| Autor/ica |
Poruka |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Ravnopravnost spolova
Potaknut raspravom u Voyagerovom podforumu mislim da je ovdje prikladno otvoriti raspravu o položaju žena u društvu.
Što mislite o ženama koje se školuju te ganjaju karijeru, a šta o ženama koje biraju život majke i domaćice?
Šta mislite o ženama koje poput Samanthe Wildman pokušavaju spojiti karijeru s roditeljstvom?Tekst opsežno uređen. Oz 
|
| uto 03 stu, 2009 12:35 am |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Uloga žene u društvu
Muškarci trebaju biti potplaćeni.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| uto 03 stu, 2009 12:36 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ne opet 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 03 stu, 2009 12:39 am |
|
 |
|
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
captain je napisao/la: Ne opet  Slažem se. Mislim da je slična tema već bila otvorena.
|
| uto 03 stu, 2009 12:40 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Koja to?
|
| uto 03 stu, 2009 12:41 am |
|
 |
|
|
Ne sjećam se točno. Nek globalci kažu. 
|
| uto 03 stu, 2009 12:43 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Jednakost spolova, baš kao rasna jednakost spada u temeljna ljudska prava.
USTAV RH, II.3.
Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
|
| uto 03 stu, 2009 1:21 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Ravnopravnost spolova
Smatram da se često ne cijeni rad žena. Te da često žena koja je na istom položaju kao muškarac ima manju plaću. To bi se trebalo promjenit.
Inače meni nisu jasne žene kojima je cilj u životu oženiti se, ali ako to one žele, to je njihova stvar. Smatram da nije uredu ako žena radi i brine se o djeci, kuha, i čisti, a muškarac samo radi na poslu i to je to. Smatram da u kući svi moraju radit jednako, naizmjenice kuhati, čistiti, brinuti se o djeci. A ako za to nisu spremni, onda možda brak i nije za njih. 
|
| uto 03 stu, 2009 1:54 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Smatram da su muškarci i žene po svim pravima jednaki i gade mi se ljudi, i oni s xx i xy kromosomima, koji misle drukčije.
Iako su žene u Hrvatskoj, a gotovo i u cijelom svijetu u pravilu jednake muškarcima. Međutim, istina je da je da smo još dobrim dijelom patriotsko društvo.
Kad se žena zapošljava jedno od češćih pitanja je hoće li imati djecu. Bilo je slučejeva kada se trebalo i potpisati da žena neće imati dijete neko razdoblje. To se ne traži od muškraca i to je ok, ali bilo bi ok i za nas žene.
I evo još jednog primjera: Žena i muž imaju posao. Kad se muškarac vrati s posla najčešće će, ako je sreće, malo pomoći ženi oko ručka, malo oko suda i onda zaleć na kauč. A žena? Ok... usisavanje, čišćenje stakala, kupaonice, brisanje prašine... i onda djeca... Da se taj rad plaća, ne bi bilo siromašnih obitelji...
U nekim dijelovima Hrvatske još uvijek postoje oni koji misle da je ženi jedina zadaća udati se i da za to jedino i postoji...
Na sreću, takvo razmišljanje odumire, ali još uvijek, i to nažalost, postoji...
Najžalosnije mi je vidjeti ženu koja će mi reći: "Kćeri, ti se moraš udati jer je za to žena." Jedne prilike kad sam to čula tako sam se sažalila nad njom da mi je skoro došlo da plačem...
Na sreću, jedan mi je muškarac rekao: "Nemoj misliti da nešto moraš. Najprije fakultet, pa onda kako hoćeš."
Ali, nekad i žene podcjenjuju muškarce. Što definitivno nije ok...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| uto 03 stu, 2009 4:47 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| uto 03 stu, 2009 4:55 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ravnopravnost spolova je jedna normalna stvar... ili barem bi trebala biti normalna... ali u nekim slučajevima se stvarno ide u krajnost po tom pitanju... A bilo kakva krajnost nije dobra pa tako ni ta...
| uto 03 stu, 2009 6:30 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Rasne , Vjerske ili Spolne ravnopravnosti , obicno nema u nerazvijenim zemljama gdje drustvo nije evoluiralo dovoljno da generalno o tim stvarima ne razmislja jer ih uzima zdravo za gotovo ...poanta je da za isti posao moraju svi dobit istu placu a ne sad da ako se nedgi mijenja zaposlenik u slucaju da je novi zaposlenik zensko ili po necem drugom razlika od pedhodnog zaposlenika ...dobiva manju placu a opet mozebitni neotpusteni kolega dobiva vecu placu jer je odgovarajuceg spola ili cega vec Isto tako mi je ono drzanje vela i skrivanje lica kao i manja prava u arapskom svijetu ...kad su zene u pitanju ...odvratno zakidanje polovice populacije za osnovna ljudska prava zbog vjere .. ali ono sta je meni cudno je to sta polovica populacije to olako prihvaca 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 03 stu, 2009 6:42 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
captain je napisao/la: Isto tako mi je ono drzanje vela i skrivanje lica kao i manaj prava u arapskom svijetu ...kad su zene u pitanju ...odvratno zakidanje polovice populacije za osnovna ljudska prava zbog vjere .. ali ono sta je meni cudno je to sta polovica popučacije to olako prihvaca  Ali opet mi to gledamo s našeg zapadnog stajališta, a zapadno iako možda u ovom trenutku i je najmodernije i najliberalnije nikako ne možemo reći da je najispravnije i da bi trebalo biti univerzalno... Tako da tko nama daje pravo suditi i određivati kako se ljudi tamo trebaju ponašati, živjeti... To za našu kulturu i naše standarde možda i je skandalozno i ne prihvatljivo, ali njima je to svakodnevni život. Tako da u vezi tog pitanja moje mišljenje je da jedino što bi se u arapskom svijetu trebalo promjenit jest dati ženama pravo izbora kako žele živjet. Dali muslimanskim načinom života ili zapadnim proeuropskim ili američkim načinom života... I to je bit svega pravo izbora... Sve ostalo su doktrine... a niti jedna nije savršena, pa tako ni zapadna...
| uto 03 stu, 2009 6:54 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 27 tra, 2009 8:19 pm Postovi: 463 Lokacija: Zemlja-Europa-Hrvatska-Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: I Opis Stanja: Space is cool and so am I
|
Muškarci i žene ne bi trebali u svemu biti jednaki, trebali bi u svemu biti ravnopravni. (Da su svi u svemu jednaki, svi bi bili klonovi.  )
| uto 03 stu, 2009 7:11 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ravnopravni i jednaki pred zakonom. Nitko nebi smio bit na povlaštenom položaju, pa da ovaj drugi bude ispod njega u nekim situacijama.
|
| uto 03 stu, 2009 7:17 pm |
|
 |
|