, slično kao i postapokaliptične, volim i filmove s dobrom dozom društveno-političkih poruka i kritika :D
I btw, što te u filmovima točno može potaknuti da kažeš da si gledajući film doživjela nešto bitno? Može primjer?

slika

pet 29 srp, 2011 2:16 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
BoE je zakon kombinacija settinga i radnje. Onaj zadnji twist ovisi o neinformiranosti publike ili svjesnom poticanju nevjerovanja oko jedne konkretne stvari, ali inače je zakon. I naravno, Denzel je zakon.
Meni je sam doživljaj filma bio puno bolji jer u doba kada je izašao sa ekipom sam igrao neki GURPS RP u post-apokaliptičnom, fallout-like svijetu. Was great fun.
Osam ili devet od deset, recimo. Ima mana i prpusta, ali na takve se zatvara jedno oko u filmovima tog žanra.

pet 29 srp, 2011 3:09 am
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
BoE... Moji frendovi i ja smo se doslovno smijali u kinu čitavo vrijeme. Loš film. Vrlo loš.

pet 29 srp, 2011 10:43 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

The Cell (2000)
U nekom institutu grupa znanstvenika uspjeva napraviti stroj za prijenos svijesti između dvije osobe unutar sna i to koriste da bi pokušali doprijeti do dječaka koji je u komi. U međuvremenu je bolesni serijski ubojica pao u komu i ne postoji nijedan drugi način da se sazna gdje je ostavi o žrtvu koja će biti utopljena u roku od 40 sati. Nema im druge nego da mladu psihologicu pošalju u centar ubojičinog uma...

Kao i svi fillmovi o "djeljenju snova" koji sa mgledao ni ovaj mi ne izgleda kao realna reprezentacija takvih stanja, ali ako to izuzmemo film je sasvim okej za pogledati.
Scene u snovima (gdje se odvija najveći dio filma) lijepo izgledaju, pune detalja i boja, ponekad jako psihodelične.

Za razliku od drugih filmova u kojima se samo želi što prije ubiti negativca, u ovome se prikazuje i druga strana - što ga je natjeralo da postane to što je, tako da je to i ujedno okej film koji dodiruje tematiku što nas čini onime što smo postali... i ne trudi previše davati ne znam kakvu pouku već je na nama da donesemo svoj zaključak.

Okej za pogledati pogotovo ako ste ljubitelji takvih filmova o podsvjesti i djeljenju snova...

7/10

@Miki nemoj gledati, većina filma je doslovni mindfrack :mrgreen:

@Mirna - AKO te nije strah vrlo uznemirujućih prikaza (upozorena si! :) ), i želiš žešći film od relativno sterilnog Inceptiona, svakako pogledaj :)

Never let me go (2010)
Film prikazuje alternativnu povijest od 50ih godina nadalje gdje je postalo normalno da se ljude "uzgajaja" da bi se kasnije iskoristilo vađenje i iskorištavanje njihovih organa...
Ovo bi bio 'film o odrastanju' koji prati djetinjstvo i kasniji život nekoliko ljudi koji su predodređeni da kad odrastu iz njih budu izvađeni organi.

Moram priznati da sam se nadao da će film, s obzirom da ima elemente distopičnog filma, malo više prikazati općenito stanje u društvu i moralna pitanja koja proizlaze iz takve medicine, kao i veći sukob onim koji znaju što ih čeka, i njihovu borbu da se to ne dogodi. No toga u ovom filmu nema, gotovo isključivo se bazira na likovima i njihovim odnosima u takvom uvrnutom settingu. U filmu ima nekoliko obrata, no oni nisu toliko u funkciji da iznenade gledatelje već da se prikaže kako ti obrati utječu na likove.

Ovo je film u kojem likovi jednostavno prihvate svoju sudbinu i nastoje što bolje iskoristiti to malo života što im je ostalo smatrajući takav "setting" normalnim. Ima tu želje da se "extraction" odgodi, samosažaljevanja, želje za životom, ljubavi, mržnje, ljubomore, živčanih slomova i sl, no ako u filmu očekujete "ustanak potlačenih", malo ću vam spoilati - to se neće dogoditi.

Drugi će vjerojatno komentirati kako film govori o prolaznosti života i kako treba iskoristiti to kratko vrijeme koje smo na ovom svijetu i sl, mene je baš taj defetistički pogled likova zaintrigirao jer pokazuje kako oni, isto kao i mi kao društvo, Zemljani, stanje u Svijetu, ovaj loš socioekonomski "setting", većinom prihvaćamo takvim kakav je, iako nam direktno negativno utječe na život. I mi, isto kao i likovi u filmu, možemo to smatrati lošim i na to biti ljuti i razočarani, tu i tamo ponešto pokušati (ali unutar "settinga" - dakle bez neke šanse za uspjeh) ali većina nas jednostavno nastoji iskoristiti život kakav god da je i živjeti unatoč tome, smatrajući ga "sudbinom" koja se ne može promjeniti, umjesto da se kolektivno pobunimo...

Navučenih 8/10

slika

sub 30 srp, 2011 1:20 am
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Cvicek je napisao/la:
Okej za pogledati pogotovo ako ste ljubitelji takvih filmova o podsvjesti i djeljenju snova...

Slažem se, i mislim da bi danas uživao mnogo veći ugled da producenti nisu imali potrebu dat glavnu ulogu pop zvijezdi koja je tada bila "hot stuff" (kao danas Lady Gaga i Katy Perry). Ne kažem da Jennifer Lopez nije sasvim solidna glumica ("Selena", "Out of Sight"), al svejedno.

sub 30 srp, 2011 11:02 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Upravo sam se vratio iz kina, gledao Kapetana. Što reći, nego da je film preheben, bilo da je riječ o akcijskim scenama, bilo o retro looku, bilo o humorističnim trenucima. Ipak, nedvojbeno mi je smetao 3D, koji je imao nekoliko odličnih scena, no u globalu ipak nije to to, za razliku od npr. trailera za Conana, koji izgleda odlično.

Chris Evans je rođeni Kapetan Amerika, kao i Hugo Weaving Red Skull. Što se tič Red Skulla, složio bi se sa razmišljanjima kako je Weaving puno upečatiljiviji sa svojim licem, dok kao Red Skull pomalo podsjeća na Schvarzeneggera. :D

I da, jedna preporuka: Nikako nemojte jsti za ručak lubenicu ako poslije toga mislite ići u kino, jer sam već na polovici filma htio izaći van zbog pišanije. :D Srićom, izdržao sam do kraja, no ne i do end credits scene - trailera za Avengerse. :( :D

SFC: Captain America

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

ned 31 srp, 2011 9:01 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Rise of planet of apes(2000)

Film koji mi se jako sviđa i odgleda san ga s gustom

Uglavnom prica o tome kako je doslo do pobune majmuna a za sve je opet kriva ljudska rasa i splet nespretnih okolnosti :|

Cezar nije toliko negativan lik koliko zrtva okolnosti

Maloprije san pisa ogroman text o ovome ali san izbrisa jer je prepun spojlera ..no ipak moran napisat kako je lik cezara jako detaljno odrađen ..od dobrocudnog majmuncica do vođe pobune i opasnog majmuna a na kraju i do primata koji ipak voli na neki nacin znanstvenika koji ga je spasija od uspaljivanja ..promijena lika je ocita 8)

uto 09 kol, 2011 4:48 am
Number One
Number One

Meni je taj film bio toliko glup da ga je bilo bolno gledat. 8-[

uto 09 kol, 2011 9:50 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: