Sada je: sri 16 ruj, 2026 4:09 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća
 ST KANON 

U gledanju serija je li vam bitan kanon?
Bitan je 57%  57%  [ 17 ]
Nije bitan 43%  43%  [ 13 ]
Ukupno glasova : 30

ST KANON 
Autor/ica Poruka
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Izgleda @chaky da su tvoje tvrdnje bile ne bas "ubermoralne" kak su svi osim T'grela pogledali ENT ... :P
Al dobro valjda ce ti admin oprostit za ovaj put :D

No vijerojtno ti Picard nece oprostit .. zanimljivo , izgleda da najzesci kriticari ENTa ipak nisu pogledali seriju ..!? kako koji , neki manje neki malko vise... :?
Izaziva trbusne probleme u kriticara ..da sad ne kazem koje ... :P

Posto ste si friendovi drugi put se bar dogovorite sto cete rec ..ili sam napisa offtopic .... :P :shock:
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

sub 26 svi, 2007 12:40 am
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
ok, i koliko je ovo otislo daleko od teme?
no dobro, da malo usmjerimo raspravu na pravi put. sljedi moje misljenje o kanonu i kajgani:
dobra stvar, ali uvijek treba naci mjeru.
dakle, pridrzavanje kanona u pogledu nekakve atmosfere u seriji, osnovnih osobina nekih rasa, karakteristika brodova, slje najosnovnijih kronoloskih događaja...
ali nikako koncentrirati se na detalje, traziti dlaku u jajetu. (btw, jel to jos nekome sumljivo kako je doticna dlaka uopce dospjela u jaje :lol: )

sub 26 svi, 2007 12:42 am
Profil ICQ Web stranica
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Pa sve ono sto se desilo u serijama i filmovima IMHO. Naravno, zna se desiti da se zbog nedovoljne paznje scenarista (ili jednostvno nebrige) neke "povijesne" cinjenice izmijene ili cak zaborave, ali to je razumljivo jer ipak je rijec o 10 filmova i 7 serija koje su kreirali razliciti ljudi...
Meni je kanon vazan jer je ipak puno veca fora kad se neke epizode nadovezuju na radnju prijasnjih i sl. (npr. onaj stit protiv sunceva zracenja koji je osmislio ferengi znanstvenik u jednoj epki TNG-a se kasnije upotrebi). Takve situacije su mi puno bolje nego da se stalno izmislja topla voda ili prekrojava povijest kako bi pasalo trenutnoj epki.

sub 26 svi, 2007 1:24 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Izgleda @chaky da su tvoje tvrdnje bile ne bas "ubermoralne" kak su svi osim T'grela pogledali ENT ... :P

Pa pogrjesio sam... i T'Grel je pogledao ENT :)

sub 26 svi, 2007 4:45 am
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Te su "povijesne cinjenice" cista fikcija [ moze i sa "S" ] , i nekuzim o kojoj povijesti ti to uopce pricas ....nisi valjda zariba u fikciju i prema njoj se pocea odnosit ka prema stvarnim dogadjajima .
To je samo fikcija, mit , scenaristicko zazanje , fix ideja , dve fotocelije i motorolina radio stanica [ mozda ] i nis posebno ...
Slusa san u onoj Kresinoj emisiji "na rubu pameti " kak su eto ST pokrenule tehno napredak ... malo je falilo da padnem od smijha sa stolice , mislia sam ajme boze jeli to stvrno oni ozbiljno ....!?

Ja jesan ljubitelj ST serijala ali nebih se voli vidit u ulozi "idiota" koji lupa li lupa gluposti kak je ST maltene pokrenia svit i tehnoloski napredak . :P

Ja se iskreno nadam da najveci dio vase zajednice ne misli ka oni Kresinoj emisiji ...!? valjda ne :?

@GulRemal sad mi je jasno zasto je s nekima od vas tesko raspravit neke "dogadjaje" vi ih uzimate za stvarno.... jel imas ped kucon parkiran "starship" ., nebi se cudija , naravno od papira .... :P

@chaky

"Pa pogrjesio sam.."
Vijerojatno ti je onaj drugi dio pobjega , greska zabuna [neko je ubacija] ... Ipak si prizna pogresku .. napredujes ..pomalo ali sigurno! :D

Tehnika Pucanstvu !

sub 26 svi, 2007 12:40 pm
Inquisitor
Inquisitor

"....neke "povijesne" cinjenice .."

Te su "povijesne cinjenice" cista fikcija [ moze i sa "S" ] , i nekuzim o kojoj povijesti ti to uopce pricas ....nisi valjda zariba u fikciju i prema njoj se pocea odnosit ka prema stvarnim dogadjajima .
itd.

covjek je cak stavio navodnike i svejdno ga ti "napadas" (vidis navodnike... nisi ga stvarno fizicki napao pa stavljam navodnike ;) ) da on misli na pravu povjest
ma i sam znas da nije mislio na pravu povjest ali si se primio toga jer nisi imao nista drugo za popljuvat... gle, postoji jos jedna opcija kad nemas sto pametno iskomentirati -> ne komentiras :)

ufff... samo malo dobre volje... samo malo... ne trazim puno od ljudi :roll:

eh da... ajde ti nama reci kako ti zoves niz dogadjaja koji su se desili u prethodnim epizodama neke serije... ne pasu ti ni "kanon" ni ""povjesne" cinjenice"... reci nam koji izraz ti volis (i shvacas)? :)

buco je napisao/la:
Ipak si prizna pogresku .. napredujes ..pomalo ali sigurno! :D

e sad da me jos stignes :)

sub 26 svi, 2007 2:36 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
buco je napisao/la:

Pa pogrjesio sam... i T'Grel je pogledao ENT :)

Da ali samo sezonu.

sub 26 svi, 2007 4:37 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

ma kod kanon treba razlikovati produktivno i kontraproduktivno postovanje kanona.

jer drzati se unaprijedpostavljenih smjernica nuzno je za uspjeh neke serije. ako toga nema cijela stvar vrlo brzo izgubi smisao i pretvori se u, da tako kazem, bljuzgu. idealan primjer za to je serija Andromeda, koja ijako u pocetku obecava (imho 1. i pola 2. sezone su veoma dobre) kasnije izgubi svaki tracak kontinuiteta i svede se na ocajno stampanje epizode za epizodom bez ikakvog plana, programa ili konacnog cilja.

pa ipak, stopostotna dosljenost moze također biti stetna po seriju. vec ni sam tng nebi mogao funkcionirati da se nije malo odmaknuo od tosa i tos filmova (koji imaju malo onog starwarsistickog stiha). neradi se tu o nekakvih velikim odstupanjima ili negiranju primarnih nacela tosa, vec o prilagodbi serije novoj publici.

jer ako jedan serijal, odnosno jedan kanon pokriva toliko vremena i događaja kao sto to pokriva star trek i ako se razvija kroz duze vremensko razdoblje i vise spinoffova, kao sto je to star trek, onda su s vremena na vrijeme potrebne nekakve prilagodbe da bi se serija uskladila sa suvremenom publikom.

i u tome, naravno, postoji granica koju nakon sto se pređe serija prestaje pripadati doticnoj fransizi, pa ipak boja uniforme ili ime broda daleko su ispod te granice. i zato u globalu nisam toliko anti-entovski nastrojen.

sub 26 svi, 2007 5:39 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Tocno @chaky ali jesi mu procita replay cijeli ili samo "navodnike" ostali dio replay covik prica , zbori , pise ...bez navodnika ....iskreno i ozbiljno ..de malo proditaj , osvijezi si dan ..novin idejama :D

evo ti dio kraja replaya
"...da se stalno izmislja topla voda ili prekrojava povijest .."

kad smo vec kod navodnika ... mogi bi se i ja pozvat na ovo ..no nije stvar u tome vec u izrecenom ...on tako i misli....

Malo po malo priznat ces ti meni...koja je serija najbolja i koji kapetan .. :D

@Ant svaka cast ...!!
Odgovor ti je na mjestu... svaka serija ST serijala ima nesto malo "pomaknuto" , nadodano , sto nije bas TNGovski [ uglvnom se po toj seriji kroje gace tj kanoni pisu koliko san primjetia ] ... i sl .
Uostalom zato nebi serijal ima "varijacije na temu " , "4 godisnja doba" ..mozda su scenaristi slusali vivaldija ..tko bi ga zna ....!?!
Vis moga bi zavrsit u "Opera Box" ! Jel to jos ide na HTV , il' smo prekulturni za takve emisije .. :P
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

sub 26 svi, 2007 7:24 pm
Inquisitor
Inquisitor

pa ako bi imali varijacije na temu onda kako bi znao koje stvari iz prethodnih epizoda vrijede a koje ne?
heh... u jednoj epizodi vidis Tashu kako umre a 30 epizoda kasnije je ubace u jednu epizodu kao da se nista nije desilo... zar bi to bilo ok?

ili pokazu Borga supermocnim... i onda naprave "varijaciju na temu" i u Voyageru ga pokazu punim mana... nisam bas vidio da si bio previse oduseljen tom "varijacijom" :)

ned 27 svi, 2007 3:35 am
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Ili da ENT NX rasturi neku maglicu koju ni Soverign ne može rasturit?! Gdje je tu logika?!

ned 27 svi, 2007 11:46 am
Profil Web stranica
the Red Viper

nemojte me krivo shvatiti, i jedno i drugo bi trebalo okvirno postovati.
ali kanon moze, ali i nemora biti podpuno logican. jer ipak se tu radi o seriji. tako na primjer, dog god netko nekaze da NX ima inferiorno oruzje u usporedbi sa Sovereignom to nije kanon.
pa ipak bilo bi glupo da je NX bio jaci od Sovereigna jer cisto logicki gledano to bas i nije vjerojatno. zato su ga nastojali prikazati slabijim i manje razvijenim od ostalih brodova. ali to nije nuzno vezano sa kanonom.

ned 27 svi, 2007 12:34 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Kako, gad dammit, nije vezano za kanon?! Ako je slabiji onda ne može uništiti nešto što i sam Soverign ne može?! Kanon je logičan, a u ENT-u to nije.

Dakle, kanon mora biti logičan inače nije kanon. Ne vidim logičnost toga da se ide unazad i da se ide prikazvati neki slijed događaja koji se dogodio prije. Zna se o čemu govorim. Kanon mora biti dosljedan što znači da serija slijedi jedna drugu.

ned 27 svi, 2007 12:52 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

pa koliko puta se u treku dogodilo nesto nelogicno, ili znanstveno nemoguce, ili besmisleno? pa to svejedno ulazi u kanon.
osim toga, nemozes za sve sto ocjenis da je logicno tvrditi da je kanon. npr, ako nitko u ostale 4 serije nije rekao da NX ima slabije fazore od Sovereigna nikako nemozes tvrditi da je po kanonu tako, koliko god se to cinilo logicnim.

ned 27 svi, 2007 6:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Kakvog smisla onda ima kanon ako nije logičan. NX nije spomenut u ostale četiri serije jer jednostavno nije ni postojao!

pon 28 svi, 2007 12:13 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: