| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 6x26 - Unimatrix Zero, Part I
Unimatrix Zero, Part I (Unimatrica Nula, 1. dio)Sezona: 6 Epizoda: 26 Datum premijere: 24.05.2000. Prikazano na HRT-u: 9.02.2010 Scenarist: Brannon Braga i Joe MenoskyRedatelj: Allan Kroeker Stardate:Unknown (2377) Gostujući Glumci:Tony Sears - radilica Mark Deakins - Axum Alice Krige - borgovska Kraljica Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA) Borgovska Kraljica otkrije kako neke radilice posjeduju recesivnu mutaciju. Navedena mutacija omogućava im povratak u oblik prije asimilacije tijekom svakodnevnog regenerativnog ciklusa. Stoga je Kraljica odlučna da pronađe i uništi virtualno mjesto u kome se radilice s mutacijom druže tijekom regeneracije. Detaljnije informacije: Memory alphaScenarij: Unimatrix Zero, Part I
| uto 09 vel, 2010 5:46 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
Pridružen/a: pet 20 stu, 2009 12:27 am Postovi: 41 Lokacija: Holodek 1 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 6x26 - Unimatrix Zero, Part I
borg, sedma u kežual izdanju u unimatarici 0, dao bi epizodi 11 al nemrem...
čista desetka
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=E7IUR_fFypI istinita priča o bicima iz dalekog svemira...
|
| uto 09 vel, 2010 6:10 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Meni je ova epizoda jako zabavna i odlicna a scena s pocetka di se pokazuje borg unikompleks fantasticna ..ali opet sui demaskirali borga previse i opet je sve ispalo ipak malo nelogicno  Naprimjer na kraju je odlcna borba između kocke i voyagera ali ako znamo da je kocka mnogo slabija od takticke gotovo razbila federaciju onda mi nema smisla to da voyager prezivi dulje od cijele zvijezdane flote u borbi s kockom  ..eto voyager je izdrzao a kapetanica "asimilirana" tocno u stilu voyager serije Unimatrix 0 je odlicno mijesto zanimljivo je kako tu svi nekako koegzistiraju pa cak i hirogenci uz klingonce i ostale ..super mi je kad axum kaze da su se oni skupili i love borg-a u toj virtualnoj realnosti ..nesto smo saznali i o sedmoj prije neg sta je bila spasena od kolektiva ,,meni je zanimljivo gledat epizodu ali opet ima tipicnih voyagerovih nelogicnosti ..doduse i zanimljivosti kao povratak parisa u porucnike i izmisljanje pravila od bellane torres ..nova vulkanska tehnika spajanja umova (nama nova ali zapravo stara)..onako dobra ocijena svega ali s dosta kritike 10 ocijena na anketi a 1 zbog raskrinkavanja borg-a  Edit - spustam ocijenu na osam ..previse nelogicnosti za desetku
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 09 vel, 2010 6:56 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pet 25 pro, 2009 10:32 pm Postovi: 147 Lokacija: Zagreb Spol: Muški
|
Jedna od boljih epizoda sedma sa raspuštenom kosom to je zanimljivo 
|
| uto 09 vel, 2010 10:02 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Pa ono...Tri glavna lika su asimilirana, no ne mogu se oteti dojmu da je Picardova asimilacija i radnja oko iste daleko bolja i kultnija od ove epke. Ubacivanje svojevrsnog virusa od kojeg bi radilice postale individue...to je nešto što je također viđeno u TNGu, ako ne u doslijednom, onda u vrlo sličnom obliku, samo što ovdje Janeway nema moralnih dilema oko toga, već vidi priliku za onesposobljavanje ili barem desetkovanje kolektiva, što je plus za nju. Minus epke je ovo što je Captain rekao: Borg opet ispada slab i uz malo truda moguće ga je prilično lako dotući. Delta je uništena po koji put? Valjda po prvi pravi put...već za par epki će se utrkiv iako je Voyager morao ostaviti komadiće da plutaju u svemiru, jer se je morao spasiti živu glavu. Ocjena sedam. Moglo je bolje, moglo je i lošije.
|
| uto 09 vel, 2010 10:39 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
|
| sri 10 vel, 2010 1:42 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Nelogicno je da kraljica prica na glas s radilicama a oni su ionako spojeni u kolektiv ...kao sta se to zbiva na pocetku ove epizode 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 10 vel, 2010 1:50 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Užast. Kastracija se nastavlja. A pogotovo sam alergičan na rutinski pristup asimilaciji i deasimilaciji. 2/10
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 10 vel, 2010 1:55 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
captain je napisao/la: Nelogicno je da kraljica prica na glas s radilicama a oni su ionako spojeni u kolektiv ...kao sta se to zbiva na pocetku ove epizode  Pa još u Prvom kontaktu je objašnjeno da je Kraljica Borga induvidua, ona je i povezana u kolektav, a i samostalna je istovremeno. Trebaš opet pogledati film prvi kontakt.
|
| sri 10 vel, 2010 2:16 am |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: uto 26 sij, 2010 2:35 am Postovi: 87 Naj Serija: VOY Naj Film: ST: II
|
Desetka. Odlicna epizoda
|
| sri 10 vel, 2010 5:06 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
joj neda mi se pisati, svi ste sve rekli...meni se epka svidjela...dajem joj desetku 
| sri 10 vel, 2010 9:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
što reći ....e imam što reći  ...ovo mi je jedna od najboljih epki u cijelom treku....jednostavno odlično napravljena epka od scenarija do efekata .baš je sve za čistu desetku.....a ovdje mi je pogotovo ostalo upečatljivo kada su otkrili frekevenciju i ubacili se u unimatrix zero i kada su radilice lovile one druge...i prvo ih uloviše par odraslih ali kada ona radilica dođe do onoga djeteta...e ko da sam ja pisao scenarij..e neće moći..nećeš dijete ..i tada se pojavi onaj klingonac sa bat lethom i paf ...kad naojednom kapetanica janeway...e to mi je jedna od naj sceni ...opet je bilo onoga kapetansko-prvo časničkog dvoumljenja između kapetanice i chakotaya....lijepo je bilo vidjeti da borg radilice negdje za vrijeme "spavanja" odlaze na neko svjetlije mjesto kao što je ta matrica.....he..he. pomalo podsjeća na film Matrix..uštekaj se i ubaci se u drugi svijet.... 
|
| čet 11 vel, 2010 1:19 am |
|
 |
|