Sada je: čet 04 lip, 2026 6:16 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
 2x05 - Non Sequitur 

Ocjene
Anketa je završila: pon 24 kol, 2009 12:44 pm.
10 17%  17%  [ 1 ]
9 33%  33%  [ 2 ]
8 33%  33%  [ 2 ]
7 17%  17%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 6

2x05 - Non Sequitur 
Autor/ica Poruka
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Post 2x05 - Non Sequitur
Non Sequitur
( Non Sequitur)

Sezona: 2.
Epizoda: 05

Datum premijere: 25-09-1995
Prikazana na HRT-u: 25-07-2009

Scenarist:
Brannon Braga
Redatelj: David Livingston

Stardate: 49011.0

Gostujuci glumci:
* Louis Giambalvo - Cosimo
* Jennifer Gatti - Libby
* Jack Shearer - Strickler
* Mark Kiely - Lasca

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)

Harry Kim se budi u San Franciscu i nitko se ne čini iznenađenim – niti njegova djevojka Libby, niti vlasnik lokalne kavane Cosmo, niti njegov prijatelj poručnik Lasca, kolega specijalist za dizajn u Sjedištu Zvjezdane Flote.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij:
Non Sequitur

sub 25 srp, 2009 12:45 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: 2x05 Non Sequitur
Dao sam devetku. Ovo mi je jedna od najdražih VOY epki, definitivno među prvih deset.

sub 25 srp, 2009 12:51 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Oz dao devetku voyagerovoj epizodi , jel moguce :mrgreen: ?

Mozda bi bilo bolje da je netko drugi imao ovo jako neobicno iskustvo , no kim je bio sasvim okey (i cura mu je okey, glumica iz birthrighta) , probudit se u drugacijem zivotu je zbunjujuce , iako mislim da je kimu bolji bio alternativni zivot od pravog , za razliku od parisa kojem je bilo obrnuto , nekako se na kraju sve prelagano rijesilo ipak , jer uistinu kimove predpostavke su bile bez dokaza i tesko bi mu itko vjerovao :(

Uspijelo mi je primjetit dvije stvari koje su jako smijesne , prva kada kim kaze curi da ide u marseille , da mora vidjet paris a ona ce na to , nisi li sada maloprije rekao da ides u marseille :mrgreen:

Druga kada paris prica o događajima na DS9-u

Citat:
"Anyway, I got as far as Deep Space 9, where I got into a bar fight with a Ferengi and I was thrown into the brig by a very unpleasant shapeshifter."

- Tom Paris

Sigurno ste prepoznali o kojem se dvojcu radi :) , ferengi i mjenjolik neugodni uvik rade probleme lol :mrgreen: :ferengi: :startrek058:
Bilo je zanimljivo vidjet zemaljske gradove i mijesta u 24 stoljecu :) , isto tako neznan dal ste skuzili ali poneke su scene koristene u drugim epizodama star treka , npr relics ili armagedon game ...opet je voyager imao malo neoriginalnosti u sebi .. :-k

9

sub 25 srp, 2009 3:30 pm
bubica
bubica

captain je napisao/la:
Oz dao devetku voyagerovoj epizodi , jel moguce :mrgreen: ?

Naravno da je moguće. Štoviše, to je čak Bragina epka :mrgreen:

captain je napisao/la:
Mozda bi bilo bolje da je netko drugi imao ovo jako neobicno iskustvo , no kim je bio sasvim okey (i cura mu je okey, glumica iz birthrighta) , probudit se u drugacijem zivotu je zbunjujuce , iako mislim da je kimu bolji bio alternativni zivot od pravog , za razliku od parisa kojem je bilo obrnuto , nekako se na kraju sve prelagano rijesilo ipak , jer uistinu kimove predpostavke su bile bez dokaza i tesko bi mu itko vjerovao :(

Ma ja mislim da je okej da je Kim dobio jednu solo epizodu.

Ova epka dosta ide u korist teoriji o paralelnim svemirima, jer Harry skače iz jedne u drugu stvarnost poput Worfa u "Parallels."

captain je napisao/la:
Uspijelo mi je primjetit dvije stvari koje su jako smijesne , prva kada kim kaze curi da ide u marseille , da mora vidjet paris a ona ce na to , nisi li sada maloprije rekao da ides u marseille :mrgreen:

To mi je bilo prejako :mrgreen:

captain je napisao/la:
Druga kada paris prica o događajima na DS9-u

Sigurno ste prepoznali o kojem se dvojcu radi :) , ferengi i mjenjolik neugodni uvik rade probleme lol :mrgreen: :ferengi: :startrek058:

Ta DS9 referenca je jedan od razloga zašto toliko volim ovu epku :mrgreen:

captain je napisao/la:
Bilo je zanimljivo vidjet zemaljske gradove i mijesta u 24 stoljecu :) , isto tako neznan dal ste skuzili ali poneke su scene koristene u drugim epizodama star treka , npr relics ili armagedon game ...opet je voyager imao malo neoriginalnosti u sebi .. :-k

Ma to su koristili arhivske snimke (stock footage) radi smanjenja troškova. u ENT-u su na primjer svaki put kad je trebalo prikazat StarFleet Headquarters stavili jednu te istu snimku, od "Broken Bowa" pa sve do "Home," a mislim čak i kasnije.

sub 25 srp, 2009 3:48 pm
Profil Web stranica
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Jako mi se sviđa epizoda. :biggrinlove: Latinski naslov, referenca na Deep Space Nine, ali najviše mi se sviđa ideja da je netko upao u drukčiju stvarnost, zapravo puno bolju od prave, ali ipak osjeća da ne pripada ondje i želi se vratiti u gore uvjete. Desetka!

