|
Sada je: čet 04 lip, 2026 10:13 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 1x09 - Emanations
Emanations (Emanacije)Sezona: 1 Epizoda: 09 Datum premijere: 13.03.1995. Prikazano na HRT-u: 06.07.2009 Redatelj: David Livingston Stardate: 48623.5 Gostujući Glumci: Cecile Callan - Ptera Jefrey Alan Chandler - Hatil John Cirigliano - tuđinac br. 1 Robin Groves - Araya Garan Jerry Hardin - dr. Neria
Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA) Dok su istraživali neistražen asteroid, Chakotay, Kim i Torres nailaze na nešto što sliči na mjesto za pokop. Ne želeći obeščastiti to mjesto Chakotay i njegov tim odluče samo vizualno promotriti mjesto i vratiti se na Voyager, ali prije nego su uspjeli završiti svoja promatranja podtprostorni mjehur - dimenzinalni poremećaj - počne ispunjavati špilju koju su istraživali. Zabrinut Chakotay naredi teleportaciju na Voyager. Ali na brodu se materijaliziraju samo Chakotay, Torres i tijelo nedavno preminule žene.Kompletan scenarij: EmanationsDetaljnije informacije: Memory alpha
Zadnja izmjena: Cvicek; čet 30 srp, 2009 2:17 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
opet dodao link na kompletni scenarij
|
| sri 08 srp, 2009 2:25 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
 Re: 1x09 - Emanations
8 ocjena radnja prosjecna ali mi je super tema koja se bavi zagrobnim zivotom .
| sri 08 srp, 2009 2:27 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ekipa krene u potragu za 247mim elementom, te se teleportiraju na asteroid gsje su bili neki mumificirani humanoidi...
...epizoda se bavi preispitanjem zagrobnog života... ...postoji li... što se događa s našim tjelima... i ostala nedokučiva pitanja...
...aaaaa Petera nije uspijela preživiti teleportaciju...
...Kim riskira i uspije se vratiti na Voyager... pretvarajući se da jemrtav... te su ga stavili u komoru i poslali u drugu dimenziju... (srećom, ona je vodila na Voyager)
...ja čak dajem 9... ...ocijenu je podigao razgovor Kima i Janeway na kraju...
| sri 08 srp, 2009 3:02 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Nekoliko zanimljivosti u vezi ove epizode i poveznica sa drugim serijama Citat: # USS Voyager's crew discovers the first stable transuranic element, element 247. # We learn in this episode that the Federation previously knew of 246 elements. Since Voyager discovers a new element in this episode, that number is raised to 247. By comparison, we currently know of only 117 elements in the periodic table. # Jeffrey Alan Chandler later plays the Trill Guardian in the Star Trek: Deep Space Nine episode "Facets". # Ethan Phillips (Neelix) does not appear in this episode. # Jerry Hardin previously played Samuel Clemens in TNG: "Time's Arrow", "Time's Arrow, Part II", as well as Radue in TNG: "When The Bough Breaks". # This is the first time Harry Kim dies on Voyager. The next instance is during the episode "Deadlock". # The Vhnori interiors were all redresses of interiors designed for Star Trek Deep Space Nine, which shared soundstage space with Voyager. The lab where Kim speaks privately with Hatil Garan is actually the space in the second level of the Promenade set outside Quark's bar Dosta teska tema je tema o smrti i moran rec da me bas neke stvari u ovoj epizodi zamisle , zanimljiv nacin pokapanja ima ova rasa ali isto tako moram rec kako mi dosta djeluju kukavicki jer odustaju od zivota cim se pojave problemi i odmah bi u sljedeci zivot isli , isto tako ova stvar da obitelj prisiljava nekog na odluku o smrti mi je fasisticka , uzasno me podsjeca na jednu TNG epizodu sa lwaxanom troi i glumicom michele forbes gdje jedan lik isto mora umrijet zbog svoje obitelji i tradicije , ovi jos se i umataju sami , sta je jos veci paradox , kao da sam sebe ceremonijalno osuđujes na smrt , istina je da nitko od nas nezna sta je sljedece za dozivjet kad umres ali to neznaci da moramo umirat ako vjerujemo da znamo sta slijedi jer ipak sve se svodi na to da nista nije sigurno i da je bolje mozda zivjet pa odzivjet svoje nego prerano otic Inace ona fraza o mijenjanju religije i zabrinutost ljudi oko novih stvari me podsjeca na jos dvije TNG epizode , one sa mintakancima i one sa malcoriancima , gdje je isto prisutnost aliena umalo promijenila poimanje svemira unutar tih kultura , mogu slobodno rec da je i ova epizoda nekakav rip off nekih starijih epizoda star treka  9
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 08 srp, 2009 3:14 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Prva u nizu neobičnih događaja koji se događaju Kimu ili oko njega. Kasnije će imati još neobičnijih događaja (proždiran iznutra, pretvoren u aliena...), ali ovdje je još zelen. 6
|
| sri 08 srp, 2009 6:28 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
fora mi je ta ideja sa umiranjem po volji. steta sto mi se cini nekako neiskoristenom. i Wang jos nije naucio glumit, a Kim mi je bezveze. Janewayica je bila dobra na kraju.
