Sada je: čet 04 lip, 2026 12:42 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
 6x26 - Unimatrix Zero, Part I 

Ocijeni epizodu
Anketa je završila: čet 11 ožu, 2010 5:36 pm.
10 64%  64%  [ 7 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 18%  18%  [ 2 ]
7 9%  9%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 9%  9%  [ 1 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 11

6x26 - Unimatrix Zero, Part I 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post 6x26 - Unimatrix Zero, Part I
Unimatrix Zero, Part I
(Unimatrica Nula, 1. dio)

Sezona: 6
Epizoda: 26
Datum premijere: 24.05.2000.
Prikazano na HRT-u: 9.02.2010

Scenarist:
Brannon Braga i Joe Menosky

Redatelj:
Allan Kroeker

Stardate:
Unknown (2377)

Gostujući Glumci:
Tony Sears - radilica
Mark Deakins - Axum
Alice Krige - borgovska Kraljica

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Borgovska Kraljica otkrije kako neke radilice posjeduju recesivnu mutaciju. Navedena mutacija omogućava im povratak u oblik prije asimilacije tijekom svakodnevnog regenerativnog ciklusa. Stoga je Kraljica odlučna da pronađe i uništi virtualno mjesto u kome se radilice s mutacijom druže tijekom regeneracije.

Detaljnije informacije: Memory alpha
Scenarij: Unimatrix Zero, Part I

uto 09 vel, 2010 5:46 pm
Profil ICQ Web stranica
Cadet 4th year
Cadet 4th year

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 6x26 - Unimatrix Zero, Part I
borg, sedma u kežual izdanju u unimatarici 0, dao bi epizodi 11 al nemrem...

čista desetka

uto 09 vel, 2010 6:10 pm
Make it so
Make it so

Meni je ova epizoda jako zabavna i odlicna a scena s pocetka di se pokazuje borg unikompleks fantasticna ..ali opet sui demaskirali borga previse i opet je sve ispalo ipak malo nelogicno :( :pokislo:
Naprimjer na kraju je odlcna borba između kocke i voyagera ali ako znamo da je kocka mnogo slabija od takticke gotovo razbila federaciju onda mi nema smisla to da voyager prezivi dulje od cijele zvijezdane flote u borbi s kockom :startrek008: ..eto voyager je izdrzao a kapetanica "asimilirana" tocno u stilu voyager serije :(
Unimatrix 0 je odlicno mijesto zanimljivo je kako tu svi nekako koegzistiraju pa cak i hirogenci uz klingonce i ostale ..super mi je kad axum kaze da su se oni skupili i love borg-a u toj virtualnoj realnosti ..nesto smo saznali i o sedmoj prije neg sta je bila spasena od kolektiva ,,meni je zanimljivo gledat epizodu ali opet ima tipicnih voyagerovih nelogicnosti ..doduse i zanimljivosti kao povratak parisa u porucnike i izmisljanje pravila od bellane torres ..nova vulkanska tehnika spajanja umova (nama nova ali zapravo stara)..onako dobra ocijena svega ali s dosta kritike :whatever: :assimilate:

10 ocijena na anketi a 1 zbog raskrinkavanja borg-a :|

Edit - spustam ocijenu na osam ..previse nelogicnosti za desetku

uto 09 vel, 2010 6:56 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Jedna od boljih epizoda sedma sa raspuštenom kosom to je zanimljivo :voyager: :startrek008:

uto 09 vel, 2010 10:02 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Pa ono...Tri glavna lika su asimilirana, no ne mogu se oteti dojmu da je Picardova asimilacija i radnja oko iste daleko bolja i kultnija od ove epke.
Ubacivanje svojevrsnog virusa od kojeg bi radilice postale individue...to je nešto što je također viđeno u TNGu, ako ne u doslijednom, onda u vrlo sličnom obliku, samo što ovdje Janeway nema moralnih dilema oko toga, već vidi priliku za onesposobljavanje ili barem desetkovanje kolektiva, što je plus za nju. Minus epke je ovo što je Captain rekao: Borg opet ispada slab i uz malo truda moguće ga je prilično lako dotući. Delta je uništena po koji put? Valjda po prvi pravi put...već za par epki će se utrkiv iako je Voyager morao ostaviti komadiće da plutaju u svemiru, jer se je morao spasiti živu glavu.
Ocjena sedam. Moglo je bolje, moglo je i lošije.

uto 09 vel, 2010 10:39 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 10. Fenomenalna epizoda. Jedna od najboljih epizoda u star treku općenito.

