Re: 1x01 & 1x02 - Caretaker
9 bi bio prosjek obije epizode...
VOY, ENT i DS9 imaju negdje podjednako dobre pilote. TNG nije bio bog zna šta, a za tos ne znam više koji bi se računao pod Pilot
Meni je to isto bila prva epizoda Treka koju sam gledao (ako ne računamo par epizoda TNGa koje sam gledao s oko 10 godina i skoro niš nisam kužio, i par TOS filmova)
Ah... to je bio ak se ne varam prvi ili drugi razred srednje... nostalgija

Ovaj puta mi je bilo totalno drugačije gledati, jer ovaj puta sam znao sve likove.
Kad sam gledao prvi put, muku sam mučio prvih par epizoda da popamtim tko je tko u seriji.
Fora mi je nova stranica sa transkriptima, lakše je naći pojedini citat, ono za TNG i DS9 je bilo mučenje za naći quote koji ti treba

Ajd, ovo sam napisao već i za TNG i DS9 - nadam se da ću konačno ovaj serijal iskomentirati i glasati za svaku epizodu
...
Priča s Caretakerom je okej... može se reći da je donekle i otplatio dug, i sada Okampe imaju nekoliko godina da se uspiju pripremiti na život bez njega.
Ono drugo "pleme" Okampi koje će u budućnosti sresti su se sasvim okej snašli i bez njega

Bad boy Paris je dobio pilotsko mjesto, sprijateljio se s kimom, a ex neprijatelj Chakotay mu duguje život... malo too much za jednu epizodu

Čudno mi je da nekolicinu Okampi nije pozvao na Array da se oni nastave brinuti za mrežu, nekolicinu njih istrenirao za to... zašto bi se baš samo njegova rasa mogla koristiti tom tehnologijom (prime directive tj. nešto slično tome mu kako smo vidjeli, nije problem prekršiti

)
Nisam zapamtio kako je uopče mreža stvarala energiju - sama od sebe ili on direktno?!
Janeway je napravila prvu povredu Prime directivea.
(OK, može se raspravljati da li je PD prekršen ili ne

)
TUVOK:
Captain. Any action we take to protect the Ocampa would affect the balance of power in this system. The Prime Directive would seem to apply.JANEWAY:
Would it? We never asked to be involved, Tuvok, but we are. We are. ...
dašo je napisao/la:
dvije neprijateljske organizacije, jedna vođenja srcem, druga pravilima, prisiljene raditi zajedno, u ostvarenju zajedničkog cilja, vratiti se doma...
Lijepo si to opisao

Sad ih čeka putovanje kroz najkaotičniji dio galaksije prepun suparničkih Kazonskih sekti, rase gubavaca koje kradu organe i druge čudnovate rase nikad još spomenute u Treku