Sada je: pon 27 srp, 2026 7:20 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 4x16 - Prey 

Ocijeni epizodu
10 33%  33%  [ 4 ]
9 42%  42%  [ 5 ]
8 8%  8%  [ 1 ]
7 8%  8%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 8%  8%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 12

4x16 - Prey 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post 4x16 - Prey
Prey
(Plijen)

Sezona: 4
Epizoda: 16
Datum premijere: 18.02.1998
Prikazano na HRT-u: 27.10.2009

Scenarist: Brannon Braga

Redatelj: Allan Eastman

Stardate: 51652.3

Gostujući Glumci:
Clint Carmichael - hirogenski lovac
Tony Todd - Alfa Hirogenac

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Voyager pronalazi hirogenski brod kako bez pogona pluta u svemiru. Voyagerovi senzori otkrivaju slabe znakove života u brodu. Stoga Janeway šalje ekipu na hirogenski brod kako bi detaljnije istražili o čemu se radi. Ekipa pronalazi teško ozlijeđenog Hirogenca i teleportira ga u bolnicu. Posada uviđa kako su Hirogenci izrazito okrenuti ka lovu, bilo u prehrambene svrhe, bilo zbog želje za trofejima, što dokažu i brojni ostaci hirogenskih lovačkih žrtava diljem njihovog broda. Međutim, izgleda kako sad netko ili nešto lovi njih.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: Prey

....

uto 27 lis, 2009 6:51 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: 4x16 - Prey
Ocjena 10. Fenomenalna epizoda.
Vrsta 8472 i Hirogenci. Igra mačke i miša. Sukob Janeway i 7 od 9.
Nemam riječi. Epizoda mi je bila uzbudljiva od početka do kraja.
:thumbs2: :thumbs2: :thumbs2:

uto 27 lis, 2009 6:55 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Odlicna mi je danasnja epizoda jos pogotovo jer je jedan od lovaca isti glumac koji je glumio kurna a i super mi je ona dilema o prioritetima i ljudskosti koju su pokrenuli sedma i kapetanica :thumbs2:
Hirogenci su ovaj put sebi nasli uistinu tezak i mocan plijen , gotovo je strasno da tim fizicki jakim lovcima nesto moze odrubit glavu bez imalo problema , sam lov je jako zanimljiv ali i daje na dojmu da hirogenci nemaju nikakve moralne prepreke u ubijanju inteligentnih bica i da im je sve igra u kojoj ili pobijeđuju ili gube , malo mi je gadljivo to izlaganje trupala i organa kao trofeja , uzasno morbidno :( :pokislo:
Voyager je pravo bio u nezgodnoj situaciji kad je spasio lovca i kad je alienska vrsta 8472 upala u brod , zanimljivo je kako sedma nikad nije nit pokusala promislit o tome da spasi pripadnike vrste 8472 koji se ponasao kao tesko ranjena zivotinja ,prejaka su joj ta borgovska sjecanja na rasu , doduse ona nije htjela nit ici na hirogenski brod i otkrit tko je ta rasa , malo detaljnije , ipak znanje je cesto i rizik :wink:
Iako jako opasna i ljuta , jedinka vrste 8472 je ipak meni barem dala neki osjecaj suosjecanja , ipak nikome nije lako bit sam u alienskom svijetu gdje te zele ubit , dobri su mi oni flashbackovi iz scorpiona koje je vidio tuvok :) 8)
Smijesno je kad se hirogenac fali oklopom a paris kaze da je lovio misa po brodu , mozda je paris veci lovac od hirogenca lol :zubo:
Zbog odluke da se spasi ozlijeđeni alien , voyager je bio napadnut od strane pet hirogenskih brodova , koji zacudo i nisu isprva napravili puno stete , nekako imam dojam da bi defient ili sovereign , lako unistili hirogence , mozda i ti vukovi i nisu toliko mocni u oruzju ali jesu fizicki
Na kraju je sedma kad je doslo do konfrontacije hirogenca i vrste 8472 teleportirala iste na hirogenski brod , cudno ali s tim mozda nemoralnim aktom je dokazala da je postala sve vise i vise individua jer se usprotivila kolektivu voyagera , nekako cak i mislim da je postojala mogucost da jedinka vrste 8472 i ucini opet nered hirogencima , ipak ta vrsta je jaca od svih koje su to tada bile poznate , neuzimajuci u obzir uber bica kao Q ... stvarno u svakom momentu dobra epizoda :) :sesir2:

10

uto 27 lis, 2009 7:20 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Super uzbudljiva epka! Još da je Janeway nabila 7. glavu u onu borg regeneracijsku komoru, bila bi čista 10!
Baš mi bilo žao onog 8472... ne bih mu bila u koži... :(

uto 27 lis, 2009 8:32 pm
nešt po svom izboru

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Devetka od mene...

A sta se tice Sedme...potpuno dobra odluka...iako moralno je tesko to nekome od nas ali to je dobra odluka...inace Voy nebi zivu glavu izvukao...tak da si malo o tome promislite

uto 27 lis, 2009 9:21 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Asimiliran !
Ova epizoda ima zakon radnju a s ovim moralizranjem uspjeli su sve us... tako da ova epizoda mogla dobit samo dvije ocijene !
I sedma je tu ispala junak ,ona prica o ranjenim cardasom dobio sam proljev skoro ,bas me zanima da tako netko bio ranjem iz flota kako bi mu cardasi pomogli :roll:

sri 28 lis, 2009 10:37 pm
Goddess in green
Goddess in green

Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
U tome i jest poanta, kardasijanci nebi pomogli. Po tome se ljudi i federacija razlikuju od njih. :wink:

čet 29 lis, 2009 12:13 am
fluffy

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
hehe, cekam ja jucer cekam (reprizu) i pocne ona a ja za 5min. hop na drugu stranu i gasim TV :mrgreen:
...no zato danas zahvaljujuci Yanni pogledala epku :D
...super epka, neslaganje Sedme i Kate oko Vrste 8472... khm, pitam se šta bi bilo da sedma nije teleportirala ove Hirogencima :-k

čet 29 lis, 2009 12:44 am
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral

9 sviđa mi se svaka epka sa vrstom 8472 baš su mi zanimljivi.. sa svakom epkom naučimo nešto više o njima. :thumbs2:

Cal Lightman: Now you're talking!

čet 29 lis, 2009 1:24 am
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
9

Zanimljiva "lovačka" epizoda :)

Nakon samo poneke scene u prošloj epizodi, sada se puno bolje upoznajemo s Hirogencima i njihovom kulturom.

U ovoj epizodi je vrsta 8472 prikazana okej, degradirali su ju tek u sljedećoj epizodi koja se bavi njima... "In the flesh"

Zanimljive su mi bile scene lova na Vrstu, kad su Chakotay i Hirogenac raspravljali tko će biti naprijed, u tom nekom hirogenskom lovačkom smislu je tada Chakotay postao vođa čopora... to je izgleda način ponašanja koji hirogenci razumiju :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 24 stu, 2009 9:04 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ko je dao jedinicu? [-(

Ja dam desetku :D

pon 07 pro, 2009 11:43 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.