| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 3x11 - The Q and the Grey
The Q and the Grey (Q-sivilo)Sezona: 3 Epizoda: 11 Datum premijere: 27.11.1996. Prikazano na HRT-u: 09.09.2009 Scenarist: Kenneth Biller Redatelj: Cliff Bole Stardate: 50384.2 Gostujući Glumci:Suzie Plakson - žena Q Harve Presnell - pukovnik Q Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA) Nakon što je Voyagerova posada bila u rijetkoj prilici izbliza vidjeti supernovu, Q se pojavljuje u kapetaničinim odajama i želi od nje da mu rodi dijete. Janeway to odmah odbije no Q je uporan. On se pojavi još nekoliko puta i kapetanica mu priznaje da bi željela imati dijete jednoga dana no ne želi to s Q-om što radosno prihvaća Q žena koja se također pojavljuje na brodu. Detaljnije informacije: Memory alphaScenarij: The Q and the Grey....
| sri 09 ruj, 2009 1:37 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x11 - The Q and the Grey
Viva la revolucion , viva la Q Upadi Q-a prema janeway su bili presmijesni , za krepat , teta katica zadivila Q-a Malo mi tu ima nelogicnosti , kako to da svemoguce bice moze stvorit stenca a nemoze dijete i zasto Q kaze da nisu imali djece (kao rasa), kad su imali amandu u epizodi true Q Nije mi nit jasno kako Q ima spol , kad je jednom Q rekao picardu da se moze manifestirat kao bilo sta , inace Q-ica je ista glumica koja je glumila mamu od alexandra rozenka Nije mi nit jasno zasto u manifestaciji kontinu-uma Q-uovi nisu svemocni i obicni humanoidi ih mogu natjerat na predaju ? Parenje im je strasno , kad se dva mala prsta spoje dvoje postaje troje Nas Q je car kao revolucionar , steta sta nije i piksija ubacija u revoluciju , on bi mozebinoo dijete Q-a i janeway bas lijepo poucio uber moralu Nije mi nit jasno kako jedna napredna rasa kao Q se moze ubijat i ratovat kao da su nekakvi nerazvijeni humanoidi i nasilje im je u venama ? 9
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 09 ruj, 2009 2:09 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
To ratovanje je simbolički prikazano tako da naši bijedni dvonožni primatski mozgovi to mogu pojmiti. I doista, ove nelogičnosti koje je Captain naveo drže vodu. Epizode sa Qom su mi super, no ova je pomalo izgubljena zbog niza tih nelogičnosti. Posebice kada posada Voyagera uleti u Q-kontinuum, te se u uniformama i sa oružjima bore protiv Q-ova. Sama mogućnost da time Tuvok i ekipa mogu raniti Q-ove znači da je i posada Voyagera dobila moći Q-a Eto jedna slabija epka sa Q-om kojoj dajem sedmicu. Ocjena bi bila i niža, no zbog tipičnog Q-ovskog posjećivanja nekog federacijskog broda, te pregršt humora koji isti daje, ocjena se diže na navedenu ocjenu.
PS Bobo, Q-sivilo bi bio pogrešan prijevod. Q i Sivi je precizniji. Jer Sivi su bili vojnici Konfederacije za vrijeme Američkog građanskog rata, dok su oni sa Sjevera bili Plavi. Stavljeno u kontekst serije ima više smisla, premda i Q-sivilo može značiti jedno pomračenje u harmoniji Q-kontinuuma.
|
| sri 09 ruj, 2009 10:19 am |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Meni bas fora epka...nekak me odusevila =))... pogotovo na kraju, ono njihovo "parenje" xD...tocnije Glupicin izraz lica =)
devetka...

