| Autor/ica |
Poruka |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
 7x12 - Lineage
| uto 09 ožu, 2010 7:01 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: 7x12 - Lineage
Ocjena 10. Epizoda u kojoj se razvija lik B'Elanne.
Ona je trudna i sad nju muči činjenica što je njena kćer nasljedila neke klingonske gene i što ima grebene na čelu.
Nju to podsjeća na prošlost kad su nju svi mučili i zafrkavali jer je napola klingonka.
I podsjeća ju na bolan događaj koji je doveo do napuštanja njenog oca nje i njene majke.
Sad B'elanna na sve načine želi promijeniti kćerine gene da ne izgleda kao klingonka, odnosno da se nebi u budućnosti našla u istoj situaciji u kojoj je ona bila.
Odlična epizoda zbog moralnih dilema i boljeg upoznavanja lika B'elanne. 
|
| uto 09 ožu, 2010 7:07 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Malo je epizoda spora na momente ali mi je tema odlicna ..bellana je trudna i to joj otvara stare bolne uspomene a cijela posada se na neki nacin umijesala u sve to sa prijedlozima o imenu i ponudama za kumstvo ..ali bolje od sveg tog su upravo bellanina sjecanja zbog kojih je odlucila mijenjat gene svog diteta da ne izgleda nimalo klingonski ..fala bogu na kraju je ipak odustala od tog  Stvarno je istina da dica ponekad mogu bit okrutna  prema manje razvijenoj ili karakterno drugacijoj djeci a u ovom slucaju i izgledom drugacijoj bellani ..mislim da bi u takvoj zamisljenoj situaciji svakom ditetu na bellaninu mistu bilo mrvu tesko ..a opcenito ljudima treba dosta privikavanja na nesto sto je i samo malo strano u njihovoj blizoj okolini ..bellana je bas smisna dok je bila mala ..to jest pogodili su sa diteton koje je glumi ..doktor je na kraju postao kum 10
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 09 ožu, 2010 7:09 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Kad sam prvi put gledao ovu epku, nisam je mogao odgledati do kraja jer mi je bila premonotona i dosadna. No to je bilo u vrijeme kada me SF zanimao prvenstveno zbog fajzr-lejzr pucačine i tehnodrobljenja. Vremena se ipak mijenjaju. Ocjena 10. Odlična gluma Dawsonice, odlična karakterizacija Torresove  . I odlično moraliziranje glede mijenjanja genetskih karakteristika nerođenog djeteta; nešto što se u našem svijetu malo-pomalo uvodi.
|
| uto 09 ožu, 2010 7:24 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Ova mi se epizoda jako svidjela, Unimatrix i ja smo pustili telefon da zvoni i nastavili gledati. I mene su malo čak i zlostavljali u osnovnoj školi i zato sam suosjećala s poručnicom Torres. Međutim, ne odobravam njezinu odluku da mijenja djetetove gene. Glavnoj se struji ne treba prepustiti, po mom mišljenju, već je učiti toleranciji. ,,Kad su svi oko tebe slični, a ti nisi, misliš da nešto s tobom nije u redu." Zbog te činjenice i danas primam stručnu pomoć. Mislim da je poručnik Paris izvrstan muž i otac! Prihvatio je svoju ženu i dijete onakvima kakve zaista jesu i pokazao je sjajnu toleranciju i empatiju! Dajem deset.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| uto 09 ožu, 2010 7:32 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Slazem se da je dawsonica odlicno skinila probleme koje ima bellana ..danas u epizodi ,,gotovo vrhunski a nazalost cinjenica ostaje da je djetinjstvo najlipse ali i najtaze doba 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 09 ožu, 2010 8:00 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: uto 26 sij, 2010 2:35 am Postovi: 87 Naj Serija: VOY Naj Film: ST: II
|
Desetka. Najboja mi je ona scena u holodeku kad belanna mjenjala izgled svoje kceri...
|
| uto 09 ožu, 2010 8:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
što reći nakon svega ovoga nego da je epka bila odlična..10 vidjeli smo događaj koji nije ostao u lijepom sjećanju bellani...i željela je poštedjeti svoje dijete tih stigmatiziranja ali eto sve se ipak lijepo završilo.. 
|
| sri 10 ožu, 2010 12:41 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
|
| sri 10 ožu, 2010 6:58 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ja iskreno ne vidim čemu stavljati te youtube filmiće na forum. Svatko tko je imalo pismen (a pošto smo tu, valjda jesmo toliko pismeni) može to naći bez problema. Mislim da stvarno nije neka mudrost. Ako baš već moraš stavljati, stavi kao linkove, da ne rasteže toliko topic nepotrebno.

|
| sri 10 ožu, 2010 8:40 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
dobra epka, BElanna nam ostala trudna ...radi trauma iz djetinjstva htjela je geneticki malo poigrati se sa svojom kcerkom no srecom da je tu bio Tom ...fora mi je bila ona holoprojekcija njezinog djeteta, a kasnije i odrasle djevojcice ...10
| čet 11 ožu, 2010 4:13 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...7 od mene...
...pa dobra vijest je da je B'Elanna trudna... ...Icheb je fora kad je rekao da je možda parazit...
...a loše je nejzino ponašanje nakon toga... ...pogotovo kad je uvidjela da će djevojčica imati čeone grebene... ...pa se prisjetila trauma iz djetinstva... ...i onda još reprogramirala Doca... da napravi ono kaj si je zamislila...
..fora je da se može genetički prikazati slika... fetusa od 12 mjeseci... kako bi izgledao kao dijete... ili s određeni broj godina...
| pet 12 ožu, 2010 2:48 pm |
|
 |
|