Sada je: ned 16 kol, 2026 5:19 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 Kazalište 

Volite li ići u kazalište?
Da. 64%  64%  [ 7 ]
Ne. 36%  36%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 11

Kazalište 
Autor/ica Poruka
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Post Kazalište
Volite li ići u kazalište? Kakve su vam predstave najdraže? Koja vam je najdraža predstava? Koliko često idete u kazalište?

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

sri 02 lip, 2010 2:24 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Kazalište
Ne trebam ići u kazalište.

Za to postoji udruga.

8-[

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 02 lip, 2010 2:29 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Volim ići u kazalište iako dugo nisam bila. Najviše mi se svidjelo Labuđe jezero.

sri 02 lip, 2010 2:47 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Volio sam ko mali, a sad više i ne baš :|

Uostalom kako ono ide: All the world is stage, and all the men & women are merely actors & players :mrgreen:

slika

ST battles audio/video tribute!

sri 02 lip, 2010 2:51 pm
Profil YIM Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Nisam bio u kazalištu već dvije i pol godine. A prije toga nekih petnaestak godina i osnovne škole. :lol:
Gledao sam Shakespeara na Exitu.

sri 02 lip, 2010 2:51 pm
fluffy

Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
uuuu ovo je moj topic :mrgreen:

...ja obožavam kazalište :biggrinlove: :biggrinlove: :biggrinlove: :biggrinlove:
...kao malu me mama vodila na Labuđe jezero(mislim da mi je to bila prva predstava) i još par predstava ali tek kada sam došla u srednju sam uzela onu srednjoškolsku pretplatu i počela baš onako aktivno ici u kazalište...onda došla srednja i nažalost opet to malo zamrlo ali u zadnje vrijeme mama mi dobiva besplatne karte tako da sam opet počela ici u kazalište :veselje2: :veselje2: :veselje2:
...drago mi je što ujedno mogu biti i dio njega :biggrinlove:

sri 02 lip, 2010 3:27 pm
Profil YIM Web stranica
Felis Minor

Pahuljice, raspiši se malo o svojim nastupima, omiljenim predstavama, tremi pred publikom i sličnom, ako želiš. :thumbs2:

da ne bude tako nam.

ned 13 lip, 2010 2:06 pm
Profil Web stranica
fluffy

da vidimo... :zubo:
Glumom se bavim pa recimo već nekih 7godina...počela sam u Kalvariji (oni davaju samo tečajeve par mj. a onda šup karta) pa sam prešla u Malik-kazalište mladih no grupa mojeg godišta se raspala i tako ja ostala sama sa djecom dve godine mlađe od mene...jednostavno nisam htjela otići jer sam znala da više nemam di drugdje se time baviti i tako ja ostala i napravila prvu pravu predstavu u našem znanom HKD-u zvanu "San ljetne noći".
Bilo je fora jer je uloga bila kao stvorena za mene, igrala sam Prelca tj. Magarca u kojeg se kasnije on pretvori :zubo: . Predstava je bila baš simpa, ali ono totalno dječja. :zubo:
Trema je postojala samo radi teksta, u smislu da li ću što krivo izgovoriti ili nešto sl. No jednom kada bi izletjela na scenu od treme ni traga više :zubo:
Nakon toga sam radila neko vrijeme sa mlađom djecom i zatim krenula u nove glumačke vode.
Teatar Rubikon :biggrinlove: Totalno drugačiji tip kazališta na koji smo svi naučeni. Tu nema više učenja teksta napamet tu je sve svedeno na fizički teatar. Sve je u pokretima i mimici. Naš voditelj sve prepušta nama na stvaranje, on nam samo kaže šta da napravimo i svatko to onda na svoj način prezentira i to kasnije postane dio predstave. U dve godine napravila sam 5 predstava, osvojila brojne nagrade i gostovala u Srbiji i Koreji (slj. godine me i Makedonija čeka).
Treme od kada sam u Rubikonu više nema, ali ono stvarno je nema...smiješno mi je kada sve ove moje cure počnu pričati da im je slabo ili sl. a meni sve ravno :zubo:
No osjećaj koji uvijek osjetim pred predstavu i koji je ono udarni je onaj kada publika počne ulaziti u dvoranu i kada čuješ onaj šušur iza scene...no to više osjetim pred svaku novu predstavu, kasnije kada ih igram opet to više i nije tako strašno. Kada sam igrala onu dječju predstavu sjećam se da smo svi virili kroz rupe od onih platna što su visila otraga i gledali tko sve ulazi u dvoranu :zubo:
Volim sve svoje predstave jer koliko god su ove zadnje neobične za publiku svaka ima ono nešto. Ima jedna "Sestre" se zovu i ta je totalna suprotnost svemu fizičkom, totalno usporena ali zato kostimi su pravi (haljine, šminka...). Jedna od zadnjih koju sam napravila je takva da je publika na sceni skupa sa nama...a mi pokušavamo ostvariti nekakav kontakt sa njima...čak i komuniciramo u jednom trenutku... :D
Najgore je kada se napravi neki FAIL, no baš radi takvog neobičnog tipa predstave ljudi uopće ne skuže to...no zato mi onda znamo biti lude :zubo:
Sada smo slavili 15.godina rada, odigrali smo svih 5 predstava (tj. ja sam odigrala svih pet, neke su samo četiri a neke samo dve) + još dve koje je radila jedna žena iz Londona isto naša draga članica i pokretačica svega toga :D
...to je finilo, probe također...slj. je Smederevo u Srbiji i možda u 9. mj. Beograd...a zatim od 10mj. ponovno novi projekti :veselje2:
...ne znam kakav bi mi bio život uz ovu ludnicu od faksa da nema tog kazališta, u većini slučajeva mi dođe kao ispušni ventil i da malo pobjegnem od svega toga...no mrzim kada mi se putovanja potrefe sa ispitnim rokovima...to je onaj najgori dio koji moža jako puno toga zeznuti u životu...ako si loše sreće kao ja :| no ipak, ja mislim još jako dugo ostati u ovom kazalištu...sve dok me ne potjeraju :mrgreen:

...točkice, za ovako dug post si ti kriva :zubo:

pon 14 lip, 2010 11:24 pm
Profil YIM Web stranica
Felis Minor

Hrčak je napisao/la:
Volim ići u kazalište iako dugo nisam bila. Najviše mi se svidjelo Labuđe jezero.

,,Labuđe jezero" je predivan balet. Jednostavno te prenese u neki bajkoviti svijet i imaš osjećaj da sanjaš...

da ne bude tako nam.

čet 17 lip, 2010 5:41 pm
Profil Web stranica
fluffy

sjećam se toga :mrgreen: ... prvi dio mi je bio super no drugi dio kada je ona mrtva i sve je u istom tonalitetu sjećam se da sam jedva čekala da fini :zubo: ...morate me shvatiti, ipak sam bila jako jako mala (možda prvi/drugi osnovne) :zubo: no voljela bih ponovo pogledati "Labuđe jezero" :D

pon 21 lip, 2010 11:48 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Cvicek je napisao/la:
Ne trebam ići u kazalište.