5
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 08 srp, 2009 10:29 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Deset. Jako mi se sviđa što se epizoda bavi zagrobnim životom, upijala sam svaku rečenicu. I posve razumijem njihovu želju da umru - tko ne bi htio dobiti odgovor na sva pitanja o svemiru, životu i sličnom?! Da sam pripadnica njihove vrste, umrla bih s devet godina.  Usput smo otkrili i nešto o Okampama i njihovom vjerovanju. Comra je baš dobar naziv za dušu. Nameće mi se pitanje: što ako nakon smrti postoji zagrobni život, ali posve drukčiji od onoga kakvim smo ga zamišljali? Na primjer, vjerujemo u raj, pakao i čistilište, a završimo u Hadovu carstvu? 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 08 srp, 2009 11:16 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Pitanje postojanja života poslije smrti, meni odlično  8
|
| čet 09 srp, 2009 7:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
7, ali tema mi je zanimljiva pa 8, natjerala me da dosta tipkam - pa 9 Kim je "umro" po prvi puta.... kasnije će ginuti još više puta... ali svaki puta se nekako izvući (kao ono s poduplanim Voyagerom i sl) (kasnije vidjeh da ste i vi ostali to spomenuli ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ) Konačno su se dotaknuli religije Eto, rasa koja smatra da će slanjem svježih trupala negdje drugdje, u stvari poslati nekoga "na drugi svijet" .... naravno, dokazano im je da je to totalni bulls**t razmišljati na taj način na koji su razmišljali.... te njihove dogme koje su slične i ovim zemaljskim kod mnogih religija... Na kraju su onim energetskim poljima oko planeta dali naslutiti da bi to možda mogao biti afterlife, barem za tu rasu... ali nije baš sigurno.... pomalo agnostički završetak epizode, sviđa mi se @Captain - ne bih rekao da je ova epizoda ripoff drugih, pogotovo ne one s Mintakancima.... epizoda "Who watches the watchers" (uf, koliko smo se oko nje natrkeljali prije godinu+ ) se više bazira na nekim drugim pitanjima - prime directivea i sl, a ova više na pitanje zagrobnog života i lažnih religija (hm... ima li nešto što bi bilo "nelažna religija"?  ) a zavrzlame oko prime directivea se ionako pojavljuju svako malo u treku... Epizoda me baš podsjetila na jednu pjesmu  E i dobro je da na tim asteroidima gdje su slali mrtve ne živi Ilija iz jedne pjesma Đubriva Točkica je napisao/la: Deset. Jako mi se sviđa što se epizoda bavi zagrobnim životom, upijala sam svaku rečenicu. I posve razumijem njihovu želju da umru - tko ne bi htio dobiti odgovor na sva pitanja o svemiru, životu i sličnom?! Da sam pripadnica njihove vrste, umrla bih s devet godina. Jojjj  loše ti je to razmišljanje....  Da si pripadnica njihove vrste, zar ne bi htjela bez obzira na sve to proživjeti još 50-60 godina ... barem za prikupljanje znanja koje će ti trebati na sljedećoj "emanaciji"? Ako je znanje o svemiru tamo, čekat će te i za par desetaka godina.... A ako nije, i nema ništa - onda je isto bolje proživit duže  Ali to sam samo ja, ja bih radije živio vječno i nikada ne otkrio odgovore o svemu, nego obrnuto  Točkica je napisao/la: što ako nakon smrti postoji zagrobni život, ali posve drukčiji od onoga kakvim smo ga zamišljali? Na primjer, vjerujemo u raj, pakao i čistilište, a završimo u Hadovu carstvu?  Ili kao Picard, umre i dočeka ga Q koji mu saopčava da dobrodošao u raj, da je on njegov Bog 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 30 srp, 2009 1:56 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Cvicek , universe is not so badly designd  da je Q bog Inace slicno je sa mintakancima u smislu utjecaja na kulturu i diranja u nekakve dogme , mozda smisao epizode nije isti ali slicnosti postoje 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 30 srp, 2009 2:04 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Četvorka, epizoda nije ništa posebno, možda tek katica na kraju da neke poučne izreke, a i nema ni neelixa .....
|
| sub 29 kol, 2009 11:09 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|