|
Sada je: čet 30 srp, 2026 10:49 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Vojni rok - doživljaji
Iako je prošlo više od pet godina otkad sam služio HV, i sada su mi jednostavno prelegendarni doživljaji iz tih šest mjeseci. Pritom je uistinu teško objasniti nekome tko nije služio vojsku u čemu je njen čar - no, kad se sjetim tabora, obuke guštera, jutarnjih uzbuna, postrojavanja dok svira Mi smo garda hrvatska i sl., plus ogromne količine anegdota i podjebavanja, jednostavno mi je čak i malo žao što nisam ostao zastalno u vojsci. A da ne spominjem kako sam postao razvodnik i imao taj užitak dovođenja gugija u red. Kasnije napišem poneku anegdotu, s nadom kako ima bar još netko na forumu da je služio vojsku. Inače bi vas molioda se suzdržite od pacifističkih izljeva, ovo bi trebao biti čisto militaristički topic. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pon 21 lip, 2010 2:38 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Re: Vojni rok - doživljaji
Militarizam nije u duhu treka ...
|
| pon 21 lip, 2010 2:47 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja sam se na sreću izvukao iz te debilane... ...taman su mi prava istekla na faxu u 10 mj... a par mjeseci prije su rekli da se ukida... nitko sretniji od mene...
| pon 21 lip, 2010 2:47 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ja sam se na sreću izvukao iz te debilane... ...taman su mi prava istekla na faxu u 10 mj... a par mjeseci prije su rekli da se ukida... nitko sretniji od mene... PrincMatias je napisao/la: Militarizam nije u duhu treka ... FAIL... Ent je imao svoju posebnu postrojbu na brodu kad su išli tražiti Xindije... 
| pon 21 lip, 2010 2:48 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
meni je bilo super.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 21 lip, 2010 2:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
PrincMatias je napisao/la: Militarizam nije u duhu treka ... Nemoj heb... Možda nije Pixi, kad spusti štitove pred neprijateljem, kao da poziva "dođite, pobijte nas, silujte nam žene, a djecu odvedite u roblje". @Bobo Nije to nikakva debilana, jer ne moš' reć dok nisi probao.  BTW. good point za MACOse. BTW 2. Jemso rekli da nećemo ovdje antimilitarističke govorancije, jer bi vas onda Rz. Miroslav mogao poslat na kazneno čišćenje čučavaca, a prekoredna požarstva da i ne spominjem. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pon 21 lip, 2010 2:52 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Iskreno ni ja ne volim taj militaristički mentalitet... Slijepo slijediti naredbe nekog nadrkanog nadređenog časnika, bez ikakvog pogovora, bez prava na vlastito mišljenje, bez bilo kakve slobodne volje.... Ja sam po tom pitanju dosta svojeglav i ako se nešto protivi mojim uvjerenjima nema šanse da ću to napravit... Tako da radim u vojsci, ja bi već odavno završio pred vojnim sudom. 
| pon 21 lip, 2010 2:55 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 21 lip, 2010 2:57 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Sovereign X je napisao/la: [ Što se tiče vojnog roka i ja sam se isto izvukao  Al da sam išao, onda bi ili išao za pilota vojnog helića, ili tenkistu  [/color] To je drugo što bi ti htio... a drugo na što bi te stavili... Najvjerojatnije pješaštvo po igrom slučajeva, zato što tamo 80% ih stavljaju.
| pon 21 lip, 2010 3:02 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
U mom slučaju se moglo birat za šta ću, a mislim da bi ko strojovođa i trebao ić vozit nešto
Al imaš pravo, ni ja ne volim da mi drugi naređuju tako da vjerojatno nebi bio dugo u vojsci
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 21 lip, 2010 3:06 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Nemoj tako o Pikiju....Što fali taktici da nikad prvi ne upotrebljavaš silu nego samo kad te napadnu?
I ja sam se izvukao od služenja vojnog roka, a kad bih služio bio bih u artiljeriji ......
|
| pon 21 lip, 2010 3:07 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Izrael ftw. Dvogodišnje služenje roka za žene, kažem ja. Ok, godina dana.  Ok, šest mjeseci. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pon 21 lip, 2010 3:18 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
PrincMatias je napisao/la: Nemoj tako o Pikiju....Što fali taktici da nikad prvi ne upotrebljavaš silu nego samo kad te napadnu? ...da, tipa skrši mi prvo pola broda, pa ći ti tek onda uzvratit...
| pon 21 lip, 2010 4:30 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ja sam se na sreću izvukao iz te debilane... ...taman su mi prava istekla na faxu u 10 mj... a par mjeseci prije su rekli da se ukida... nitko sretniji od mene... Tak i meni su istekla prava, samo ne sjećam se točno kad... al znam da sam u međuvremenu oslobođen. A trebao sam ić za vezistu. No i šta će mi vojska nakon faxa, da mi sa 25 godina neki isfrustrirani narednik ide urlat kak da popravim krevet.
|
| pon 21 lip, 2010 4:58 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Hrčak je napisao/la: meni je bilo super. khm, ti bila u vojsci?! 
| pon 21 lip, 2010 10:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|