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

sub 25 srp, 2009 6:58 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

koliko se sjećam... znači ne slijedi... (ispravte me ako je pogrešno, latinski mi je varirao od 2 do 4 :zubo: )

8

jako dobra epizoda... uvijek volim zavrzlame...

nasmijala me "Why does everyone say relax when they're about to do something terrible?"

bilo je zanimljivo vidjeti 24. stoljeće na zemlji... i čini mi se da Zemlje ima više u Voyu nego u drugim ST-ovima... (u zadnjim sezonama ih ima dosta, pogotovo s Barclayom)

i čudno mi je natjeravanja po protupožanim stepenicama (valjda se tako zovu)... zar bi ih trebalo biti u 24. st?

sub 25 srp, 2009 8:21 pm
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Zaticena industrijska arhitektura su valjda te stepenice ili skaline :zubo:

ned 26 srp, 2009 2:53 pm
Fire and Blood

:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

dobra... izenadilo me kako se tipovi iz osiguranja nisu teleportirali u ured kad su otkrili 'uljeze'

pon 27 srp, 2009 5:12 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...Kim se probudi u SanFranciscu a Libby... i ništa mu nije jasno... te pokuša istražiti uzrok i način da se vrati tamo di mu je mjesto...

...zaručnica mu je baš lijepa...

...nađe Toma u Francuskoj, te ga moli za pomoć, on isprva odbija no kasnije mu pomogne... i žrtvuje za njega, da se vrati u svoju stvarnost...

...a onda se vremenska linija popravila... i Tom je također na brodu...

...ne pretjerano zanimljiva epizoda,ali ok... 7

čet 30 srp, 2009 9:35 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: 2x05 - Non Sequitur
8

Fora epizoda, posvečena primarno Kimu ... i donekle Parisu...

I meni se nekak čini da bi Kimu ovaj život bio puno bolji od onog koji je ostavio na Voyageru.
Samo vidjeti kako mu cura izgleda :biggrinlove: pa onda koliko joj je stalo do njega - sve do kraja ga je voljela i pomogla mu kad je bjžao pred onim agentima...
Pa još radi kao inžinjer koji projektira novi shuttle... da se "prebacio" samo dan kasnije, bio bi u jako dobroj poziciji... jednom bi možda dizajnirao i "velike" klase brodova...
Ali odlučio je biti ubermoralan - radi Parisove i Dannyjeve sudbine...

Vratio se u doba dok se već znalo za Changelinge... nakon "Way of the Warrior" DS9 epizode.... zanimljivo je da mu na kraju nitko nije spomenuo razvoj situacije sa Founderima...
Nadam se, ako mu je ekipa na Voyageru išta povjerovala, da li ih je updateao sa činjenicom da se Voy smatra uništenim (već je bio "sprovod" članovima posade) ... lakše bi bilo recimo Janewayici da zaboravi na Marka (jer on nju bude zaboravio misleći da je mrtva)

Da se Kim nije vratio u "pravu" stvarnost - u povijesti bi ostao zapamčen da je bio Makijevski operativac koji je zajedno sa kolegom Parisom (također Makijevskim operativcem i simpatizerom) poginuo u pokušaju da ukradne protutip novog federacijskog runnaboata :twisted:

Mimi Sky je napisao/la:
koliko se sjećam... znači ne slijedi... (ispravte me ako je pogrešno, latinski mi je varirao od 2 do 4 :zubo: )
Izgleda da je tako nešto,... na memory alpha piše:
"The episode title derives from the Latin, "It does not follow". The phrase is used in English to mean something that doesn't make sense."
_Oz je napisao/la:
Dao sam devetku. Ovo mi je jedna od najdražih VOY epki, definitivno među prvih deset.
... Što se pogotovo vidi iz količine hvalospjeva koje si o ovoj epizodi napisao :zubo:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 04 kol, 2009 7:12 pm
bubica
bubica

Cvicek je napisao/la:
Da se Kim nije vratio u "pravu" stvarnost - u povijesti bi ostao zapamčen da je bio Makijevski operativac koji je zajedno sa kolegom Parisom (također Makijevskim operativcem i simpatizerom) poginuo u pokušaju da ukradne protutip novog federacijskog runnaboata

Ta stvarnost je i dalje nastavila postojati paralelno s ovom "našom," te se najvjerojatnije upravo to i dogodilo. "Paralelni" Paris je poginuo, "naš" Kim se vratio na "naš" Voyager, dok ga u alternativnoj stvarnosti smatraju mrtvim Makijevskim špijunom.

uto 04 kol, 2009 7:29 pm
Profil Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
10, užitak je bilo gledati svaku sekundu ove epke. Mislim da je Harry trebao malo više razmisliti je li trebao ostati u toj stvarnosti jer imao je prelijepu zaručnicu i posao na Zemlji i njegov znanstveni rad je mnogo obećavao ..... =D>

sri 02 ruj, 2009 10:32 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ali sve je to bila iluzija...
...kopkalo ga je cijelo vrijeme, da on ne pripada tamo...

...jednostavno je znao da mu nije mjesto tamo...

čet 03 ruj, 2009 1:26 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Harry je napravio "right thing to do"

Ja baš i nisam siguran da bih na njegovom mjestu isto postupio.... ajde još ono na početku, ali ići otimati brod i pomalo suicidalno par sekundi prije eksplozije odlučiti riskirati sve radi nade da će se sve posložiti, bi bilo too much...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 03 ruj, 2009 4:24 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: