Sada je: sub 18 tra, 2026 3:28 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 4x26 - Hope and Fear 

Ocijeni epizodu
Anketa je završila: pet 11 pro, 2009 5:21 pm.
10 17%  17%  [ 1 ]
9 83%  83%  [ 5 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 6

4x26 - Hope and Fear 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post 4x26 - Hope and Fear
Hope and Fear
(Nada i strah)

Sezona: 4
Epizoda: 26
Datum premijere: 20.05.1998
Prikazano na HRT-u: 11.11.2009

Scenarist: Brannon Braga i Joe Menosky

Redatelj: Winrich Kolbe

Stardate: 51978.2

Gostujući Glumci:
Ray Wise - Arturis
Jack Shearer - admiral Hayes

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Janeway i Sedma provode svoje slobodno vrijeme zajedno u holodeku, igrajući "brzinu". Janeway glatko pobjeđuje, dok Sedma teško podnosi poraz, te traži revanš. Janeway odbija i odlazi iz holodekka. Već je prošlo pet mjeseci otkad su primili dio poruke iz Stožera Zvjezdane flote i svi pokušaji njenog dešifriranja pokazali su se bezuspješnima, ali Janeway ne odustaje. Chakotay joj govori kako bi Sedma možda bila uspješnija u tome.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: Hope and Fear

sri 11 stu, 2009 5:24 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 4x26 - Hope and Fear
Kapetanica dobila sedmu a to sedmu raspizdilo , bas smisan pocetak :zubo:
Unatoc tome sta je ispalo na kraju kako brod koji je arthuris predstavio kao federacijski i nije federacijski ipak mi je dobar , pogon mu je valjda slicne brzine kao transwarp jos da ima nesto naoruzanja bia bi bas prava mrcina
Sedma se bojala doci na zemlju pa je htjela ostat ali na kraju je ispalo da ipak nece na zemlju tako brzo jer je arthuris lagao posadi voyagera :( :pokislo:

Neznam dal je mlazni pogon bio nesto od arthurisove rase i dal su oni bili toliko napredni , ali po onom sto arthuris moze izgledalo je da ,je bas tako , malo mi je nevjerojatno da toliko napredna osoba i pripadnik jedne rase koja je genijalna u ucenju jezika moze tako lako postat osvetoljubiv
Mislim da voyager nije imao previse izbora u slucaju vrste 8472 i da nije kriv sta arthurisova rasa nije vise mogla bjezat borgu , zapravo nije mi jasno kako su bjezali , dal su evakuirali planete kad bi dosao borg ili bi se nekako skrili uz pomoc uređaja za skrivanje :-k
Uglavnom opis koji je arthuris dao u svezi padanja njihove civilizacije na ostatke ostataka je odlican , borgovske kocke okruzuju vanjske kolonije , obrana je probijena , stotine kocaka asimiliraju planete u njihovom cartsvu i game over , pitam se zasto tako nisu federaciju napali ako im je toliko interesantna ? :-k

Danasnja i Jucerasnja epizoda su cini mi se bitne za razvoj lika sedme od devet i da se to vidjelo taman kad je sedma zajedno s kapetanicom bila na putu ponovne asimilacije u kolektiv :assimilate:
Kraj je odlican ...one kocke i borgovski pozivi bas tjeraju mozebitnog putnika koji se nasao u njihovom svemiru u otezi strah , arthurisu nije bilo lako na kraju :startrek008: :startrek008:

9

sri 11 stu, 2009 6:22 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 9. Zanimljiva epizoda. Posada se ponadala da će se vratiti kući novim federacijskim brodom, opremljenim kvantno-mlaznim pogonom. Ali na kraju se ispostavilo da to uopće nije federacijski brod. Već brod aliena koji se želi osvetiti posadi, zbog toga jer su pomogli borgu u ratu sa Vrstom 8472. :thumbs2:

sri 11 stu, 2009 7:17 pm
fluffy

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
zakon epka :mrgreen:
...dva puta sam do sada gledala voyager ali tek ovaj put mi je ova epka zapela za oko...ni vrag da sam ju oba puta propustila :-k
...super mi je bio onaj brod, stvarno sam se i ja u jednom trenutku ponadala ali ipak sam ubrzo shvatila neke stvari hehe, šteta što nisu dobili malo optimisticniju poruku od Flote :(

sri 11 stu, 2009 7:50 pm
Profil YIM Web stranica
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
..dajem 9 epki...odlicna je epizoda...slip stream pogon :mrgreen: ...nova federacijska klasa NX-01 ili ipak ne? :mrgreen: samo steta sto nisu mogli duze ostati u slip stream pogonu, nego samo 1 sat...

300 svj. godina...dali mi moze netko docarati otprilike kolko je to??..recimo kolko treba od Zemlje do Vulkana vremena i kolko je to svj. godina?

sri 11 stu, 2009 7:55 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

75 000 svjetlosnih godina bi bilo više od 70 godina putovanja maksimalnim održivim warpom.
Stoga 1000 svjetlosnih godina bi otprilike bilo 1 godina putovanja maksimalnim održivim warpom.

Znači 300 svjetlosnih godina bi bilo nekoliko mjeseci.
:-k

sri 11 stu, 2009 8:08 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
75 000 svjetlosnih godina bi bilo više od 70 godina putovanja maksimalnim održivim warpom.
Stoga 1000 svjetlosnih godina bi otprilike bilo 1 godina putovanja maksimalnim održivim warpom.

Malo manje od četiri mjeseca, po toj logici. Ali Star Trek je poznat po tome da se te brzine uzimaju kako kojem scenaristu paše u tom trenutku.

Npr, Sorpion pt.1:

SEVEN: The nearest Borg vessel is forty light years away. You will reverse course and take us to it.
CHAKOTAY: Even at maximum warp, that's a five day journey in the wrong direction.

Znači, prema Chakotayu, Voyager može u jednom danu prijeći 8 svjetlosnih godina, što bi značilo da Voyageru treba cca 25 godina za povratak kući, ne 70.

sri 11 stu, 2009 8:23 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Malo manje od četiri mjeseca, po toj logici. Ali Star Trek je poznat po tome da se te brzine uzimaju kako kojem scenaristu paše u tom trenutku.

Npr, Sorpion pt.1:

SEVEN: The nearest Borg vessel is forty light years away. You will reverse course and take us to it.
CHAKOTAY: Even at maximum warp, that's a five day journey in the wrong direction.

Znači, prema Chakotayu, Voyager može u jednom danu prijeći 8 svjetlosnih godina, što bi značilo da Voyageru treba cca 25 godina za povratak kući, ne 70.

Ili Chakotay-u ide loše matematika. :lolsmjeh:

Tko će znati. To se pokušalo objasniti s tim da postoje područja svemira gdje warp bolje funkcionira, pa se dok se tim područjima putuje, brže stigne od točke a do točke b nego kad je to slučaj sa normalnim svemirom. Mislim da su to nazvali warp brzacima, ili nešto tako.

sri 11 stu, 2009 8:41 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Tko će znati. To se pokušalo objasniti s tim da postoje područja svemira gdje warp bolje funkcionira, pa se dok se tim područjima putuje, brže stigne od točke a do točke b nego kad je to slučaj sa normalnim svemirom. Mislim da su to nazvali warp brzacima, ili nešto tako.

Štogod. Meni ne trebaju nikakva objašnjenja. Kao što sam već milijun puta rekao, nesrazmijer brzine i vremena je česta pojava u filmovima i serijama općenito, ne samo u treku. Posebno u Gladijatoru gdje Maximus ranjen na konju dojaše iz Germanije u Španjolsku u treptaj oka! :zubo:

Scenaristi to zovu "speed of plot," i to jednostavno treba ignorirat.

sri 11 stu, 2009 8:49 pm
Profil Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Arturis poput putnika... 10 8)

sri 11 stu, 2009 10:38 pm
Goddess in green
Goddess in green

Inače zanimljivost vezana za ovu epizodu, odnosno za brod USS Dauntless, jest ta da je čini se federacija prisvojila ovaj dizajn, negdje nakon što se Voyager vratio u alfu.

Tako da u 26. stoljeću federacija doista koristi brodove te klase ( vjerojatno su ih konstruirali prema podacima koje su prikupili Voyagerovi senzori i sama posada o tom brodu ).

Tako u epizodi ENT-a ''Azati prime'' pojavljuje se jedan federacijski brod Dauntless klase i bori se protiv graditelja sfera, zajedno sa brodovima prometheus i nova klase.
:wink:

čet 12 stu, 2009 6:30 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
LOL Sedma ne voli gubiti... i ne prihvaća ljudsku intuiciju...
...hmmm... Sedma nađe na dalekometnim senzorima USS brod...

