|
Sada je: čet 04 lip, 2026 12:23 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 7 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 1x15 - Jetrel
Jetrel (Jetrel) Sezona: 1 Epizoda: 15 Datum premijere: 15.05.1995. Prikazano na HRT-u: 17.07.2009. Scenaristi: James Thomton & Scott Nimerfro Redatelj: Kim Friedman Stardate: 48832.1 (2371) Gostujući Glumci: * James Sloyan as Jetrel * Larry Hankin as Gaunt Gary Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Neelix je zaprepašten kada Hakonijanac zvan Ma'Bor Jetrel kontaktira Voyager i zatraži da se susretne sa njime. Hakonijanci su vodili dugi i razarajući rat protiv njegovih sunarodnjaka prije petnaestak godina. Jetrel je znanstvenik koji je pomogao osvojiti Talaks, stvorivši metreonsku kaskadu, super snažno oružje koje je ubilo preko 300 000 Talaksijanaca na mjesecu Rinaxu, uključujući i Neelixovu obitelj. No Jetrel je imao priliku pregledati Talaksijance kao što je Neelix, koji su pomagali evakuirati preživjele sa Rinaxa i pri tom je otkrio kako su mnogi od njih ozračeni visokom koncentracijom metreonskog izotopa. Kako bi barem donekle popravio svoju pogrešku Jetrel želi razviti lijek . Iako smatra da je Jetrel zločinac, Neelix mu dopušta da izvrši pregled, koji mu pokaže kako i Neelix ima krvnu bolest kao posljedicu zračenja. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Jetrel
| pet 17 srp, 2009 2:23 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x15 - Jetrel
Evo kad imas vec provjerenog glumca u epizodi , dobijes jako dobru stvar za pogledat a u to definitivno spada ova epizoda jetrel Zbog glumca ali i radnje događaji viđeni u jetrelu slice na defector i na duet ,na defector jer je doctor jetrel isto osoba koja je na neki nacin protjerana a na duet jer se ode radi o slicnoj pojavi , tamo o zapovijedniku logora koji to zapravo nije bio a ode o znanstveniku ciji je izum unistio mnoge zivote i zbog cega on ima krizu kod svoje savjesti Uz saznanje o novoj rasi i događajima na talaxu i rinaxu , upoznajemo se malo i sa neelixom , koji je s pravom ljut na doctora ali i na sebe , cak mi u ovoj epizodi nije bio iritantan , a nije nit kira u duetu , bas i kada neelix prica o rinaxu mozes povuc parallele sa hiroshimom i nagasakijem  , i na memory alphi pise o toj vezi Jetrela mi je na kraju bilo zao jer tesko je zivjet sa takvim teretom na leđima , jos pogotovo mi ga je zao jer je pokusao popravit stvari ali je sve na kraju propalo Citat: "I'm simply a scientist. Yes, I developed the weapon. But it was the government, and the military leaders, who decided to use it, not I." "That must be a very convenient distinction for you. Does it help you sleep at night?"
- Jetrel and Neelix Jesu li znanstvenici neduzni ili ne , njihovi su izumi ubijali mnoge , dal ista mijenja cinjenica da ga oni nisu koristili i nisu htjeli koristit ? 10
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 17 srp, 2009 7:34 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Epizoda je jako dobra... Pogotovo kad imaš još jedno poznato lice ispred sebe...
Malo mi je dosadnjikava u nekim dijelima, zato sam dala 9
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 17 srp, 2009 9:23 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Bacanje atomskih bombi na Japan u 2.svj. ratu, a i pitanje sudjelovanja znanstvenika u tom genocidu, odlična epizoda! 9
|
| ned 19 srp, 2009 11:19 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
LOL Neelix i Tuvok igraju bilijar...
Hakonijanac Jetrel se javi Voyageru, traži Neelixa, jer je vjerojatno zaražen nekom bolesti...
HAKONIJANCI su ratovali s Talaksijancima, te zauzeli njihov matični planet, i rasuli Talaksijance po Delta kvadrantu... pa Neelix nije htio ni čuti da se sastane s Jetrelom, no nakon dugog uvjeravanj ipak pristane... na razgovor i pregled...
Kes mi je bila fora kad je razgovarala s Neelixom... ona je tako dobra... ...no ispostavi se da Jatrel ima drugačije nakane od prvobitnih...
Pokušava preko regenerativne fuzije vratiti žrtve iz RINAXA jer je on onstruirao oružje zbog kojeg je uništen taj Talaksijanski mjesec...
...no njegov pokušaj ne uspije...
...Neelix ipak na kraju uvidi da Jatrel ipak nije zla osoba te je samo jedan znanstvenik kojeg je njegova vlada iskoristila da napravi oružje za masovno uništenje... te mu ipak oprosti...
7
| pon 27 srp, 2009 2:36 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Svakako da je epizoda nastala na temelju bacanja atomskih bombi, svi oni razgovori između Jetrela, Neelixa i ostalih su bez problema mogli biti o atomskom oružju, samo se zamjeni riječ "metrion cascade" ili kako već... Ovaj puta smo puno saznali o Neelexovoj prošlosti. Eto, jadnika je prao "survival gueilt" pomješan s grižnjom savijesti jer je dezertirao. A u biti je napravio moralnu stvar - nije se htio priključiti ratu u čije razloge ne vjeruje. Ja isto nisam htio u vojsku jer mi je isto bezveze tam negdje ratovati da bi se drugi bogatili i sl... "not my wars" ... iako si mislim da bi mi bilo baš fora malo se učiti pucati, isprobati demo verziju vojničkog života i sl... (na kraju sam bio ekstra lijen pa sam se izvlačio i od civilke sve dok nisu ukinuli... isto ako se želim baviti "dobrotvornim radom", sam ću birati čime )A sad koliko su znanstvenici krivi - ja bih rekao da nisu, jer svako znanstveno dostignuće se može upotrijebiti i za pozitivne i za negativne svrhe. Tako se i nuklearna energija može upotrijebiti i za proizvodnju el. energije ali i za holokaust... Na svakoj je rasi, uključujući i čovječanstvu, da se izdigne i upotrijebi znanost za dobro, a ne za loše. Krivi su oni koji su započeli rat, manje su krivi oni koji su se borili, a znanstvenici su na kraju više žrtve svoje želje za napretkom tehnologije - dobiju grižnji savjesti - i Openheimer i Jetrel...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 01 kol, 2009 10:44 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
9 za epizodu uz sve već navedeno u vezi genocida a i praštanja ......
|
| pon 31 kol, 2009 2:19 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 7 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|