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| sri 09 ruj, 2009 2:18 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Cmd Data je napisao/la: Meni bas fora epka...nekak me odusevila =))... pogotovo na kraju, ono njihovo "parenje" xD...tocnije Glupicin izraz lica =)
devetka... Da i onda kaže... "That's it?" onako nekako začuđeno i razočarano u isto vrijeme... A onda Q odgovori... "Don't growl now Kathy... you had your chance." Inače ocjena... a valjda 9... al pritom samo zbog Q-a, jer on gotovo svaki nastavak učini komedičnim...
| sri 09 ruj, 2009 3:51 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Najbolji je ženski Q kad iritira B'Elannu. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sri 09 ruj, 2009 7:21 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Sve epizode s Qom su prejake, 9 
|
| čet 10 ruj, 2009 12:55 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
10 legendarna epka.. joj Q i uvaljivanje Katici!!! a na kraju Katicina izjava, dok su se Q i njegova sparili .. Samo to...  legendarno
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| sub 12 ruj, 2009 4:24 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
nisam bila na teritioriju hrvatske kad se prikazivala, ali je se sijećam odprije...
i sijećam se da je bila fenomenalna!
10
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 12 ruj, 2009 4:38 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Janeway je odbila da ima djecu sa Q-om!!! Okej, ne vole se i tako to, ali mogla je bar malo razmisliti da u genetski materijal ljudske rase uvede i Q gene.... nekak ne vjerujem da bi ih ti geni unazadili, bez obzira na Qovsku osobnost... Baš me zanima kako bi vlast federacije, Section 31 i ostali imali mišljenje o jednoj takvoj ponudi Šteta što se u epizodi nisu više pozabavili tom stranom priče... captain je napisao/la: Malo mi tu ima nelogicnosti , kako to da svemoguce bice moze stvorit stenca a nemoze dijete i zasto Q kaze da nisu imali djece (kao rasa), kad su imali amandu u epizodi true Q Amanda je, ako se dobro sječam, dijete Qova koji su se odrekli toga da budu svemoćni i postali obični ljudi... captain je napisao/la: Nije mi nit jasno zasto u manifestaciji kontinu-uma Q-uovi nisu svemocni i obicni humanoidi ih mogu natjerat na predaju ? To ni meni nije bilo previše jasno... Pitam se, ako su im morali na taj način prezentirati Q continuum, samo simbolično kroz njima pojmljiv prikaz građanskog rata, da kroz takvu pojednostavljenu "viziju" Q continuma stvorenu za Janeway i ostale, koja služi da barem donekle shvate šta se događa.... kako su onda uopče imali utjecaje na događaje tamo, toliko da čak mogu i raniti/ubiti ponekog Qa... Oni su valjda imali 1% percepcije Q continnuuma... ne znam.. nema mi smisla, valjda jer sam i ja samo hewman 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 14 ruj, 2009 12:17 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Ima nelogičnosti ali koga briga! bitno je da je bila uživancija gledat katicu i q-ove... Po meni jedna od najboljih q epki...
|
| pet 18 ruj, 2009 7:37 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...razmišljao sam dati 9 ili 10... ...pa neka bude 10... ...smiješna je epizoda...
...radi Quinna nastao je kaos u Q kontinumu... ...pa je on našao riješenje... treba se roditi dijete...
...i onda sljedi komedija... Q: I know that you're probably asking yourself, why would a brilliant, handsome, dashingly omnipotent being like Q want to mate with a scrawny little bipedal specimen like me? JANEWAY: Let me guess. No one else in the universe will have you. ...da zanimljivo je kako se Q-ovi pare... ...Q je opet bio briljantan... 
...jedino mi je bebač malo čudan...
| pet 25 ruj, 2009 12:39 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
yanna je napisao/la: 10 legendarna epka.. joj Q i uvaljivanje Katici!!! a na kraju Katicina izjava, dok su se Q i njegova sparili .. Samo to...  legendarno Da i meni je to bilo legendarno. Ocjena 9.
PS. U ovoj epizodi Voyageru su štitovi pojačani za deset puta.
|
| pet 25 ruj, 2009 11:12 pm |
|
 |
|