|
Sada je: pet 04 ruj, 2026 10:36 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
 Re: ST KANON
buco je napisao/la: @Lore odlican replay ! Ajd da se jednom složim s tobom. 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sri 27 kol, 2008 9:41 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Meni osobno, kanon je jako bitan.
|
| čet 05 vel, 2009 3:33 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Nije bitan, pogotovo jer se onda stvori brdo ovakvih rasprava... just enjoy the show...
| čet 05 vel, 2009 11:31 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Meni je bitan kanon, ali ako je i nešto nije kanon a dobro je onda mi je svejedno.
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 05 vel, 2009 2:18 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Negdje između...  Ne opterećujem se previše njime, ali treba se nečega i držati. 

|
| čet 05 vel, 2009 4:35 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Alokin je napisao/la: Nije bitan, pogotovo jer se onda stvori brdo ovakvih rasprava... just enjoy the show... A ja ne mogu uživati u seriji u kojoj se ne drže kanona i dosljednosti. 
|
| pet 06 vel, 2009 4:20 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...zar ne možeš gledati seriju samou za sebe...? ...cilj je jasan, likovi su jasni... zašto ne jednostavno uživati u seriji (ako je dobra) iako malo ne sljedi kanon... ?
| pet 06 vel, 2009 11:46 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Mr.bobo je napisao/la: ...zar ne možeš gledati seriju samo za sebe...? ...cilj je jasan, likovi su jasni... zašto ne jednostavno uživati u seriji (ako je dobra) iako malo ne sljedi kanon... ? 
| pet 06 vel, 2009 12:08 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Mr.bobo je napisao/la: ...zar ne možeš gledati seriju samou za sebe...? ...cilj je jasan, likovi su jasni... zašto ne jednostavno uživati u seriji (ako je dobra) iako malo ne sljedi kanon... ? Jednostavno ne mogu. Dok gledam seriju ili neki film, 45 min ili sat i pol, ja se moram tokom tog vremena ''uživit'' u radnju, ali ne mogu ako ima puno ne dosljednosti ako se ne slijedi kanon.Meni je kanon presudan. 
|
| pet 06 vel, 2009 6:50 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
a reci, do kojih detalja ides u tom proucavanju kanona. npr. Jadzia i opcenito trili u DS9u izgledaju totalno drugacije od onih dvoje koje smo vidjeli u jednoj epizodi TNGa. e, sad, jel ti to toliki propust da ces mrziti DS9 zbog toga ili ces naprosto reci "da, istina, bolje izgledjau sa pjegicama i mozda ovo je krsenje kanona, ali Dax mi je svejedno super, a za onog lika iz TNGa me bas briga kako je izgledao".
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 07 vel, 2009 2:19 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Ant je napisao/la: a reci, do kojih detalja ides u tom proucavanju kanona. npr. Jadzia i opcenito trili u DS9u izgledaju totalno drugacije od onih dvoje koje smo vidjeli u jednoj epizodi TNGa. e, sad, jel ti to toliki propust da ces mrziti DS9 zbog toga ili ces naprosto reci "da, istina, bolje izgledjau sa pjegicama i mozda ovo je krsenje kanona, ali Dax mi je svejedno super, a za onog lika iz TNGa me bas briga kako je izgledao". To je objašnjivo. Postoje dvije vrste Trila domaćina. Ne zabrinjavaju me stvari koje se mogu objasnit nego one koje ne mogu. Recimo da Jadzia ima, pjegice u jednoj epizodi, pa u drugoj rogove, a u trećoj opet pjegice. Mene bi to iritiralo. Ili da Jadzia bez objašnjenja postane muško.Ili da ne znam Enterprise-d izgleda pozpuno drugačije nego što bi trebao itd..Takve stvari mi smetaju. 
|
| sub 07 vel, 2009 6:44 am |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Pa takve stvari sve smetaju, lol
Meni osobno kanon nije previse bitan, samo se nasmijem kada vidim da su nesz shebali i st ces dalje

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| ned 08 vel, 2009 6:43 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Hmm sad ću možda zvučati dvolično ali kanon mi je i nije bitan. Bitan mi je na taj način da volim da su scenaristi serije dosljedni prijašnjih serijala i da se navode prema njima ali do određene granice. Nikako sad kanon nebi nazvao kao neka "sveta knjiga" prema kojoj se mora strogo držati, već više kao nešto što se stalno nadopunjuje... nešto što nikad nije gotovo, nikad svršeno.
| ned 08 vel, 2009 6:58 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
meni je kanon bitniji u pogledu character developmenta i takvih stvair. da likovi ostanu vjerni samima sebi, uvjerljivi, i da se razijaju u neko smjeru. ali to bas i ne spada u pitanje kanona.
ono sto u kanonu volim je kad scenaristi uzmu nesto sto je predhodno tek spomenuto u jednoj epki prije par godina i onda na temelju toga naprave epizodu, ili kad se neke "fore" kontinuirano protezu kroz cijele serije (kao na primjer prica o Mornu, ili recimo Babel kao planet na kojem se odrzavaju konferencije, ili cinjenica da Boleanci imaju znacajnu burzu ili takvi mali detalji) ali opet, nebi mi toliko smetalo da se negdje kaze i nesto suprotno. jer to nisu toliko bitne stvari da bi mi pokvarile epizodu.
ono sto me također ne bi smetalo je da tipa u jednoj epki kazu max brzina broda je 9.99, a u iducoj 9.95 ili tako nesto (dakako, da odstupanje nije apsurdno veliko)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 08 vel, 2009 7:19 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Kao što rekoh, za mene je Kanon svetinja. I ako se njega ne drži onda serija/film nemaju smisla. Naravno, ne treba se slijepo držati do u detalje i cjepidlačiti ali se mora svaka (buduća) serija nadovezivati na onu prije. Ako nije tako, onda to za mene nije kanon. Dakle, Kanon se razvija od prošlosti preko sadašnjosti prema budućnosti. Kako se kaže, Kanon treba imati kontinuitet.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 08 vel, 2009 7:21 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|