...na putovanju im se pridruži i alien Arturis, Neelixov prijatelj...
...on je vješt ligvista te uspije dešifrirati poruku od zvjezdane flote, koju su primili...
...a ona kaže da je USS Dauntless... namjenjen Voyageru kako bi se čim prije vratio u alfa kvadrat... s novim pogonom...

...ekipa istražuje brod i mogučnosti, te su sve bilže tome da poslušaju upute zvjezdane flote, te se vrate doma... Sedma, Janeway i Tuvok su malo skeptični oko svega toga... mislim i is razlogom...

Sedma ne dijeli oduševljenje posade, te se ne namjerava vratiti... na Zemlju...

...Janeway uspije dešifrirati pravu poruku te otkriju pravu poruku, te da je Arturis lažljivac...
...hmm... pokušava svaliti sumnju na Sedmu ali bezuspješno...
...a jel njegovo svladavanje bilo jadno... pa 5 ih je bilo... !!
...on je zapravo bio gnjevan što su stali na Borgovu stranu... te nisu dopustili vrsti 8472 da uništi Borga... te su kasnije cijele kolonije njihovog planeta asimilirane od strane Borga...

...tužna priča, slažem se... no ako im je Borg bio toliko blizu... zašto se nisu pokušali nastaniti negdje dalje, gdje im Borg ne bi bio tolika prijetnja??

...hu hu... Arturis pokuša odvesti kapetnicu i Sedmu do Borga da ih asimilira...
...no neuspješno...posada ih spasi... a Arturis je došao pred prag Borga...

LOL Sedma je i provalila šalu... i to dobru...
...i zadnji razgovor Janeway i Sedme je bio dobar...

9

uto 17 stu, 2009 1:30 pm
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
_Oz je napisao/la:
Posebno u Gladijatoru gdje Maximus ranjen na konju dojaše iz Germanije u Španjolsku u treptaj oka! :zubo:

Scenaristi to zovu "speed of plot," i to jednostavno treba ignorirat.

... al mu naraste brada i bude prljaviji... :wink:

uto 17 stu, 2009 2:44 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
10 Baš fora epizoda :)

Iako su malo prenaivno prihvatili to da im flota samo tako šalje novi novcati brod u susjedstvo... ne bi li taj brod trebao imati i barem ponekog člana posade, ili bar hololikove ili nešto u tom stilu...

A i maskiranje broda da izgleda federacijski je isto nategnuto, da bellana i ostali ne bi to lakše prokužili... No bilo kako bilo, to je valjda pokazatelj da je ta rasa totalno napredna.

I sada kada je Borg asimilirao tu rasu, ne bi li trebao početi koristiti i njihovu tehnologiju - taj kvantni pogon, ili je transwarp ipak naprednija tehnologija?

captain je napisao/la:
Mislim da voyager nije imao previse izbora u slucaju vrste 8472 i da nije kriv sta arthurisova rasa nije vise mogla bjezat borgu , zapravo nije mi jasno kako su bjezali , dal su evakuirali planete kad bi dosao borg ili bi se nekako skrili uz pomoc uređaja za skrivanje :-k
Da, čudno je da ako im je rasa tako napredna, i ima tako brze mlazne brodove, da se nisu pripremili na WCS i jednostavno evakuirali civilno stanovništvo 10-20 tisuća svjetlosnih godina dalje...
captain je napisao/la:
Uglavnom opis koji je arthuris dao u svezi padanja njihove civilizacije na ostatke ostataka je odlican , borgovske kocke okruzuju vanjske kolonije , obrana je probijena , stotine kocaka asimiliraju planete u njihovom cartsvu i game over , pitam se zasto tako nisu federaciju napali ako im je toliko interesantna ? :-k
Mislim da svi znamo odgovor. Da su napali federaciju kak spada, TNG i Trek bi završili već u 4. sezoni.... :twisted:
Eventualno bi bile epizode poput "Twilight", ili vračanje u prošlost da sj**u borga prije nego postane premoćan...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 07 sij, 2010 2:17 am
Make it so
Make it so

A mozda bi onesposobili cijelu flotu na isti nacin kao i kocku u bofbw 2 i game over za borga ..bilo bi puno spektakularnije za publiku a serija nebi propala ..sve se da rijesit :mrgreen:

:startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008: :startrek008:

vs

:data:

čet 07 sij, 2010 2:34 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: