|
Sada je: pon 27 srp, 2026 10:51 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
 Re: 5x08 - Nothing Human
Da, naravno, Nacizam je odgovoran za to.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| ned 06 pro, 2009 9:14 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Von Braun je bio nacist a da nije bilo pritiska države da se mora ići s tim programima teško bi se to toliko brzo unaprijedilo i došlo do svemirskim rezultata.
|
| ned 06 pro, 2009 9:27 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Bio je nacist koliko je i amerikanac. I vrlo ste offtopic. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| ned 06 pro, 2009 9:31 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
PrincMatias je napisao/la: Da nema ih sad na mjesecu ali što se tiče nacista evo samo teksta s wikipedije:
Wernher von Braun (Wirsitz, 23. ožujka 1912. - Alexandria, SAD, 16. lipnja 1977.), američki raketni stručnjak njemačkog podrijetla
Bio je jedan od vodećih stručnjaka za rakete i raketna oružja u nacističkoj Njemačkoj i jedan od konstruktora dalekometnih projektila V-1 i V-2, kojima je 1944. i 1945. bombardirana Engleska. Nakon kapitulacije hitlerovske Njemačke Braun je sa svojom ekipom raketnih stručnjaka prešao u službu SAD-a. Pod njegovim vodstvom u SAD-u je sagrađeno nekoliko novih tipova raketa, među kojima i raketa Jupiter C, kojom je 1. veljače 1958. lansiran prvi američki umjetni satelit Explorer I. Najzaslužniji je za ostvarenje američkog svemirskog programa "Apollo". Ja sam već u svom prvom postu spomenuo nacističke znanstvenike i američki svemirski program koji su ex-naziji ubrzali... ništa čudno. Možda su tada ameri bili "good guysi" ali nisu bili toliko "ubermoralni" da se odreknu nacističkih istraživanja, niti znanstvenika koji su imali nesreću da se rode baš u nazi režimu pa tamo započnu karijeru... Mislim da poanta ove epizode nema uporišta u bilo kakvom ozbiljnijem povijesnom događaju, koliko god da je Trek napredan u nekim moralnim načelima, mislim da je ovaj puta ipak otišao malo predaleko... Ukratko, da na drugi način komentiram: Postoji Informacija o nekoj znanstvenoj spoznaji. Informaciju treba Otkriti. Netko je Otkrio Informaciju lošim metodama. Da li tu Informaciju zato treba uništiti i ponovno ju otkrivati?!
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 07 pro, 2009 10:03 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Najbolja poveznica u našem svijetu je to sa ukradenim organima. 
|
| pon 07 pro, 2009 10:18 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ova epka bi bila super da se nalazi u prve dvije sezone DS9-a, gdje su bile izražene postokupacijeske traume Bajoranaca i Kardy-ja. Ovako mi ostaje mlak osjećaj. Ideja za scenarij ove epke je odličan, no došao je prekasno, jer u vrijeme prikazivanja ove epke, DS9 je bio pri kraju, tak da nisu imali vremena staviti ovakvu temu (gledajući kontekst okupacije).
Federacijski brod drži holograme kardasijskih doktora koji su radili u radnom logoru? WTF. Još su pogodili njegov karakter. To mi je malkoc previše. 7/9 u strojarnici tipka i otkrije koje potrepštine je Kardy doktor trebao. Bilo bi mi uvjerljivije i zanimljivije da je primjerice Garak bio taj koji je svojim diskretnim kanalima to otkrio. Nadalje, od nikud se stvara Bajoranac Tabor, kojeg još jednom vidimo u 7. sezoni. Još jedan u nizu neiskorištenih likova kojima Voyager puca po šavovima.
Moralne dileme spašavaju epku, dajem ocjenu 6.
|
| pon 07 pro, 2009 11:20 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Miki je napisao/la: Ova epka bi bila super da se nalazi u prve dvije sezone DS9-a, gdje su bile izražene postokupacijeske traume Bajoranaca i Kardy-ja. Ovako mi ostaje mlak osjećaj. Ideja za scenarij ove epke je odličan, no došao je prekasno, jer u vrijeme prikazivanja ove epke, DS9 je bio pri kraju, tak da nisu imali vremena staviti ovakvu temu (gledajući kontekst okupacije).
Federacijski brod drži holograme kardasijskih doktora koji su radili u radnom logoru? WTF. Još su pogodili njegov karakter. To mi je malkoc previše. 7/9 u strojarnici tipka i otkrije koje potrepštine je Kardy doktor trebao. Bilo bi mi uvjerljivije i zanimljivije da je primjerice Garak bio taj koji je svojim diskretnim kanalima to otkrio. Nadalje, od nikud se stvara Bajoranac Tabor, kojeg još jednom vidimo u 7. sezoni. Još jedan u nizu neiskorištenih likova kojima Voyager puca po šavovima.
Moralne dileme spašavaju epku, dajem ocjenu 6. U Voyageru se jednostavno ne smije pokazivati previše članova posade. Jer da to učine kako je njihov broj na brodu ograničen, iz epizode u epizodu bi morali angažirati iste glumce. Ovako mogu plaćati samo statiste.
U drugim serijama tipa DS9, to je bilo moguće jer stalno novi ljudi dolaze na postaju. 
|
| pon 07 pro, 2009 11:37 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Zanimljiva epka
Onaj alien koji se prikopčao na Bellanu je zanimljiv, ali i malo freaky
Ne slažem se s time što je kardasijanski doktor vršio pokuse nad drugim ljudima, ali se isto tako ne slažem s doktorom što ga je izbrisao, jer je pomoću njegovim metoda uspio spasit Bellanu i onog aliena
Uglavnom završetak je glup, jer što nam je važnije - moralna načela ili nečiji život?! Mislim da nekad ipak treba taj moral stavit na stranu, ako bi se spasilo nekoga (kao što je npr. Sisko u In The Pale Moonlight napravio)
8
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 08 pro, 2009 5:52 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|