| Autor/ica |
Poruka |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
 5x26 - Equinox, Part I
| sri 23 pro, 2009 11:03 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: 5x26 - Equinox, Part I
Ocjena 10. Odlična epizoda. Napokon se pojavljuje brod Nova klase u star treku.
Kapetan Ransom i njegova posada nisu moralni kao posada Voyagera, te su odbacili federacijska načela.
Ubijajući nevina inteligentna bića, samo da bi izvukli tvar kojom poboljšavaju warp pogon.
Ispali su pravi negativci.
Znimljivo je to da se radnja ove epizode preklapa sa radnjom zadnje epizode DS9-a.
Ovo je ujedno zadnja epizoda Voyagera koja se snimala istovremeno sa epizodom DS9-a. Od iduće epizode Voyager je bio jedina star trek serija koja se snima i emitira, te se radnje tih epizoda odvijaju nakon završetka dominijskog rata. 
|
| sri 23 pro, 2009 11:59 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Uistinu odlicna epizoda ..samo steta sta neke od likova nisu koristili kasnije u voyageru jer bi bili odlican dodatak seriji ..ali opet to je voyager . serija di su se mnoge stvari uprskale  Opet imamo situaciju di bas bellana mora imat izgubljenog kolegu u delti..ono od svih mogucih ljudi u svemiru se bas njezin kolega s akademije izgubi u delti kao i ona Otkrice da nije voyager jedini brod federacije u delta kvadrantu je zanimljivo ali jos je zanimljivije kako je prikazano kakva bi bila sudbina voyagera da je slabiji brod i da su donosili neke i krive odluke ... nova klasa .... među zvijezdanog broda i nije bas tako spretan brod kao intrepid klasa , koja iako nije najmocnija ima masu svojih prednosti .. sa samo 80 clanova posade equinox i nije bio nesto strasno efikasan nit u bilo cemu mocan brod a ako se ome jos pridoda i slab warp ..onda je to jos losija situacija ..oni nisu imali nit vodica neelixa i skrenuli su potpuno na drugi put od voyagera ..cak nit borga nisu sreli..ali je ransom pogrijesio u prosudbi i prolsazio kroz teritorij nasilne rase i tako izgubio pola posade a kasnije dosao u tesku situaciju unatoc pronalasku crvotocine i mozda jos nekim kracim putevima kroz svemir ... zanimljivo je da su i oni imali svijesnog EMH-a ..ali ipak voyagerov je doktor napredniji ..barem moralno  ..uglavnom mislim kad su dosli do te situacije da su morali prelazit prag moralnih nacela ..kad su ih jednom presli nije bilo povratka ... razumin to da su htjeli doci kuci ali ipak ubijanje svijesnog bica da bi sluzio kao gorivo mi je uzasno ... na kraju da nije bilo voyagera bi poginuli svi ...meni je na pocetku epizode izgledalo ko da su ih wraithi napali ... ona mrtva posada kao da je isisana od zivota Nekako mi je i nezahvalno to sta su izdali voyager a ovi su ih defacto spasili ... ali valjda kad krenes skrivat teske stvari onda nemozes tek tako reci istinu ... zapravo ransom je odmah na pocetju bio u teskoj situaciji cim je dosao u deltu a kasnije je sve bilo puko prezivljavanje ...jednostavno su se izgubili u pokusaju da rijese sebe problema putovanja kroz deltu :  10
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 24 pro, 2009 12:38 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
10
Najmračnija epka Voy-a (kao i part 2); izdaja federacijskih načela koje poteže pitanje opravdanje te izdaje. Ransomovo pitanje koje postavlja Janewayici je središte ove epke: bi li posada Equinoxa radila to što je radila da su joj pregrade netaknute, a želuci posade puni? Naravno da ne bi. Očajne situacije rađaju očajne postupke. Super epka.
|
| čet 24 pro, 2009 12:42 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa janeway je u ocajnoj situaciji usla u savez s borgom ..sletila na demonski planet i slupala voyager u kamikaznom napadu na krenimski brod 
|
| čet 24 pro, 2009 12:47 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ransom se ipak ne može usporediti sa Janaway. On je u potpunosti prekršio sva načela federacije, i još uz to napao drugi federacijski brod.
Da šteta što se neki likovi nisu i dalje pojavljivali u Voyu.
Ali kao što je to čest slučaj u svim star trek serijama, neki likovi koji bi mogli bit zanimljivi se više nikad ponovno ne pojave.
Ovo je jedna od epki koja potvrđuje to zašto je meni Voyager najbolja star trek serija.
Jedna mala zanimljivost je ta da je Kate Mulgrew namjeravala napustiti seriju nakraju ove epizode, sezone. Zato je snimljena ona scena na kraju kad biće napada Janeway, i ne zna se jeli preživjela. Ransom je trebao postati Kapetan Voyagera, ali srećom Kate se predomislila i ostala je u seriji.
Voyager bez Janeway bi meni bio nezamisliv. A Ransom mi je skroz iritantan.
|
| čet 24 pro, 2009 12:55 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ovo nisam znao Viš, ja bi baš kontra. Da je Ransom postao kapetan, serija bi vjerojatno postala slična DS9u, zbog mračnije atmosfere koja se mota oko Ransoma; potom bilo bi garant par epizoda koje bi se vrtile oko njegove mračne prošlosti i stvari koje je napravio; a bilo bi i zanimljivo vidjeti kako bi on ostvarivao prve kontakte i šorao se sa Borgom. Al očito da ništa nije štimalo u seriji kad je glavna glumica htjela pobjeći iz nje.
|
| čet 24 pro, 2009 10:44 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja dajem 9...
...bio je dobar početak... ...i alieni su izgledali zastrašujuće...
...kapetan Ransom mi je već nakon nekoliko trenutaska svojim ponašanjem bio sumnjiv...
...zanimljivo je prAavilo flote da ako su dva kapetana na brodu da zapovijeda onaj koji ima jači brod...
Noah je imao pravo... trebali su se priključiti Voyageru i sve zaboraviti... jer naime i Voyager ide prema Zemlji, baš kao i oni... pa ne kužim inzistiranje Ransoma... da oni idu svojim putem kad od Voyagera ''posude'' neke dijelove...
...Ransom i ekipa nisu ništa bolji od Kazonaca... ...terorizirajući jednu rasu da bi oni imali koristi od toga... ...no uzvratni udaarac je bio puno veće nego što su očekivali... ...baš kao i Borg s vrstom 8472...
...istina je da su bili u teškoj situaciji, očajnoj čak... ...no pregazitit tolik svjesno svoja moralna načela i uvjerenja ipak nije bilo nužno...
...sad sam se sjetio...ta bića se i nalaze u igrici Elite Force 1 kad prolaziš kroz misije... RAI'TARA je napisao/la: Voyager bez Janeway bi meni bio nezamisliv. A Ransom mi je skroz iritantan. ...definitivno se slažem...  captain je napisao/la: Opet imamo situaciju di bas bellana mora imat izgubljenog kolegu u delti..ono od svih mogucih ljudi u svemiru se bas njezin kolega s akademije izgubi u delti kao i ona ...ne kužim zašto ti je to tako teško povjerovati... ...pa ljudi iz akademije se rasprše svud okolo... ...pa s vremenom nalete jedni na druge... 
| čet 24 pro, 2009 3:14 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Miki je napisao/la: Ovo nisam znao Viš, ja bi baš kontra. Da je Ransom postao kapetan, serija bi vjerojatno postala slična DS9u, zbog mračnije atmosfere koja se mota oko Ransoma; potom bilo bi garant par epizoda koje bi se vrtile oko njegove mračne prošlosti i stvari koje je napravio; a bilo bi i zanimljivo vidjeti kako bi on ostvarivao prve kontakte i šorao se sa Borgom. Al očito da ništa nije štimalo u seriji kad je glavna glumica htjela pobjeći iz nje. Pa iskreno da je Ransom postao kapetan u roku od tjedan dana bi se posada Voyagera pobunila protiv njega. Mislim da je vjerojatnije da bi tad Chakotay posao kapetan da je Janewayica umrla...
| čet 24 pro, 2009 3:17 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
Pridružen/a: pet 20 stu, 2009 12:27 am Postovi: 41 Lokacija: Holodek 1 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
tolko napeta epizoda da nisam mogel čekat do srijede kad bu nastavak neg sam si moral skinut. i nastavak je još bolji 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=E7IUR_fFypI istinita priča o bicima iz dalekog svemira...
|
| pet 25 pro, 2009 10:50 am |
|
 |
|
Make it so
|
Drugi nastavak tek u sridu 
|
| pet 25 pro, 2009 3:29 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
čekat do srijede???? PA praznici su!!! ocjena 10 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 25 pro, 2009 6:50 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Ocjena 10 Zakon mi je ova epka (ima takva jedna u DS9) ,gdje se jasno pokazuje da oni bez svoje tehnologije nisu puno napredovali .
| sub 26 pro, 2009 7:21 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
ma ovo je bio genijalno  super epka...kako su samo ovi sa equinoxa htjeli ta bića da bi ih iskoristilo ..pa na kraju ostaviše voyager da se nosi sa njima...jedini brod flote u delti da naiđu na njih kad i oni neki prevrtljivci ...one scene kada dolaze ona bića na brod pa kad su svi spremni .baš napeto..ona se nije mogla sa chakotayom voziti u turboliftu od straha .....jedva čekam nastavak.... ocjena pa da ..10 
|
| pon 28 pro, 2009 4:51 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
10... jedna od najboljih epizoda u Voyageru... i zanimljivo mi je da su epizode s borbama uvijek najbolje... 
| uto 29 pro, 2009 7:19 pm |
|
 |
|