Efekti su savršeni također. Ona scena sa Kraljicom i kako se spaja sa robotskim tijelom još uvijek mi izgleda zadivljujuće.

Captiain.

To što je Voyager mogao izdržati dugo u borbi sa tom kockom je zato jer je Intrepid klasa pripada novoj generaciji federacijskih brodova koji su konstruirani da se mogu nositi sa Borgom.

U TNG-u, to je bila prva borba sa borgom, u njoj su sudjelovali uglavnom prastari federacijski brodovi i mi ne možemo znati koliko dugo su oni mogli izdržati u borbi sa borgom.

Već prilikom drugog borgovskog napada u filmu First Contact, federacijski brodovi su se odlično nosili sa borgom, i jako puno brodova je preživjelo taj napad.

Zato jer su i u toj bitci sudjelovali novi brodovi poput defiant klase koja je razvijena primarno da bude oružije protiv borga kako se i spominje u DS9-u.

Stoga ne možeš uspoređivati Voyager sa tim prastarim brodovima koji su sudjelovali u bitci Wolf 359.

Uglavnom ovaj sukob dokazuje koliko je intrepid klasa zapravo jaka.

Ali treba se imati na pameti da bi Voyager tu bitku izgubio da se nastavio boriti, kocka je bila samo lakše oštećena.

Miki Delta flyer je uništena prvi put u ovoj epizodi, a ponovno će ju konstruirati u 7. sezoni od novih materijala koje će prikupiti. Taj će se šatl zvati Delta flyer II.

Tu nema nikakve nelogičnosti još u 4. sezoni smo vidjeli da nije problem konstruirati šatl ako prikupiš dovoljno materijala.

sri 10 vel, 2010 1:42 am
Make it so
Make it so

Nelogicno je da kraljica prica na glas s radilicama a oni su ionako spojeni u kolektiv ...kao sta se to zbiva na pocetku ove epizode :|

sri 10 vel, 2010 1:50 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Užast. Kastracija se nastavlja. A pogotovo sam alergičan na rutinski pristup asimilaciji i deasimilaciji.
2/10

sri 10 vel, 2010 1:55 am
Goddess in green
Goddess in green

Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
captain je napisao/la:
Nelogicno je da kraljica prica na glas s radilicama a oni su ionako spojeni u kolektiv ...kao sta se to zbiva na pocetku ove epizode :|

Pa još u Prvom kontaktu je objašnjeno da je Kraljica Borga induvidua, ona je i povezana u kolektav, a i samostalna je istovremeno. Trebaš opet pogledati film prvi kontakt.

sri 10 vel, 2010 2:16 am
Ensign
Ensign

Naj Film: ST: II
Desetka. Odlicna epizoda

sri 10 vel, 2010 5:06 pm
fluffy

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
joj neda mi se pisati, svi ste sve rekli...meni se epka svidjela...dajem joj desetku :mrgreen:

sri 10 vel, 2010 9:49 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

što reći ....e imam što reći :mrgreen: ...ovo mi je jedna od najboljih epki u cijelom treku....jednostavno odlično napravljena epka od scenarija do efekata .baš je sve za čistu desetku.....a ovdje mi je pogotovo ostalo upečatljivo kada su otkrili frekevenciju i ubacili se u unimatrix zero i kada su radilice lovile one druge...i prvo ih uloviše par odraslih ali kada ona radilica dođe do onoga djeteta...e ko da sam ja pisao scenarij..e neće moći..nećeš dijete ..i tada se pojavi onaj klingonac sa bat lethom i paf ...kad naojednom kapetanica janeway...e to mi je jedna od naj sceni ...opet je bilo onoga kapetansko-prvo časničkog dvoumljenja između kapetanice i chakotaya....lijepo je bilo vidjeti da borg radilice negdje za vrijeme "spavanja" odlaze na neko svjetlije mjesto kao što je ta matrica.....he..he. pomalo podsjeća na film Matrix..uštekaj se i ubaci se u drugi svijet.... :wink:

čet 11 vel, 2010 1:19 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: